Hirdetés
-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
válasz bagyulajuve #119654 üzenetére
Hát igen... Nem tudok nem szurkolni.
Nagy nehezen az Azzurrinál is fel kell dolgoznom magamban, hogy ott vannak bizonyos játékosok bizonyos csapatokból, de itt el kell tudni és el is tudok vonatkoztatni.
Mondjuk Immobile semmittevése rendesen felidegesített tegnap. Az öreg Quagliarella 10 perc alatt 100x többet tett mint előbbi 80 perc alatt, de meg merem kockáztatni, hogy 10 év múlva is nagyobb potenciál lesz benne.
De említhetném Belottit is, aki a legrosszabb napján is hajt legalább.
Mondjuk az is a világ vicce, és nagyon rossz vicc, hogy Bernardeschi mint egy szent tehén, megkérdőjelezhetetlen a helye, és éééésss 10-esben játszik. Égeti is a hátát rendesen...Bernardeschi és Immobile helyén az amúgy is jobb formában lévő El Shaarawy és Quagliarella bőven elfértek volna. Bonucci helyén pedig Romagnoli.
Tibiajax: A hollandoknak én is szorítok.
A többihez ennyit fűznék hozzá: "nincs flikflak csak az egyszerűt, nem a cirkuszban vagy hülyegyerek" (taktikai utasítás az utánpótlás nevelésben)[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Motion_Blur
félisten
válasz bagyulajuve #119723 üzenetére
Gondolhatod!
Jönnek majd a "hol vannak a károgók??" szerű kommentek mindenhol...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Z'Z"
őstag
Persze, tudom, hogy barátságos mérkőzés volt, de ki gondolta volna, hogy 3:1-el hazaküldjük az olaszokat?
Én csak azért hoztam fel példának, hogy a mostani eredményt is helyén kell kezelni.
Nem változott semmi a szlovák meccs óta, mert most sincsenek top bajnokságban játszó focistáink. -
gyuromoj
veterán
Origo és NS(O) tuti objektíven értékeli majd a meccset.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
hdanesz
őstag
válasz bagyulajuve #119805 üzenetére
A DEAC-nál kapnak fizut?
Sidibe hat nyelven beszél és van civil melója. Az egyik multinál dolgozik Debrecenben.A hivatalos kommunikáció szerint önbizalmat ad és példát mutat a fiatal játékosoknak.
[ Szerkesztve ]
-
salesman
őstag
-
adise
őstag
válasz bagyulajuve #120104 üzenetére
nem látok olyan forrást az interneten, ahol ezt nem mondjak 11esnek még juve oldalakon sem. Fordítva meg tudjuk mi szokott lenni
-
nagyúr
válasz bagyulajuve #120117 üzenetére
Szerintem tizi lett volna, meg is lepődtem hogy a videózás után se fújta be a spori.
Més que un club!
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120140 üzenetére
Ez mostanában divat lett, TRENDI - legalábbis azt hiszik - ha közösségi médiából olvasnak be üzenetet: fészbukk, tvitter stb.
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120146 üzenetére
Rengeteg vetülete lehet, először is "interaktívvá" teszik a műsort, pl. lehet nyerni is aki legjobban tippel, vagy a legjobb hozzászólás stb. szerintem ezzel nincs gond ugyanis a műsorban csak az olyan kommenteket fogják beolvasni amik JÓK (megfelelő a nyelvtan, nem trágár, stb.) tehát ez önmagában nem rossz, sőt nem egyszer volt már olyan komment amivel a stúdióban is egyetértettek vagy a komment hamarabb volt mint ahogy az egyik "szakértő" ugyanazt megállapította volna.
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120149 üzenetére
Külföld? Ezt nem teljesen értem, tehát nem magyar kommentelők hanem a hivatalos - mondjuk PL tweet-eket?
Érdekes, amúgy szerintem mindegy, nekem ezzel nincs gondom a lényeg, hogy olyat olvassanak be aminek van hasznos tartalma, ha ez külföldi akkor felőlem az is jó persze említsék meg, hogy mondjuk: Paul Londonból ezt szólta hozzá a meccshez stb.
-
máyköl
veterán
válasz bagyulajuve #120156 üzenetére
ez a legkisebb gond a sráccal.
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120156 üzenetére
Ha jól van megcsinálva akkor nem rossza az interaktívvá teszi az egészet, erre a legjobb a DIGI PL magazinja - már régen nem néztem - ahol a műsor Facebook oldalán lehet kommentelni az adás alatt volt olyan, hogy pl. Lehel tett fel kérdést a nézőknek és ők erre reflektálhattak, tehát nem egy konkrét meccs alatti kommentekről beszélek hanem egy élő adásról aminek a Facebook oldalán valós időben lehet kommentelni és ha valami értelmeset talál a szerkesztő akkor gondolom szól Lehel-nek - vagy ők is nézik - és beolvassa és vitatkoznak róla.
Volt még régebben hogy Salecet osztották valami miatt a Facebook-on és ő pedig talán elküldte őket melegebb éghajlatra aztán volt egy adás ahol adás közben kiment, előtte egy papírt tett a székére "fészbuk cimbik" vagy valami hasonló szöveg már nem emlékszem de nagy ellentét volt közte és a Facebook kommentelők között.
EZ is egy kis show volt, ennyi.
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120159 üzenetére
Ott egyedül Baumstark Tibi hozza a szintet de hát ő a DIGI-ben is edződött.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #120159 üzenetére
Sky recept, szinte mindent tőlük vesznek át, ezt a twitteres dolgot is ők kezdték el.
Még azt várom, hogy a Football Centert mikor veszik át tőlük, amikor te azt az embert nézed, aki a stúdióban nézi a meccset (mivel nem az övék a közvetítési jog) és mondja, hogy mi történik. Vizuális rádió.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz bagyulajuve #120171 üzenetére
Dede, ez a jövő.
És egy időben ráadásul úgy hirdették a méregdrága (kb. 8k huf csak a sportcsatornákért) szolgáltatásukat, hogy az összes PL meccset közvetítik. Csak azt nem tették hozzá, hogy a felét rádiós stílusban...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Tibiajax
nagyúr
válasz bagyulajuve #120831 üzenetére
tessék venni egy szép. régi mezt, íbéjen.. sony-sat, minidisc-eset, vagy akár még régebbit. azok voltak szépek
engedjük már el ezeket az újabb szutykokat
ha én juvés lennék, már réges rég egy patika állapotú Bokšić-os sony mezben lennék és pá. nem lenne olcsó, de abban szphatna le kb mindenki[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz bagyulajuve #120973 üzenetére
Dehogy lesz a következő Messi vagy Cé, ha nem változik meg gyökeresen akkor ez egy kis patkány lesz. Aki így viselkedik a pályán, már nem első alkalommal, azt soha sem fogják tisztelni, és sosem lesz a legnagyobbak nyomában, arról nem beszélve hogy rendszeresen besül a nagy meccseken.
Neymar is alkotott, kíváncsi vagyok erre hány meccses eltiltást fog kapni. Mert az biztos, ha ez fordítva történik és a szurker üti meg a játékost akkor soha többet nem mehetne meccsre. Jó hatással volt ez a neymar gyerek is mbappéra...
-
sh4d0w
félisten
válasz bagyulajuve #121119 üzenetére
Szerintem jól van úgy, ahogy most van.
https://www.coreinfinity.tech
-
szami777
addikt
válasz bagyulajuve #121632 üzenetére
Minden alkalmat megragad az egyéni műsorra, patkanykodasra.
-----
Salah mikor sérült meg?“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
addikt
válasz bagyulajuve #121636 üzenetére
Ekkora féreg nem volt, amikor a Liverpoolban volt, harapás ide vagy oda. A Barcába kerüléssel minden játékos legalább egy szinttel lejjebb süllyed, Mascheranoval is ez történt annak idején.
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz bagyulajuve #121853 üzenetére
Igen az tiszta, csak a Pochettino azt hiszem olasz származású név, és olasz kiejtéssel Pokettínó lenne. (nem tudok olaszul, de így emlékszem) Szóval innentől kezdve úgy kell ejteni, ahogy ő ejti.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #121938 üzenetére
Részemről örülök, hogy ismét erről szól a futball. Elég volt a taktikázásból, kiszámíthatóságból, legyen tempó, gólszerzési lehetőségek és mindent elsöprő akarat.
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #121942 üzenetére
Gyanítom, hogy sok játékos sorsa attól is függ, hogy jövőre ki lesz a Juve padján. Ha marad Maxi, komoly távozók lesznek, méghozzá szerintem elég sokan lépnek. Pjanic, Douglas Costa, Dybala, Alex Sandro, talán Cancelo is...
-
L_YKing
addikt
válasz bagyulajuve #121947 üzenetére
Én elfogadom a Barcába.
Fényévekkel nagyobb a küzdése, mint bármelyik játékosnak, ha pályára lép akkor akar, nem lötyizik.Visca el Barça! Mes Que Un Club!
-
paatrick
őstag
válasz bagyulajuve #121938 üzenetére
Én nem mondanám hogy elfelejtettek védekezni, de én is látom azt amire utalsz.
Szerintem inkább a védők helyzete az elmúlt években sokkal nehezebb lett mint a csatároké. Egy csatár 5 helyzetből ha 1-et belő akkor OK. A csatárnak nem kell végig 100%-ra koncentrálni, ellenfél szögletnél elsétálgat a félpályánál, kirúgásnál megint kis eséllyel kapja ő a labdát egyből.
Ezzel szemben a védő egyszerre figyel a csatárra, a középpályás sorra, a kapus utasításaira, és a többiekre a lesre állítás miatt. Ehhez mostanra tökélyre fejlesztették azt is hogy a fűnyírással, locsolással, így úgy gyorsítani/ lassítani tudják a támadás sebességét, ehhez a védőnek mindig alkalmazkodni kell. És most a legújabb hogy már a játékon kívüli "játékosokat" is bevonják a támadó csapatok (labdaszedő- gyors bedobás, Liverpool szöglet).
Szóval a védelemben elég egy kihagyás és már megvan a baj, a támadóknál viszont egy kihagyást elintézünk azzal hogy kaput elkerülő lövés.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
forceberg
veterán
válasz bagyulajuve #122134 üzenetére
Már az első számú mezbe is kellenek bu*is vonások?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz bagyulajuve #122134 üzenetére
Jobb, mint a Chelsea-é.
KisTücsök:
Én nem éltem át, hogy a kedvenc csapatom akármit is megnyerne..[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz bagyulajuve #122159 üzenetére
tipikus olaszedzőbetegség
spal sem használja az ifit, szerintem előbb lenne borja csatár, minthogy betegyen valakit a primaveraból.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #122286 üzenetére
Ők már voltak óceániában is.
-
Redneck
nagyúr
válasz bagyulajuve #123045 üzenetére
Pogbával nem az a baj hogy rossz futballista, vagy ne lőne gólokat, hanem az hogy hangulatember, és az öltözői morál meghatározója. Ennek az MU-nak olyanra van szüksége aki gólokat rúg, de fanatizálja is a többieket. Nekem kicsit Balotellis a figura.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz bagyulajuve #123048 üzenetére
Nála nem nehéz. Egy jellemtelen, időzített bomba. Kár érte, kiváló ügynök volt...
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
DeathAdder
veterán
válasz bagyulajuve #123045 üzenetére
Pogbának büdös a PL, van 10 kurvajó meccse egy szezonban a többibe meg belefájdul neki. Ő nem az a melós játékos, pedig abszolút megvan benne minden klasszis matéria. Kicsit hasonlít Özilre.
Meg az amikor a játékosokat a csapata ellen fordította, hogy buktassunk edzőt. Nem mu-ba való egy ilyen ember, egyetértek Redneck-el, mennie kellene. Csak szerintem messze vannak ők attól hogy ezt belássák és egy koncepcióba fogjanak, ami mondjuk 2-5 év múlva beérne. Szerintem idén is lesz valami marketing igazolásuk (Bale, Icardi, Rabiot, Coutinho, Dybala..)
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz bagyulajuve #123209 üzenetére
Fú de ellenszenves volt az a csapat
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #123209 üzenetére
Annál csak a 2012-es volt rosszabb. Ott volt az hogy nem volt csatáruk ugye? Végül nekik lett igazuk de hülyén nézett ki.
-
addikt
válasz bagyulajuve #123429 üzenetére
Van ott pénz bőven.
Eladták Lucas-t 80 milláért.
Rodri hasonló összeg lesz szintén.
Na meg persze Griezmann.Várható még igazolás az Atletico-tól.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #123429 üzenetére
Hogy a fenébe tudtak egyáltalán annak az embernek akkora fizetést adni? Érthetetlen volt anno, mert azért elég hátul áll az AtMa a bevételek tekintetében az európai top klubok között, ehhez képest Griezmann fizetése aránytalanul magas volt. Most meg egy az egyben elköltik az érte kapott pénzt egy portugál "suhancra".
[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz bagyulajuve #123448 üzenetére
Jó a Tottenhamnek is. :D
Csak lenne már hivatalos..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bagyulajuve #123458 üzenetére
Valami szuperbaktérium került a vizes rendszerbe.
Ismerősöm aki ott dolgozik mehet most valami orvosi vizsgálatra emiatt.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
DeathAdder
veterán
válasz bagyulajuve #123483 üzenetére
Nabazzeg, hihetetlen, be kell tiltani
Néhány éve az is felmerült, hogy a Tom és Jerry több részében szereplő fekete házvezetőnőt kiretusálják fehérre
-
Ringman
nagyúr
válasz bagyulajuve #123483 üzenetére
figyelj, ez forlánnak is sikerült, szóval nem vagy lehetetlen helyzetben
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #123515 üzenetére
Romero gyerekkel mi a helyzet? Leigazolja végül a Juve, és marad kölcsönben a Genoa-nál?
Igen.
-
DeathAdder
veterán
válasz bagyulajuve #123534 üzenetére
Hát hogyne, a védők akiknek jó esetében még szakmájuk sem volt a foci, védekező struktúrák is alig voltak, labda nélküli játék sem igazán létezett, csak az őszinte foci. Persze mindig voltak reaktív csapatok, de nem azok határozták meg a kor futballját. Ma már egy Irán is képes úgy védekezni, hogy alig kapjon gólt, ld. a tavalyi VB-t.
Régen volt a 4 védő aki védekezett, ebből kettő bukott szélső volt aki hátra lett száműzve, mert gyenge támadó volt, meg 2 suta nagydarab állat, mára már elképzelhetetlen az ilyen, az egész csapat védekezik és az egész csapat támad, és tudatosan felkészülnek a másik csapatból. Ezt leginkább Wenger reformálta meg.DE abban igazatok van, hogy kár keverni a mai futballal, az adott korban Ronaldo volt az ász, a legjobbak legjobbja, és ez semmit nem von le az akkori érdemeiből (vö, ha a sokak által a mindenkori legjobbja Senna ma versenyezne, már régen diszkvalifikálva lenne, és egyáltalán nem biztos hogy menne neki az a rengeteg technikai dolog, amit fejben kell tartani és folyamatosan programozni az autót versenyzés közben) De a foci azóta mocskosul megváltozott. Neymar sem tud igazán kiteljesedni, képességekben nem áll messze a brazil Ronaldotol, mégis gyakran leveszik a pályáról, nem tud védekezni, és hát ő is sérülékeny. Az alkata, a könnyed mozgása teljesen más mint egy átlagos gólvágóé. Neymar kapcsán egyébként olvastam már olyat, hogy a könnyed, szökdelős mozgása az ami rohadt káros anatómiailag, és ez nagyban hozzájárulhat ahhoz hogy ennyire sérülékeny.
-
addikt
válasz bagyulajuve #123552 üzenetére
ne feledkezzünk meg Roberto Carlos-ról, aki balfasz szélső volt és ezért lett balhátvéd.
Az ,hogy balhátvéd volt az túlzás.
Nem tudott védekezni. Kb mint mondjuk Marcelo.
Ugyanúgy elől maradt, nem helyezkedett jól, loholt folyamatosan az ellenfél után.
Ami egy ideig még rendben volt, de ahogy elkezdett lassulni... Már nem tett hozzá a csapatjátékhoz eleget.(#123553) RoyBatty : Azért pakolnak oda neki sokszor, mert cselez ahelyett ,hogy passzolna. Nem veri meg az emberét, hanem inkább bosszantja csak őket.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Peterhappy
őstag
Szeressük egymást, gyerekek!
Szerintem az elmúlt húsz év legszembetűnőbb változását a háttér és a hozzáállás változása jelenti. Sokkal professzionálisabb lett minden.
Ma már nem viszed sokra, ha nincs egy bizonyos szintű hozzáállásod, alázatod. Még a középszerű tucatjátékosok is színizom gépek és 11-12 alatt futják a százat, a meccsenként 10+ km pedig végképp alap. Ha nem vagy ügyes, legalább legyen sebességed és erőnléted.(topligáról beszélünk ugyebár, nem a mennyeiről)
A Wenger hasonlat jó volt. De ez ma már teljesen alap. A feröeri harmadik helyezett összes mérkőzését meg tudod szerezni, utána tudsz nézni a játékosoknak, az internet mindenre választ ad (ha nekünk nem is mindenre, de azoknak igen, akik e berkekben mozognak). Sz.rrá vannak elemezve a játékosok, a saját meccsek, az ellenfelek. Célzottan tudják fejleszteni a játékosokat (Catapult és társai), egy meccsen hamarabb látja az edző, hogy a csatára fárad és cserére szorul, mint a játékos ezt ténylegesne érezné.
Taktikát illetően inkább úgy fogalmaznék, nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, mint pl. 20 éve, de ezt szintén annak tudom be, hogy sokkal több az elérhető információ az ellenfélről, mint anno. Egy Realnak kb. fogalma sem lehetett arról, mi vár rá Budapesten, de úgy voltak vele, majd játsszák a saját játékukat és pont. Jó esetben az addig lejátszott BL meccseket, ha meg tudták (és akarták?) nézni. Teljesen más világot élünk. Készülünk a Ludo ellen és egyszerű mezei szurkolóként is lehetőségem van streamen nézni a bolgárok edzőtáboros mérkőzéseit.
Az viszont tény, hogy a kisebb csapatok megtanultak védekezni. Sajnos/szerencsére. A védelem legyen rendbe vágva, aztán gólt meg majd csak találunk. Tucatnyi ékes példát láthattunk erre az elmúlt években. de ahogy mondtátok is nemrég, ma már alap, hogy a csatárok is védekeznek. Ami pedig elképzelhetetlen lenne a megfelelő futóteljesítmény, erőnlét nélkül (lásd feljebb)."Maldini, Baresi, Costacurta, Koeman (sok gólt lőtt), Hierro (sok gólt lőtt), Stam, Puyol, Cafu, stb, ja meg ne feledkezzünk meg Roberto Carlos"
Ezek a játékosok egytől-egyig kivételes játékosok voltak a maguk posztján (kit érdekelt, hány gólt kapnak Robi Carlosról, amíg posztján akkor is a világ legjobbja volt és korszakos legenda - mondom ezt Barca drukkerként), de vagy épp erőnléti/sebességbéli fölényüknek köszönhetően emelkedtek az átlag fölé (ami ma már alap), vagy mentalitásuknak köszönhetően (ami ma már elvárás, még ha nem is mindig alap, lásd Marcelo, Lukaku stb.) vagy kiemelkedő játékintelligenciájuknak (na ez az, amiben még mindig az a kicsi plusz rejlik és talán még nagyobb érték így, hogy egyre inkább robotokká válnak a játékosok)Szerintem.
"ha a sokak által a mindenkori legjobbja Senna ma versenyezne, már régen diszkvalifikálva lenne, és egyáltalán nem biztos hogy menne neki az a rengeteg technikai dolog, amit fejben kell tartani és folyamatosan programozni az autót versenyzés közben)"
Ez marhára tetszett, nagyon találó hasonlat volt, ugyanakkor egy ponton nagyon sántít. A mai pilóták között talán Senna valóban nem rúgna labdába, viszont ez fordítva is igaz. Ha a 25 évvel ezelőtti gépekbe ültetnéd Hamiltont, Vettelt vagy pl. Verstappent, pont ugyanannyi esélyük lenne beleszólni a versenybe. Semennyi. Akkoriban töredékannyi funkció volt automatizált és/vagy számítógép-vezérelt. Az még színtiszta versenyzés volt (amit persze most nem volna ildomos a F1 hőskorához hasonlítani). Létfontosságú volt a taktika, a boxkiállások, a tankolás (OFF)(amit én a mai napig visszasírok)(/OFF), ez ma már nincs így, de ez már nagyon off, hagyjuk is.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Most felsoroltál néhány embert a régi idők focijából akik top védők voltak, meg két darab szélsőt (igen, ők valószínűleg a mai korszerű fociban is komolyan megállnák a helyüket, amúgy sztem Carlos kicsit pont a bukott szélső kategória, de ezen ne vesszünk össze ). Ezzel nehéz vitatkozni, amikor magáról a kor futballjáról beszélünk (most is vannak Marco Rui-k meg Bernatok ellenpéldának), nem a játék olvasása, a befutások lehelyezkedése, a magas szintű védekezés labda ellen, a centire kiszámolt labda nélküli pozíciós játék, proaktívan, reaktívan, levegőben, földön, sebességben volt jellemző az akkori védekezésre (nem az egyénekre, hanem kollektíven a focira), de attól még nyilván voltak egyénileg kimagasló védők. Érdekes hogy a cselgépek már nem tudnak ebből megélni, mert egyből elveszítik a labdát az esetek túlnyomó többségében még egy középcsapat ellen is, és nem azért mert a középszer védők jobbak lennének mint Cafú volt..
A régi kapus szerepe is megérne egy misét, akinek az volt a dolga hogy a vonalon álljon mint a kézilabdában, még akkor is ha 1v1-be mennek rá, és akkor most felhozhatod René Higuitat is kitűnő ellenpéldának.
Igen, pl. a 74-es vb-n a holland válogatott totális futballja nagyon meghatározó volt, az volt az első olyan rugalmas rendszer, amiben a mezőny minden játékosa bármelyik pozícióban játszhatott. És mivel ezt egy csapat válogatottja tudta, pontosabban Rinus Michels akkoriban megálmodta és kivitelezte, ezért irreleváns hogy a régi fociban a szélső védő inkább szégyenposzt volt, meg hogy a cb legnagyobb skillje az volt hogy kifejelje a labdát (most meg van a Guardiola foci, ami nagyon kimagaslik, még a kapus is szinte mezőnyjátékos mégsem az jellemzi a mai futballt, de lehet 20 év múlva már alap lesz, hogy középpályás szinten passzoljon egy kapus és kivegye részét a mezőnyjátékból). De meg lehet nézni a tavalyi VB-t is, még a tevehajhajcsár nyikhaj csapatok is képesek voltak komoly gondot okozni a legjobb csapatoknak a szervezett és jól begyakorolt védekezésükkel. Na és erre mondja Iván hogy ez azért van mert a focisták régen jobban voltak, és ezért nincsen elég gól..
RoyBatty - pont ezt mondom, hogy régen is voltak ilyen csapatok, de meg is magyaráztad hogy ez miért működik ma sokkal hatékonyabban, egyet is értek
-
KisTücsök
addikt
válasz bagyulajuve #123581 üzenetére
Én amúgy örülök neki. RLC most hosszabbított, várom, h a többi fiatal is a nyár folyamán hosszabbítson. És mehet a beépítéses taktika a mesterrel.
Még a dokinőt visszahívják s öröm bódottá vagymi.
-
Datsyuk
aktív tag
válasz bagyulajuve #123614 üzenetére
A kiállítást nem láttam, mert csak az utolsó 10 percre kapcsoltam oda. Bevallom annyira nem érdekelt a Copa America (nem is szurkoltam senkinek se). De ilyen döntéseken felhúzom magam.
Én továbbra is azt állatom, aki szerint ez szabálytalan az még életében nem játszott olyan sportot ahol van testi kontaktus. Ráadásul itt váll a váll ellen volt. Ezt nevezik párharcnak. De ha elmegyünk egy olyan irányba ahol ez adható ( és van egy kedvenc mondatom mostanában amit rendszeresen hallok: "hozzáért a védő a támadó játékoshoz") az nagyon veszélyes folyamat a focira nézve. Nevetséges ezért büntetőt adni úgy, hogy még vissza is nézed.
Megnéztem Jesus kiállítását....szerintem nem ért sárgát (ha előtte nem csinált még extra dolgokat).
-
Peterhappy
őstag
válasz bagyulajuve #123686 üzenetére
Úgy látszik az idei nyár slágertermékei a "miafenének" típusú csatárok.
Bár ennek inkább lehet
himbilimbiméretegőserődemonstrációs üzenete. -
Ringman
nagyúr
válasz bagyulajuve #123719 üzenetére
biztos nem fog, marotta is kijelentette, hogy nem számítanak rá.
ezeket tudom elképzelni:
- utolsó pillanatban kölcsön
- cannavaro 2-ként fillérekért megy hozzátok
- napoli meggyőzi a családfőt, hogy jó lesz icardinak és neki nápolyban
- atleticoha mégis itt maradna, akkor a lelátón fog ülni.
valahol azt olvastam, hogy a wanda-maxi lopez között olyan divorce agreement született, hogy a gyerekek nem hagyhatják el olaszországot , de ezt nem találom sehol. ha meg így van, akkor ki van lőve az atletico és az angol középcsapatok is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest