Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bviktor93

tag

válasz urandom0 #34343 üzenetére

Hogy érted? Most is a Linux-os verziót használom. Arra utaltam, hogy más disztóval is ki fogom próbálni még, most a 24.04 LTS Ubuntu van a gépen. Valószínűleg egy Debiannal is megpróbálom még.
    Igazából, hogy min fut maga a GNS3 program nem is annyira lényeg. A VM használ sok erőforrást, meg annak kell ez hardware-es VT-x virtualizáció. A GUI-s programot futtathatnám akár Windows-on is, és a remote szerverként be lehet állítani a VM-et a saját IP címével. Ezzel nem szokott gond lenni. Windows-on viszont még sosem csináltam ilyen nested virtualizációt, azt sem tudom mit kell ott még engedélyezni. Linux-on már használtam korábban (igaz más OS, más verziót), és ott nem volt gond.
    #34344 kpityu2: az a baj, hogy én sem nagyon ismerem. :N de megnézem majd milyen service-ek futnak.
    Lehet amúgy, hogy valami hardware-es gond van? Mikor fut a VM akkor ilyenek történnek pár percenként állandóan, és a VM leállítása után is:

Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: NMI backtrace for cpu 3 skipped: idling at intel_idle+0x72/0xe0
    Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: Sending NMI from CPU 7 to CPUs 3:
    Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: blocking rcu_node structures (internal RCU debug):
    Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: INFO: rcu_preempt detected expedited stalls on CPUs/tasks: { 3-...D } 11415673 jiffies s: 2149 root: 0x8/
    A gép amúgy egy elég erős laptop (ráadásul nem is az enyém), valami újabb generációs i7-tel, meg 16GB RAM-mal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés