- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Keeperv85 #14645 üzenetére
A linux sok különböző disztribúció több különböző grafikus környezettel, így általánosságban nehéz róla beszélni. A Linux Mint 12 LXDE változatot pedig konkrétan nem ismerem, de azért lássuk:
- swap partíció: esélyes, hogy te rontottál el valamit, mert én még olyan telepítővel nem találkoztam ami kérdés nélkül létező partíciót felülvágott volna.
- kártyaolvasó: a lecsatolás logikai művelet, nem befolyásolja a kártya fizikai állapotát. Csak azt jelenti, hogy a rendszermemóriában lévő adatokat kiírja (már ha van valami függőben.) Mellesleg még ha nem is látod, de (szabályos) leállításnál minden eszköz le lesz csatolva.
- HDD második partíció / pendrive: passz, az én rendszerem egyáltalán nem csatol semmit automatikusan, mert én azt nem szeretem
- hiányos magyar fordítás: minden bizonnyal a közösség készítette. Lehet javítani, de szidni nem érdemes.
- ki akarok tenni egy tetves parancsikont el kell indítani a terminalt: ha jól tudom az LXDE kifejezetten pehelysúlyú környezet, ez lehet, hogy kimaradt.
- Béta teszt? Az minek mi? : például debian disztribúcióban elég komoly kiadási folyamat van, teszt verzióval, miegymással.
- Elég neki egy 20 GB-os tar, jobb katt, bontsd ki kombó... : nem tudom miben jobb klikkelsz és mit jelent a "kifagy", így erre nem tudok érdemben reagálni, azon túl, hogy nekem sose fagyott ki kicsomagolás. Mondjuk a tar, különösen valamilyen tömörítéssel, elég mazochista dolog ekkora méretben mert nem lehet egy-egy fájlt gyorsan kikapni belőle (de még csak fájl listát se kapsz). Ez a formátum jellemzője. Ettől eltekintve nem okozhat gondot.
- kapcsoljuk ki a GUI-t, mert az sem kell többet. Jó a Terminal végül is: bizony, sok dologra nagyon is jó.
- megengedi, hogy kikapcsold az egyetlen monitorod a kezelőben?: miért ne engedné? (Ez egyébként sem a "stabilitás" kategória)
- drag&drop + kuka: ez az adott desktop environment jellemzője. A d&d amúgy valóban nem egységes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest