- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
BIOS-ban is nézz körül, Guglit már széttúrtad gondolom, illetve egy BIOS frissítés.
Szóltam valamit, hátha.@ Kedves többiek !
Van 3db Debian rendszerem, mindegyik mai friss telepítés, iptables-ön kívül nincs még semmi különös állítva rajtuk. Mind tökfriss stable, stretch. Egyik az egyik laptopon VirtualBox-ban, másik a másik laptopon natívban, harmadik pedig egy magyar BIX-es VPS-ben.
Szeretnék kicsit tanulni. Nemrég fellőttem az egyikre (az az elődjére, mert újrahúztam végül) egy Citadel-t, adta nagyon. Eltelt a szombat.
A másikon meg elmerültem a kézi LUKS-ozás rejtelmeiben LVM-el kombinálva. Állat ez a linux nagyon.
Namost: van egy olyan elképzelésem, hogy mondjuk haverommal szeretnénk egy közös storage-ot elérni, ő otthonról az ő gépéről L2TP/IPSEC-et felépít W10 alól és lát mindent. Strongswan tudja, IKE1-el megoldjuk, összetákolom valahogy.
Szeretnék egy kis "HA"-t vinni a rendszerbe (erősen idézőjelben)
: bérelnék egy VPS-t külföldön is, a világ túlvégén, oda is felrántanék egy Debilt és szívesen összekötném a két VPS és a W10 gépek által egyaránt látott-megosztott mappákat.
Tehát: server1-en Mo-n lenne egy mappa, ezt (tehát cakkpakk az egész tartalmát) szeretném replikálni az itthoni 2 Debilre is, ami a háttérben kell, hogy menjen. Ahogy történik egy módosítás, az körbeszinkronizálódik az összes Debianon, a nagyon távolin is. És persze mindeközben helyben is tárolódik rajtuk ugyanaz a tartalom.
Például doksik, fontos anyagok, user könyvtárak, stb.
A be-VPN-ező W10-eknek egy SMB share kipublikálja a dolgot és ők is tapsolnak akkor.
Ezt szeretném ledemózni és kérdésem, hogy milyen instant szinkronizációs megoldást javasoltok ?
SZERINTEM amire szükségem van, az egy distributed file system és az most a legkésőbbi stable-ben a CEPH. Jó ez nekem ilyen célra, vagy ez kimondottan cluster cucc és illene a lassú, nagy latency-s kapcsolatok helyett egy Infiniband-en zavarni ? Esetleg egyéb háttérben-sync alternatíva ?Éles példa: 1 cég, 3 telephely és mindenkinek van egy kis saját mappája a fájljaival, meg közös mappák is, ezeket mindenki látja. Kézenfekvő lenne egy mindenki számára kényelmesen elért-kezelt distributed share-t használni, ami sync-elődget egymással, a 3 telephelyen lévő 3 linux gép között (és az egyes telephelyek W10 kliensei a helyi hálón nyúlnak ehhez a Samba share-hez).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- OLCSÓ MONITOROK
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest