Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Gondolom hogy a dhcpd es az iptables manualja leirja mindkettot.
Viszont meg mielott nagyon belevagnal en elobb utanaszamolnek, hogy erdemes-e egy asztali gepet befogni erre a feladatra. Nem a kepessegei, hanem a fogyasztas miatt. Amennyi aramot felvesz 1-2 ev alatt, abbol siman lehetne venni egy nem is olyan szereny kepessegu integralt routert. Azert emlitem, mert anno en is hasonlot terveztem, de pont emiatt mondtam le rola... -
Domonkos
addikt
-
Domonkos
addikt
válasz
CsaBully
üzenetére
Anno nekem a debian akkor vagta el magat, amikor egy idosebb gepet szerettem volna upgrade-elni. A tool egesz jol felmerte, hogy van meg 4GB szabad hely a root particion ami pont eleg lesz a 2.5GB letoltott upgrade-nek. (kicsit furcsaltam mondjuk, mert kicsomagolva biztos boven 4GB folottire mondtam volna az osszmeretet, de hat nem gondoltam volna hogy az en dolgom lenne megtippelni) Mondtam neki hogy hajra. A letoltes meg jol is ment, de telepites kozben tenyleg elfogyott a szabad hely, amit az egesz rendszer ugy reagalt le, hogy teljesen elhalt. Ujrainditas utan meg nem bootolt. Azota sem bootoltam debiant.
Az arch-ot meg kezdik elhanyagolni. Mostansag nagyon sok olyan csomag kerul a repokba, amik full instabilak es mintha egyaltalan nem teszteltek volna a mukodesuket. Nalam kb minden masodik heten eltort valami amit egy ido utan meguntam es valtottam gentoora. Gentooval viszont full elegedett vagyok. Grub, systemd, dbus, qt es tarsaik nelkul pedig nagyon passzentos.
BTW szerintem ez egyaltalan nem halado kerdes hiaba szol a "halado linuxokrol"... -
Domonkos
addikt
válasz
üzenetére
>Egyébként nem jó nyomon vagy.
Megsem en probalok egy teljesen mas operacios rendszerre irt szoftvert raeroszakolni egy foleg revesingen alapulo emulatorral egy masikra...
Amugy ebben a kozegben siman elofordul olyan, hogy egy szoftvernek kifut a tamogatasa es a kesobbi hasznalata bizonytalanna valik. Ezzel nem nagyon lehet mit tenni.Amugy meg az elso ket problemadra ott van a shred es a badblocks.
Az imgburn-os dolgot nem teljesen ertem. -
Domonkos
addikt
válasz
üzenetére
Bar a problemadat direktbe ez sem fogja megoldani, de en meg mindig amondo vagyok, hogy olyan rendszereket kell hasznalni, amin mukodnek a dolgok.
2 ertelmesebb alternativat amit latok:
-vagy keress megfelelo linuxos megoldasokat a most wine-os dolgaidra (mert kizartnak tartom hogy ne lennenek) - meg a kesobbiekben ezeknek sokkal kevesebb karbantartasi koltsege is lesz.
-vagy tenyleg hasznalj olyan rendszert ami mukodik. Amugy a 14.04 meg vagy egy teljes evig szupportalt.Ha konkretan elmondod hogy mik azok a funkcionalitasok ami miatt wine-t kell hasznalj, akkor lehet hogy tudni fogok alternativakat is mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
- PC játékok egyben
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest