- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martongunar #7 üzenetére
Teljesen hagyományos fáról van itt is szó, amit kellően kiszárítottak. Kezelés nem kell neki. A teljes rövid élettartama alatt ki fog tartani.
Az erős fák ugye még így is könnyűek lesznek egy eszköznél. A megmunkálást itt is lehet századmilliméterre venni.
A viselkedést lehet modellezni, a valódi használatnál minden ki fog derülni. Én is várom mi lesz. Persze, hogy ez is érdekesebb mint a hazai napi politika. -
martongunar
tag
Nem értek az űrtechnikához ezért nem nagyon értem, mit akarunk ezzel elérni. A váz egy speciális fából készül, amit nem tudom, mennyi energiával lehet előállítani és utána mennyi energia abból legyártani a vázat. Az áramkörök, a napelemek, a kommunikációs antennák (és a rádiófrekvenciás eszközök árnyékolásai) valamint az esetleges manőverező rakéták feltehetően továbbra sem fából fognak készülni. Továbbá azt sem tudom, mennyivel van jobban kitéve az áramkör a kozmikus sugárzásnak ha fa vázat alkalmazunk. Azt a részét értem, hogy kevesebb fém ég el a visszatéréskor, ami nem lenne rossz, kérdés, milyen áron lehetne ezt megvalósítani. Természetesen a korábban részletezett belső rész ugyanúgy el fog égni és szennyezni fogja a környezetet, ahogy eddig is.
-
PELLE
tag
válasz
Beat Store #3 üzenetére
Akkor már lehetne bambuszból is, bár az meg perjeféle.
-
Az ötlet jó! Hiszen elemi rostokat tartalmaz. Az oxigén hiány miatt stabil lehet. A vetemedés kérdéses, rothadás kizárt.
Lássuk mi lesz! Szerintem a projekt sikert ér el. Tudni fogunk róla, ez nekem is nagyon érdekes így. -
martongunar
tag
válasz
Beat Store #3 üzenetére
Abból tán még napelem is előállítható.
-
Beat Store
csendes tag
válasz
martongunar #2 üzenetére
Kinai császárfa sztem még ideálisabb lenne rá. A tömeg arányában a elgerősebb fa és a világ leggyorsabban növő fája.
-
martongunar
tag
Akkor már csak az áramköröket kell tudni fából elkészíteni és meg is vagyunk.
-
arnyekxxx
veterán
(és hozzátették, hogy az 1900-as évek elején a repülők is fából készültek).
az jó érv lett volna az 1900as évek elején a fa műholdak mellett, bár lehet, hogy akkor is kicsit más körülmények voltak az űrben mint a földfelszínenpersze ettől függetlenül sok sikert
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!