Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #61392896 #26788 üzenetére

Gparted, KDE Partition manager tudja a wipe-olást. Ezt az elemi cellás bullshitet nem tudom értelmezni, ilyen nincs.

A cellákból arra következtetek, hogy SSD-hez vagy más Flash tárolókhoz kéne, de akkor sem tudod az elemi cellákat ellenőrizni, olyan nincs. Azoknak a tartalmához nem férsz hozzá közvetlenül. Ha azt akarod ellenőrizni, hogy tényleg wipe-olódott-e vagy jól íródott-e ki a lemezkép, olvass vissza róla új lemezképet. SSD-n wipe-olást amúgy sem csinálunk, arra a security erase funkció való, ami végigtrimmeli a meghajtót.

Kézi tervezésű védett akármikről sem hallottam még. Linux alatt csak az robottervezésű védetlen szoftvereket tudod kiírni DRM korlátozás miatt :DDD Egy CD/DVD/BD-író proginak azt kell tudnia, hogy lemezképet írjál ki, és esetleg tudj ellenőrizni. A K3b egyébként sokkal többet tud, mint az ImgBurn vagy a Nero.

Abban igazad van, hogy ha előtte ment, most meg nem, az visszafejlődés. Jelentsd a Wine fejlesztőinek. Ettől függetlenül ezeket a progikat nem érdemes használni Linux alatt. A Wine arra való, mikor tényleg olyan progit kell futtatnod, aminek semminemű linuxos alternatívája nem létezik.

• Domonkos

addikt

válasz #61392896 #26788 üzenetére

>Egyébként nem jó nyomon vagy.
    Megsem en probalok egy teljesen mas operacios rendszerre irt szoftvert raeroszakolni egy foleg revesingen alapulo emulatorral egy masikra...
    Amugy ebben a kozegben siman elofordul olyan, hogy egy szoftvernek kifut a tamogatasa es a kesobbi hasznalata bizonytalanna valik. Ezzel nem nagyon lehet mit tenni.

Amugy meg az elso ket problemadra ott van a shred es a badblocks.
    Az imgburn-os dolgot nem teljesen ertem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés