Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoosty

őstag

válasz Gzolo #16 üzenetére

A könyvelő nem nyer ki adatokat a könyvelésből, nem készít kontrolling reportokat. Ezt a kontrollerek és/vagy pénzügyi elemzők végzik.
    Ez olyan, mintha azt mondod a programozó hálózatot épít/üzemeltet, mert IT-IT.

Amúgy az emberek azért találkoznak rugalmatlan könyvelőkkel, mert valójában nem egy rendesen megfizetett szakma. Aki már kicsit ügyesebb, az elmegy adótanácsadónak, kontrollernek stb, mert messze jobb fizetést lehet elérni vele. Beírtam a keresőben és azt találtam, több helyen, hogy egy kisvállalkozás Budapeste, ahol a legdrágább, 30-50k HUF-ot fizet könyvelésért. El nem tudom képzelni, hogy lehet ezt megcsinálni 3-5 órányi munkával egy kisvállalkozás havi könyvelési munkáját.
    Ugyanis 10k-s óradíj alatt bőven alulfizetett. 10k-s óradíj esetén a havi bevételed 1680 k HUF és akkor ebből kell kihoznod a bruttó béredet, a szabadságodat betegségedet senki nem fizeti, ha vállalkozó vagy. Ebből kell fedezned a saját költségeidet, telefon/számítógép/szoftver/tagsági díjak/kötelező éves továbbképzések stb. A munkát is neked kell megszerezned.

• bambano

titán

válasz Gzolo #20 üzenetére

Az a baj ezzel, hogy a pdf az egy konténerformátum, tehát egy rakás cuccot bele lehet tenni. Lehet benne egy nyomtatási kép, amit kitolhatsz a nyomtatóra, lehet benne egy xml, ami az elektronikus számla, lehet benne egy időbélyegző, lehet benne egy elektronikus aláírás.

Ha belerakták a számlát xml-ben és aláírták, akkor az a pdf úgy elektronikus számla, hogy a nyomtatási kép nem hiteles, a benne levő cucc meg az.

Mondjuk azt is írták, hogy a számlák archiválását elfogadják úgy is, hogy a navhoz betolt online számla tranzakciós id-jét teszed el, és akkor a nav archiválta neked.

Nem az a probléma, hogy bruttó vagy nettó könyvelés, mondjuk miért lenne nettó a könyvelés, ha áfát is számfejtenek benne, hanem az, hogy miért nem ismernek negatív számokat. A könyvvitel alapja, hogy a pozitív számokat az egyik oszlopba írod, ami meg negatív lenne, annak az abszolútértékét a másikba. rotfl, alap matek se megy.

• Geri Bátyó

addikt

"Hiába jön pdf formátumban, digitálisan számlázó rendszerből, az attól még nem lesz e-számla, ez a számlaképen is fel van tüntetve. Ezért hiában mentjük a pdf-et, ennek ellenére ki kell nyomtassuk a számlát."
    Ez nem teljesen van így, mert ha a számlázórendszer be van kötve a NAV-hoz, akkor a számla aláírás és pecsét nélkül is hiteles és emiatt digitálisan is tárolható!

• Timer

veterán

"Hiába jön pdf formátumban, digitálisan számlázó rendszerből, az attól még nem lesz e-számla, ez a számlaképen is fel van tüntetve. Ezért hiában mentjük a pdf-et, ennek ellenére ki kell nyomtassuk a számlát."

Oké, Neked ez rá az érved, akiket meg én látok, azoknak meg az, hogy össze lehet firkálni, és "így könnyebben átlátom". Nincs ezzel baj, csak a 27 hüvelykes monitorok korában kicsit nehezen értem meg az utóbbi érvet. Arról nem beszélve, hogy nálunk a pénzügyön dupla monitor van mindenki előtt már egy ideje. Ehhez képest mindent nyomtatnak, sőt, ha valami IT számlát nem értenek, kinyomtatja, összefirkálja, dob rá egy kérdőjelet ha más nem, majd bedobja az ajtón, hogy "ezmiezköltségvagyberuházás"?

Emailben átküldeni? Minek, nyomtassunk inkább, meg kopogjunk be az irodába influenza idején is, biztos ami biztos! ;]

Új hozzászólás Aktív témák