- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bviktor93
tag
válasz
urandom0 #34343 üzenetére
Hogy érted? Most is a Linux-os verziót használom. Arra utaltam, hogy más disztóval is ki fogom próbálni még, most a 24.04 LTS Ubuntu van a gépen. Valószínűleg egy Debiannal is megpróbálom még.
Igazából, hogy min fut maga a GNS3 program nem is annyira lényeg. A VM használ sok erőforrást, meg annak kell ez hardware-es VT-x virtualizáció. A GUI-s programot futtathatnám akár Windows-on is, és a remote szerverként be lehet állítani a VM-et a saját IP címével. Ezzel nem szokott gond lenni. Windows-on viszont még sosem csináltam ilyen nested virtualizációt, azt sem tudom mit kell ott még engedélyezni. Linux-on már használtam korábban (igaz más OS, más verziót), és ott nem volt gond.
#34344 kpityu2: az a baj, hogy én sem nagyon ismerem.de megnézem majd milyen service-ek futnak.
Lehet amúgy, hogy valami hardware-es gond van? Mikor fut a VM akkor ilyenek történnek pár percenként állandóan, és a VM leállítása után is:Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: NMI backtrace for cpu 3 skipped: idling at intel_idle+0x72/0xe0
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: Sending NMI from CPU 7 to CPUs 3:
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: blocking rcu_node structures (internal RCU debug):
Sep 10 21:10:38 ubuntubox kernel: rcu: INFO: rcu_preempt detected expedited stalls on CPUs/tasks: { 3-...D } 11415673 jiffies s: 2149 root: 0x8/
A gép amúgy egy elég erős laptop (ráadásul nem is az enyém), valami újabb generációs i7-tel, meg 16GB RAM-mal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest