Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Fecogame #30053 üzenetére
Jó cucc, én az ellenkezôjében (is) hiszek, amikor alapból úgyis zárva az SSH (példánál maradva) és port knocking-al, kopogtatva lehet kinyittatni azt ideiglenesen a host-al, az adott beérkezônek.
Ezt portscan-elgetheti jobbrabalra bármilyen módszerrel bármeddig, nem fog látni semmit, míg nem a megfelelô módon kopog be az ajtón, ami nem más, mint egy pár adott portra valamiféle szekvenciának megfelelôen be próbál jönni (errôl egy nmap gondoskodik, magáról a bekopogásról). Ha az általunk definiált sorrendben kopog be a megfelelô portokon valaki, akkor az ip-jére kinyitódik esetünkben az SSH portja X másodpercre, a kapcsolat felépítéshez.
De amúgy paranoidok sosem lehetünk eléggé, szóval a kettôt kombinálni is lehet.
[link] Az alapokat elmeséli. Jópofa megoldás.
Én az OpenVPN portom védtem így egy ideig, üresek is voltak a logok , most az ASUS routerembe (linux alap) van lehetôségem lehelyezni egy scriptet, amit lefuttat minden boot-kor, így nem felejti el a dolgokat, ezt lehet megcsinálom megint, és akkor egy gyengébb titkosítást is használhatunk a VPN-re cimbimmel, mert nekem 1000-es net, neki 500-as, de nem bírja a két router, a titkosítás megeszi a procikat (Vagy lehet befogok egy RPi4-et VPN terminálásra)..
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Fecogame
veterán
válasz Fecogame #30053 üzenetére
Frissült a Portscan Protection script többek között Whitelist funkcióval, amivel hozzá lehet adni IP-ket egy listához. Ezeket az IP-ket nem fogja blokkolni az iptables.
GitHub Issue #1
GitHub Issue #3Teszteljétek bátran
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest