Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bulitt

addikt

válasz Strego #9763 üzenetére

Az integrált hangkártyákat tekintheted üzleti megfontolásnak, mellyel többért tudják az alaplapot eladni. De a rajta lévő chip se hangminőségben, se teljesítményben nem képes azt a teljesítményt nyújtania amit elvárna az ember. Tökéletes megoldás irodákba, laptopokba és egyéb ilyen helyeken. Míg a dedikált hangkártyák elektronikailag a rajta lévő chiphez tervezik, addig az integráltnak nem jut ekkora figyelem. Bezavar a minőségbe más alkatrész.

És itt jön ki az, hogy egy dedikált hangkártyának mennyivel jobb a hangzása. Nem beszélve az olyan hangkártyákról amik fejhallgató erősítővel rendelkeznek. Ezek a hangkártyák nagyobb impedanciával rendelkező fejhallgatókat is meg tudnak hajtani nagy hangerővel.

Példának okáért az integrált hangkártyám nem tud akkora EQ erősítést elviselni mint a dedikált hangkártyám. A Sonuz fejhallgatóm miatt kellett vennem egy dedikált hangkártyát. A jobb hangminőség, az erősebb zavarszűréssel ellátott hangkártya nagyobb teljesítmény leadására képes. A fejhallgatóm gyengesége a közép tartomány. Ezt az integrált hangkártyával sehogy se tudtam feljavítani. A dedikált hangkártyával viszont simán megoldottam. 1kHz-től 4kHz.ig emeltem a sávok erősítését 5-5.5dBi értékkel. Emeltem a mély erősítésen és a teljes 16 sávon. Ezt a dedikált hangkártya tisztán, és erősen le tudja adni. Az integrált már ennek az 0.1%-nál elvérzett,

[ Szerkesztve ]

• haypro

senior tag

válasz Strego #9763 üzenetére

Úgy hogy a legolcsóbb, leggagyibb dedikált hangkártya jelentősen jobb nála.

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

Új hozzászólás Aktív témák