Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark11 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
bár nem igazán értem a multi gpunak ehhez mi köze / nekem azt adja be ha rákattintok a linkedre / szerintem az én tesztemen pontosan látható mi merre. mégegyszer mondom a driver nem volt piszkálva.
gombcomp anno szívott az ő kártyájával mert folyamatosan low score bugos volt / gt4-ben rendesen látszik / a mostani első helyezettnek pedig alatta vagyok graphics scoreban, a phsyx scoreban pedig megvertem mert az nála pocsék.mod: nem hiszem hogy a programmal lenne a probléma, elég sok időt töltöttem már vele hogy bátran kimondjam, értem a lelkivilágát, és nagyjából tudom is másoknál mi lehet a probléma / low score bugok, túlhúzott vmem, nem megfelelő driver, gyenge phsyx - ezáltal combined teszt stb stb /
te vagy a listafelelős ha úgy döntesz nem kerül fel az eredményem, bár ez olyan 5 órás szívás után nem esne túl jól, dehát ez van. én tudom hogy állítottam e a driveren vagy sem, és mivel a szokásos tweakek inkább rontottak rajta, maradt az alapértelmezetten minden. -
joshua7
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Én ez alapján mondom.
Az órajel emelésével viszonylag párhuzamosan jönnek a jobb eredmények. 1000 fölötti gpu kell az 5800-as Graphics score-hoz. 975-985-nél a reális 5600 lenne. Ugyanakkorelég sz*r ez a 3dmark11, mertvan, ahol 55xx pontot ad mind a 995-re, mint a 950-re (2. és 7. eredmény)...
Túl sok macera van ezzel a teszttel AMD kártyáknál. Lassan el kell gondolkodni az Nvidia only szabályzaton...
04ahgy: azért itt csak van +30Mhz a gpu-nál és mégis majdnem ugyanannyi a Grpahics score.
Mondjuk a 4300-as procihoz képest meg elég kevés a Physics score.. -
04ahgy
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
GPU pontban alatta van a jelenleg HD6970-t vezető embernek, kb. annyival, amennyi az órajelkülönbség. Ha jól megnézed, a PhysX teszt dobja meg az eredményét, ezáltal a Combined Score-t is.
(Na ezért jó a részpontok láthatósága...)
Alap listához akkor tisztázzuk már pls. Szóval:
- Gulf (és négymagos i7 Bloomfiled EE procik is?): ram 1333, uncore 2666
- nem EE i7 Bloomfield: ram 1066, uncore 2666
az intel ajánlása?Igen. LGA1156 és 1155 esetén pedig 1333MHz RAM (a G9650 Pentiumot kivéve, ott 1066MHz a DDR3 freki).
HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Órajelhez képest sok az a pontszám.
azt elég érdekesnek tartanám mert mindenféle driver tweak negatív hatással volt a teljesítményére a kártyának, úgyhogy az amd gyári beállításán futott a driver. / 11.5b hotfix /
mondjuk az a pár eredmény ami alattam lenne, pont vagy nem összevethető vagy moddolt kártyával készült ami ok lehet az alacsony eredményekre, de állok elébe hogy megfejtsük a különbségeket vagy az előnyöm okát.
-
joshua7
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Órajelhez képest sok az a pontszám. A többi alapján ~5900 lenne a reális alap tesszalációval.
Igen, Sefié így már nem fog fölmenni.
A listát köszönöm, majd lassan nekiesek!Alap listához akkor tisztázzuk már pls. Szóval:
- Gulf (és négymagos i7 Bloomfiled EE procik is?): ram 1333, uncore 2666
- nem EE i7 Bloomfield: ram 1066, uncore 2666
az intel ajánlása? -
subaruwrc
félisten
egy kis warmup
ilyen kártya ha jól látom még nem is szerepel a listában -
subaruwrc
félisten
Nos, akkor kezdődjön a nagy PH lista takarítás, hogy átláthatóbbak, egységesebbek, összevethetőbbek és elemezhetőek legyenek az eredmények.
Itt egy lista Joshua7 dolgát megkönnyítendő, azokról az eredményekről amik szerintem nem listaképesek, vagy mert nem látszódnak a résztesztek eredményei, vagy pedig a 3DMark.com oldalára lettek feltöltve és átláthatatlanok.
1 gpu 1 kat alap
nincs részteszt - :
APC ADAM
Wukivo - itt maga a screen sincs meg
forise1gpu 1 tuning
G4ula84 , gyurzykat 2
APC ADAM
wukiwo, subaruwrc , ThodEE
kat 3
axel 797 , gfefe
kat 4
bendeguz28 , joshua, miresz
3DMark.com-ra feltöltvealap 1 gpu
Hajdi Milka78 Ninja760 gyiku Thomealap multi gpu
Milkatuning 1 gpu kat 1
-Zeratul- , jones965 - wolfwood132 - Hajdi - Joe.36
kat2
Lauda - ffodi - Milka78 - kertsa - Sandrew - kisza25
kat 3
Sondi1986-zolyee-zombee-Dark KillerX - MZsoltee-Speed R
kat 4
DroiDMester , Ninja760 - Dark KillerXhamarosan folytatom a darálást, indítványoznám bevezetni, hogy az energiagazdálkodási funkciókat le kelljen tiltani a teszt idejére, senkinek nincs kedve barkohcbázni hogy milyen órajelen is futott a cpu, mindezek mellett annak is a szabályba fektetését, hogy pontosan mit is az " alap " lista követelménye
-
Sefi84
senior tag
Sapphire 5750 VaporX +2600K 5000Mhz 3095 pontocska
-
subaruwrc
félisten
-
DeaTHeX
tag
(lenti configgal)
11.4es driverrel alapon a vga 247111.5 ös driverrel alapon a vga 2491
11.5 ös driverrel húzva a vga 2601 (gpu 900mhz, memó 1300 mhz) -
bendeguz28
csendes tag
Ja és 5770 rev1.

-
bendeguz28
csendes tag
válasz
bendeguz28
üzenetére
Minden vízzel hűtve természetesen,vga gyártó sapphire.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
kéne egy jobb

-
vuk777
aktív tag
Mi a @... van a PH-oldalával???

Behánytak az AMD szerverek egy kis melegtől ?
-
sirfer
aktív tag
Kiadták a legújabb Catalyst hotfix-et, nem ok nélkül....
Nekem is csinálta az abban leírt hibákat, villogott a kép, kék halál, installációs hibák.
Csak a CF-nél jelentkeznek
Még cserélek kábeleket is ma, illetve újratelepítem a cuccot.
Ha van változás, akkor az eredményeken is látszania kell
-
sirfer
aktív tag
Megnéztem a rendszer teljes fogyasztását teszt közben, 780 W fölé nem ment.
A kártyákon állítható a gyári tuning, amely 880-ra viszi fel a GPU-t. Lehet vmi összefüggés ezzel? Van olyan tiltás, ami nem engedi az órajelek állítását?
880-ról felvittem 930-ra, amit ezzel a hűtéssel lazán vinnie kellene, a pontszám visszaesett 13.000-re.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
akkor most vessük össze úgy is, hogy az uncore végig 4ghz.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
nem tudom megnyitni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Bloomfield esetén igaz a számolásos móka. Gulftown esetén nem, mert másfelese a RAM órajelének az UCLK, vagy magasabb. Itt a magasabb lép életbe, mert a támogatott RAM órajel Gulftown esetén is csupán (!!) 1066MHz. Az uncore meg 2666MHz egységesen, extrém és sima verziókat tekintve is.
Intel doksira kíváncsi lennék, mert EE prociknál úgy emlékszem, okés volt hivatalosan is az 1333MHz RAM.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nekem meg az a véleményem erről, hogy az intel egyértelmű a RAM órajeleket illetően. Minden desktop 1366 foglalatos CPU esetén 1066MHz a max. memóriaórajel. Extrém Eddition prociknál az UCLK is 2666MHz (így a max. RAM is 1333MHz). 980X, 965EE és 975EE esetén is, és így tovább. Lynnfield, Sandy Bridge esetén úgyszint 1333MHz.
Másik témánkhoz hozzászólva: nagyon zavaró, hogy viszonyítana az ember, architekturális okosságokat vonna le a dolgokból, és így tovább, a screenshot, ami alapján az illető eredménye a listára került, meg sehol...
A másik, mikor a részpontok meg nem látszanak. Javaslom, hogy a nemzetközi normáknak megfelelően (még ha egyes házi szabályok el is térnek) legyen kötelező a listaképes eredményhez a résztesztek eredményeinek láthatósága.Szerintem, ha a listára kerülés szabályai közt egyértelműen szerepel a megfelelő szöveg, akkor a közösség a moderációt automatikusan elvégzi, jelzi a problémás eredményeket.Én napi szinten például 2-3 ilyenbe is beleszaladok.

HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
tényleg?
bizonyítsd be kérlek. -
Dzsekó
addikt
Adott egy Dell U2410
egy Sapphire Radeon HD4670
És a 3DMark06, Vantage-nál felbontásváltáskor elég sokszor szétesik a kép színes futócsíkokra, maga a teszt lefut, mert ha kikapcsolom a monitort, akkor 10 perc után visszakapcsolva ott a desktop a pontszámmal. A monitor HDMI kábellel van összekötve, és van egy kis késleltetése, amikor felbontást vált 1-2mp-ig sötét a kép. Többféle verziójú videókártya drivert próbáltam. XP és Win7 x64 alatt is jelentkezik a probléma ugyanúgy. Ha 1920x1200-ra rakom a tesztfelbontást, akkor is néha előjön, mert csak a játéktesztek futnak ezen a felbontáson. Valaki találkozott ezzel a gonddal és talált rá megoldást? -
jones965
Modder
Amennyiben az XMP profilt lövöm be, az uncore frekit 3200 mh-ra lövi be.
Nálam az auto 2666 mhz.
Más kérdés, mint az előbb is írtam, mit írok az adatlapomra és ehhez állítom be a bios-t.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#2142) gombcomp : - Nálad ez már lassan megszokottá válik. Csak nem a balsors üldöz?
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
a default az az állapot, amikor mindent auto-ra, rakva használunk, nem?
szvsz: az egész probléma gyökere az, hogy bloomfield-nél a ram 2x-ese az uncore, így 1066.-os ramnál 2133mhz, 1333-as ramnál 2666mhz-es uncore tartozik, 1600-hoz már 3200-kellene, ami azért eléggé megdobná/ta az eredményeket (illletve alapfeszen nem vitték talán ezt az uncoret), ezért került bele a szabályzatba, hogy ez az alap, hiába van 1600-os ram, akkor is 1333-on kell járatni.. ekkor készült a szabályat..
gulfnál az uncore a ram 1.5x-se, tehát 1066-ramhoz 1600, 1333-2000, 1600-2400, 1866-2800, 2133-3200 uncore tartozik. a szabályzat engedélyt adott, hogy extrém prociknál saját órajelén menjenek a ramok, ezért ez határozza meg az uncore-t, pl nálam nem is tudnék kisebbet beállítani se kézzel, se auto-n a 2000@1866-os ramjaimhoz mint 2800-mhz.et, nálad az 1600-os ramhoz 2400-at kellene szvsz defaulthoz állítani, ha auto-n nem ezt állítja be.. egyedül a szabályzat miatt lehet 2666-ot belőni mivel ott ez lett kitalálva, de így is előnyösebb a helyzeted, mint nekem..
-
gombcomp
senior tag
válasz
jones965
üzenetére
A véleményem az (mivel nálam ezért hasalt el a HW),hogy amit én BIOS szinten
defaultnak állítok,az alaplapon,VGA-n,ráadásul a RAM 1333, minden alapórajelen van:
AKKOR AZ SZÁMOMRA DEFAULT!!! beállítás.
Letojom,hogy bekerül e a listába,vagy sem,mi a rákért kell ezen mindig vitatkozni.
Nincs a listán,nincs a listán...legfeljebb más lesz előrébb.
Ne küzdj,mert egy turbo offal-valamiért- hazaszállt a 980X-em,innentől nem
fog érdekelni a sok okos vívódása,de azért a tuning-eredményeket azért is
be fogom küldeni! (Ha egyszer még lesz procim). -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
nekem erről az a véleményem, ha beleszólhatok, hogy a ram órajel amúgy sem befolyásolja semmilyen mértékben a végeredményt, 3D11-ben főleg nem, szerintem attól még mehet az alap listára mert mondjuk 1600 helyett 1866 on fut. az uncore sem sokat javít itt, az egyedül vantage cpu scoreban ad némi előnyt, de alap eredményeknél a 2800mhz szerintem elfogadható extrém prociknál.
-
jones965
Modder
Na és miért nem?
Mivel az extrém prociknál az NB és a memória órajel szabadon állítható, miért nem vesszük alapul a gyári ajánlást?
Senki nem tudja megmondani, kinek milyen memória van a gépében. A cpu-z azt jelez ki, amit BIOS-ban beállítok. Jobb esetben megy magasabb órajelen a memó, és ráfogjuk, hogy az uncore csak ezen az órajelen megy.
Nehéz így kiigazodni. -
jones965
Modder
Akkor ez nem számit defaultnak?
-
joshua7
veterán
Kisbetűvel írom.

1. ezen pont gondolkodok már egy ideje, h 11-nél előírás lesz a részpontszám. Főleg mióta itt van a tesszalációs babrálás lehetősége AMD-nél. Ez be fog kerülni a szabályzatba!
2. ezt a problémát már megemlítettem én is kicsit följebb, h mindenki olyan oldalt használjon lehetőleg, ahol megmaradnak az eredmények x hónap elteltével is. Arra nincs kapacitásom jelenleg, h mondjuk hetente végigmenjek az összes eredményen, h na ott vannak-e még. Ettől függetlenül a probélma sajnos jelen van így előbb-utóbb, különösen Vantage-nél, megpróbálom majd megcsinálni. -
04ahgy
nagyúr
Joshua véleményét (állásfoglalását) szeretném kérni a következő pár pont tekintetében:
Vantage / 3DM11 lista esetén érvényes screenshot-e az, ahol a résztesztek eredményei és a tesztekre lebontott FPS értékek nem látszanak, csak a főpontszám?
A lista esetén mi van akkor, ha a screenshotot törli a tulajdonosa, vagy olyan tárhelyet használ, ahonnan kitörlik. Így a lista a linkelt pontszámmal érvényét veszti, hiszen nem kattintható, nem összevethető, nem elemezhező, csak egy puszta szám egy táblázatban.HGyu
-
A.tessz
senior tag
1200w, teljesen rendben van szerintem, akárhol olvatam eddig erről , mindenhol 1200w ot ajánlottak a 2x6990 rendszerre, tehát nem valószinű, a másik ha kevés lenne, lekapcsolna, vagy valami hasonló dolog. Olyat láttam, hogy igencsak alacsony volt az fps szám mert kevés volt a feszültség, mondjuk a vga pontod jónak tűnik. Én 15k körül kapok a 6970+6990 re, majdnemhogy alapfeszen,de a 4. mag nem ad soha sem túl sokat hozzá.
-
sirfer
aktív tag
Nem kevés a táp nekik?
-
sirfer
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mit tegyek?
Vagy csak "használom" és nem tesztelek. Amúgy teljesen stabil, a normál működésnél nincsenek bug-ok.
Mivel tudnám még mérni, hogy rendben van -e a CF? -
zolyee
tag
A 3dmark 11-el még nem méricskéltem, de ezt most pótolom.
Egyenlőre ennyire futotta: 4070
-
subaruwrc
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
gulftown bug.
talán systeminfo frissítéssel megoldódik. -
sirfer
aktív tag
Háát csupa érdekesség...
Megcsináltam a teszteket alap gpu-tuning cpu és tuning gpu- tuning cpu módban.
Az a furcsa a Catalyst-ban ,hogy minden mag órajelét külön kell állítani.(?)
Ráadásul nem is hozza azt a pontszámot, amit minimum kellene. Fagyások, rendellenes dolgok nincsenek, EK Waterblock a kártyákon.Eredmények:
Alap GPU- Tuning CPU Vantage:
Tuning GPU-Tuning CPU Vantage:
Alap GPU- Tuning CPU 3DMark 11:
Tuning GPU-Tuning CPU 3DMark 11:
-
Milka 78
nagyúr
A listára felkerülésnél be lehet kapcsolva a physX,NV karikon?
-
Speed®
titán
Validolni én is tudtam..de stabilizálni nem. Pedig volt pár párosítás.
IP35Evel 480ig jutottam, P5E-VM HDMIvel 475ig, P45 Gene-el 466..
Nálad szerintem az extrém hűtés miatt szaladnak a cuccok ilyen jól.Egyébként a B55 vége 3.6G@1.3V lett nálam, nem ment a 4GHz :S
Pedig azt gondolom, hogy a 3 lappal megadtam neki az esélyt erre.
És meg is köszönte az utolsóval a törődést (gém over), el is adtam.Most épp kivárok a 2120Kig, miközben építgetem az ITX konfigom..
-
04ahgy
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Hiába mondom, hogy nekem eddig mindig ment több P35 lappal is 500MHz felett az FSB Q9xxx és Q9xxx CPU-val, mert bizonyítani nem tudom, akkor még nem voltam HWBOT-on. De rákerestem, és szép számmal találni 500-550MHz FSB-t, mezei P35 lapokkal, Yorkfield-del is.
Lényeg a lényeg, P45 az egyik legjobb Yorkfield alá, ha normális VRM is mellette van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
P35-tel 500-550MHz FSB nagyon gyakran elérhető.
HGyu
-
Alister71
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Egy 533x7.5 kicsit megdobná a procit.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Trollok komolyan
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- E-roller topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk a 4300-as procihoz képest meg elég kevés a Physics score..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)