Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haddent

addikt

válasz bambano #29388 üzenetére

Ebből a kommentedből is látszik, hogy nagyon más nézetet vallasz. Nem rossz vagy jó kérdése ez és nincs igazad meg nekem sem, továbbra is mindkettő kell. Egy modern, nagy, bővülő, naponta 10x commit-test-deploy ci óriás enterprise szörnyet a te módszereiddel borzalom lenne életbentartani, vagy inkább lehetetlen.

Pont a példád a tökéletes példa. Monitoring adatokat pont, hogy igenis valamilyen sztenderdizált formátumban és azon belül is szépen formázva adunk ki, hogy univerzális és kompatibilis legyen ne csak a te shell scripteddel, hanem grayloggal, prometheussal, kibanával meg nagyjából bármivel is, ne kelljen külön parser meg interpreter hozzá. A json beolvasása objektummá ami aztán iszonyú jól kezelhető pontosan 2 sor (melyből az egyik 1 import) Pythonban. Nincs elírás, nincs jajj idézőjel, space, nincs fájl ellenőrzés mert ez mind a beolvasó object exception modelljeinek része. Egyszerű, elegáns és nem utolsó sorban gyorsabb/hatékonyabb is mint a bash valószínűleg, mert egy agyonoptimalizált C kód-wrapper

A hálózati példád nem fejtetted ki ennyire, de vakon erről is kb. ez mondható el. Lehet iptables írogatni vimmel, csak aztán azt tartsa karban meg egyben aki nem normális.. Akár csak egy Vyos vagy pfSense sem tesz rá túl óriási absztrakciót, de épp akkorát, hogy át tudsz látni 1000 szabályt is.

Viszont van az a hely, pl. pont a kígyó saját farkába harap, Pythont nem lehet Pythonban fejleszteni, mert egy fos lesz. C -ben kell :U

Nem az absztrakció az ellenség.. nem hülyegyerekek találták ki ezeket és nem hülyegyerekek számára. Akkor van óriási probléma, amikor a hülyegyerek él az absztrakció nyújtotta lehetőségekkel és kényelmi funkciókkal úgy, hogy fingja nincs róla mi zajlik a háttérben. Na az k*#& gáz, és sajnos ebben viszont igazad van, hogy ez a többség. De nem a puska a hibás, ha lelőnek vele valakit..

• samujózsi

senior tag

válasz bambano #29388 üzenetére

Én flame helyett maradnék a tények mezején.
    Te gyűlölöd. Én tudomásul veszem, hogy ilyen és használom.
    Ha valaki tanulni akar, annak szvsz nem azt kellene néznie, hogy egy szarrá hardeningelt/hackelt szerveren milyen lehetőségei vannak, hanem azt, hogy a tanulmányait befejezve, a témában kezdőként, milyen tudással tud elhelyezkedni, ha ez a célja.
    Itt azért a bash elég sokadlagos szempontnak tűnik.
    Linuxon ugyan default többnyire a bash, de rengeteg helyen futhat ksh-ba (*BSD), ash/dash/busybox shellbe stb.
    Ezekből talán több van, mint kiherélt szerverekből. Unixból még nem láttam olyat, ahol ne lett volna perl felrakva, bár azt meg nem mondom, hogy mely unixon, melyik rendszerkomponensek íródtak perlben, valahogy a *bin könyvtárakban sohasem kerestem szkripteket, linuxon is tudom, hogy sok rendszeralkatrész (igaz, főleg GUI-s) íródott pythonban, de ezekre is igaz: tudom, hogy vannak, emiatt nagyon ritka, ha a python alap nincs fenn.

Ui: vicces, a git ragaszkodik a perlhez? :F ubuntu18.04 serveren ezt mondja

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés