Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Másik küldetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem, nem. Az ssd és a másik vinyó a laposomban van. A NAS az annyira nas valójában, mint amennyire én néger hófehérke vagyok. Van egy Raspberry Pi-hez hasonló mini számítógépem, amire rá van dugva a vinyó. Kellett egy központi hely az adataimnak.
(#19689) Vladi:
Ezt megtaláltam, ez is ugyan az mint a smartmontools csak rak neki egy olvashatóbb felületet. Ezzel a részével nem volt bajom, az a bajom, hogy még nem sikerült expert szintre jutni a SMART olvasásban.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem nagy vaszisztdasz, bonyolultabb volt leírni, mint amennyi idő alatt meg lehet csinálni. Kulcsszavak, amelyek alapján megtanulható: bash scripting, grep, awk, sed és ha mindezek megvannak, akkor jöhet a program, amelynek a kimenetét testre akarod szabni - pl. hdd sentinel és a conky a megjelenítéshez. Mondjuk nekem a kedvencem a grep-awk páros, sed-re ritkán van szükségem.
Az meg általánosan elmondható, hogy amilyen kimenetet tudsz produkálni scriptből, azt át is tudod adni a conky-nak megjelenítésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi