Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van nekem egy Option GlobeTrotter Express 7.2-es kártyám (GE0201). Gondoltam ha már van, használnám mobilnetre, hisz ezért vettem. A gondom azzal lenne, hogy nincs vele net.
A hso modul betöltve, comgt -d /dev/ttyUSB0-val kapcsolódik (ttyHS* nincs), elkéri a PIN-t, felcsatlakozik a hálózatra, a modem jelzi a 3G kapcsolatot, kiíratni is ki tudom a szolgáltatót és a jelerősséget, látszólag minden rendben. Azonban nincs net. Megpróbáltam OpenDNS IP-ket írni a /etc/resolv.conf fájlba, de ez sem oldotta meg a problémát. Minden rendben kéne, hogy legyen. Mit hagytam ki?
Megpróbáltam hsoconnect programmal is, megjelenik a grafikus felület, de a Connect gombja inaktív. Megnéztem ifconfiggal látok-e valami más csatlakozót, mint az eddigiek, de semmi.
Az Arch Wiki hsoconnectről szóló oldalát is megnéztem, de nem segített.
A gond szerintem ott van, hogy USB-ként ismeri fel, nincs /dev/HS[1-9] eszköz, ráadásul az option modul állandóan visszatöltődik, amikor csatlakoztatom a kártyát, még akkor is, ha feketelistára teszem és újraindítok.
Megpróbáltam módosítani a /etc/udev/rules.d/51-hso-udev.rules fájlt úgy, hogy a KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sort átírtam KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sorra, hozzáadtam a felhasználómat az uucp csoporthoz, de ez sem segített. Hsoconnect továbbra sem látja a modemet, comgt pedig csatlakozik, de nincs net.
Megpróbáltam kivenni a hso modult és úgy csatlakozni comgt-vel, de az sem sikerült. Illetve csatlakozik, csak nincs net.
Hogy lehet ExpressCard modemmel netezni?Köszi előre is!
ui.: Windows 7 alatt fel sem ismeri az eszközt a szoftvere, még a Win7 driverrel sem, így a firmware-t sem tudom frissíteni. A Win7 fórumba is írtam emiatt, legalább valamelyik op.rendszerem alatt működjön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest