Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

Üdv!

Van nekem egy Option GlobeTrotter Express 7.2-es kártyám (GE0201). Gondoltam ha már van, használnám mobilnetre, hisz ezért vettem. A gondom azzal lenne, hogy nincs vele net.
    A hso modul betöltve, comgt -d /dev/ttyUSB0-val kapcsolódik (ttyHS* nincs), elkéri a PIN-t, felcsatlakozik a hálózatra, a modem jelzi a 3G kapcsolatot, kiíratni is ki tudom a szolgáltatót és a jelerősséget, látszólag minden rendben. Azonban nincs net. Megpróbáltam OpenDNS IP-ket írni a /etc/resolv.conf fájlba, de ez sem oldotta meg a problémát. Minden rendben kéne, hogy legyen. Mit hagytam ki?
    Megpróbáltam hsoconnect programmal is, megjelenik a grafikus felület, de a Connect gombja inaktív. Megnéztem ifconfiggal látok-e valami más csatlakozót, mint az eddigiek, de semmi.
    Az Arch Wiki hsoconnectről szóló oldalát is megnéztem, de nem segített.
    A gond szerintem ott van, hogy USB-ként ismeri fel, nincs /dev/HS[1-9] eszköz, ráadásul az option modul állandóan visszatöltődik, amikor csatlakoztatom a kártyát, még akkor is, ha feketelistára teszem és újraindítok.
    Megpróbáltam módosítani a /etc/udev/rules.d/51-hso-udev.rules fájlt úgy, hogy a KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sort átírtam KERNEL=="ttyUS[0-9]*", NAME="%k", GROUP="uucp", MODE="0660" sorra, hozzáadtam a felhasználómat az uucp csoporthoz, de ez sem segített. Hsoconnect továbbra sem látja a modemet, comgt pedig csatlakozik, de nincs net.
    Megpróbáltam kivenni a hso modult és úgy csatlakozni comgt-vel, de az sem sikerült. Illetve csatlakozik, csak nincs net.
    Hogy lehet ExpressCard modemmel netezni?

Köszi előre is!

ui.: Windows 7 alatt fel sem ismeri az eszközt a szoftvere, még a Win7 driverrel sem, így a firmware-t sem tudom frissíteni. A Win7 fórumba is írtam emiatt, legalább valamelyik op.rendszerem alatt működjön.

Új hozzászólás Aktív témák