Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy

félisten

válasz spammer #22941 üzenetére

Manjaro, reszben azert, mert az Ubuntu 15.10 installer be sem bootolt. Fedora alatt eloszor nem mukodott a GDM (mint kiderult, ismert problema: a Selinux nem engedi a GPU drivert kommunikalni a GDM-mel), aztan azt megoldottam, aztan az X omlott ossze rendszeresen (journalctl-ben kb. semmi info). GUI-s tool alatt azt ertem, hogy barmi, ami kicsit is szofisztikaltabb grafikus feluletet produkal, az instabil (olyan ritka szoftverekre gondolok, mint a Chrome vagy a Firefox). Urxvt es a GTK alkalmazasok kozott nem megy a clipboard. A compton (kompozitor) par orankent osszeomlik. Hibernalas utan nem sikerul a ramdisk betoltese bootkor. A conky idonkent elkezdi megenni az egyik processzormagot. Ma reggel arra ertem vissza, hogy a 64 GB memoriabol 60 (!) foglalt, mert valamelyik processz megette. Az uzbl browser szinten hajlamos az egyik magot 100%-ig lefoglalni.

Az, hogy milyen disztro, szerintem kb. lenyegtelen, mert amit meg lehet oldani valamelyik disztron, azt a masikon is.

Es ennek ellenere persze hasznalom, mert kenyelmes, de szomoru, hogy 12 ev alatt (miota elkezdtem Linuxozni) lenyegeben nem javul ez a resze a dolognak. (Megismetlem: egy Linux-certifikalt munkallomasrol van szo, mert az oke, hogy a laptopomat hivatalosan is lehetetlen rendesen hasznalni a hibrid grafika miatt, de ez egy standard desktop.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés