- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
V.Stryker #11329 üzenetére
A crunchbang nekem fent volt egy p3-as gép alatt...mintha szárnyai lettek volna úgy hasított!
Rakj egy egy ubuntu minimalt és jársz el vele, elmegy vele egy napod de megéri
Siriusb: De igen, az elsőt töröltem. Sokáig is dologozott, még este is...reggel néztem rá. Megvolt a hely, csak azt írta nincs rajta semmi. Nyomtam egy e2fsck-t, de semmi...
Na ezt majd meglesem. -
Daneey
tag
válasz
V.Stryker #4454 üzenetére
A menu.lst fájl default értékét módosítsd a /boot/grub könyvtárban.
Ha pl. az XP bejegyzés (a boot során) a 4.-edik sorban van, akkor a default értéke 3 lesz (default 3). Azért 3, mert 0-val kezdődnek az értékek... Uff, remélem érthető
Megnézed egy boot során hanyadik az XP (minden sor számít), legyen 5, majd módosítod a menu.lst fájl default értékét 4-re (5-1).
Más.: Köszi a válaszokat, akkor lehet megpróbálok egy iptables beizzítani.
Kérdés1: milyen fontokat kéne telepítenem ahhoz, hogy egy picit olvashatóbb fontokat kapjak? Mert (Debian Etch / GNOME) némely honlap olvashatósága eléggé lent van, mindig Ctrl + görgővel kell állítanom a nagyítást...
xfonts-xbase csomag telepítve van, több font nincs...Kérdés2: ti milyen ablakkezelőt használtok? Tudom, ez személyes preferncia kérdése, de kíváncsi vagyok. Én Xfce-vel kezdtem, de (lehet én voltam béna) nem jelezte az akkuidőt, meg ilyen apróságokat... Most Gnome van, ezzel egyelőre elégedett vagyok...
-
doc
nagyúr
válasz
V.Stryker #4450 üzenetére
próbálj egy ctrl-alt-f1 -et nyomni, amivel a konzolra kerülsz, ott jó eséllyel látni fogod hogy hogy halt el
daneey: nekem alapból minden tiltva van, csak azt engedem át ami biztosan kell, az ssh-t meg csak egy ip-cimrol engedem be
jol johet, ha figyeled a syslogot, en is ott lattam pl. a rengeteg vindozos megosztaskeresest, ssh probalkozasokat, stb -
doc
nagyúr
válasz
V.Stryker #4442 üzenetére
szerintem az aktuális "sláger-disztró" vagyis az Ubuntu pont jó lesz neked
az új, 7.10 kaidás már alapértelmezetten ntfs-3g-vel jön, vagyis simán írja is az ntfs-t
a video- és hanglejátszásnál meg egyszer kérdezi csak meg, hogy letöltse-e a codecet (hülye usa jogi problémák miatt), utána lehúzza és megy minden
sok program van benne alapból, nem sok minden van amit telepítés után ne tudnál vele megcsinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest