- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van nekem egy Option GlobeTrotter Express 7.2-es kártyám (GE0201). Gondoltam ha már van, használnám mobilnetre, hisz ezért vettem. A gondom azzal lenne, hogy nincs vele net.
A hso modul betöltve, comgt -d /dev/ttyUSB0-val kapcsolódik (ttyHS* nincs), elkéri a PIN-t, felcsatlakozik a hálózatra, a modem jelzi a 3G kapcsolatot, kiíratni is ki tudom a szolgáltatót és a jelerősséget, látszólag minden rendben. Azonban nincs net. Megpróbáltam OpenDNS IP-ket írni a /etc/resolv.conf fájlba, de ez sem oldotta meg a problémát. Minden rendben kéne, hogy legyen. Mit hagytam ki?
Megpróbáltam hsoconnect programmal is, megjelenik a grafikus felület, de a Connect gombja inaktív. Megnéztem ifconfiggal látok-e valami más csatlakozót, mint az eddigiek, de semmi.
Az Arch Wiki hsoconnectről szóló oldalát is megnéztem, de nem segített.
A gond szerintem ott van, hogy USB-ként ismeri fel, nincs /dev/HS[1-9] eszköz, ráadásul az option modul állandóan visszatöltődik, amikor csatlakoztatom a kártyát, még akkor is, ha feketelistára teszem és újraindítok.
Megpróbáltam módosítani a /etc/udev/rules.d/51-hso-udev.rules fájlt úgy, hogy a KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sort átírtam KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sorra, hozzáadtam a felhasználómat az uucp csoporthoz, de ez sem segített. Hsoconnect továbbra sem látja a modemet, comgt pedig csatlakozik, de nincs net.
Megpróbáltam kivenni a hso modult és úgy csatlakozni comgt-vel, de az sem sikerült. Illetve csatlakozik, csak nincs net.
Hogy lehet ExpressCard modemmel netezni?Köszi előre is!
ui.: Windows 7 alatt fel sem ismeri az eszközt a szoftvere, még a Win7 driverrel sem, így a firmware-t sem tudom frissíteni. A Win7 fórumba is írtam emiatt, legalább valamelyik op.rendszerem alatt működjön.
Új hozzászólás Aktív témák
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Steam topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mini PC
- Beelink ME Mini
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest