- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Lehet, hogy mégis csak létezik vmi:
OpenSnitch – an Application Firewall for LinuxNem teszteltem csak belefutottam
-
Frawly
veterán
Első kérdés: biztosan kell neked tűzfal Linuxra? Mert dekstop Linuxra nem szokott kelleni. Kiváltképp, ha eleve routerről csatlakozik a géped, és a routeren van NAT vagy hardveres tűzfal. Második kérdésedet megelőzve: nem, vírusirtó sem kell Linuxra. A Linux nem Windows. Értem, hogy megszoktad, hogy Windowson ezek kellenek, Linuxon nem.
Egyébként Linuxra olyan tűzfal nincs, ami alkalmazásonként kérdezne. Csak olyanok vannak, amiknél te adhatsz meg IP szabályokat, pl. gufw. Ezek a tűzfalak a kernelben lévő tűzfalat használják (ami desktop disztrón 0 szabállyal jön, nincs bekonfigurálva), abba vesznek fel szabályt, és csak grafikus felületet nyújtanak hozzá felhasználóbarátság miatt. Tehát ők maguk nem tűzfalak, csak ilyen beállítófelületek a kernelhez.
-
sonar
addikt
Olyan alkalmazás szintű tűzfalat lokál gépre nem én nem ismerek.
De proxy-kkal (squid) illetve kicsit összetettebb tűzfalakkal (zorp - egy hazai fejlesztés) elég szép dolgokat lehet összehozni.
google: application based firewall#28623 IPTables nem képes a kommunikációba belenézni olyan szinten, mint mondjuk egy Palo Alto.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest