Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz FilmMániás #9539 üzenetére
Ha annyira nehezen szedted rá össze a pénzt, akkor miert a legelterjedtebb technológiát (led) favorizálod, miért nem a legjobb képminőséget adót (plazma)?
-
zsotika77
csendes tag
Szépen leírtad mit szeretnél kb,mennyi zsé-d van minden....Már vártam egyébként hogy mikor jön a "de a plazma" rész
-
Ispy
veterán
200k elég kevés minderre.
1) A külső lejátszó szerintem kelleni fog, hosszútávon megtérül, mert garantáltan le fog játszani 98%-ban mindent, amit felsoroltál. Ez egy ajánlott darab.
2) 500GB kb. semmi, főleg ha gyűjteni is szeretsz, egyébként is nagyon rossz ár-érték aránya van már ezeknek ebben a mértben én inkább 2TB-et vennék.
3) Mi a nézési távod? Ha vinyót és a lejátszót levonom, akkor már csak 150k marad, esetleg elgondolkodnék a helyedben egy 50''-os plazmán, az ennyiből kijönne és a DVD minőséghez is jobban passzol, mint a FHD.
4) Filmek archiválás első körben felejtsed el, drága dolog, nem fog beleférni a keretedbe.
3,5 évig használtam az előzőt, semmi baja, eladtam, most más használja (kb. 1 éve), szintén semmi baja.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz FilmMániás #9549 üzenetére
No ezt pl. nem tudtam... Azt hittem ezek a TV-k már mind ilyen arányban lejátszanak mindent... Az ajánlást köszi.
Anyáméknak van egy 32-es LCD-je, ők a belső lejátszót használják, teljesen hektikus, mikor mit játszik le.
Valahol olvastam, hogy 1 TB feletti külső HDD-t egyes TV-k (elég sok...) már nem ismerik fel, bár ha a médialejátszó biztosan lejátssza a nagyobbat is, akkor nincs gond...
A dedikált MP-k kezelik, de általában a tévék is 2TB-ig jók, csak külön tápos házba kell rakni a HDD-t (ez mondjuk MP esetében is igaz).
kb. 130 cm, de ez változtatható (+) és (-) irányban is...
Ez viszont elég kevés egy 50-es HD ready modellhez, de még lehet a 42-es is túl nagy HD readyben, ezt a cikket olvasd el!
Plazmából a 42''-os HD ready 110k-ból megvan, de ehhez kellene 2-2,5 méter távolság, LED-ből nem tudom milyen alternatívák vannak ebben az árban, egy biztos, hogy natívan tudja a 100Hz-et, az fontos.
3,5 évig használtam az előző plazmámat, ezt arra írtam, hogy hamar tönkremennek.
Egyébként a lényeg az, hogy megbízható üzletből vásároljál, ahol 2 év gyári garanciát kapsz, ami a szállítást is magában foglalja, azaz viszik-hozzák a tévét.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz FilmMániás #9551 üzenetére
Sajnos a mai eszközöket nem 10+ évre tervezik, lehet, hogy bírni fogja, de lehet, hogy nem.
-
gyeniko
őstag
Semmiképpen ne hidd el, hogy a smart TV-k média lejátszója jól ki fog szolgálni...
Szerintem, a Te használati szokásaidhoz a legolcsóbb média lejátszó is jól megfelel. Ilyet használtan - újszerűt, karcmentesen, dobozában - kb. 10 e Ft-tól kaphatsz a neten. Csak arra figyelj, hogy a Sigma chipes lejátszók egy része nem játszik le .flv fájlokat (Youtube, stb.).Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Ispy
veterán
válasz FilmMániás #9559 üzenetére
Nekem is ilyen 82 cm panasonic csodám volt, abban még volt anyag
Sajnos ma már minden a vedd meg, aztán gyorsan cseréld le elven megy, ettől függetlenül nincsen kizárva, hogy ezek az új tévék bírni fogják, én 1 éve vettem az enyémet, szóval 9 év múlva majd beszámolok az eredményről
-
Kabel15
aktív tag
Sokkal jobban kijönnél ha nem külső HDD-t vennél hanem egy HDMI kábelt amivel össze kötöd a gépet a TV vel, és rögtön meg vannak oldva a lejátszási problémák. A géped a filmek 99% le fogja játszani, nem hiszem hogy fogsz találni olyan filmet amit a géped ne vinne de egy külső lejátszó igen. (Bár ez függ attól hogy hány éves és milyen géped van) De Xvid MKV val nem hiszem, hogy bármiféle gond lenne. Ezzel spórolnál a külső HDD-n+ Külső lejátszón is nem keveset. És inkább adj ki 3-5000ft ot egy HDMi kábelre mint 25k-t HDD re meg még 30k-t lejátszóra. Persze kérdéses hogy a gépeden van e HDMI kimenet valamint nem 10m re van e a gép a TV től
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz FilmMániás #9568 üzenetére
Akkor szerintem maradjon egy 42" LG LA660s + egy WD My passport Ultra 1tb külső HDD. ez ki is jön 200.000 ből. Majd ha lesz pénzed akkor veszel hozzá egy külső lejátszót. De ez a tévé alapból viszi az Xvid+MKV kat és 3D MKV-t is megoldja
-
Kabel15
aktív tag
válasz FilmMániás #9575 üzenetére
Szinte mindegyiket le fogja játszani, de az általad említett oldalon minden film fent van legalább 5 formátumban, ha netalántán az elsőt nem játszaná le, bár azt kötve hiszem, akkor a 2. tuti vinni fogja. Amit feleslegesen "veszel meg" azok az ISO kiterjesztések, azokat egyik tévé sem viszi, de ezek 25gb-50gb filmek és általában 3D-k.
-
FilmMániás
csendes tag
válasz FilmMániás #9581 üzenetére
Látom ez SMART-TV, nekem ezekre funkciókra (böngészés meg ilyenek...) egyáltalán nincs szükségem, vagy .avi-t és .mkv-t csak ezek a TV-k játszanak le?
Meg látom passzív szemüveges (azt a verziót többen szidták, bár nem a 3D lesz a fő ok, amiért új TV-t veszek...). Látom a felirat-formátumot is támogatja, az fontos, mivel a filmjeim kb. 70-80%-a feliratos... -
NyuszyCaster
senior tag
válasz FilmMániás #9575 üzenetére
Szia
mint tudjuk a LED élettartama igen nagy de van itt egy dolog miszerint az élettartam felét sem éri el mikor érzékelhető a fényerő csökkenése ez persze nem szt jeleniti hogy rossz vagy ilyesmi hiszen a CRT tv k is gyengülnek időve viszont neked szerintem is egy plazma lenne a tuti....ncore forever
azt irják hogy kb 100000 óra az élettaetam a samsung ezt irja ez kb egy led tv esetében kb 11,5 év
a plazma élettartamát is kb 9-10 évre mondják napi 24 óra használlat meletHTC desire 500
-
gyeniko
őstag
válasz FilmMániás #10018 üzenetére
Szerintem ez a WD egy jó média lejátszó arra, amire keresed. Az Euronics gari teljesen OK, ők az LG Magyarország-on keresztül szerzik be az árut.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Kabel15
aktív tag
Philips ből mit ajánlottak? Tipus?
De én még mindig azt mondom, hogy LA660s.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Tomix24
addikt
2. Az a Philips rossz választás lett volna. 50Hz natív modell lett volna(200-as felirattal). Valszeg öreg árú, vagy jutalékos termék volt, azért ajánlották.
3. Igen, az Euronics-ben és Saturn/Media Markt-ban jó a gari. A többi helyen ha mázlid van a 2 év gariból egy él. A másikat meg nem fogod tudni bereggelni. 50% az esély. A másik az app-ok. LG-nél az Import szürke TV-k nem kompatibilisek, tehát az Appok egy része nem fog menni. Jobb nagy bolltokból venni, ha drágább is...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz FilmMániás #10046 üzenetére
Pl: Facebook/Youtube/Vimeo/Angry Birds.
Amik előtelepítve vannak, vagy a TV-k Smart áruházaiból telepíthetőek igény szerint. Legalábbis App mint Aplication -
doc
nagyúr
Nekem is WD Live-om van, teljesen jol mukodik a TV-vel (Samu F6400) is. Custom firmware-rel felokositva meg aztan nagyon durva
-
Kabel15
aktív tag
válasz FilmMániás #10063 üzenetére
3D jelenlegi formájában bukott dolog, majd ha kijönnek a szemüveg nélküli tévék akkor talán vissza jön, persze jönnek 3D ben filmek, de az hogy minden film 3d ben legyen az 10-15 év. Persze tudsz belőle csinálni 3D-t de az olyan is. De jelenleg a közép kategóriás tévék 99% 3D-s. Szóval ez egy elkelhetetlen extra manapság.
-
FilmMániás
csendes tag
válasz FilmMániás #10300 üzenetére
LG-42LN5400
Ezt néztem ki a Kabel15 által ajánlott TV alternatívájaként. -
nagyas
csendes tag
válasz FilmMániás #10306 üzenetére
Létezik:
[link]15 éves az autóm de ha lemosom, csak 14 évesnek néz ki!
-
nightshadow
veterán
válasz FilmMániás #10677 üzenetére
Mekkora a nézési távolságod?
-
nightshadow
veterán
válasz FilmMániás #10686 üzenetére
Ha 200k a keret, akkor miért egy belépőkategóriás 110k-s LG-t néztél ki?
-
törölt tag
válasz FilmMániás #10688 üzenetére
Ha filmmániás vagy, akkor el kell felejtsd a korábban írt tévék pocsék belső lejátszóját, tudniillik 24p-s HD filmek (amiket írod, hogy immár néznél) megjelenítésére alkalmatlanok, tehát az árba egy alap, kb 25e ft-os médialejátszót még számolj bele.
-
törölt tag
válasz FilmMániás #10692 üzenetére
Nem kötelező rajta 3D-t nézni Ma már grátisz kapsz 3D-t egy értelmes panellel és elektronikával szerelt tévé mellé. Elvben Samsungnál F6500, LG esetén LA660 alá nem szabadna menni, de ha nincs keret, valahol engedni kell. Az LN5400 nem igazán felel meg semmilyen minőségi követelménynek, LG esetén legalább LA620, de inkább LA660.
-
Sárpac
nagyúr
válasz FilmMániás #10719 üzenetére
Igen LA620 LA660 és LA690-ben is más más a panel!!!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz FilmMániás #10721 üzenetére
LA660 sokkal jobb mérföldekkel, LA660 és 690 között már nem lehet úgy észrevenni a különbséget, de árban se nagyon. Mondjuk nekem LA691S van, csöppet sem bántam meg a 187K-t pláne, hogy +1év jótálást is kaptam mellé, így 3 év garis.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Tomix24
addikt
válasz FilmMániás #10719 üzenetére
6130 = 50hz
La660 = 100hz690/691 ugyanaz, csak burkolat / design eltérés.
-
Kabel15
aktív tag
válasz FilmMániás #10721 üzenetére
Az nem 100hz es. Samsung nál 6400+ A 100hz es.
-
Tékozló
tag
válasz FilmMániás #10783 üzenetére
Eddig bármilyen külső HDD-vel gond nélkül ment a TV-m (47LA690S).
-
Gicz
addikt
válasz FilmMániás #11144 üzenetére
ha valóban filmmániás vagy, mint ahogy a nickedből következtetni lehet, akkor nagyon hamar elfelejted a belső lejászót.
mert nemcsak a DTS a gond, hanem hogy nincs 24p lejátszásod. 60hz-en nézed a 24p-t, ami 3:2 motion juddert okoz.
így nem lehetsz filmmániás
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz FilmMániás #11144 üzenetére
2013as LG-ket tekintve, ami smart tv az támogatja a DTS hangsávot, ami nem smartos az nem támogatja.
-
Gicz
addikt
válasz FilmMániás #11254 üzenetére
hát lehetsz, de mégis úgy az igazi. mert azért filmeket nézni, pláne ha a tv-d is tudné, akkor olyan mintha a ferraridba minden áron etanolt akarnál tankolni... lehet de akkor meg minek van ferrarid?
-
pusszycat
nagyúr
válasz FilmMániás #14319 üzenetére
Ha elveszik az áramot attól nem valószínű de mikor visszakapcsolják akkor kell vigyázni túlfeszültség miatt én beszereztem egy olyan hosszabbítót ami védett a tulfesz. ellen. De legjobb ilyenkor kikapcsolni a tv-t.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
őstag
válasz FilmMániás #14319 üzenetére
Nem hiszem, hogy komoly gondot okozna egy-egy áramszünet. Ha nem is szünetmentes táp, de egy feszültségvédelmes aljzat lehet hasznos.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
válasz FilmMániás #14322 üzenetére
Semmit. Visszajön az áram, már kapcsolhatod is. Csak az a pillanat a kritikus, amikor éppen visszajön az áram.
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Flashget
félisten
válasz FilmMániás #14325 üzenetére
A gond ezekkel az áramszünetekkel akkor van mikor megszűnnek. Ilyenkor "megszaladhat" az áram. Ez ellen a régebbi CRT tévék érzéketlenek voltak de a PC vagy új lapos tévék már nem. Ezért erősen javallott ezen eszközökhöz túlfesz elleni védelemmel ellátott aljzatot használni. A gyártó ráírja a villámcsapás elleni védelmet is, de ebben azért nem bíznék ilyen tételnél.
Szóval mielött gondod lesz vegyél egyet.
Én ezt használom, mert ebbe a koaxot is belehet vinni.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
pusszycat
nagyúr
válasz FilmMániás #14397 üzenetére
Azt nem értem,h a manóba kapcsolt neked be a tv-d és nem stand by módba állt vissza ez nem normális.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Rick4
félisten
válasz FilmMániás #14397 üzenetére
Védekezz valamivel, nekem pl két szünetmentes van berakva, azon túl, hogy az egyik szobában a modem- router- nas- műholdvevő TV- erősítő vonalon is van, még egy a gép- monitor- másik routernél is van, ne sz7ívjak már vele. A kettő újonnan volt 20 ezres, és amikor gond van, csak csippan egyet, de ezen kívül nem történik semmi, a 40 perc fölötti áramszünetek meg ritkák... Ennyit igazán megtehet az ember a maga nyugalmáért.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Napelem
- iOS alkalmazások
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest