- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-24 10:57 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthSun
félisten
Lesznek ám 20-30e forintos eszközök is
Hát nem akartam írni, mert lehet hogy kiröhögnek, de ez a kínai DAC, Indiában gyártják, csak dél-amerikai szállítással rendelhető, de itthon egy boltban elérhető (10k HuF). Szóval az FT1- el is sokkal jobban szól mint a háromszor drágább Onyx2- vel.Szóval olcsó húsnak (tehát 20k alatt jóval) nem mindíg híg a leve, saját fotó a kis DAC- ról :
Ha bárki ki akarja próbálni, ugye filléres ár, privátban tudom küldeni a linket, direktben nem, mivel akkor influenszernek titulálhatnak, bár semmi közöm a forgalmazóhoz, csak rendeltem egyet magamnak, és mivel brutál jól szól, a tesómnak is, ő is meg van elégedve vele.
Nem kell driver Win11/modern Linuxhoz sem, tévére közvetlenül csatizva is azonnal szól, kb egy hajszárító is felismeri... -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Ahol mindenki detektálhatja, hogy még legalább minimum 1 millát kell költenie fejes erősítőre + fejesre.
-
DarthSun
félisten
Nálam még nem látszik a dzsuva rajta, FT1 világos színkombináció. + a szövet/bőr perem verzióval nyáron sem durran be a fejem hőgutába.
Érdekesség : a régi Cloud-II párnája még stabil, a később vásárolt HS50 már szétmállott.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
52- es Hungarikum vegyi-gyümi ?
A cloud-II- őt asszem még nem hamisították. Kár hogy feszül a fejemen, de ma levágattam a sörényem, most tűrhető.
A kis kínai készített a kocka fejemre megfelelő méretűt (FT1). -
DarthSun
félisten
Akkor biztonságban érezte magát, reméljük jó hanggal honorálja
-
DarthSun
félisten
Életveszély, nem kötötted be neki a biztonsági övet...
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
FT1+DAC : inkább zene és film. Bár játékra is tűrhető, sztereóban a mélységi tér kicsi, de a szélesség príma. Online nem is gamelek, inkább középrégi és retró címek.
Cloud-II+a hozzáadott USB DAC : mélység is jó, de nyilván zenére alaposan elmarad az FT1- től, még akkor is ha a dedikált DAC jack- jére dugom. -
DarthSun
félisten
Nagy előrelépések történtek az utóbbi időben a vezetéknélküliben. Ahogy pld jóval korábban is az elő-végfokokban, a -90db jel-zaj szépen -120db- re kúszott, ma már nagyok a követelmények. A kínai DAC- omon van BT, arra akár telefonról csatlakozva, de kábeles fejest rádugva sem nagyon tudom megmondani, hogy éppen BT, vagy USB- ről megy-e ugyanaz a zene.
Ha BT a fejes, akkor valószínű, hogy vakteszten is kiszúrnám a különbséget, ahogy írod, ezekben jóval kisebb a DA konverter, bár gondolom, hogy a modern technika már jó minőséget miniatürizál. -
DarthSun
félisten
Nem is tudok közvetlen hasonlítást, nincs vezetéknélkülim, csak a felvetett búgás miatt írtam.
Még persze kipróbálhatom pld a Cloud-II USB- jével az FT1- et hogy mit lép rá. -
DarthSun
félisten
Nem akarnék annyira defenzív lenni, de ezekbe a BT/rádiós fejesekbe kb mini DAC van beépítve. Tudjuk hogy a komolyabb külső dedikáltak is relatíve nagyobbak, komolyabb szűrésű táppal.
Az Onyx2 belépő DAC is fényévekkel magasabb minőség ezeknél, valamint a még kisebb, de kb 12centis házban levő filléres kínai Etzin DAC is bőven lenyomja ezeket, kábeles fejessel, pld FT1.
A zúgás, zaj bármilyen formája, a nem megfelelő puffer/szűrés automatikus eredménye. -
DarthSun
félisten
Mennyi fejesed van össz ?
Hasonló mennyiséget halmozhattál fel, mint én retró gépekből, 46 van + 4 modern. -
DarthSun
félisten
Az AI nem tud ma még lókukit sem erről, főleg nem a fejesekről, hifiről, nem nagyon van emberi füle...
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Közel hasonló a PX8 színvilága. Mondjuk árban más kategória, a Focal- al együtt
-
DarthSun
félisten
FT1- ből én sem a feketét választottam.
-
DarthSun
félisten
A középfrekitől zuhan, a jelenlét-érzet rossz lehet(tompa), a magas meg brutálisan szúrhat, nekem tippre nem jönne be, az FT1 sokkal lineárisabb, azt élvezettel hallgatom.
-
DarthSun
félisten
Kipróbálom majd.
Most X99 és X299 gépeket szerelgetek.
Atmost nem ismerem, THX natív forrásom viszont van, az XFi ElitePro tudja. -
DarthSun
félisten
Stereo- ban. Onyx2 DAC- ról megy, ott még nem is próbáltam hogy át lehet-e állítani virtuális sokpontra. Valamint a Cloud mellé kapott USB dongleval is lepróbálom majd. A hangminőség tuti gyengébb lesz, a térhangzás esetleg jobb.
-
DarthSun
félisten
Igen, mert csak offline játszogatok néha, középrégi vagy retró címekkel. Nem kell mikrofon.
Jól adja sztem, minden kis történés jól hallatszik. A mélységi felbontása szerényebb, de az oldalirány nagyon jó.
Zenében is nagyon lenyomja a két másik fejesemet, bár illő is, jóval drágább. -
DarthSun
félisten
A Cloud-II és a HS50Pro carbon éppen jó még, de teljesen szét kell húzni, és még akkor is nyomja a fejtetőmet hosszabb használat esetén. Az Ft1 viszont kb 2/3- ig széthúzva, pont kényelmes. Szóval elég nagyok az eltérések méretben.
-
DarthSun
félisten
Biztos jó, de ahogy nézem a nagy fejemre kicsi lenne. Nem is akarnám megrendelni, csak figyuztam. Eddig csak az FT1 állítható akkorára hogy ne feszüljön a fejemen. Valszeg az átlag feletti agyvelőm feszítette a koponyámat túl nagyra
-
DarthSun
félisten
Akkor egy erős DAC kell. Az Onyx2-1 kb levinné a fejem nagy hangerőn. A szimmetrikus kimeneten a kis Erisek, asszimetrikuson a HS50ProCarbon füles, külön hangerőgombok, egyszer elfelejtettem lehalkítani a fülest, a dobozok hangja mellett volt valami gyanús. A füles cincogott, persze basszus nincs olyankor benne.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Egyetértek. Ezeket az USB mankó nélkül, valami dedikált DACra érdemes csatizni. Pld Onyx2-1, vagy a kínai Etzin(10k tokkal-vonóval-szállítással), utóbbi veri a 100k Ft DACokat is, Indiában gyártatja Kína, pontos def nincs(Cél : DélAmerika, de beszereztem), de már itthon van régóta, és mindent is lenyom...teszteltem. Sabre DAC, és csöves hangra optimalizálva...há' mióta megvan, alig tudom abbahagyni a zenehallgatást.
A szólók mesterien pozicionáltak, az egész sáv brutál, gyors basszus, stb, elmondani nehéz, hallgatni kell. Aktív dobozokon, és a kommersz Cloud-II/HS50 Pro Carbon fülesekkel is, kb hátast dobtam a kanapén, mikor meghallottam.
További előnye hogy egy hajszárítóra dugva is műkszik, nálam most a táp tévéről, működés : TRS input, optikal input, BT input, USB input. Output : TRS füles 600 Ohm max, Line Out 1V kb max szabvány(aktív dobozok és Kenwood erőlködő rendben). -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Cloud-II kényelmes, árához képest jó hangzás. Szövetpárnát nem próbáltam, a műbőr még nem mállik, pedig sokat használtam.
HS50 Pro Carbont használom inkább mostanában, ennél azonban elkezdett már mállni a műbőr, viszont ár/hangminőségben sokkal jobb mint a Cloud-II, gyorsabb mély, és mélyebbre is megy(Onyx DAC, XFi HD, XFi ElitePro, mindegyikkel jobb - persze alaplapival ez is csak gyászosan vinnyog), cserébe a magasa és a tere is jobb. Érdemes rendelni hozzá fülpárnát. Minőségi szövet is jöhetne, bár avval lehet túl világos hang lenne, de műbőrrel is pont azért kedvelem, mert ha megütik a cintányért, annak valóban rezes hangja van, a Cloudon meg csak alumíniumos...
, úgy mint pld a modern kiegyensúlyozott stúdiódobozokon, nincs rendes magas
, amúgy nem értem, de gondolom a kiegyensúlyozott jelző palástolni próbálja a hangzás hiányosságait. Az 1977- es óriás 4utas Vintage Philips dobozaimban a magas impregnált papír, leköröz minden mai studiomonitort is...összességében, hasonlóan szól, mint a Japán felújított JBL- ek. -
DarthSun
félisten
RTings teszt szerint zárt.

Ugyanitt az is olvasható, hogy kifele a hangszivárgás relatíve magas, és széles spektrumú, amit én is említettem, persze nálam ez nem szempont. -
DarthSun
félisten
Lehetséges. Viszont olyanokat olvasni, hogy a nyitottak mélyben kompromiszumosabbak, de ennek jó a mélye. +gyanú hogy a mély gyorsabb a nyitotton, ezen gyorsabb is. A két paraméter kicsit ellentmondásban van, de 50mm- es motor van benne, lehet kiköbözték hogy mélyre menjen és gyors is legyen. Majd még kutakodok, írják-e valahol hogy nyitott vagy zárt

-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
A Cloud II-es dedikált USB DAC-ja egyébénként se egy nagy truváj
Jó amúgy, mert a HS50Pro Carbon sokkal jobban szól vele, mint a Cloud2
Persze ezek az USB mankók csak játékszerek, mert direktben a 600 Ohm képes Onyx DACra, sima jacken dugva mindkét füles fényévekkel jobb. Mondjuk a Cloud2 így is gyengébb mint a HS50Pro. A Cloud2- nek nincs rendes magasa, cserébe a basszus is gyengébb-lassúbb. -
DarthSun
félisten
+1
and : amire meg egy vezetékes hifi fejes célszerűbb : valszeg, jobb analóg DAC- al.
Tesóm régi Philips fülese, hallgasd meg, tök jó, ok fülelve, ennyit tud, nemrossz, de...
Mondom, ez meg Onyx DAC+HS50 Pro Carbon : - nem értem miről regélsz - há' gyorsabb mély, mélyebbre is megy, cserébe a közép, magas is ott van. Meghallgatta, vazze azt a qrva... -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Az általam ajánlottakon is van mic input, sőt az Onyxen mic preamp is. Más kérdés hogy az Onyx még éppen kapható, az XFi HD meg már csak esetleg használtan fogható ki.
-
DarthSun
félisten
Egy jó alaplapiról sem szégyenkezik
Nem létezik jelenleg jó alaplapi, ami a vezetékesre megfelelő hangminőséget adna, belassul a mély, a közép zavaros, cserébe nincs rendes magas. Ahogy régen a Hifi magazin is mondta, akinek van füle, hallja meg.
Persze én is szegényembernek tartom magam, de azért egy nagyon minimális hangminőség szükséges, hát most egy 35k Onyx(egy helyen még majdnem ennyi) sztem átlagjövedelműnek is elérhető, legfeljebb 3 hónapig sör helyett ásványvizet iszik

-
DarthSun
félisten
Hát ez a kis dobozka tényleg nem semmi mit tud. Pár régi zeneszám, aztán az Avatar2 BD50, tényleg parádés. Az XFi HD USB- ről van szó, a HS50Pro Carbonnal. Ezekben pont lealázza az Onyxet is, bár utóbbi sok-sok trackben kiegyensúlyozottabb, klasszikusokban, vagy a félretró MOldfield csőharangok koncertben azért jobb.
Ja, és írta valaki hogy Win11?, a Win10 drivere tökéletes 11 alá is, a driver minden elemét és az összes programját is feltelepíti.
Az Onyx meg ultra kompatibilis(alapból USB2- be dugva is hardveres kézség), nem kell driver sehova, akár tévé USB- be dugva is azonnal műkszik, persze van Win10 driver, mely felmegy Win11 alá is.Részben off a fenti, de szorosan kapcsolódik a topic témájához, mivel a fülesek megfelelő kihajtását tárgyaltam.
-
DarthSun
félisten
Vezetékes esetén a jó DAC brutálisan hoz, de nem az okvetlen rábeszélés a célom, esetleg annyi hogy meg kell hallgatni bármely módon, ha van lehetőséged rá, akár spec üzletben, vagy ismerősnél, ha van olyan akinek éppen van - esetleg az állad az asztalon, az alaplapihoz képest.
Wireless esetén az általam leírt összes tapasztalat érvényét veszti, hiszen a füles veszi a jelet az éterből, és a saját beépített DACja konvertálja a digitet és tolja az analóg feszt a kagylók hangszóróira. Itt gyakorlatilag semmi párhuzam nincs a mindenkori hangkártyával, a kimenet USB stick rádio freki, a modern DACok is USB- n csatlakoznak, és az USB(3) eléggé mentes pld az SPDIF betegségeitől, órázási anomália, jitter, alkatrészek nem megfelelősége, stb.
Ősszességében azonban Wirelessen ugyanazon hangminőségért sokkal többet kell fizetni, mint egy jó DAC+kábel esetén, érthető, a külső DAC nagyobb lehet, minőségibb alkatrészekkel. A fülkagylóba épített DAC pedig mindíg picike, ez még nem is lenne baj, de csak a sokkal drágább megoldások érik el az asztali DACok minőségét. -
DarthSun
félisten
Ezek a modellek inkább valami jobb/belépő DAC- al szólnak rendesen. XFi HD vagy Onyx, esetleg XFi Elite Pro (ez régebbi gépben, PCI, de BurrBrown DAC).
XFi HD parádés, élénk hangzás, Elite picit visszafogottabb, Onyx a kiegyensúlyozott, már amennyire a belépő kategóriában lehet. Az említett fülesek kisimpedanciásak, de nem árt, ill sokkal jobb az erősített kimenet 300 ill 600 Ohmig, nem a hangerő, hanem a hangminőség miatt.
Ennek ellenére a Cloud-II magas nem rezes, hanem alumíniumos, így szoktam jellemezni
Mély finom, mélyre megy, de mindíg puha, akkor is ha a forrásban valójában kemény. HS50 Pro Carbon már rezes, a mély is sokkal élethűbb és valamivel gyorsabb mint a Cloudon.
Közös tulajdonságuk hogy alaplapi hanggal vagy a mellékelt USB mankóval csak árnyékuk önmaguknak, ez sok felhasználót kiábrándíthat.
A 40-50mm- es motorok elég jó hangra képesek ha jól vannak hajtva, hiába csak gamer fülesek.
Drága kategóriában, 100k felett is kaptam kölcsön meghallgatásra, de nem hozták az elvárhatót az Onyx- el sem, vagy komolyabb DAC kell, de annyit már nem költök rá. -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Olyat sajnos nemtudok, mely jóval olcsóbb ennél, és elfogadható a hangzása. A Cloud II is azért kompromisszumos, mint pld néhány mai studiomonitor is, mert a rezesek pld nem rezesek, hanem alumíniumosak. Rendes magashoz az óriás vintage 40kilós Philips dobozaimat használom, 4 utas, a magas pedig minőségi impregnált papír, na ezek még jó szólnak, 1977- es gyártás, ebben még van anyag, valamint még a Japán felújított JBL- ek hozzák ezt, de azok nagyon drágák.
Alkalmi használatra, és kisebb elvárásra USB- s...talán a topik kollégák tunak ilyet, bár nem valószínű...
...meglátjuk. -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Simán. 32Ohm- os és TRS csatlakozó, mindenhez használható. Még a 600Ohm meghajtására képes DAC- ban is működik. Vagy akár telefonba, tabletbe is dugható, amelyiken van TRS csati. Telefonnál már TRS4 aljzat szokott lenni, de van a linkelt oldalon TRS3/4 átalakító is.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Többen is említették hogy az Alpha jobb. Ettől függetlenül a Cloud2 sem rossz, főleg egy akciós árhoz képest. A Carbon nehezebb súlyra, a szorítóerő is nagyobb, hosszabb távon kényelmetlenebb, de meg lehet szokni.
Érdekesség hogy a hobbigépre felhúztam a W11- et, fel is tesz az XFi HD- hez egy drivert, de gondoltam hogy felpakolom a régebbi hozzáadottat a CD- ről. Működik ez is, még 11 alatt is, és valamivel jobb a hang, viszont a Carbon hangja is jobb lett így, a különbség aránya maradt. 300Ohm képes kimenet, az Onyxen pedig 600Ohm, kipróbálhatnék egy nagyobb kategóriás fülest, de amiatt választottam kisimpedanciást, mert van sok retró gépem, azok max 60-70Ohmig bírják a kihajtást. -
DarthSun
félisten
Nemtom hogy említettem- e már. A Cloud2- nél biztosan hogy a lényeges prezensz és középmagas esetén beszakad. Cloud2 és a HS50Pro Carbont régóta használom 2 gépen. Egy ideje feltűnt mégjobban hogyha ide-oda ülök, nagyon nagy különbségek vannak. Tök mindegy hogy az XFi HD- t vagy az Onyxet használom, a Carbon porba döngöli a Cloudot. Gyorsabb, definiáltabb mély, az említett prezensz tiszta, a magas 10KHz felett is ül, Cloudnál prezensz gyenge, cserébe torzít, a legmagasabb sáv pedig nem cincog, hanem sustorog, máshogy nemtom leírni, a legmélyebb elég jó, de nagyon lassú és erőtlen a Carbonhoz képest.
Még 25k- ért vettem a Carbont, a Cloud akcióban 19 volt szállítással együtt, de a különbséget az ár nem tükrözi. Carbon kifutó, 1 helyen látom, már drága, de még annyiért is jobb vétel sztem, minthogy a Cloud vérszegény hangját halljam... -
DarthSun
félisten
Filharmonikusok
, az valszeg ritka ott. Mondjuk kedvelem a klasszikus, komolyzenét is, de könnyebbet(már ami könnyebb) többet hallgattok, de pld azért az Oldfield Csőharangoknál kell az a középmagas sáv, főleg amikor cserélgeti a gitárjait, vagy akár könnyebbhél is, Shadows gitárok.
Linkelt track : Onyx+Clouddal tűrhető, sok hangszernél kicsit beomlik, középsávban torzítás. Corsair HS50Pro carbonnal definiáltabb, feszesebb az egész. Solo6C már majdnem ok, megjöttek az illúziós mélyek is. Kenwood erőlködő a vintage 4 utas falakkal sztem már ott van minden, a frekisáv szélsőségei mellett nem hiányzik a prezensz sem. -
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Nálam Cloud-II van, szó se róla jól szól, jack csatival, az USB felejthető. De, látszik a diagrammokon is hogy nagyjából 3-7KHz- ig beszakad(az Alpha is), pont a jelenlét érzet. Kihallani, ha hangfalakon szól ugyanaz, jobb a prezensz. Ének, gitárok, stb. EQ- val kiegyenlíthető, de nemtom miért így tervezik ezeket...

-
DarthSun
félisten
Van, jack-USB változat, és most akciós. Nekem is ilyen van.
-
DarthSun
félisten
+1
Az ajánlások alapján bezsákoltam - akciós 18k HuF szállítással. Árához képest pokolian jó hang. Több jóval drágább fülest lenyom sztem. Mackie Onyx 1.2 DAC- al hajtom, észbontó, most néztem meg a Pók feje c filmet, mondjuk ennek amúgyis brutál jó a hangsávja. De zenével is, akár 320- as MP3- al, a CD- im meg új életre keltek
-
DarthSun
félisten
Nálam a gyakorlat is bizonyította. Sorkapcsolót fújtam be vele régebben. Műanyag ház, fém érintkezőkkel. A ház szinte megolvadt, belefolyt az érintkezők közé. Tehát erre valamilyen műszerész kontaktspray ajánlott.
szerk : illetve a nyikorgáshoz meg a fenti valamilyen zsír, kenőanyag...stb.
-
DarthSun
félisten
Nekem nem működött rendesen. Ha teljesen bedugtam akkor monoban szólt, ha kissé kihúztam el lehetett érni hogy mindkét csatorna szólt, de állandóan tartani kellett, különben kis elmozduláskor is elment a hang, bal-jobb, vagy mindkettő. Beszereztem oda-vissza alakítót is, azóta nincs gond.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
A frekiátvitel csak egy paraméter, önmagában nem mond semmit, arra nem érdemes támaszkodni. Kagyló+párna akusztika, impedancia, membrán anyaga, gyorsasága, átmérője, valamint a saját hallásod, ízlésed mind-mind befolyásolja hogy mi tetszik. Az Alpha- t nem hallottam, véleményt nem tudok róla mondani. Nekem pld egy olyan modell jött be, amit itt nem ajánlanak
. -
DarthSun
félisten
Értem, sajnos az USB hanghatásait nemigen hallgattam. Én zenére kerestem fülest, aztán nem találtam megfelelőt, a gamer szekciónál hallgattam bele a G430- ba, döntöttem, megvettem. Kipróbálom majd, de sztem ha egy X-Fi szintű hangkártyára rádugod jackkel, és a hangkártyán állítasz be valamilyen virtuális 3D katyvaszt, még gondolom az is jobb eredményt ad. De sztem legjobb simán stereoban.
Megvételre senkinek nem ajánlom már a G430- at az eltérő vélemények miatt. Hátrányait is leírtam már : állítólag törik, vigyázni kell rá; a műanyag pánt ropog állkapocsmozgásra; valamint egy utólagos tapasztalat - a középsávban előfordul néha egyfajta különös torzítás, de ez a DirectSound miatt lehet, mer Wasapi+SoX resamplerrel, tehát megkerülve a DS- ot, nem jön elő. Valamint SoX nélkül hangfalon is hallani ezt, csak kevésbé feltűnő (csak néhány zeneszámnál vettem ezt észre). -
DarthSun
félisten
Pld én is írtam hogy az USB protézissel gyenge, de jackkel hallgatva meglepően jó. Bizony jól hallod, az 50K- s kategóriát veri. Sőt valami 60K- st is füleltem, de sajna annak sincs igazi magasa, tompa, a mély meg lassú, terpeszkedik, szétfolyik, hihetetlen...nem tudok mit kezdeni velük. Haverom is hozott pár fejest, aztán megállapodtunk hogy a G430 jobb.
-
DarthSun
félisten
Nem vált át automatikusan. Én ugyan nem az USB- jével használom, mert simán csak a jack-dugójával > hangkártyáról, szebben szól. De kéznél van az USB- je is, most bedugtam, nem vált automatikusan, a lejátszóeszközöknél ki kell választanod, majd utána a hangerőkeverőben is az jelenik meg, ha újból behívod, vagy a menüjében kiválasztod. A képernyőn az alapértelmezett nekem az Audigy2NX, pirossal jelöltem a kattintandót, ha a G430USB kell :

-
DarthSun
félisten
A virtual 7.1/USB-ben egyetértünk. A Cloudot (meg a másik kettőt) nem hallottam, tehát nem merem ütni a vasat. Viszont ha a Cloud mondjuk kiemeli a felsőbasszust, az gáz lenne nekem. A G430 mélyre megy, de a felsőbasszus, a manapság divatos hiba, az visszafogott rajta. Zenére jobban tetszik mint a direkt zenére készült fülesek. De minden hangzásbeli sajátosság a szubjektivitást is magán viseli, más ember, más ízlés. Ajánlani kockázatos is lehet, nem biztos hogy bejön az ajánlottnak. Legjobb lenne ha valahol meg tudná fülelni ezeket és úgy döntene. Tehát innentől inkább semleges maradok, véleményem szubjektív, döntsön a leendő vásárló.
-
DarthSun
félisten
A nagyokat hogy érted ? Hangkártyáról vagy az USB- jükről (már amelyikhez van). Akkor azok rettentő jól szólhatnak, mert én meghallgattam drága Sennheisereket, AKG- ket, Sony- kat, stb, és mindegyik elvérzett, főleg abban hogy nincs igazi magas, a mély ráül a középre és lassú lefolyású, nem kottázható, unalmas. Ha a nagyok jobbak a G430- nál, akkor sokkal jobbak a még drágábbaknál, tehát Cloud- ot kell venni (érdekes lesz tehát a sorrend), de persze nem mindíg a drágább a jobb.
-
DarthSun
félisten
Az USB beállítás egyszerű, letöltöd a szoftverét, aztán a G430 fül alatt értelemszerűen. Virtuális 7.1, játékhoz, filmhez jó lehet. Zenére a jack, jó hangkártyáról. Pld X-Fi Surround 5.1 Pro, X-Fi HD(stereo), Sb Z, ZX. Az elsőt ismerem, a többiről jó véleményeket olvasni. Hangkártyáról a sok.1- es hatások függnek a kártya feature- jeitől, ott is csak ilyen virtuális hatásokat lehet utánozni fülesen.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Több helyen/többször írtam róla.
Előnyei : nagyon jó hangminőség jack- en, jó hankártyáról, kis impedancia, mobil eszközök is meghajtják. Basszus mélyre megy de finom, nem túltolt, felsőmély nincs kiemelve, ami ráülne a középtartományra. Magas kiváló, rezesek azok igazán rezesek. X-Fi, Audigy kártyákról hallgatom legtöbbször. Hangra nekem ez jött be, a sokkal drágábbak nem tetszettek. Párna kényelmes, nagy fül is belefér, a szövet/műanyagszerű borítás nem irritálja a bőrönet mint a műbőr vagy plüss.
Hátrányai : az USB protézise gyengébb hangminőséget ad. A műanyag illesztéseknél állítólag megfáradhat, törhet, vigyázni kell rá, a fő fejpánt azonban acél. Állkapocsmozgásnál a műanyag részek ropognak, behallatszik a fülkagylóba, mondjuk nassolni nem optimális hallgatás közben
. Mikrofonját halknak hallom, nekem viszont ez nem szempont, nemigen használom.Ha van lehetőséged hallgasd meg vásárlás előtt, a fórumon nem mindenkinek tetszik, de pld aki meghallgatta nálam megdöbbentően jónak találta, volt aki azt mondta szinte sokkot kapott, nem hallott még ilyet fülesből.
-
DarthSun
félisten
-
DarthSun
félisten
Zenét hallgattam rajta eddig, meg a TV van optikán a hangkártyára dobva, tehát a TV hangot. Mindkettő príma rajta. Mindegyiket a jack-dugóján, az USB kütyüt amit adnak hozzá még nem volt időm kipróbálni, gondolom arra utalsz a játékhang szempontjából. Majd kipróbálom az USB- vel is, meg a hangkártya saját virtuális térhangzásával is, melyik lesz jobb
, ha lesz időm
, egy csomó szgépet kellett szervizelnem mostanában..., tehát a sok.1- es hangjáról nem tudok nyilatkozni, de emlékszem ebben a topikban korábbról egy hozzászólásra, aki dícsérte.(#22231) CsonkaImo :
Bizony, az eredeti cél kisimpedanciás füles volt, mely még elég jól szól. Tipikusan 32 Ohm, melyet a füles erőlködő nélküli cuccok is meghajtanak rendesen, de nekem ugye nem alap kellett, hanem ami azért jól szól, vagy átlagon felül. Ezeket a telóhoz is elég jól tudom viszonyítani, drágábbak sem tetszettek. Adtam esélyt a drága, nagyimpedanciának is, ezeket bedugták nekem egy valami mittomén hány 100e Ft- os HarmanK erőlködő füleskimenetébe, melyre azt mondták tuti korrekten hajtja meg. Ha ez bejön, akkor legfeljebb itthon is bekapcsoltam volna a nagyerősítőmet mindíg. Nem jött be, nekem az összes ványadt volt, legfeltűnőbb a prezensz hiánya, a felsőközép gyengesége, a dobseprőnek nem is volt talapzata, a rezesek nem csengtek a megszokott ezernyi hangszínnel, ennél még a Solo6C dobozoknak is jobb a prezensze, pedig annak közismerten az a gyenge pontja (egyébként az árához képest jó doboz). Valamint a basszus mosott volt, lassú és határozatlan. A G430 előnyei - olcsóbb (pedig keretem volt drágábbra is), gyors, részletező mély, nem túltolt, mélyre tud menni, de nem döngésorientált, mint sok mai füles - kiegyensúlyozott a közép és a magassáv is, a magas meggyőző, a rezesek tényleg rezesek, ahogy kell - a kisimpedancia miatt minden eszközöm, akár a tablet vagy a fejeserősítő nélküli hangkártyák is szépen szólnak vele. Röviden ennyi
-
DarthSun
félisten
Evvel épp van tapasztalatom, meghallgattam mindent a MM- ban, szerintem már a pokolba kívántak a kérdezgetés, bontogatás miatt. Mondom ha innen vásárlás nélkül megyek ki, tuti megvernek
. Gondoltam veszek egy laptophűtőt, be is a kosárba, visszafele - jé itt gamer fülesek is vannak, felteszem a G430- at csak a telómra, és végre megszólalt a ZENE. Az 50K- s kategória sem tetszett, de ez bejött, otthon is szép hangja van minden eszközömmel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5405
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha bárki ki akarja próbálni, ugye filléres ár, privátban tudom küldeni a linket, direktben nem, mivel akkor influenszernek titulálhatnak, bár semmi közöm a forgalmazóhoz, csak rendeltem egyet magamnak, és mivel brutál jól szól, a tesómnak is, ő is meg van elégedve vele.
, sőt...nekem még az asszonynak sem kéne magyarázkodni, mert nincs, és már nem is mernék ilyen veszélyes dologba belevágni
.
, úgy mint pld a modern kiegyensúlyozott stúdiódobozokon, nincs rendes magas
, amúgy nem értem, de gondolom a kiegyensúlyozott jelző palástolni próbálja a hangzás hiányosságait. Az 1977- es óriás 4utas Vintage Philips dobozaimban a magas impregnált papír, leköröz minden mai studiomonitort is...összességében, hasonlóan szól, mint a Japán felújított JBL- ek.