- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Lehet, hogy mégis csak létezik vmi:
OpenSnitch – an Application Firewall for LinuxNem teszteltem csak belefutottam
-
kovaax
őstag
Én ezt úgy oldottam meg, hogy kifelé is tiltottam mindent, és logoltam. Aztán megnéztem a logot, hogy hova szeretnének menni, és amit úgy ítéltem meg, azt kiengedtem, amit meg nem akartam, azt kivettem a logolásból, és maradt letiltva. És egy idő után üres lett a log.
Egy darabig nem tudtam se válaszolni, se írni a fórumra. Másnak is volt már ilyen???
-
Frawly
veterán
Grafikus tűzfalban továbbra sincs ilyen funkció. A Stack Exchangen találtam rá megoldást.
Létrehozol egy no-internet nevű felhasználói csoportot:
sudo addgroup no-internetAztán iptables-ben (vagy gufw-ben) tiltod ennek a hozzáférését
sudo iptables -A OUTPUT -m owner --gid-owner no-internet -j DROPMajd az alkalmazást az no-internet csoport nevében indítod:
sudo -g no-internet alkalmazásKicsit körülményes, de nem tudok más járható utat.
-
Frawly
veterán
Első kérdés: biztosan kell neked tűzfal Linuxra? Mert dekstop Linuxra nem szokott kelleni. Kiváltképp, ha eleve routerről csatlakozik a géped, és a routeren van NAT vagy hardveres tűzfal. Második kérdésedet megelőzve: nem, vírusirtó sem kell Linuxra. A Linux nem Windows. Értem, hogy megszoktad, hogy Windowson ezek kellenek, Linuxon nem.
Egyébként Linuxra olyan tűzfal nincs, ami alkalmazásonként kérdezne. Csak olyanok vannak, amiknél te adhatsz meg IP szabályokat, pl. gufw. Ezek a tűzfalak a kernelben lévő tűzfalat használják (ami desktop disztrón 0 szabállyal jön, nincs bekonfigurálva), abba vesznek fel szabályt, és csak grafikus felületet nyújtanak hozzá felhasználóbarátság miatt. Tehát ők maguk nem tűzfalak, csak ilyen beállítófelületek a kernelhez.
-
sonar
addikt
Olyan alkalmazás szintű tűzfalat lokál gépre nem én nem ismerek.
De proxy-kkal (squid) illetve kicsit összetettebb tűzfalakkal (zorp - egy hazai fejlesztés) elég szép dolgokat lehet összehozni.
google: application based firewall#28623 IPTables nem képes a kommunikációba belenézni olyan szinten, mint mondjuk egy Palo Alto.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Battlefield 2042
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- További aktív témák...
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 /16GB/256GB - Éjfekete - (2025) - mw1l3mg/a - MAGYAR - 3 év garancia
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest