Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Zaied: Logitech G7 Laser vitarendezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Ha a legalitás fontos neked, akkor Blender vagy valami hasonló (esetleg MilkShape 3D)
A Maya-t is beszerezheted eredetiben, csak az egy picit drága (6999 $)
Modellezésre alapvetően mindegyik képes, de nem mindegy, hogy mennyire profi módon. A Maya-ba azt szeretem, hogy modellezés során szinte választani is nehéz, annyi fajta módszer van. Én eleinte a boxmodellezés+split poly tool eljárásnak voltam a híve, de mostmár a térhálós rajzolás+square tool+birail-nek vagyok a pártján. Max-ban emlékszem sok gondom volt a NURBS modellezéssel, bár akkor még tényleg nagyon kezdő voltam. Mostanra már jobban kézreáll, és a Maya segítségével már egész jó kis dolgokat tudok csinálni (lásd 3D animálás.... topic a gamestar.hu-n Paydogs név alatt alkotok)
A Maya-t mégsem ajánlanám kezdőknek, mert noha kb. egy évet foglalkoztam ezelőtt MAX-al, mégis nehezen szoktam át Maya-ra. Sokkal több a menü, beállítási lehetőség. Elég ha csak annyit mondok, hogy a Max-szal ellentétben a Maya Material (Shader) beállításai 11 fülön bonyolíthatóak le, és ekkor még csak a sima Blinn anyagról beszélek. Ha már a Blinn színéhez egy Phongot, a reflekciójához pedig egy Lambertet raksz, akkor ez mind hatványozódik. Segítségével viszont olyan bevonatokat lehet csinálni, ami tényleg fotóminőségű (ettől még messze állok, de letölteni lelehet ilyen shadereket)
Ja és Bibliát Maya-hoz is lehet venni, ráadásul neten jó sok MAya-s tutorial is van
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD FX
- ldave: New Game Blitz - 2026
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Automata kávégépek
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- TCL LCD és LED TV-k
- Revolut
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Watch S1 Pro okosóra
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest