Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Az olcsó webshop beszerzések az úgynevezett "EU-s" beszerzéseknek a hátránya, hogy majdnem biztos, hogy a hivatalos Samsung garancia meghosszabbításos regisztrációt nem fogod tudni megcsinálni, mert a Samsung visszadobja, hogy "nem hivatalos csatornán értékesített TV"...
Ott csak a boltra hagyatkozhatsz illetve a Samsung jegy és az 1 év van...
Valahol viszont biztosítással együtt értékesítik a TV-t, mely költségét belefoglalják az árba és ott akár elemi kárra is vonatkozik a garancia.. (pl: leesik az asztalról...) Ez akár 2 év is lehet vagy több, de erről külön kell érdeklődni mindig és hivatalos irományt kell kérni róla...[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Nekem van többféle Samu és LG TV-m. Az idei Samu okos táv "mindent visz", a megoldásaiban, használhatóságában nekem közel áll a tökéleteshez. A Samu 4 magos procija elegendően gyors, kb, egy 4 magos okosteló sebességét tudja. Az idei LG WebOS-t viszont nem ismerem, állítólag az is gyors.
Kép: én azt nem tudom megerősíteni, hogy az IPS panel egyértelműen jobb volna. Kontrasztban (fekete) nyilvánvalóan erősebb a Samu, ennek sötétben TV-zésnél tényleg van jelentősége. Színek: kalibrálás előtti állapotban nekem az én LG-jeim színei jobban tetszenek, talán kicsit természetesebbek. Az LG-nél valakik számára lehet előny a 2 egyénileg állítható ISF képmód. Mindkettő szinte tökéletesre kalibrálható, a kalibrált képe a Samunak jobb, önmagában a nagyobb kontraszt miatt. Média lejátszási képességben nem látok jelentős különbséget, talán a Samu icipicit komfortosabb és teljesebb. Amit még megfigyeltem, hogy az LG-k hajlamosabbak bevilágítani, de a belépő kategóriás Samu tud felhősebb lenni. Az általam napi rendszerességgel nézett 2 db Samu 65H6470 viszont nem világít be, az egyik szinte nem felhős, a másik egy nagyon kicsit. Ugyanakkor az LG65LM620 egyáltalán nem világít be és felhősebb, mint a nagy Samuk. Volt viszont LG65LM765 és 60LA620-am is, ezek nagyon bevilágítottak, de csak kicsit voltak felhősek. Szerintem, ez eléggé "példány" függő.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
viharkabat
aktív tag
az LG a kicsit nagyobb méret meg az IPS panel miatt vonzóbb számomra, de be akarok menni egy MM-be megnézni saját szememmel a különbséget köztük.
Mindenképp nézd meg, vaktában ne vegyél. Szerintem jó esély van rá, hogy üzletben világosban, közelről szebbnek látod az IPS-t. Jobb lesz a betekintési szöge és közelről nézve "szebb" felületeket látsz.
Ahogy többen írték korábban, a különbség sötétben átfordul a VA-panel javára. Üzletben ezt csak akkor látod meg (vagy akkor se) ha tudod mire figyelj: ha ugyanaz az adás megy mondjuk egymás mellett lévő IPS és VA panelen, akkor a sötét képrészeken észrevehető, hogy ahol a VA-n még árnyalatokat és részleteket látsz, ott az IPS már homogén sötét lesz. Besötétített szobában ez sokkal szembetűnőbb, és a fenti részletek csak a fényerő növelésével hozhatók ki, ami viszont természetes kép rovására megy. Nappal ez nyilván kevésbé észlelhető. -
Morris
veterán
Ez a trükk az üzletekben. A hibátlan demo anyag majdnemhogy csak a legdrágább tévéken fut. Hogy azt vegye a laikus, mert az milyen szép.
Tegnap rányomtam mindkettő itthoni tévére egy a youtube-on található 4k videót. Mindkettőn csodálkoztunk, mert gyönyörű volt mindkét tévén. -
amadeus11
senior tag
Az SD adások a Sony tv-n néznek ki a legjobban , szempont lehet még a sat tuner is , ami szintén van a Sonyban . De a helyedben én elhalasztanám a vásárlást és gyűjtenék hozzá , hogy tudjak venni egy nagyobbat . Húsvétra olcsóbbak lesznek a TV-k . Érdemes lehet várni .
There is a star
-
törölt tag
Az LG 47LB671V jó választás, és 3D-re is jobb a nagyobb méret, és Magic Remote, meg sat tuner is van benne.
150-ig az UE50H5000-es Samsung beleférne. Vagy a 47-es 3D nélküli LG 47LB630V[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
"Viszont belegondolva, ha ennyire nem látok lényeges különbséget a kettő között képminőségben, akkor tulajdonképpen mindegy is, hogy melyiket választom."
A boltban, világosban nem látsz különbséget. Otthon még 2 azonos típusú tv képe is eltérhet, pl a háttérvilágítás miatt.
adam0010: Panasonic 48AS640E-t láttam. Nem rossz poén a 3D, de hosszú távon nem hiszem, hogy lekötne. A Herkules-be néztem bele, nekem egész jól "kijöttek" a dolgok, de fontos, hogy ne 3m-ről nézz egy ekkora tv-t. A másik, hogy érdemes besötétíteni, mert pl az ablakok villogtak. Amennyiben jól értesültem, Samsung paneles a tv, egész jó kontrasztú, aktív 3D-s. A 650-es elvileg IPS paneles és passzív, így teljesen más.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 605-ös egy belépő modell, azt nem javaslom, mozgásmegjelenítésben is elmarad a többitől. Még 3D-t se tud.
Viszont ha a 160-ba bele kell férni, még a LG 47LB650V is szóbajöhet, nagyon jó ár/értéket képvisel. Továbbá 3D-ben is nagyon jó, és két szemüveget adnak hozzá. -
Piftuka
veterán
Ha még aktuális...
Szignifikáns különbséget a képminőséget illetően ebben a kategóriában nem fogsz tapasztalni. Mindenképpen a lehető legtöbb jótállásra érdemes koncentrálni.
Sőt, a nagy márkák belépő szintű modelljei helyett, inkább az ALDI-s Medion tévét is érdemes figyelembe venni! Arra is 3 év jótállást adnak, és kifejezetten korrektül összerakott darabok a beszámolók szerint.
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest