Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
Ha a legalitás fontos neked, akkor Blender vagy valami hasonló (esetleg MilkShape 3D)
A Maya-t is beszerezheted eredetiben, csak az egy picit drága (6999 $)
Modellezésre alapvetően mindegyik képes, de nem mindegy, hogy mennyire profi módon. A Maya-ba azt szeretem, hogy modellezés során szinte választani is nehéz, annyi fajta módszer van. Én eleinte a boxmodellezés+split poly tool eljárásnak voltam a híve, de mostmár a térhálós rajzolás+square tool+birail-nek vagyok a pártján. Max-ban emlékszem sok gondom volt a NURBS modellezéssel, bár akkor még tényleg nagyon kezdő voltam. Mostanra már jobban kézreáll, és a Maya segítségével már egész jó kis dolgokat tudok csinálni (lásd 3D animálás.... topic a gamestar.hu-n Paydogs név alatt alkotok)
A Maya-t mégsem ajánlanám kezdőknek, mert noha kb. egy évet foglalkoztam ezelőtt MAX-al, mégis nehezen szoktam át Maya-ra. Sokkal több a menü, beállítási lehetőség. Elég ha csak annyit mondok, hogy a Max-szal ellentétben a Maya Material (Shader) beállításai 11 fülön bonyolíthatóak le, és ekkor még csak a sima Blinn anyagról beszélek. Ha már a Blinn színéhez egy Phongot, a reflekciójához pedig egy Lambertet raksz, akkor ez mind hatványozódik. Segítségével viszont olyan bevonatokat lehet csinálni, ami tényleg fotóminőségű (ettől még messze állok, de letölteni lelehet ilyen shadereket)
Ja és Bibliát Maya-hoz is lehet venni, ráadásul neten jó sok MAya-s tutorial is van
[Szerkesztve]
Aktív témák
- iPad Pro M4 Space Black 256 GB Wi-Fi + Cellular garanciás, tokkal, pencillel
- LG OLED42C21LA 42 OLED TV hibátlan panel, beégésmentes, 4K HDR, HDMI 2.1
- 2 x Dell Optiplex 7010 USFF i5-3470S 16GB RAM Home Lab csomag
- Logitech G920 kormány + váltó + bajuszkapcsolók ingyenes szállítással
- Denon AVR-S660H 8K. házimozi erősítő
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7 16gb ram 256ssd FHD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest