Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoosty

őstag

válasz Gzolo #16 üzenetére

A könyvelő nem nyer ki adatokat a könyvelésből, nem készít kontrolling reportokat. Ezt a kontrollerek és/vagy pénzügyi elemzők végzik.
    Ez olyan, mintha azt mondod a programozó hálózatot épít/üzemeltet, mert IT-IT.

Amúgy az emberek azért találkoznak rugalmatlan könyvelőkkel, mert valójában nem egy rendesen megfizetett szakma. Aki már kicsit ügyesebb, az elmegy adótanácsadónak, kontrollernek stb, mert messze jobb fizetést lehet elérni vele. Beírtam a keresőben és azt találtam, több helyen, hogy egy kisvállalkozás Budapeste, ahol a legdrágább, 30-50k HUF-ot fizet könyvelésért. El nem tudom képzelni, hogy lehet ezt megcsinálni 3-5 órányi munkával egy kisvállalkozás havi könyvelési munkáját.
    Ugyanis 10k-s óradíj alatt bőven alulfizetett. 10k-s óradíj esetén a havi bevételed 1680 k HUF és akkor ebből kell kihoznod a bruttó béredet, a szabadságodat betegségedet senki nem fizeti, ha vállalkozó vagy. Ebből kell fedezned a saját költségeidet, telefon/számítógép/szoftver/tagsági díjak/kötelező éves továbbképzések stb. A munkát is neked kell megszerezned.

Új hozzászólás Aktív témák