- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
HERR Z
veterán
Jah az áfát vissza tudják nekem igényelni,így visszakapom....Hát az asusszal én annyira nem foglalkozok, semmivel se tud többet mint a MSI, csak mondták hogy még a héten lesz ára....mint a 939-eseknek...107+fa a 3500+:DD
Ezek debreceni árak....amúgy még az Epox érdekelne bár még nem lehet kapni......és jövő hét végére már kell a lap -
HERR Z
veterán
CHaintech ZNF3-150 29.200
Chaintech ZNF3-250 37.800 a kettő között 1% teljesítménykülönbség és -1PATA van
MSI K8N NEO PLATINUM 29.500
ASUS K8V SE DELUXE 23.500
ABIT KV8 PRO 19.500
znf3-250-et felesleges venni, mert nem használja ki a 250 adta előnyöket a +2 USB-t és a SATA-t...AGP meg a 150-en is fixálható...Jah egy újabb VIA kodek van rajta a 20-as nem a 16-os de kb ennyi a változás..=> nem éri meg.
Még a hétre igértek K8N-E Deluxe árakat és elérhetőséget itt debrecenben -
-
HERR Z
veterán
Na utánnalestem sok helyen ZNF3-250-en is csak 6 USB van...:O
És még a +1 PATA csatorna sincs rajta, teljesítményben pedig 1% eltérés van a 250 javára...árban pedig 8 ezer netto......:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y
Szóval nállam a ZNF3-250 kiesett és ahogy nézem a 150-ben is lehet fixálni az AGP órajelét, bár valahol azt írták hogy e lap az FSB-t osztja valahánnyal úgy kapja a PCI órajelet...igaz ez?:U:U
Albatron meg még a 150-es chaintechnél is lassabb, meg szegényesebb pedig egy árban van............lehet mégis MSI kellene, bár utóbbi időben fos alaplapokat csinál
VALAKI HELP! mitévő legyek?
maradjon a ZNF3-150? 29 nettóé'? -
HERR Z
veterán
Nos próbáltam nézelődni de pár dologra még nem jöttem rá:
Ok hogy NF3-150/250en 6 illetve 8 USB2 van, de a chaintech zenitheken ebből hány használható? Mert ok hátul van 2 meg CBOXon is 2 de a maradékkal mi van? Sima cuccal ki lehet-e vezetni? Mert ezen áll vagy bukik a chaintech lap, ugyanis nekem kell 6 USB..:P
Esetleg valaki tud segíteni, vagy elég lenne egy NAGY felbontású kép is az alaplapról, mert a PCB ua. mind2 lapnál....ja e miatt érdekelne hogy hol a +2 usb is pl....:(
Amúgy láttatok valami új KT800PRO-s vagy NF3-250-es lapot?
Lassan már beruháznék, MSI-t meg nem akarok újra, annyira nem győzött meg. -
erdoke
titán
válasz
UnConnecteD #91 üzenetére
Nekem SK8V van, de ilyet nem tapasztaltam.
-
HERR Z
veterán
talán a C'n'Q hiánya kisebb hiba, meg ahogy néztem KV8-MAX3 bioszából is kivették 1.20tól talán szóval ez tendencia Abitnál...
Chaintechék meg fognak csinálni mostmár középfelszereltségű lapokat is, bár engem már nem fog érinteni....egy hét és veszek valamit...hogy az MSI, Chaintech, vagy Albatron lesz azt nem tom még -
joshua7
veterán
válasz
UnConnecteD #91 üzenetére
Milyen márkálú a hdd? Esetleg Maxtor, 80gb, 8mb cache?:) Mert azzal van tapsztalatom.:(
Bár ha mind a 2 egyszerre csinálja, mással lesz ott gond.
Nekem továbbra is tetszik a 'sima' Chaintech vnf3-250 és az Abit KV8 pro is. Csak ezek a fogyatékosságok ne lennének... (Ch: C'n'Q hiánya, Abit: szorzóállítás hiánya:(() -
UnConnecteD
senior tag
help
cimboram, minden lebeszelesem ellenere vett egy Asus K8V SE Deluxe lapot, 3200+ cpuval, es az a gond, hogy bootnal a mind a 2 hdd eloszor kattan egyet, aztan leall, es ujra felporog. De aztan nem tud bootolni. Mar tapot is cserelt. Van valakinek tapasztalata ezzel a lappal ? -
HERR Z
veterán
Nos mivel az alaplapi hangkártya is fontos érv, nem tudtok egy olyan hangkártyatesztet amiben a ALC656, 850 -es realtek és a via enyv24 is benne van?
Mert ahogy néztem már ez a realtek 850 sem olyan rossz tud annyit mint a mostani Santa Cruz-om csak kiváncsi lennék a procileterhelésükre.. -
borely
tag
Nekem most se a procihűtő hangja a gond, hanem a nagy teljesítményleadás miatt gyorsabban pörgő tápventié. no meg az sem teljesen mindegy, hogy a naphosszat bekapcsolt gép mennyit fogyaszt. Ha másért nem, hát környezetbarát :)
Biossal megoldható, tudom, azért írtam, hogy addig nem érdekel. Egyelőre még nincs ilyen BIOS...
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
pont fordítva...a zseni(th) a drágább...sajnos
MicroATX: Ez nem fog kimenni a divatból, vehetsz egy klafa mATX-es házat, lesz bele mindig cucc....amúgy meg látod ma a miniatürizálás a tendencia..meg a mindent ráintegrálni az alaplapra....lenne egy jó hangcuccú MATX-es lap mindenráintegrálva még én is azt vennék... -
HERR Z
veterán
most így röptében elolvasta anand tesztét annyira nem is rossz. De azért jó lenne ha még esne az ára:))
Cool'n'quite hiba biosszal megoldható, ha meg túl hangos na bumm ráteszek egy vizesblokkot és még jobban is tudom tuningolni:)
Az lenne az igazán csendes pc, ahov képest c'n'c semmi -
klepto
addikt
Még 1 kérdés a microATX-el kapcsolatban :U
Érdemes erre építkezni? A későbbi procifoglalathoz (pl. Soket 939, vagy SoketT) is kijönnek majd microATX-es deszkák, vagy ez csak egy átmeneti hóbort, ami kimehet a divatból :F -
HERR Z
veterán
Hát, annyit szerintem nem ér meg.....bár már a 250Gb-re épül ellentétben a Chaintech-el, de szerintem a hardveres tűzfal nem ennyire fontos...
Bár van rajta minden földi jó, valahogy a chaintech gyorsabb, szebb, jobban szól, több ja és drágább....de legalább arányosan
msi-t más is árül szóval lehet remélhetőleg nemsokára máshol, olcsóbban is kapni...pl debrecenben is már van készleten chaintech...szóval szerintem fog még esni az ára.....úgy 30,29+fa körülre...mert e-connect se egy olcsó hely:U -
HERR Z
veterán
Hol kapható, mennyiért??????????????????????
Komolyan nézelődök esetéeg felfelé....bár akkor már ZNF3-250....
ha úgy 29+fa körül lenne akkor még szóbajöhetne az MSI....
Abit KV8P: anandtech már olyat kapott amin működött a lock, de cserébe már egy Chaintech VNF3-250 summit-on is műxik hasonló árért.... -
borely
tag
Kapható itthon végre a 2. Nforce 250-s lap (a Chaintech után)mégpedig az MSI k8n neo Platinum. Csupa jót olvastam róla, állítólag 2400 MHz-n is elpörög vele a proci... Fless? Mások? Vélemény?
-
-
erdoke
titán
Ez nem ilyen egyszerű, dual Opteronos lap sincs fent a Gigabyte oldalán, állítólag mégis van ilyen, nem is egy.
Más:
Downclockolni próbáltál már K8T800-at? Szerinted hol vannak újabb osztók? 166,66-on stabil a gépem (BIOS_ban nem lehet lefelé állítani, úgyhogy a K8V-re készített ClockGent használom), tehát valószínűleg 5:2:1-es osztó van. 133,33-on elég gyors fagyást kaptam (szerintem AGP-től), úgyhogy a 4:2:1 már valószínűleg nem létező kombináció. -
fLeSs
nagyúr
Az a baj ezeknek a 90%-ával, hogy gyártósort még nem láttak.
Végignéztem az összes értelmes gyártót, és csak 3-4-nek van microATX-es lapja a product menü alatt, márpedig ami ott nincs, az sztem nem létezik, dear erdoke... :DD
1ébként 2 héten belül lesz Giga K8VT800M lap MO.-on is, én beérem azzal, úgyis ugyanazt tudja mind. -
klepto
addikt
Ez nem kevés mennyiség :D
És a link is hasznos, vannak olyan alaplapok is ott, amiről még soha nem hallottam: pl.: S/U/M/A/, Octek vagy Lucky Star :U
Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy hány hónap múlva érnek el ezek hozzánk:F Azon sem csodálkoznék, ha hamarabb lenne nálunk Soket 939-es microATX alaplap, mint Soket 740-es :U
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
[L]http://www.amdboard.com/k8boards.html[/L]
uATX (nem u, hanem mű) jelöléssel láthatók a MicroATX-es lapok.
AOpen 2 db, Biostar 2 db, DFI 1 db, ECS 1 db, FIC 3 db, Foxconn 2 db, MSI 2 db, Shuttle 1 db.
:DD Asszem fLeSs nem nézett szét eléggé, bár itt már az új chipsetek is szerepelnek. -
klepto
addikt
Egy pcict idevág: létezik A64-hez microATX lap?
-
dathos
csendes tag
hi volna egy kis gondom! mégpedig a következő:
van egy msi k8t neo-fis2r tipusu lapom egy 3000+ athlon 64bit és egy sata wincsi
a sima windows xp install kor simán felismeri a wincsit de a windows xp 64 bit nem és nem tudom felinstalálni!
aki tud segiteni az legyenszives irjon a dathos@freemail.hu cimre -
joshua7
veterán
-
-
borely
tag
Jók, jók ezek a Chaintech lapok, főleg így, hogy minden más gyártó 2. gen. lapja beszerezhetetlen itthon. DE az nagyon szomorú, hogy a VNF-250 (és gondolom a Zenith ugyanígy) egyelőre nem támogatja a Cool and Quiet technológiát. Talán majd új BIOS-sal, addig szóba sem jöhet , nagyon szeretem a csendes gépeket...
-
HERR Z
veterán
És hogy lenne kereslet rá ha csak egy csupasz lap lesz sulinetben????
Ha betennének van 4-5 lapot full extrától ilyen value cuccig akkor már lehetne válogatni....de ezt bárki utánnanéz nemhiszem hogy megvennék
Csak hogyan lehetne erre rávilágítani ezeket a CHS-es surmókat....
Pedig már megvettem volna a K8Npromat...:Oha nem veszik ki -
joshua7
veterán
Ez igaz, már csak az maradt.
Írtam nekik egy mailt, azzal indokolták, h nem volt rá kereslet... Ezért maradt csak a Giga lap. Ha lesz kereslet, fölvesznek majd ilyeneket is. Gondolom, addig nyomatják a Celeron-okat.:( :((
Én pedig abban reménykedtem, h berakják ezeket az új lapokat mert ott akartam venni, de sajna nem így lesz. Legalábbis egyelőre biztos nem. -
HERR Z
veterán
http://www.rooter.hu/aruhaz/indexbal.php
http://www.picibolt.hu/computer.php?keres=Alaplap
http://www.logic.co.hu/arlista/LOGIC_2004_05_25.htm
http://www.olcsopc.hu/
http://www.dcomp.hu/arlista/pc_all.htm
Google kiad pár boltot csemegézz.....
Kár hogy NF3-250gbre nem ad ennyi helyet......mondjuk 2 helyen láttam még csak:( -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #46 üzenetére
Hát ja, még elfogadható, de akkor át kell ugrani egy FSB rést....tehát a procinak birnia kellene úgy 235-240es FSBt:)
-
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #44 üzenetére
A Kt800pro-ban már nem így működik..:))A kt800-ban igen így működik, de azzal is lehet szerencsére húznio valamelyest...Bár mondjuk nekem a tv-tuner a sat kártya a hang a még egy háló már lehet korlátozná, ezért is lesz inkább kv8 pro:P
A chaintech nem lenne rosz ha mondjuk a gb-s chipet nem csak a Zenithre rakják rá hanem a valuéra is....:(
bár a többi gyártónak sincs sok gb-s lapja, és sajnos majd mind full extra:(
Szóval inkább veszek egy firewire kártyát -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #42 üzenetére
Elhagyták róla a Firewire-t. EZ negatív:O
De cserébe van AGP/PCI lock illetve 1000MHz-es HyperTransport.
Ha KV8MAx3 és KV8 pro közül kell választanom -mert drága lesz a nf3250- akkor utóbbi lesz...............talán:U
Legalább -elvileg- jól húzható.....és az 500Mhz-es A-Data ram se fogja majd vissza:)
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #40 üzenetére
Na ja a Value az nem egy sztár-bár nem tom eldönteni hogy van e rajta firewire:F- a Zenith már jó lenne csak 40+áfa....:O
Ennyit nem ér meg, remélem lesz olcsóban is......
Jah amúgy már lehet kapni Kt800 PRO-s ABIT KV8 Pro-t 21+áfáért s a egész jó lap, anandon van egy teszt róla -
fLeSs
nagyúr
Látott már vki itthon microATX-es A64-es alaplapot?
-
HERR Z
veterán
Na klafa, rászántam magam hogy jövőhéten megveszem a K8N PRO-t és a ramot sulinetbe a procit meg redinél errefel pöcsfej CHS kivette a listájából és az alap viásat hagyta bennt:O
De így legalább biztosan 2. generációs alaplapom lesz.....:( majd egy 20-30al drágábban:((
jah és az asust is kivették...s nem tettek be semmit helyettük -
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
Jah mégvalami, hátha segít a K8NPRO/K8VT800/K8V közötti döntésben, hogy a K8N PRO-nak nincs feszbaja -mint a KT800as társának- ellenben nem tud asszinkron mem/proc működést:(
Úgyhogy ha jó ramot teszünk bele, akkor lehet tuningolni szépen:B -
HERR Z
veterán
Hmm, tényleg elég olcsók......:F
Ha tartják az áraikat akkor szerintem egész baró gépet csinálok:D
Abit kv8 max3+512 PC4000.....+3000+ hmmmm
Majd felhívom őket mi a kotta, nehogy átbassszanak.
De relatív egész olcsón lehet már A64-es gépet építeni....47-ért már van proci +alaplap....nem rosz:Y
Mondjuk nem akarok Newcastle magos 2800-at -
Enclave
aktív tag
HI!
A ready-n lévő A64 árakról tud valaki valamit? Vett már ott valaki A64-et?
(mert ''túl'' olcsónak tűnik...) -
HERR Z
veterán
Utánaszámolgattam egy kicsit s a plusz 10 ezres felárért lehet megérné egy kicsit jobb alaplapot venni , mint ezek a sulintesek....A 3000+ van 75-be az menne sulinetbe a többi cucc meg kp.....................
Csak mostmár az a kérdés hogy akkor milyen lapot.......áááá hónap végére már lehet lesznek NF3-250-es lapok is azok talán jobbak....-meg azokra már ráteszik a 7.1-es hangkártyát:C -
Még figyelem a ram/alaplap árakat s azok alapján döntök
Ha meg alaplap sulinetből lesz akkor marad a K8N PRO..... -
mute-42
csendes tag
cpu: CHS, 90+fa korul volt
mem: ismeros hozta, asszem majortol, az is olyasmi ában volt...
Utobbi marha jo, alaplapban kb 10 fele mem idozitest lehet allitani, kingston
megad 5-öt... na jó, egyébként meg lárva vagyok hozzá, lehet hogy tudni kéne
fjeből... Mind1 írtam kingston tech supportnak hátha megírják... -
mute-42
csendes tag
Télleg csupasz az alaplap, de én nem használnám az extra fícsöröket.
A proc 3400+, a ram 2x512 Hyperx 400-as (KHX3200AK2/1G)
F6-os bios már hajlandó cas2-n hajtani a ramot.
A legnagyobb baj hogy csak 2 fan header van rajta, ebből egyet elvesz a
proci venti, a másik meg a ház eleje felé van, szokásos venti kábellel max első
beszívó ventit tudsz rákötni. A hátsó házventit kénytelen voltam egy 4 tűs
molexből bekötni, így viszont nincs fordulatszám info.
Tuningolni nem nagyon szoktam, azért megnéztem meddig menne: 2300 MHz
körül már nem postolt (alap cpu fesz, +gyári a hűtő). Szerintem nem
túlságosan tuning-barát az alaplap, CPU-nak max 1.550 v megy, memóriát és agp-
t is max 0.2 volttal engedi húzni...
Teljesen stabil, eddig egyszer sem fagyott, elsőre ment minden, 64 bites xp is
megy simán, mindenhez van bétás driver... (via, realtek cuccok, ati)
Ami érdekes, hogy szépen megyeget a gagyi 350-es codegen táppal, 9800xt-vel...
m -
joshua7
veterán
Sajna csak ez a 3 lap kapható Sulineten belül...
Én se tudok dönteni, de az Asus felé húzok.
Az mégiscsak Asus. :) -
HERR Z
veterán
Na kicsit utánanéztem a dolgoknak, s láttam hogy ez a k8VT800 a létező legcsupaszabb alaplap:(( Az ASUS K8V/GD sem sokal jobb, viszont a k8n pro már megfelelő lenne számomra -kell firewire- csak az meg lassú.......
Nem tudjátok hogy máshol lehet-e kapni S754-es lapot sulinetben mert a procit meg nem éri meg megvenni sulinetben mert irreálisan drága...................... -
HERR Z
veterán
Érdekelne az a Gigabyte alaplap, mivel én is felfigyeltem erre az árlistára. Pl érdekelne már a a típusa is mivel tudtommal KT800-as alaplap k8vnxp néven fut gigabytenál......
És amit vettél lap akkor az az ami a Proh. tesztben is volt ugyanazzal a felszereltséggel 28ezerért??????? -
mute-42
csendes tag
Megvettem... Giga lett belőle, sima K8VT800...
Köszi a tanácsokat! -
dzsoni
senior tag
Az kimaradt, hogy most egy Winbond DDR466 cl2.5-ös ram van a gépben, és ezzel jó, de először 2db TwinMOS DDR466 cl2.5-ös ramot próbáltam adni a konfignak, na azokat szépen nem szerette, fagyogatott tőle rendessen, viszont IC7-be 520-on simán futottak minden gond nélkül, szal válogatós az A64 ram területén.
-
dzsoni
senior tag
Húzni nem akarom, lényeg hogy stabil legyen és egye a ramot, amit már sikerült
beszerezni (Hyperx 400, jo fajta idozites...)
Nem a lap fogja szeretni/nem szeretni a ramodat hanem a proci, mivel a prociban van a memóvezérlő. Ha nem jó a ramod a cpu-nak, akkor tökmindegy hogy milyen lapot teszel alá. -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #8 üzenetére
Azért kösz...
A 3 gyártó minőségi rangsora nagy általánosságban felállítható? -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #6 üzenetére
:-<
Nincs nekik Abit, csak Asus, MSI meg Giga... -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #4 üzenetére
Ha lesz 250Gb, olyat veszek, ha nem, akkor marad a VIA...
Eddig akkor az Asus az esélyes, Abitjuk asszem nincs...
thx!
[Szerkesztve] -
-
mute-42
csendes tag
Hi!
Létezik, hogy CHS-nél _csak_ sulinetes A64-es procit lehet venni?
Létezik, hogy csak ezek a VIÁs A64-lapjaik vannak::?
Asus K8V/GD
Giga K8VT800
MSI K8T Limited Edition (gondolom FIS2R) + 3200+ combo
Mijaza /GD és jó-e nekem? Guglival látom hogy árulnak ilyen jelölésű lapokat
mindenfelé, de sehol sem írják mi a különbség pl a Deluxe és a /GD között.
Nagyjából átolvasgattam a kapcsolódó témákat meg cikkeket, azt
eldöntöttem hogy a VIA szimpatikusabb mint az NForce, de a márkák
között nem bírok dönteni (melyiket NE vegyem?). Húzni nem akarom,
lényeg hogy stabil legyen és egye a ramot, amit már sikerült
beszerezni (Hyperx 400, jo fajta idozites...)
Olvastam olyasmit hogy utóbbi időben az ASUS lapok minősége nem
az igazi... tényleg? Utolsó Asusom A7V133 volt, soha semmi bajom nem
volt vele...
thx
Norbi
Aktív témák
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest