- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Rohadtul nem kéne ext4-et initramfs nélkül csatolgatni.
De. Az initramfs megint egy egyszerű dolog elbonyolítása. Ha saját rendszert építesz szépen minden szükséges megy a kernelbe és nem kell szórakozni az initramfs-el. Felcsatol valami átmeneti / könyvtárat amiben ki tudja mik vannak (és aminek a frissen tartása megint plusz feladat), futtat mindenféle mágiát majd a végén valahogy kicseréli a futó kernel alatt az igazi gyökérre. Kösz, nem kérem
Frawly: szerintem a blokk eszköz vagy annak valami függősége nincs belefordítva. Azt nem tudom qemu alá mi kell, de nekem ilyesmik vannak:
CONFIG_BLK_DEV_IDEPCI=y
CONFIG_BLK_DEV_GENERIC=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA_PCI=y
CONFIG_BLK_DEV_PIIX=y
CONFIG_BLK_DEV_IDEDMA=y
CONFIG_SCSI_MOD=y
CONFIG_SCSI=y
CONFIG_SCSI_DMA=y
CONFIG_SCSI_PROC_FS=y
CONFIG_BLK_DEV_SD=y
CONFIG_ATA=y
CONFIG_SATA_AHCI=y
CONFIG_ATA_SFF=y
CONFIG_ATA_BMDMA=y
CONFIG_PATA_OLDPIIX=y
CONFIG_PCI=y -
Frawly
veterán
A gentoo-s kernelek is bootolnak épp úgy, ext4-ről, initramfs nélkül. Initramfs akkor kell, ha van RAID vagy LVM vagy titkosítás, esetleg a /var, stb. másik partíción lenne a roothoz képest. De ezen speciális esetek EGYIKE SEM áll fenn. Pont azért írom, hogy sima ext4 partíció, semmi extra konfig, semmi extra mount paraméter nem kell. Tehát nem ez a gond. RAID-et sem használok, csak azért lett említve, hogy nem ez a gond, hiába az md-s sorok után hal be. Egy későbbi screenshoton becsatoltam a kernel panic elejét is.
Ezt a tty konzolos mókát ki fogom próbálni. Egyébként nekem nem az a bajom, hogy nem működik, hanem hogy nem írja ki normálisan, hogy mi a baja. Lehet valami kernelfordításkor maradt ki, mert make defconfig-ot használok, de utána végigszaladok rajta egy make menuconfiggal, hogy még beletegyek 1-2 dolgot, de lényegben defconfig az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Motoros topic
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged