Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- sziku69: Szólánc.
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Azt még nem használtam... Főleg mire használják? Modellezés, animáció... Mi? Vagy annyira tudja mindkettőt, mint a szél? Ja és a Maya :D
-
Akkor szerintem Max (ha csak hobby+ismerkedés), mert sok hozzá a tutorial, és egyszerűbb megtanulni a kezelését, mint a Maya-t. De ha igazán profi, alapból rengeteg extrát ismerőt akarsz, akkor Maya. Én Maya-zok ezerrel!!!! És vissza sem térnék MAX-ra
-
Ha a legalitás fontos neked, akkor Blender vagy valami hasonló (esetleg MilkShape 3D)
A Maya-t is beszerezheted eredetiben, csak az egy picit drága (6999 $)
Modellezésre alapvetően mindegyik képes, de nem mindegy, hogy mennyire profi módon. A Maya-ba azt szeretem, hogy modellezés során szinte választani is nehéz, annyi fajta módszer van. Én eleinte a boxmodellezés+split poly tool eljárásnak voltam a híve, de mostmár a térhálós rajzolás+square tool+birail-nek vagyok a pártján. Max-ban emlékszem sok gondom volt a NURBS modellezéssel, bár akkor még tényleg nagyon kezdő voltam. Mostanra már jobban kézreáll, és a Maya segítségével már egész jó kis dolgokat tudok csinálni (lásd 3D animálás.... topic a gamestar.hu-n Paydogs név alatt alkotok)
A Maya-t mégsem ajánlanám kezdőknek, mert noha kb. egy évet foglalkoztam ezelőtt MAX-al, mégis nehezen szoktam át Maya-ra. Sokkal több a menü, beállítási lehetőség. Elég ha csak annyit mondok, hogy a Max-szal ellentétben a Maya Material (Shader) beállításai 11 fülön bonyolíthatóak le, és ekkor még csak a sima Blinn anyagról beszélek. Ha már a Blinn színéhez egy Phongot, a reflekciójához pedig egy Lambertet raksz, akkor ez mind hatványozódik. Segítségével viszont olyan bevonatokat lehet csinálni, ami tényleg fotóminőségű (ettől még messze állok, de letölteni lelehet ilyen shadereket)
Ja és Bibliát Maya-hoz is lehet venni, ráadásul neten jó sok MAya-s tutorial is van
[Szerkesztve] -
Én Maya hívő vagyok, szerintem jobb progi, mint a 3D Studio
Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen routert?
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 100% Akku - 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest