Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Faragónak szvsz már nem áll jól a gurulós foci közvetítése.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ezzel most dettó így vagyok.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Tök mindegy, hogy lesz-e TAO vagy más támogatás, ugyanolyan nézhetetlenek lesznek a meccsek, mint a tegnapi Kisvárda - Debrecen volt... Nem kizárólag a pénzen múlik, lásd, a Liverpool elköltött 400 milló fontot a szezon előtt, aztán rosszabbul teljesitenek, mint tavaly...
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
"Annyi még, hogy a stadionüzemeltetésből kap még elképesztő sok pénzt a Fradi, azt a szerződés 2024-ben, a cikk írását követően hozták fedél alá. Az addig szóló szerződés messze nem volt elég jövedelmező a Fradi számára."
De, addig is jövedelmező volt. 2014-ben, az új Groupama átadásakor szerződtek, a világ egyik legnagyobb ilyen profilú cégével, a stadion üzemeltetésére. 2014-ben, még LUSS néven futottak, majd pár éve, egy újabb tulajdonos bevonása után(jelenleg német-francia tulajdonban van az anyacég), SportFive néven futnak jelenleg.
2014-ben, 10 évre kötöttek szerződést. Ebben az szerepelt, hogy a stadion üzemeltetés bevételétől függetlenül, fixen, évi 1,5 milliárd Ft-ot kapott a csapatot üzemeltető labdarúgó Zrt., illetve egy bizonyos bevételi szint fölött, még további meghatározott százalékot.
Ezek a plusz százalékok, lényegében 2019-től, amióta a Fradi valamelyik nemzetközi kupa főtábláján szerepel, meg is valósultak, mivel a nemzetközi meccsek végig teltházzal futottak, minden szezonban.
2024-től szerződéshosszabbítás történt, de egyelőre az nem ismert még(kb. államtitok szintjén kezelik ezt a szerződést
), hogy most már mekkora összeget tesz ki, az a bizonyos évi fix zseton, ami eddig 1,5 milliárd Ft volt, de hogy annál jóval több, az biztos.
Amúgy meg elég szépen keresnek a stadion üzemeltetésével, 2023-as év: [link] 2024, rekordprofit: [link] -
válasz
Peterhappy
üzenetére
A politikától nem függetlenül.
Ezt írtad: "Azt nem tudom, pl. egy Világi, vagy a MOL a jövőben is akarja-e talicskával hordani a pénzt a Győrbe, illetve Újpestre,"
A Győr esetében tegyük helyre a dolgokat. Világi valóban pár éve komoly zsetont tett be a Győrbe, mint tulajdonos. Viszont volt az UEFA-val az a mizéria, amikor is az UEFA, nem engedte a DAC-ot indulni a Konferencia Ligában, mivel Világi, mind a két klubban tetten érhetően tulajdonos volt. [link] [link]
Ezt követően, változott a felállás. Világi Oszkár kezében, jelenleg már csak az infrastruktúra nagyobb része van a Győrnél. Minden más egyéb tulajdonlás, Paár Attilához került, a West Hungária Bau kft tulajdonosához (Mo. top 100 milliárdosa közül, a 16. volt 2024-es lista alapján 111 MRD-al, aki egyébként, egy elhíresült NER lovag.
2022-ben megkapta, a Magyar Érdemrend lovagkereszjét és lett Győr díszpolgára. Hozzá kötődik a Magyar Állami Operaház felújítása, a pénzügyminisztérium épülete, a budai várban található Királyi Lovarda felújítása (Budavári Palotanegyed), a Milleniáris Széllkapu, a Ludovika Campus, de erősen jelen van a Paks II. Projektben, jelen volt a kiskunhalasi járványügyi központ kiépítésében, de részt vett fedett uszodák építésében, a Bozsik Stadionban, az MVM Dome-ban, az MTK stadionban, a nemzeti atlétikai központban és a Puskás Arénában is, a Déli körvasútban, nemzeti Táncszinházban a várkerti Bazár műemlékegyütteseinek felújításában és a Bodajki Vadászkastélyban is. Korábban, ő szerezte meg a legtöbb bedőlt Questor vagyont is. Érdemes rákeresni a neten, Paár Attila nevére, sok, szép, érdekes találat lesz.
Szóval, vissza a kályhához, a Győr esetében inkább az lesz a kérdés hosszabb távon, hogy bár Világi jelen van még ugyan a Győrnél, de a NER-es Paár, akar e, és képes lesz e talicskázni a pénzt a Győrnek. -
Ringman
félisten
válasz
Peterhappy
üzenetére
akkor sem lenne rendben, adót kell fizetni a cégeknek, aztán majd szét lesz osztva.
a tömegsport támogatásán (infrastruktúra is) kívül itt nincs állami szerepvállalási feladat, a tömegsport támogatása meg egészségügyi kiadás.
az utánpótlás-nevelés az viszont nem tartozik _szerintem_ közkiadások közé. ha tényleg célja az egyesületnek az utánpótlás-nevelés, akkor át kell csoportosítani oda a pénzt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
nekem az maradt meg legjobban, amikor láttam hogy Pars Krisztián milyen trágyadombon edzett
...pedig nem hinném, hogy kalapácsvetéshez ne lehetne gazdaságosan normális edzőközpontot létrehozni... lényegében csak egy darab gyep kell (...hm, lehet épp a pafc pályáját lehetne majd hozzá szépen átalakítani kalapács-/diszkoszvetéshez, gerelyhez...
) -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
A TAO önmagában jó lenne csak nem úgy ahogy eddig használták, ebben egyetértünk.

Cs1csó: jaja, gondolom ezért is kampányolt annyi olimpikon. Én se adnék életjáradékot, kapjanak egy egyösszegű korrekt díjat érmenként és csókolom.
-
Ringman
félisten
válasz
Peterhappy
üzenetére
a tao remélem megy a levesbe, az élsportba 0 forintot szabadna belerakni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
nagy múltú klubok szerintem meg fognak élni a továbbiakban is, viszont egy pafc mehet a levesbe
úgy fog járni, mint Stadler stadionja...mindenesetre ha meg tud valósulni, hogy politikától függetlenednek a sportok és mindegyik csapat ugyanolyan esélyekkel indul állami támogatásért, akkor idővel helyére kerülnek a dolgok
...alapvetően ha egy kormányváltás földbe állít cégeket (amiknek piaci versenyből kellett volna eddig megélni), akkor ott el lehet gondolkodni, hogy eddig hogy voltak képesek (akár kurvanagy) profittal talpon maradni? ...és egy ilyen megtisztulás azt hozhatja, hogy olyan piaci résztvevők is esélyt kapnak, akik eddig labdába se rúghattak a nagyok mellettglobálisan el lehet mondani, hogy a piaci verseny fejlődést indukál... ha mindenki egyenlő esélyekkel indul, akkor versenyeznek-fejlődnek... oké, hogy esnek is ki közülük, valamint jönnek újak a helyükre, de a fejlődés stabilan jelen van... viszont ha betolsz közéjük pár olyan résztvevők, akik csalással ledominálják a piacot, akkor elmarad a fejlődés... a kicsik nagyrészt kihullanak, a nagyoknak pedig lényegtelen a fejlődés, mert nincsenek rákényszerítve... több szempontból is káros a helyzet

-
atee_13
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Gazdaság: Közpénz, erő, egyetértés: nyert annyit az FTC az európai kupákban, hogy meglenne az állami támogatás nélkül?
2-3 év alatt nem hiszem, hogy megfordult volna a trend. -
atee_13
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Bár csak felületesen ismerem a Fradi helyzetét, de biztos vagy benne, hogy adóforintok nélkül egyáltalán a fizetéseket ki tudják gazdálkodni?
-
Soulfly842
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére

-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...én nem szerettem, mert rugdosta folyamatosan azoknak a csapatoknak a gólokat, akiknek szurkoltam
csigaevő válogatottként meg erős hendikeppel indult alapból -
válasz
Peterhappy
üzenetére
A régi Arsenalt sajnáltam, hogy nem nyert ezt-azt, de ez a mostani... Majd bebuxerálunk valamit egy szögletből. Pfejj!
A keret értékek alapján: Ar$€naŁ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy igazán csak egy csapatnak lehet szurkolni.
-
Richard!
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Youtube: [link]
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...azt azért nem, mindenesetre ebben a szezonban szintet léptem őszülésben
ha nem basszák ki sürgősen, karácsonyig nem vágok a szakállamból és én leszek a télapó -
atee_13
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nem véletlen

-
cami][us
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
btw ezek lesznek társrendezők, a 30-as vébén...

-
Creative997
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
lol

-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
A magyar riporter szerint a Pool - Spurs meccs 72. percében láthattuk a jobb szélen Mohamed Szoboszlait is támadni...
-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"
csillag szuletik."
Csak aztán ne járjon úgy, mint Federico Macheda... -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Úgy legyen!
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Boring, boring Arsenal van, de ám legyen. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Végigszenvedtem.
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szívesen megnézném, mit ér el Angliában vagy a Realnál. Még drukkolnék is neki.
-
Creative997
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Flo az első hónap után kivágná. Nem bírja a pofazast. És ismerjük Maxi habitusat

-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Klopp elvileg tartja magát, hogy nem akar klubcsapat edzője lenni... maximum a német válogatotté
-
Soulfly842
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
#236692 pendre54
Válaszát nézve már én is továbbgondoltam
"Ertelmesebb mutatoszam lenne pl azt nezni, hany ex-akademiasod jatszik a mennyeiben (vagy mondjuk eggyel lejjebb). Mondjuk itt minden ex has, es adj uram, de rogton! elven mukodik, nem is ertem miert epp most hoztak volna egy atgondolt, szakmailag megalapozott, egyeztetett dontest."Ja-ja, így már jogos, kb. erre jutottam én is, hogy kellene egy ilyen kitétel:
#236693 Soulfly842A csapatok nagyrészénél viszont ez joggal alkalmazható úgy gondolom, ez az apró kitétel még beleférne szerintem teljesen.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon fradi-szemüvegen keresztül látod ezt (ahogy itt többen is) és le sem tudod ezt venni. a 18-22 éves kor kb a legkritikusabb lehet egy magyar játékosnak. Ha nem kap bizonyítást magasabb ligába nem bukik ki az sem, hogy mi lehetne belőle (az ilyen játékosok elenyésző száma kerül csak külföldre, akinek meg kiesik ez az idő annak ott kb a karrierje is elhal (fiókcsapat, másodosztály, cserepad melengetése, keretben tartás, stb - majd 'zs kategória')). A jelenlegi felállás mellett meg ez így is volt.
Több játékperc, több bizonyítás, s jobban hozzászoknak a fiatalok/magyarok is. statisztikai szükségszerűség is lehet, hogy a több játszatott magyar játékossal, magasabb játékpercekkel több magyar válogatott szintű is bukkanhat elő.
Fenntartom, hogy a koncepció jó.
"Az a baj, hogy szabaly, nem ajanlas. A felsorolt orszagoknal ez talan mindenhol gratisz penzt jelent - nem buntetest, statuszmegvonast a be nem tartasa. "
Nem, nem az. el is lehet dobni azt az 500 Misit részben vagy egészben.
Ha fontos nekik az, hogy mindig top formában tolják és játszanak a külföldiek, akkor ok, mehet. A jól menő, fizető szponzorokon túl az EL-ben kerestek a 25/26os szezonban ~ 17,5M EUR-t ez kb 6,6 MRD forint és nem 500 millió.
Persze, lehet azt mondani, mint amit pendre54 írt, hogy emiatt a légiósok duzzognak egy fradinál, mert kimaradnak a bajnokiról, de ha az EL prior, akkor ezt le kell nyelni és eszerint futni tovább. S egyébként sem a teljes pénzt veszik el, csak részarányosan csökken, attól függően, hogy mennyire merítik ki ezt a szabályt. Lehetett volna konkrét szabályt is kiírni erre, hogy ez van és ennyi, kötelező mindenkinek.
Egy Fradi emiatt most szívja a fogát, de a magyar focinak (úgy általánosságban, a fradi szemüvegen túl) ez szerintem így jó és van benne ráció.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Megnéztem most az összefoglalót. Az első gól amit a Fradi kapott az tényleg még a megyeiben is vicc kategória lenne. Benny Hill showt idézett.
A Fradi góljában szerintem erősen benne volt a bolgár kapus. A második Ludogorec gól viszont tényleg egy szépen eltekert lövés volt.
Fradinak annyi szerencséje van hogy ez a Ludogorec se tűnik egy világverő csapatnak, normális helyzetkihasználással lehet esélyük továbbjutni. -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Mindazokkal együtt, amit írtál, a fő probléma, ez a buzi magyarszabály. Hétről-hétre, más összeállításban kell pályára lépni, már az adott héten belül is, hogy be legyen tartva a szabály. Emiatt sok játékosnak nincs meg a megfelelő játékperce, nincs meg a csapaton belüli összhang, összeszokottság, nincs meg a stabil mag.
Tipikusan ilyen játékos Cadu, tegnap is borzalmasan játszott, rossz passzok, döntések, miközben a Fradi előtt, alapember volt a Plzenben, tehát magasabb szintről érkezett, viszont a hazai bajnokikon, sokszor csak a padon kezd.
Miket is mondott Keane januárban, egy szakmai napon:
"Van hat-hét magyarunk, ha ketten megsérülnek, baszhatjuk.
„A bajnoki helyzet… Kibaszott élet. Ma is a repülőn ülök, és csinálok egy csapatot Európára, és egy csapatot a bajnokságra. Ez nem edzőnek való. Egy edzőnek azt kell játszatnia, aki a legjobb teljesítményre képes. Egy játékos játszhat hihetetlenül csütörtökön, aztán mondhatom neki, hogy bocs, vasárnap nem játszhatsz, mert az elnök úr megváltoztatta a kibaszott szabályt. Nem egy egész héttel a bajnokság előtt."
"Van 18 külföldi játékosunk, minden héten 11 dühös. Van 8 magyarom, akik játszanak."
"„Féledző” vagyok, nem igazán edzősködöm, mert nem azokat teszem be, akiket igazán akarok." [link]
És ebben teljesen igaza van, mert a külföldi játékosok is pontosan látják, hogy ilyen Szalai, Nagy, Ötvös, Gruber, Madarász, stb. kapnak lehetőséget kötelezően, és nem azok, akik a posztjukon a legjobban teljesítenek, és ha a Fradi kizúg az EL-ből, a helyzet még rosszabb lesz, mert onnantól csak bajnoki meccsek lesznek, így a külföldi játékosok, még kevesebb időt fognak a pályán tölteni.
Kubatov, meg egyértelművé tette, hogy ebben a szezonban, nem engedik el a magyarszabályt, alapvetően a kiemelt akadémiai státusz megtartása miatt( pénz + a kiemelt státusszal járó védelem). A kérdés az, hogy ha emiatt nem lesz meg a bajnokság, a következő szezonnak, hogy vágnak neki, akkor is tartani fogják e? -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Jogos! Így még rosszabb.
-
LendvaiFeri1
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Legalább a "hivatalos" képet linkelnéd. Nem mondom, hogy les volt, mert utólag szinte lehetetlen megmondani. De igen, ezt is biztos Florentino intézte...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...vagy Vilit kirakni rb-nek, hogy ne unatkozzon
2méteres marcona grúz, csak megijednének tőle... -
hobizoli
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
a B sor van fent
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ukránok vagy filippínók nyomják a helyükön?
-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"#236268forceberg
Ez volt a szabalykonyv szerinti dontes.
Igy a Pudli nyert a golkulonbsegen, cserebe az egyik legjobbjuk pihen egyet."
Ez a lényeg. Végre egy játékvezető jól alkalmazta a szabálykönyvben leírtakat!"Ez volt így a legrosszabb döntés, ugyanakkor a legkorrektebb. Szobó meg hülye volt, szerintem nagyon felkúrta az agyát, hogy beragadt a leshelyzetnél és túlpörgött."
Amennyiben a döntés korrekt, úgy nem lehet rossz.
Maximum rosszul érinthette (és érintette is) egyik, vagy másik felet.Szobó pedig valóban nagyon buta volt. Ott abban a helyzetben Haaland-ot megállítani szabályosan nem lehetett, szabálytalanul pedig semmi értelme nem volt, hiszen az garantált kiállítást vont maga után.
Tulajdonképpen bármilyen "faramucinak" tűnik a szituáció végeredménye, a játékvezető döntése tette helyére a dolgokat.

-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...azt is nézzük hozzá, hogy Haaland leginkább elől mozgott, jóval kevesebbet futott, mint Szoboszlai... és Szoboszlai egyedül próbálta menteni a menthetetlent... oda-vissza ment a rángatózás: ha nem húzza vissza a havert, lemarad róla... utána viszont fordult a kocka és ugyanezt eljátszották vele is
inkább csak oda tennék egy kérdőjelet, hogy Salah elleni szabálytalanság (16os vonalán kívül) miért nem ért akkor pirosat? ő ott elfut, 99%os ziccer... -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez, Dyche tök más focit játszik, mint MRI. Ugye utóbbinál érte el a prime időszakát, nem kérdés, hogy én is a Villába mennék.
Kíváncsi vagyok Tammy mit mutat majd a Villában, én anno sajnáltam mikor eladták. Nagyon berobbant, mikor ki voltunk tiltva az átigazolási piacról. Sajnos a saját nevelésű játékoseladás tiszta haszon...
-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én csakis ezt kérném el:

-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Mindenképp egy kicsit régebbit, a gyártó miatt.
Az EA7 legalább full egyedi volt, ahogy a Lazionál a Mizuno. -
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"Én finoman szólva sem vagyok Real drukker, de azon gondolkodtam, nekik van jóformán tényleg minden évben tökugyanolyan fehér mezük. Picit mindig változtatnak persze, de nekem az tényleg kábé fehér-fehér."
A kezdetektől sok évtizeden át volt fehér a hivatalos mezük. Aztán a "Quinta del Buitre" érától, a '80-as években kezdték alkalmazni az idegenbeli mezen a lila színt.
A fehér színű hazai mez is ekkor kapta a jellegzetes lila csíkozást, jellemzően a váll és felkar részen.Ez a két videó elég jól bemutatja a változásokat:
Real Madrid Jersey Evolution - 1902 - 2025Egy vagyont érhet az a néhány, régi, legendák által használt koszos mez...

Megjegyzem, nekem a '40-es és '60-as évek közötti, lenvászon ingek nagyon tetszenek. Egy kifinomult, királyi elegancia jellemzi őket.
The Evolution of Real Madrid Jersey 1960 - 2022 | Real Madrid Kits History
Az idegenbeli mezük az elmúlt néhány évtizedben megért jó pár színvariánst, de nekem csak kevés tetszett közülük. Az egyik legjobb talán a fekete volt, arany színű díszítéssel. És volt egy nagyon szép, egészen sötét lila is.
A hazai mezeik közül nekem az 1985-ös a kedvencem; talán azért, mert akkor kedveltem meg a csapatot:

Side note: mennyire zseniális, hogy Végh Tibi, és Burcsa Győző is szerepelnek egy Real Madrid UEFA Kupa győzelemnek dedikált trading card sorozaton...

-
Richard!
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nekem szintén a 10-11-es szezonból van egy ilyen David Villa mezem. A sárga ezen is jól mutat

-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én nem gyűjtöm a mezeket, de kicsit bánom, hogy nem vettem a "Wolves" tavalyi szezonjának hosszú kabátjából.
Nem tudom, ki volt a tervező, de ez a színvilág rendkívül jól eltalált:
Az idegenbeli mez is egy jó kék:
Ez pedig pont az egyetlen sárga szín, ami szvsz igazán jól néz ki:
-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
+ többiek
Ezek elhanyagolható tételek.
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szerintem is vannak.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Egyetértek.
Vagy lehet valaki gyűjti a mezeket, attól még hogy van egy kedvence miért ne vehetné más csapatét? -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én sem, pedig itt lett volna a lehetőség közeledni az Ágyú felé.
Farkasok - Szarkák meccset sem gondoltam volna 0 - 0-nak.
Wolves idén 5 pontot szerzett, 3 meccs alatt, tavaly 19 meccs alatt szereztek 3 pontot!
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az biztos. Nala az ostor az a lab kifejezes tokeletesen illett. Az a Barca elleni szabadrugas galaja.
#235501 forceberg
🙃🙃🙃
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Mar reg kidobta a telefont.

A Szityo " jateka" tikitakat nyomokban sem tartalmaz.
Ez a ket szarnyvedo meg Bognar Gyurinal sem ferne be a kispadra sem, nem egy PL aspirans csapatba.Az xG nem teved. 2.03 - 0.45
-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"kókler géniusz?"
-
Richard!
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Csak segít a barátjának PL-címet nyerni ❤️
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az a baj, hogy a vádpontok csak a szobában vannak itt velünk.
-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"Most megneztem keresoben, en meg soha nem hasznaltam, DeathAdder vedjegye, szerintem ra gondoltal (es szerintem en is tole tanultam)
"
Óh... Mea culpa!
Összekevertem a "sörényeket"...
(Bár az öreg Dio is olyan volt időnként, mint egy vad oroszlán...
)
Azért kérdeztem, mert teljesen hibás kifejezés, és más fórumokon is láttam. Nyilván angolul nem tudó focirajongók terjesztették el....
Látták leírva, hogy "football", és azt hitték "fotball"-nak kell ejteni. Aztán a köznyelvben a "t" hang "d" hanghoz hasonulása miatt "fodball" lett belőle. Ám mindezekkel együtt is helytelen.
Futball a magyar írásmód.
-
Piftuka
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
"Tudomásom szerint nála épp az alázat hiányzott korábban, ebben pedig azóta van változás."
Elég szomorú, hogy egy sportoló 20 évesen döbben arra rá, hogy csak az alázat segítheti igazán nagy magasságokba!
A nemzetközi porondon ennyi idősen egyébként már kész játékos, akinek van még ~6-7 éve, mire "leszálló ágba kerül. Kicsi az esélye annak, hogy innen még igazán sokra viheti.
De cáfoljon rá erre, és legyen úgy, ahogyan mondod...!
"Ha ez így van, lehet még belőle fodballista."
No offense, de már rég óta meg akartam kérdezni... Miért használod ezt a kifejezést?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
biztos nem lehet editalni utolag egy kommenetet, ha olyan kék pipa van a neved mellett?
-
Creative997
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Igen, én teljesen megertem hogy Csabinak elege lett.
Ezért is mondom hogy Vinit el kéne adni már végre, akkor nemhogy 1 brazillal kevesebb lenne, de egy vezető belső romboloval is. Tuti hogy Perez besugoja lett. Az oktoberi klasszikos hisztit másképp hogy uszhatta meg. Ott tűnt el Csabi összes renomejaTök mindegy ki ül le a padra...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...ez mekkora szar: kapják az irgalmatlan pénzeket és azt hiszik, hogy ők az atyaúristenek, az edző meg le van szarva... a vezetőség meg asszisztál hozzá ahelyett, hogy rendet teremtene az egoista rinyapinák közt
...poolnál mondjuk majdnem átestek a ló másik oldalára Salah leültetésével, de helyre kellett tenni a szerepköröket -
DS39
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Hibátlan.

-
atee_13
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Végül is ez is egy megoldás
-
perempe
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Borzasztó ez a videózás. A megye2-ben és a BL-ben is ugyanazokat a szabályokat
kéne alkalmazni. Minimális technika. Azonnali döntés, nincs visszajátszás. -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szerintem e kep alapjan pedig egyertelmuen les. A kek vonal Miovski labahoz van huzva es van egy kis res a vonal es a 35-os vedo laba kozott.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Köszi, mi is nézegetjük. Szép gól volt amúgy, de ne már. Szívjuk fel magunkat, hozzuk be Keitát és Pesicset, aztán zúgjon a Fradi! Még talán Zaki segíthet.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Csak a szokásos.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Feltetted, legalább az anyóst?

-
Soulfly842
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Rossi-ban egyetértek, de Dibusz kapcsán fenntartom amit írtam.
Hogy lehet valaki annyira zokni, hogy a 93. perc körül sima kirugásból bedobás következik az ellenfélnek ilyen kritikus pillanatokban? Simán csak oda kellett volna passzolni egy védőnek.
A 2. gólért is őt teszem felelőssé, mert igazából a keze lent és szó szerint hanyatvágta magát.... nem nézte mit csinál, nem nézte hol a labda, kb padlószínten próbált zárni.. nevetségesen könnyű volt így magasabban egy gólt lőni egy magasabb lövéssel, vagy emelést egyáltalán megpróbáljon elhárítani. kb. árnyékra dobta a lábát, magát, hátha, de ezzel a szabad szög lett nagyobb.
Belehet azt dobni, hogy mit nyomott a fradiban, de a válogatottban teljes kopernikuszi fordulat volt mindig, amit teljesített.
5 kaput eltaláló, 3 kapott gól.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
+1
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Hatha a tobbi csapatreszre is lesz ilyen.
Kozeppalyasok es tamadok egy klasszik 4-4-2 felallasra.Ha kozeppalyasoknal egy Juninho Pernambucano lenne mar vinnem a teamembe.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
"Miért ne adnának három vagy négy meccset élőben"
Még egyszer, csak arra van lehetőség, hogy egy időben maximum három meccset adjanak élőben, mert csak ennyi meccset lehet egy időben játszani, a három darab VAR kocsi miatt. Négy meccset, a jelen technika okán, nem lehet egy időben játszani, így a közvetítés is kizárt. -
Cartevo
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Indokolt ez a szigor, hogy 12 csapatból 2 kieső van, mert így Magyarországnak csak 10 komoly csapatot kell kitermelnie. A feljutók meg hátha felzárkóznak, arra illik esélyt adni, fővárostól vagy vidékiségtől függetlenül.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Bundesligában és sok más bajnokságban is az utolsó forduló / k / meccsei egy időben vannak, nálunk ez nem megy.
A szurkolókat rendszerint büntetik ezért - azért , de amikor valahol reklámozni kell a meccseket akkor jól mutat a lelátói koreográfia és a piro vagy esetleg szurkolói mozgalmas, ultra csoportok.
Nyilasi szerint akkor volt jó az nb1 mikor sok és erős fővárosi klubok voltak.
Nem indokolta miért de erre a mondatára emlékszem.
RB dologra én is kíváncsi vagyok, esetleg ha lesznek részletek okosabbak leszünk.
UTE következő meccse, DVTK és Győr. Ahogy kinéz a helyzet sok pontot nem kell szereni. : / -
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Bízzunk benne sokáig lesz legalább kettő gyengébb csapat a szezon végére mint az Újpest, attól függetlenül, öszekell hogy kapják magukat, mert ez így nagyon nyögve nyelős szezon lesz.
Nyáron volt egy hosszabb riport a Csányi úrral ( m4 ) és ahogy elmondta a dolgokat nb 1 el kapcsolatban 3 x 11 lebonyolítás marad, létszám növelés pedig nem lesz.
Ez a koncepció marad mert - szerintük - jó tesz a magyar futballnak.
Azt mondjuk nem bánnám hogy ha a szurkolók érdekeit is néznék olykor olykor. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Túlságosan én se vagyok optimista, idén tényleg gyenge a védelem.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az Újpest közben méretes zakót kap a Lokitól.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nyári tornán én is így jártam, kivédtem a hetest de újrarúgatta a spori mert szerinte kiléptem a vonalról. Na sebaj, azt is védtem (másik irányba rúgta a srác).
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ez a párosítás sem rossz.

Mondjuk ebből az ASSE csapatánál az E betűt kiszerkesztették, mert az eredeti közvetítésben az E betű is benne volt A Saint Etienne név rövidítéséből.
-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Tényleg nice...
-
Soulfly842
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
De legalább szép ott a tengerpart!

-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
én csak annyit szeretnék mondani, hogy ma este sok csemege vár reánk, de a legnagyobb csemege mindenki tudja, melyik lesz..
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Mi van? Tibcsi PSG-rajongó Neymar nélkül is?
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
HdRew
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ah, okés.

Meg ugye most villant be nekem, hogy Domi nyilatkozott valami olyat, hogy a Bundásban 4 másodperce volt gondolkozni, hogy mi következzen, a PL-ben ugyanez 2. Még valamikor egészen az elején mondta ezt, amikor átigazolt.
-
venember83
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Túl sok a pénz a fociban.
Majd lesz panaszáradat, ha más ül bele a bársonyszékbe. De akkor legalább lesz egyértelmű és nyilvánvaló oka egyes szektorok alulteljesítésének.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...ezt mondom: be volt neki ígérve a rendes emelés, csapat húzóembere volt egész szezonban, erre behúzzák a féket, ami érthetően nem tetszik neki... nem akarják megfizetni, nem akarják elengedni, spórolni akarnak rajta, mintha annyira szarul állnának, de eladni sem akarják jó pénzért
olyan képet festenek magukról, hogy az egész vezetőség dilettáns -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szerintem az ügynökök csavarják leginkább a fossal átitatott rongyot...
Ez az ügynökösdi is egy teljesen felelsleges pénzcsapolási gyökérkedés.Vagy a játékosok annyira sötétek?!
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
...de ha annyira szarásig vannak pénzzel, nem Isak-ot kellett volna először normálisan megfizetni, ahogy be volt neki ígérve?

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Olyan áron volt hogy nem akartam ott hagyni.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Annal mindenkepp.
Karacsonyi ajandekkal ert fel az a pozitiv hatarozat, hogy masodfokon sikerult bentmaradni.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Pont most olvastam az egyik hírportálon. Egyszerűen imádom ezt a storyt, annyira hazai. Itt kell élned, hogy elhidd!
Hajrá Paks!
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Mennyei megyei!
Igazolás, akármi vagy az fa4 ligában nem kell?!
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Igen, csatárra szerintem is nagyobb szükség lenne.
Nem neveletlen, önző szélsőre, de majd a Mikel magic betöri.
Ha lett volna eszük rámennek Tyrique George gyerekre, aki Bukayo Saka eltitkolt öccse, nem tudná az ellenfél melyik oldalt támad az igazi, meg ha el lenne tiltva az egyik mehetne rá a másik meze, mint a mennyeiben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
cami][us
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Legalább lenne esélye az aranycipőre, bár ki tudja milyen a portugál bajnokság színvonala.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szívóznak 5millió eurón. A srác állítólag már a bérigényéből is leadott, nagyon elkötelezettnek tűnik irányunkban.
Olvastam olyat is, hogy holnap lesz egy marhanagy tárgyalás az ügyben, meg olyat is hogy zátonyra futott a dolog és mindenki elrepült Portugáliából.
Nekem szimpatikus a srác, sokkal jobban mint Sesko.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Gyökeres kellene oda, mint egy falat kenyér.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
írország páréves tervben van, hogy régi ismerőst meglátogassuk... (repülő+kocsibérlés) portugália/spanyolország asszonynak tetszik, de azt innen indulva kocsival megjárni komoly túra lenne
kb 2 hetes kört pedig nem bír egyelőre a költségvetés -
DS39
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Haha, akkor a
harcosok
bevennék a komment szekciót. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ilyen kéne Tibinek az összes kedvenc csapatával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Radiomaster TX16S MAX Mark II ELRS táv
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +keményfedeles hátizsák +extrák
- DJI Goggles N3 drónszemüveg és DJI Motion Controller 3 mozgásvezérlő
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), hogy most már mekkora összeget tesz ki, az a bizonyos évi fix zseton, ami eddig 1,5 milliárd Ft volt, de hogy annál jóval több, az biztos.
Ezt írtad: "Azt nem tudom, pl. egy Világi, vagy a MOL a jövőben is akarja-e talicskával hordani a pénzt a Győrbe, illetve Újpestre,"
...pedig nem hinném, hogy kalapácsvetéshez ne lehetne gazdaságosan normális edzőközpontot létrehozni... lényegében csak egy darab gyep kell (...hm, lehet épp a pafc pályáját lehetne majd hozzá szépen átalakítani kalapács-/diszkoszvetéshez, gerelyhez...
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Maximum rosszul érinthette (és érintette is) egyik, vagy másik felet.

Wolves idén 5 pontot szerzett, 3 meccs alatt, tavaly 19 meccs alatt szereztek 3 pontot!
(Bár az öreg Dio is olyan volt időnként, mint egy vad oroszlán...