- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó programot, ami képes egy OBJ file import által előállított objektum térfogatának számítására?
3ds Max is jónak űnik, de a számítási algoritmusa valahogy nem konzekvens eredményeket hoz...Illetve megtennétek, hogy esetleg Ti is importáljátok az OBJ fileokat és megnézitek a térfogatait, amit linkelek?
-
longwild
aktív tag
Köszönöm!
Egyébként találtam maxscriptet is, mely Vertex ID alapján megadja a pontos koordinátát.
Közben adódik másik kérdés is:
amorf testek összeforgatására van valamilyen jó megoldás?Tegyük fel, hogy van egy amorf testünk. Ebből készítünk egy másolatot, melyen mindenféle műveletet végzünk. Ezen műveletek miatt a test módosul, koordináta rendszere is elmászik.
Viszont van 4-5 jól azonosítható pontja, mely megegyezik az eredeti test hasonló pontjaival. Ezen pontok transzformációja alapján (ezen pontok egymásra igazítása alapján) megtudhatnám azt a metódust, amely az egész testre alkalmazva fedésbe hozná a két testet.
Remélem érthető, amit írtam.
Szóval van erre valamilyen megoldás?
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Ismét erre vagyok, egészen belejöttem a szoftver használatába... Amire nekem kell, végülis elég eredményesen tudom használni.
De

Újabb kérdés adódott:
- hogyan tudom egy adott vertex pontos koordinátáit meghatározni?A modell alapjában egy obj file-ból lett importálva, azaz ha kijelölök egy pontot, annak a pontos koordinátája (szerintem) valahol megtalálható kellene legyen...
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Szorgalmasan töltöttem az elmúlt pár napot
Viszont kérdések és (vélt) problémák még mindig vannak..obj forrásból dolgozom, mely egy külterület felületét adja meg (surface?). Ezen surface elvileg tartalmaz hibákat, melyeket a cap holes segítségével javítok.
1. Honnan tudhatom, hogy valóban vannak hibák a surfacen?A surface hibáinak javítása után feladat, hogy a surface formája által megadott mélyedést feltöltsem kb vízszintesen, ameddig csak lehet, majd a feltöltés térfogatát meghatározzam.
2. Erre ismét a cap holest használtam -valószínűleg nagyon amatőr módon-, ami nagyjából létre is hozta a kívánt eredményt - ránézésre. Van esetleg más megoldás is erre?Ha ez megvan, akkor módosítom a surfacet valamely pontján, eljátszom a fentieket ismét rajta és végül meg kellene határoznom a különbséget, illetve a különbség objektumot is elő kellene állítanom. Ez az, ahol most elakadtam, mert gyanítom az egész surfacet a cap holes után még fel is kellene töltenem, vagy valós objektummá kellene konvertálnom stb. Ezek nélkül a jelenlegi állapotban az előző és új állapotú surfacet egy stagere importálva hiába vonom ki egyikből a másikat, csak annyi lesz az eredmény, hogy a kisebb térfogatú eltűnik, a nagyobb változatlanul ott marad - de a cél a különbség objektum lenne.
3. Mi lehet a megoldás?Ha segít nektek a megértésben, adhatok obj filet is, de csak privátban.
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Én szívesen olvasnék egy összefoglalót, de van a 3d szerkesztgetés környékén pár alap probléma. Ide nem tudsz írni olyan általános összefoglalót, ami miatt ide járnak a magamfajta fogalmatlanok. Hogy értsd: motoros topicba jó az összefoglaló egyes modellek típushibáiról, jó alkatrészforrásokról, jó szerelőkről. Számítógép ház topicba jó az összefoglaló hűtési eredmények oldalainak linkjeivel, mérettáblázattal stb. Ezek kézzelfogható dolgok.
A (virtual) 3d pedig olyan, hogy elindítom a szoftvert, betöltök valami modellt és "na jó, most ezt vagy azt kéne csinálni vele... hogyan tudom?". Átlag embernek, mivel nem kézzelfogható a 3d, sok tanulás kell ahhoz, hogy egyáltalán értelmeset tudjon kérdezni (szakemberek, azaz a Ti szemetekkel nézve). Már eleve a szakzsargon is több, mint amit megérthetnénk.
Szóval ötletnek jó, lehet, hogy segítene is valamit, de how-to összefoglalót nem lehet írni. Ide pedig a legtöbben szerintem épp ezért néznek be...
-
longwild
aktív tag
válasz
pikszel
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Elkezdek majd vele játszani, ugyanis épp a lényegre tapintottál rá... Épp az lenne a vágyam, hogy egészen pontosan meg tudjam mondani, hogy az adott modelbe milyen mennyiségű víz (egyéb anyag) férhet el (térfogat számítás).
Biztosan lesznek majd még kérdéseim, ugyhogy jövök majd

Jött is egy kérdés: a képzeletbeli medence negatívjának képzéséhez, ha jól értem, először az eredeti medence modellt be kellene fednem. Ennek a burkoló modellnek az előállítását hogyan szoktátok végezni?
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, hogy a problémámban tudtok segíteni és a megfelelő topicot találtam meg a kérdésemhez. Abszolut kezdő vagyok, ezt fontos tudnotok.
Igazából 3D modellezési alapkérdésnek tekintem, mert valószínűleg sokszor találkoztok ezzel - szerintem.
Tegyük fel, hogy adott egy model, mely egy furcsa formájú medencét ábrázol. El lehet készíteni azt az "inverz" modelt, ami ebbe a formába illik pontosan és kb a medencében lévő vizet reprezentálhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen monitort vegyek?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Dobozos ÚJ! Lenovo IdeaPad Slim 3 15IRH8 INTEL I7-13620H, 16GB RAM, 1TB SSD, garancia 2028.06
- BESZÁMÍTÁS! Palint Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i7-8565U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs