Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sxa

újonc

A fórum az egy ilyen műfaj, hogy bizony néha előkerülnek új felhasználók, és ők is elmondják a véleményüket. Nem értem, miért lennének az új vélemények kevésbé megalapozottak, mint aki már sok hozzászólást írt.

Nos én 10 éve vagyok a XX tanára. Ezen idő alatt már párszáz embert eljuttattam a sikeres OKJ vizsgáig, ahol nem én, hanem egy vizsgabizottság értékelte a teljesítményüket. (Aki ismeri az ilyen vizsgákat, tudja, hogyan működik a dolog.)

Természetesen különböző szinten sajátítják el az anyagot a Kedves Tanulók, de az iskola nem egy "gépsor" aminek az elején bekerül a tudatlan emberke és a végén kijön a professzionális webtervező, multimédiás szakember, stb... Az iskola inkább "irányt mutat" és megadja a lehetőséget, hogy valaki jó szakemberré fejlődjön.
    Aki az első órán még azt sem tudta, hogyan kell bekapcsolni a számítógépet, majd 1 év múlva saját önálló weblapot készített, amit használ a vállalkozása, igen nagy fejlődésen ment keresztül, még akkor is, ha megmutatnám azt az oldalt és jó néhány fórumozó becsmérlő kritikával illetné. Olyan volt Hallgatómról nem tudok aki meggazdagodott a tőlem tanultakkal, de olyanról többről is aki munkalehetőséget, kapott, vagy önállóan készítette olyan dolgokat, amiből profitálni tudott.

A motivációk is nagyon különbözőek. Volt olyan anyuka, aki azt mondta, hogy neki a 3 kisgyermek és a háztartás mellett igazi kikapcsolódás az a néhány óra, amit hetente a tanfolyamon tölt. Van olyan úr, aki nem állt meg nálunk a tanulással és azóta már tanári képesítést szerzett és a kollégám lett.

Az első órán, mindig elmondom, hogy mire számíthat, aki minket választott. Mit fogunk tanulni, hogyan, mire lehet ezeket az ismereteket felhasználni, hogyan történik a vizsga, stb... Rajtam ezeket a dolgokat folyamatosan "számon kérhetik" . Sok Hallgatóval még a bizonyítványosztás után is megmarad a kapcsolat, még évek múltán is.

Az új jelentkezők bármikor bejöhetnek órára, megnézhetik, hogyan folyik az oktatás, és szívesen válaszolok a kérdéseikre, és referenciamunkákat is mutatok. Az is előfordult már, hogy egy-egy érdeklődőnek megmondtam, mi nem tudjuk azt nyújtani neki, amit vár a képzéstől, mert szerintem ez így helyes.

A fő elvem, hogy a Hallgatóink kifizettek egy jelentős összeget, ezért nekünk meg kell adni minden támogatást ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. (Erre tanítom fiatalabb kollégáimat is.) A célok, az elszántság, szorgalom, és képességek, különbözőek, de ez így van rendjén.
    Minden iskolában, mindig lehet javítanivalót találni a módszerekben, a szakmai felkészültségben, a körülményekben, a kommunikációban, stb... Ez alól a XX sem kivétel.
    Előfordulhat, hogy valaki mást várt a képzéstől, de a 10 év tapasztalattal nyugodtan mondhatom, hogy a nagy többség elégedetten távozik tőlünk. Sőt minden évben akad minden csoportból 1 - 2 továbbtanuló is, néha még több is.

Referencia munkákat, itt és most azért nem mutatok, mert tartok tőle, hogy a Kedves Hallgatóimat, (és persze a saját tanári munkámat is) nem valami jó szándékú bírálatnak tenném ki ezzel, hanem valami másnak. Akit komolyan érdekel a dolog bármelyik városban megkeresheti az iskolát és a tanárt, aki tud részletes felvilágosítást adni.

Végül fontosnak tartom megjegyezni, hogy el tudom fogadni, ha valakinek más a véleménye, mást tapasztalt, de kérem becsüljük meg egymást annyira, hogy mások is tiszteletben tartják az én véleményemet!

[ Módosította: KEndre ]

Új hozzászólás Aktív témák