Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
Azt még nem használtam... Főleg mire használják? Modellezés, animáció... Mi? Vagy annyira tudja mindkettőt, mint a szél? Ja és a Maya :D
-
Akkor szerintem Max (ha csak hobby+ismerkedés), mert sok hozzá a tutorial, és egyszerűbb megtanulni a kezelését, mint a Maya-t. De ha igazán profi, alapból rengeteg extrát ismerőt akarsz, akkor Maya. Én Maya-zok ezerrel!!!! És vissza sem térnék MAX-ra
-
Ha a legalitás fontos neked, akkor Blender vagy valami hasonló (esetleg MilkShape 3D)
A Maya-t is beszerezheted eredetiben, csak az egy picit drága (6999 $)
Modellezésre alapvetően mindegyik képes, de nem mindegy, hogy mennyire profi módon. A Maya-ba azt szeretem, hogy modellezés során szinte választani is nehéz, annyi fajta módszer van. Én eleinte a boxmodellezés+split poly tool eljárásnak voltam a híve, de mostmár a térhálós rajzolás+square tool+birail-nek vagyok a pártján. Max-ban emlékszem sok gondom volt a NURBS modellezéssel, bár akkor még tényleg nagyon kezdő voltam. Mostanra már jobban kézreáll, és a Maya segítségével már egész jó kis dolgokat tudok csinálni (lásd 3D animálás.... topic a gamestar.hu-n Paydogs név alatt alkotok)
A Maya-t mégsem ajánlanám kezdőknek, mert noha kb. egy évet foglalkoztam ezelőtt MAX-al, mégis nehezen szoktam át Maya-ra. Sokkal több a menü, beállítási lehetőség. Elég ha csak annyit mondok, hogy a Max-szal ellentétben a Maya Material (Shader) beállításai 11 fülön bonyolíthatóak le, és ekkor még csak a sima Blinn anyagról beszélek. Ha már a Blinn színéhez egy Phongot, a reflekciójához pedig egy Lambertet raksz, akkor ez mind hatványozódik. Segítségével viszont olyan bevonatokat lehet csinálni, ami tényleg fotóminőségű (ettől még messze állok, de letölteni lelehet ilyen shadereket)
Ja és Bibliát Maya-hoz is lehet venni, ráadásul neten jó sok MAya-s tutorial is van
[Szerkesztve] -
Én Maya hívő vagyok, szerintem jobb progi, mint a 3D Studio
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Edge 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest