- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Azért én megnézném azt a jogszabályt először, mert az e-számla fogalma az emberek zömének, így a nav szakértőinek sem tiszta.
A másik problémám, amivel már végigmentem a fél közigazgatáson, de soha senki nem tudott válaszolni erre az egyszerű kérdésre: meddig kell a számlát tárolni?
-
-
Gzolo
senior tag
2 évembe telt meggyőzni a kollégáimat és főnökömet, hogy a 2 monitor jobb, mint az 1
Teljesen átérzem amit írsz, 4-en vagyunk, többiek 10-15 évvel idősebbek nálam, pontosan úgy tesz egy része, ahogy leírod.
Én vagyok az ufo, hogy nem akarok nyomtatni, személyesen felzarándokolni az emeletre az érintett kollégához a kérdésemmel, hanem dobok egy teams üzenetet vagy emailt.A "mindig is így csináltuk" kijelentéstől meg belül ordítok.
-
Gzolo
senior tag
Attól, hogy nem a postás hozza, még nem lesz e-számla.
Hiába jön pdf formátumban, digitálisan számlázó rendszerből, az attól még nem lesz e-számla, ez a számlaképen is fel van tüntetve. Ezért hiában mentjük a pdf-et, ennek ellenére ki kell nyomtassuk a számlát.
Az ERP amit használunk (magyar fejlesztés, nem fancy SAP, Oracle) , simán le tudja húzni az összes főbb számladatot/fejlécadatokat a NAV onlineszámlából, ami gyorsítja a folyamatot, de tétel szinten akkor is át kell vizsgálni, mert lehetetlen minden egyes tétel variációt leprogramozni, hogy gombnyomásra felismerje a program, hogy hova kell rakni.
Egyszerű példa: vesz a cég egy karton ásványvizet. Ez lehet védőital, de lehet reprezentációs üdítő vendégeknek is. A két tétel más megítélés alá esik adózás szempontjából, ezt nem fogod tudni egy AI-nak betanítani.
25 éves a 2000. évi C. törvény a számvitelről, amit a mai napig toldoznak-foltoznak, és meghatározza az egész számvitel/könyvelés működését, adótörvényekről nem is beszélve..
@Bambano: szerencsésebb helyeken már sikerült a bruttó könyvelés helyett nettóra átállni ( Usali, IFRS), de itthon a sok dohos, beragadt, konzervatív gondolkodású vezető miatt ez nem sikerül, bohóckodunk azzal, hogy két külön főkönyvön megy a tétel, amit utána egy harmadik segítségével lehet összevezetni, agyrém az egész.
-
bambano
titán
Nálunk az történt, hogy elolvastam a jogszabályt, amelyben le volt írva többek között az eszámla archiválási szabályai, és úgy döntöttem/tünk a főnök, hogy nem fogadunk be e-számlát.
két okból:
1. aki kitalálta az e-számla archiválás szabályait, annak még a harmadik szomszédja is idióta
2. (ez már később volt, de megerősítette a döntést) a nav a covid miatt kiadott egy iránymutatást, hogy mi az e-számla, és az konkrétan téves.
Ha nav, az ellenőrző főhatóság, se tudja, hogy miről beszél, akkor nem kockáztatunk. -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Képzeljünk el egy világot, ahol a könyvelés gördülékeny, átlátható és felesleges adminisztrációtól mentes. Nincsenek...
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest