- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snots
tag
válasz
szabog4
üzenetére
Arra nagyon vigyázz, hogy mindent csak annyira dolgozz ki, amennyire szükséges. Egy olyan kábel, ami a kamerától 5 méterre tekereg egy kanapé mögött, nem kell a sok detail, sőt, a kábel is csak addig kell, amíg amíg esetleg látszik és ez úgy nagyjából minden másra is igaz. Ha távol vannak fák, bőven elég a low poly verzió, 40-50 pixel magas fánál senki nem mondja meg, hogy bodorodik meg pöndörödik-e az a kéreg, vagy sem (arról már nem is beszélve, hogy még ez is elkerülhető a fák pl. PS-ben berakásával a távolba).
Ugyanez igaz a textúrákra is, a 8 méterrel odébb lévő tárgyakra felesleges 8k-s textúrát pakolni, bár tény, hogy nagyon én sem szoktam sz*rakodni ezzel, ugyanakkor memóriát azt gazdagon lehet vele spórolni. Ha gazdálkodni kell vele, akkor nem árt észben tartani.
Annó, a kezdetek kezdetén én is elkövettem ezt a hibát, hogy az egy kerülettel odébb lévő házban is ki volt dolgozva minden, aztán lassan rájöttem, hogy nincs rá szükség, csak feleslegesen terheli a gépet, a scene-t és a viewportot.
Valami komolyabb objektum, ami "elkészült", felanyagoztad, stb, érdemes proxy-ba kirakni, ezzel maga a scene könnyebb lesz, mert csak rendereléskor tölti be, tehát nem kell minden egyes alkalommal azt is elmentenie, azon kívül a viewport is gyorsul.
Nagyon könnyen ki lehet futni a 16 GB memóriából sajnos, nekem 32 van és bizony így is érzem, hogy néha jól jönne még egy pár GB, főleg amikor elkezdenek nőni a fűszálak, meg a bokrok, meg a fák.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Villanyszerelés
- Bejelentették a Genigods: Nezha-t, a kínai mitológiára épülő akció-RPG-t
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Rocket Heavy 450W
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs