Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fecogame #30053 üzenetére
Frissült a Portscan Protection script többek között Whitelist funkcióval, amivel hozzá lehet adni IP-ket egy listához. Ezeket az IP-ket nem fogja blokkolni az iptables.
GitHub Issue #1
GitHub Issue #3Teszteljétek bátran
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Fecogame #30053 üzenetére
Jó cucc, én az ellenkezôjében (is) hiszek, amikor alapból úgyis zárva az SSH (példánál maradva) és port knocking-al, kopogtatva lehet kinyittatni azt ideiglenesen a host-al, az adott beérkezônek.
Ezt portscan-elgetheti jobbrabalra bármilyen módszerrel bármeddig, nem fog látni semmit, míg nem a megfelelô módon kopog be az ajtón, ami nem más, mint egy pár adott portra valamiféle szekvenciának megfelelôen be próbál jönni (errôl egy nmap gondoskodik, magáról a bekopogásról). Ha az általunk definiált sorrendben kopog be a megfelelô portokon valaki, akkor az ip-jére kinyitódik esetünkben az SSH portja X másodpercre, a kapcsolat felépítéshez.
De amúgy paranoidok sosem lehetünk eléggé, szóval a kettôt kombinálni is lehet.
[link] Az alapokat elmeséli. Jópofa megoldás.
Én az OpenVPN portom védtem így egy ideig, üresek is voltak a logok
, most az ASUS routerembe (linux alap) van lehetôségem lehelyezni egy scriptet, amit lefuttat minden boot-kor, így nem felejti el a dolgokat, ezt lehet megcsinálom megint, és akkor egy gyengébb titkosítást is használhatunk a VPN-re cimbimmel, mert nekem 1000-es net, neki 500-as, de nem bírja a két router, a titkosítás megeszi a procikat
(Vagy lehet befogok egy RPi4-et VPN terminálásra)..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3514, 92% Akkumulátor
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest