Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester01

veterán

válasz Keeperv85 #14645 üzenetére

A linux sok különböző disztribúció több különböző grafikus környezettel, így általánosságban nehéz róla beszélni. A Linux Mint 12 LXDE változatot pedig konkrétan nem ismerem, de azért lássuk:

- swap partíció: esélyes, hogy te rontottál el valamit, mert én még olyan telepítővel nem találkoztam ami kérdés nélkül létező partíciót felülvágott volna.

- kártyaolvasó: a lecsatolás logikai művelet, nem befolyásolja a kártya fizikai állapotát. Csak azt jelenti, hogy a rendszermemóriában lévő adatokat kiírja (már ha van valami függőben.) Mellesleg még ha nem is látod, de (szabályos) leállításnál minden eszköz le lesz csatolva.

- HDD második partíció / pendrive: passz, az én rendszerem egyáltalán nem csatol semmit automatikusan, mert én azt nem szeretem

- hiányos magyar fordítás: minden bizonnyal a közösség készítette. Lehet javítani, de szidni nem érdemes.

- ki akarok tenni egy tetves parancsikont el kell indítani a terminalt: ha jól tudom az LXDE kifejezetten pehelysúlyú környezet, ez lehet, hogy kimaradt.

- Béta teszt? Az minek mi? : például debian disztribúcióban elég komoly kiadási folyamat van, teszt verzióval, miegymással.

- Elég neki egy 20 GB-os tar, jobb katt, bontsd ki kombó... : nem tudom miben jobb klikkelsz és mit jelent a "kifagy", így erre nem tudok érdemben reagálni, azon túl, hogy nekem sose fagyott ki kicsomagolás. Mondjuk a tar, különösen valamilyen tömörítéssel, elég mazochista dolog ekkora méretben mert nem lehet egy-egy fájlt gyorsan kikapni belőle (de még csak fájl listát se kapsz). Ez a formátum jellemzője. Ettől eltekintve nem okozhat gondot.

- kapcsoljuk ki a GUI-t, mert az sem kell többet. Jó a Terminal végül is: bizony, sok dologra nagyon is jó.

- megengedi, hogy kikapcsold az egyetlen monitorod a kezelőben?: miért ne engedné? (Ez egyébként sem a "stabilitás" kategória)

- drag&drop + kuka: ez az adott desktop environment jellemzője. A d&d amúgy valóban nem egységes.

Új hozzászólás Aktív témák