Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Sziasztok
Nem rég járt nálam két hölgy aki a XX iskola munkatársai voltak. Egy szoftverüzemeltető illetve web grafikus végzetségett lehet náluk szerezni. Nagyon szép és jó volt amitt az oktatásról illetve az egészről mondtak. Bár 9 hónapos a tanfolyam ''csak'' 144 órát töltök bent a suliba. Na mind1 ha valaki tud erről a ''suliról'' valamit kérem írja le nekem! Előre is köszönöm.
[ Módosította: KEndre ]
-
Batman
őstag
Szerintem egy is elég lesz ebből a topicból a másikat töröltem.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Andie
őstag
Én dolgoztam náluk úgy 10 évvel ezelőtt, Szegeden.
Úgy megy a dolog, hogy van X hivogató csajszi, akiknek napi 8 órában az a dolguk, hogy a telefonkönyvet lapozgatva sorra felzaklassák az embereket, az informatikai oktatás ügyében. Aki nem küldi el őket a ... oda, azoknak felirják a cimüket, meg hogy kb mikor vannak otthon.
Aztán kiadják az ilyen balfékeknek, mint én voltam, akik saját kocsival kimennek, és a korábban betanult és lejegyzetelt szövegből előadást tartanak a szerencsétleneknek. Ha ott helyben kötélnek állnak, akkor meg is kötöttük velük a szerzödést, plusz előleg, stb stb.
Ma nemtudom hogy áll ez a suli, de akkor elég vicces volt. Hallgattam néhány előadást, majdnem tartottam is (tanár beteg lett), hát a többhónapos kurzus után kb olyan tudást szedtek fel az emberek 100e ft-ért, amit én kb 4-5 délután elmondtam volna nekik 2-2 órában.
Persze én nem tudok számlát adni, de mondjuk nemis 100 rongyért oktatok.
Szóval óvatosan a pénzekkel, mindenképp nézz utánna, hogy milyen szintü az oktatás, és milyen papirt ad...Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
AMD Power
titán
''Az egyik az európai követelményeknek megfelelő, a nemzetközileg elismert magániskola által kibocsátott bizonyítvány'' Ez valóban ér valamit? Illetve van súlya az infós világba?
-
AMD Power
titán
Számítástechnikai szoftverüzemeltető és webtervezői képzés kb. 9 hónapig tart és hetente egy alkalommal 4 x 45 perces. Ezt addja + A minőség mellett a XX Iskola az eredményért is kezeskedik. Az országban egyedülálló az általa bevezetett vizsgagarancia. Ez azt jelenti, hogy minden olyan hallgató, aki rendszeresen részt vett a foglalkozásokon, de nem felelt meg a vizsgán, díjmentesen megismételheti a tanfolyamot. Erre azonban ritkán kerül sor: az eddigi eredmények szerint a tanfolyamon résztvevők 98%-a sikerrel felel meg a vizsgakövetelményeknek, és szerzi meg bizonyítványát.
-
gykarcsi
tag
Csá! Volt kollégám dolgozott ott (Szeged), azt mondta a nyelvet tanulni érdemes, az informatikai képzésük elég gyenge. Szerintem inkább vegyél abból a pénzből egy jó konfigot, könyveket, és kérdezz a fórumon. Amit papírt ad szvsz kb. annyit ér mint az ECDL.
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
Egyik barátom akart hozzájuk menni nyelvtanárnak, de állítólag az interjún ellenszenvesen viselkedtek.. Amúgy meg milyen már, hogy a honlapon nincsenek árak. Akkor már inkább a számalk szerintem.
szerk: hát sztm az, h 98% átmegy a vizsgán, az nem túl biztató, ugye...
[Szerkesztve]mens sana in campari soda
-
AMD Power
titán
Van esetleg más valaki aki tud valamit róluk? Nagyon fontos lenne , mert ha nem jók akkor a regisztrációs díjat vissza kérem!
-
AMD Power
titán
Nézztem a Pantaschool-t is. Az 160 óra 108000 Ft. De arrül legalább hallottam + dolgokat. Még valaki a XX sulihoz valamit!?
-
pintyesz
senior tag
válasz AMD Power #14 üzenetére
Úgy,hogy a pénzedért kapsz egy papít,használható dolgot nem sokat!
Ha esetleg meg el tudsz helyeszkedni ezzel vmi szakmában,akkor meg csak majd pislogsz,mint béka a mocsárban!
Az ott dolgozó telefonos balekgyűjtő embereknek van egy norma,hogy hetente mennyi embert kell bepalizni.(különben kirugják öket)
Ha fontos a papír akkor hajrá,ha nem akkor vegyél a pénzedért pl. egy jobb konfigot inkább!
[Szerkesztve]Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
GodHeart
senior tag
figy, egyéni véleményként írom be, hogy ilyen tanfolyamokon az ég egy atta világon semmilyen tudást nemfogsz felhalmozni, ami egy luzzer titkárnőnél több tudást adni. Tegyél le valami olcsóbb tanfolyamot, lesz papírod, a többit meg tanuld meg otthon. Webtervezői is baromság. Ha ez web oldalak készítését jelenti, akkor max a html-t tanulntáok, mert a php mysql-be ennyi idő alatt nem lehet úgy elmélyedni, hogy azt valamelyik komoly cég is komoylan vegye. Ilyen tanfolyamokat én max programozói szinten tudnék hasznosnak elképzelni, de ott is csak azért, mert könyvből tanulni programozni nagyon nehéz. Főleg az elején.
Hát..remélem nem feleslegesen szóltam hozzá. Sok sikert! -
sh4d0w
félisten
Ha lenne ennyi felesleges pénzem, inkább a Microsoftnál néznék körül vmi épkézláb tanfolyam ügyében, szvsz ennyiért már talán vmi normális WS2003 tanfolyást le lehet végezni... sőt, tán még a vizsgadíj is belefér... bár erről X-COM többet tudna mondani...
https://www.coreinfinity.tech
-
Grafiqs
őstag
Én speciel pont egy ilyen tanfolyamra járok Pesten. Szerintem az oktatás korrekt. Érdekes, és tiszta. Tényleg foglalkoznak veled. Bár a géppark hagy némi kívánnivalót maga után. Legalábbis a net hozzáférés egy 16 gépes hálóban ISDN. Mert az oktatás egy ált. iskolában van.
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
AMD Power
titán
''Tegyél le valami olcsóbb tanfolyamot, lesz papírod, a többit meg tanuld meg otthon''
Ez lesz szerintem. Nem nekem kell a papir hanem annak az ismerősömnek aki egy cégnél dolgozik nem mint titkárnő és ö oda be tudna rakni , de a fönöke azt mondta kell hozzá ez a papir. Mivel lényegesen többet tudok mint ez Szoftverüzemeltető így ez csak móka lesz nekem , de a papirhoz ragaszkodnak! Mit tudok tenni ez van. 150K-n ne múljon havi 200K nem? -
AMD Power
titán
Még valaki esetleg tud nekem addni valami infór róluk....
-
AMD Power
titán
UP UP Illetve megint UP! Még valaki akinek van tapasztalata erről a suliról!
-
AMD Power
titán
Beszéltem valakivel DC+-n aki ott dolgozik , de valahogy nagyon marketing szaga volt a dumájának. Nem bízok ezekbe. 250K!?
-
amargo
addikt
Figy én is hasonló oktatásra jártam 2évvel ezelőtt. Az ára is ennyi volt kb (munkanélkülire elmentem és állambácsi támogatott, meg is köszöntem Neki ). De nekem napi 6órában volt órám 1,5 éven keresztül(matek, prog elmélet, DB, prog gyak.. azt hiszem ennyi volt csak). Bár én rendszerprogramozást tanultam, de ennyi idő alatt csak bele ismertem a dolgokba ezek mellet rengeteget kell saját magad is gyakorolni, olvasni.
Leszögezem nem ebbe az intézménybe(?) jártam!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
AMD Power
titán
Értelek. Igen mert nekem az a furcsa ebben az egészben , hogy amúgy a szoftverüzemeltető 160 óra. Ez a web szerkesztő szerintem van még a duplája is. Szóval akkor ezt a 2-t , hogy suvasszák bele heti egy napba ami 4 óra. Kilenc hónapon át.... akárhogy is számolom az még 150 óra sincs!
-
badbrother
aktív tag
válasz AMD Power #27 üzenetére
Konkrétan errööl nincs, de azért vigyázz ezekkel a sulikkal. Ha nem kérnek semmi elööképzettséget, (mint ahogy nem kérnek ugye?), akkor teljesen az elejérööl kell elkezdeniük a tanítást, maskülönben a józsibácsi reklamálhatna, hogy nem tudja hol az enter.
Tehát ebbe a 144 órába bele kell tenniük egy számítógépkezelöi oktatást is.
èn tartottam ilyet felnöötteknek, és kb 20-30 óra kellett, míg majdnem mindenki biztosan kezelte a gépet.
Ez azt jelenti, hogy már csak kb. 120 óra van a többire.
Ez lehet hogy elég, de kétségeim vannak a tanult ismeretek mennyisége és minöösége felööl.
SZVSZ jobban jársz egy könyvel, persze ha kell a papír és van elég pénz akkor hajrá.
Mellesleg ez az európai valaminek megfelelöö, nemzetközileg elismert stb, duma nem más mint parasztvakítás, plusz egy fekete pont a cégnek a szememben.
Ha meg csak papír kell, tudás nem, akkor olcsóbb ha alakít egy barátod egy Bt.-t ami számítástechnikai oktatással foglalkozik, lehet hogy kell bele egy számtech tanár is, de nem biztos. Aztán csináltatsz egy nyomdával egy keményfedeles bizonyítványt, a saját nevedre és kész.
Olyan képzettséged lesz seperc alatt amilyet akarsz, és olyan szép bizonyítványod amilyet csak akar a munkaadó, ha neki az kell.
Magam is írtam már alá egy sor ilyen ''bizonyítványt''. -
AMD Power
titán
válasz badbrother #31 üzenetére
De előképzetség kell. Érettségi és számítógép kezelőji papir. Nekem 160 óra bőven elég lenne átismétleni egy-két dolgott amire nem emlékszek. Az a rohadt szoftverüzemelteő papir meg mégis csak kell nekem...
-
AMD Power
titán
válasz badbrother #31 üzenetére
Szerintem vissza mondom ezt a 2isklás valamit 250K-ért. És mivel kell az a rohadt szoftverüzemeltetöi papir elmegyek ide. Erről a ''suliról'' már sok jót hallottam:
Pentashool:
Bővebben: link -
AMD Power
titán
UP
-
Grafiqs
őstag
válasz AMD Power #24 üzenetére
Mivel a topik címe is erről szóla azért nem írtam külön, hogy én (is) a XX suliba járok.
A tanfolyam teljes díja ~280k ebből jön le úgy 60k adóvisszaigénylés. Valóban nem kérnek előképzettséget mert a tudásodat egy szintfelmérővel mérik fel. Saját tematika alapján tanítanak amihez könyvcsomagot is kapsz az önnáló tanuláshoz. Egyébként web-design tanulok. Egyelőre office csomag (Bár erre nem sok szükségem volt tekintve, hogy '98-ban csináltam meg a szoftverüzemeltetői államvizsgát és ide ''csak'' a web meg a nemzetközi papír miatt jöttem.) volt és html programozás, meg javascript.[ Módosította: KEndre ]
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
The DJ
addikt
Én is a XX suliba járok (bár most volt egy betegség miatti fél éves szünetem)
A fele már megvan, félévi vizsga is.
Szerintem az oktatással nem lenne baj, csak van egy-két tanár, aki segítségre szorul (ekkor jövök én )
Amúgy korrekt képzés, az egyetlen problémám, hogy nálunk is általános iskolában van és a géppark hát hogyismondjam...lelakott
Összességében nincs az olyan rossz, aminek itt elmondták a többiek.
Ha gondolkozol még rajta nyugodtan vágj bele![ Módosította: KEndre ]
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
AMD Power
titán
UP!
-
MODERÁTOR
válasz AMD Power #38 üzenetére
Nekem egy m.társnőm járt a XX-be, angolt ''tanulni''...
Azért az idézőjel, mert járt fél évet, kifizetett/kidobott ~250 k HUF-ot, és u.annyira nem vágja az angolt, mint előtte.
Nem tartom butának, v. ilyesminek, de folyton panaszkodott az iskolára.[ Módosította: KEndre ]
Xiaomi 13T
-
AMD Power
titán
válasz Viktor0610 #39 üzenetére
Értem én. Mert eddig sok embertől hallottam ,hogy gyenge ott az IT oktatás. 250K-ért meg a 144 óra elég gyengusz főleg úgy ,hogy két ''szakmát'' vernek beléd...
-
amargo
addikt
válasz AMD Power #30 üzenetére
Nyilatkozni nem tudok erről az iskoláról, ha fontos, hogy legyen egy ''pappírod'' és megadják és van neve az iskolának, akkor hajrá. De ilyen oktatásokon csak megmutatják, hogy kell tanulni az adott területet (Szvsz). Bár az a gond, hogy más területet is tanultam, így lehet semmit se ér a feltételezésem.. viszont érdekel a téma!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
joergie
őstag
Tök jó hogy megtaláltam ezt a topikot.Nálam kedden volt kinn 2 nagydarab fazon, hogy meggyőzzenek.Hozzá kell tennem, 39 fokos lázam van, nem vagyok éppen a toppon. Egyik elmakogta, hogy kb hogy smint, kb negyedannyit, mint az egyik csaj a telefonba, a másik meg elkezdett faggatózni, hogy akkor igen vagy nem.
És ekkor kiborult a bili, mert rosszul lettem(valószínűleg a frusztrációtól), majdnem kidobtam a taccsot Anyit még el bírtam nekik modani, hogy ilyen állapotban nem hogy nem tudok, nem is akarok dönteni, úgyhogy elmentek. Másnap lemondtam, amikor felhívtak, jobb helyre is tudom tenni a zsét.
Nekem 7 hónapot mondtak, havi 20k(heti 4 tanóra), és 30%-ot vissza lehet igényelni, jah, és okj-s. Bár szvsz sztem se ér sokkal többet egy ecdl-nél, bár sokkal jobban hangzik, hogy ''szoftverüzemeltető''Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
nagash
senior tag
Szia!
Én tanultam is náluk anno. Háát nem mondom. Szedtem fel egy kevés tudásmagot de igazából csak a mai tudásom vázát. Ráadásul az ő hibájukból az 1éves tanfolyamot 2év alatt sikerült elintézni. Most is be akartak etetni egy tanfolyammal. Azt mondja rendszerüzemeltetés +webtervező. Kérdem: mi megnevezés +OKJ szám. Erre: szoftverüzemeltető +webtervező és 52....... Hát ilyenem már van. Erre bárki ránéz hát nem nézne rendszergazdának vagy tervezőnek.Knoblauch macht einsam.
-
Grafiqs
őstag
válasz AMD Power #37 üzenetére
Szerintem ha az ember tanul akkor elegendő a képzési idő.
De hogy eloszlassak egy tévhitet is. Ez a suli egyrészről ad egy Uniós bizonyítványt ami szoft.-üzemeltető + webdesigner (középfok) és még két hónap tanulás után (itt megspórolható ~65k) OKJ bizonyítványt is.És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
AMD Power
titán
Ha más vélemény hozzáfűzni való nincs akkor lehet zárni a topic-t! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Assetto Corsa Competizione
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest