- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djuice5
csendes tag
Hát akkor miket? XD
-
djuice5
csendes tag
Mégvalami!!! kivettem mindkét ram-ot és akkoris 16 megás
és még a win95 elis indul és csinálhatok bármit 16 mega ugyanúgy megvan
sztem lehet hogy ez az alaplapba építhetett integrált valami lehet aztán a két ram slot csak bővítés céljára szolgálhat de akkor pedig nemműködnek :S
-
djuice5
csendes tag
Hoppá hoppá, tudom nem ide kellene írnom de ha már témánál vagyunk akkor felfigyeltem valamire. Ugye a gép 16 mega RAM-ot ír nekem és ezt minden bekapcsolásnál újraszámolja, a gép hátuljábol levehető egy lamella és mögötte 2 darab RAM van és mindegyikre azvan ráírva, hogy 16 Megás, már itt nem stimmel a dolog, hogy a duplája kéne hogy legyen. Aztán próbáltam játcani velük, hogy az egyiket kivettem és úgyis 16Megát írt amikor az egyiket kivettem, szal tök mindegy mennyi ramot teszek bele és meik slot-ba akkoris 16 megát mutat :S talán tönkre mehetett valami? vagy csak ennyit tudna maximálisan kezelni? Hát én már nemtudom, és a pláne, hogy ilyen pici ramokat még életemben nemláttam, nemis EDO ramok nemis laptop SD-k hanem nemtudom mienek.
-
djuice5
csendes tag
Köszi a válaszokat, hát megpróbálok valahonnan még RAM-ot keríteni aztán meglátjuk, hogy mi lessz belőle
csak azzal is az a gond, hogy olyan régi, hogy biztos nemfogok seholse találni
-
djuice5
csendes tag
Működik!!! egy parancsal a Grub-ban betuttam boot-olni CD-röl a puppy linux-ot viszont amikor az indult volna az is ugyanígy megált annál hogy:
Loading vmlinuz.........................
Loading initrd.gz................ready.
Uncompressing Linux... OK, booting the kernel.és ennyi. a gép csak áll és áll, nincsen lefagyva mert villog a kurzor viszont besem tudok írni semmitse :S talán a gép lenne tulságosan régi?
-
djuice5
csendes tag
Hát kipróbáltam azt a boot floppyt-de amikor ez van hogy "boot: " és belehet írni valamit akkor beírom hogy "dsl fromcd" akkor betöltene még a lemezröl valami kernelt és ott megáll a gép, egy pillanatra felvillan a töltés jelző azután csak áll és nem csinál semmitse, de am bármien parancs után amikor a floppy-rol indítaná a kernelt akkor megnyekken :S olyan boot lemez nincs amit ha beteszek és mondom neki hogy boot-oljon cd-röl akkor aztis csinálja hogy átirányít és nem magát akarja először betöltögetni?
am köszi a gyors választ mert sztem ez működne csak nem akarja a sorsát XD
-
djuice5
csendes tag
Üdv! Abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy Pentium egyes laptopom (Gericom FMA86T) amelyben van CD-meghajtó de sajnos ő nemtud CD-ről boot-olni... de én egy linuxot szeretnék rátenni mert win95 az gagyi és már 98 nemigazán menne rajta
szal ha meglehetne oldani azt a boot-olást lemezröl légyszi írjátok meg! esetleg indító lemezzel vagy valami hasonló segítséggel talán. A másik kérdésem pedig uygebár kellene nekem valamien nagyon kis méretű linux is amely elfut ezen: 133Mhz proci, 16M RAM, és 1Gb HDD
ha tudnátok ilyet az nagy segítség lenne nekem! (jahh és nincsen rajta USB, hogy pendrive-röl boot-oljak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest