Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Szeretnék venni 2.1 esetleg 2.0 PC-s hangkeltőt. Elsősorban zenehallgatás, majd PC játék illetve filmnézés lenne amire használnám.
A Logitech Z623 tetszett, de ahhoz sajnos nem elég vastag a buxám. Jó lenne - ha lenne olyan tapasztalt emberke -, ha nem csupán technikai paraméterek és az ár alapján történne az ajánlás. Szeretem és hallom is a jó minőséget, de nem vagyok audiofil mint ahogy tisztában vagyok azzal is, hogy a rendelkezésre álló max. 25k ellenében nyilván nem kapható olyan minőségű hangkeltő. Viszont ezért szeretném a legjobbat választani, és ez az amiben a segítségeteket kérem! -
szasanyi
félisten
válasz RaGi91 #29689 üzenetére
& thornadoj: köszi srácok! Én is néztem a Thonet & Vander hangfalakat, de elég drágák és BT sem kell nekem. A keretembe beférő Kürbis-t külön megnéztem, de a viszonylag kis méret és a mélyláda hiánya miatt nem tudom elég jó-e a hangzása és a hangerő is. Tehát azt mondjátok nem találok jobban ebben az árban?
-
szasanyi
félisten
válasz RaGi91 #29693 üzenetére
Mint írtam zene az első, nem a túlzott (és gyenge minőségű) dübörgés. A gondom az, hogy a Kürbis-ből többes is írtak negatív véleményt, és sajna mifelénk semmi esélyem mondjuk a kipróbálásra (mert ugye az lenne a tuti). Ezért úgy döntöttem, hogy ha többen (és főként tapasztalatból mint ahogy Te is írtad) azt mondják, hogy 25k-ig nincs jobb minőségű a választékban, akkor ez lesz. Van egy Creative Inspire Digital5700 itthon, az dübög rendesen, de kábé ennyit és zenére kimondottan alkalmatlan.
-
szasanyi
félisten
válasz thornadoj #29696 üzenetére
Visszaolvasva találtam olyan véleményeket mely szerint zajos vagy hibás volt, ill. nem tetszett a hangminősége a kevés mély miatt így alapvetően erre gondoltam.
RaGi91: rendben, köszönöm.
Csak kíváncsiságból kérdezem: erről van-e infó, vélemény? Esetleg jó teszt? Én csak ezt találtam de ez olyan felemás érzést keltett bennem.
-
szasanyi
félisten
Szimpi nekem ez a Microlab B77 és tesztek szerint is jó, ráadásul mindössze 19k áron elérhető. Nincs vkinek tapasztalata ezzel?
-
szasanyi
félisten
Kürbis eleget, tehet, de egy M-Audio BX5 nagyobb ugrás - ha nem így lenne aligha vennék több mint 2,5x árért. Egyébként annak már a szép magas mellett van elég mélysége? Az az igazság, hogy sehol sem tudom meghallgatni, a ~70k meg nekem túl sok a látatlanban vásárláshoz. Pedig nézegetem, hogy zenéhez (és az U7-hez) mi lenne ideális, ami nem még nem drága (persze itt minden az, csak viszonyításkérdése mennyivel ) és nem nyúlok mellé.
-
-
szasanyi
félisten
Az sem igényel(ne) kevesebb pénzt, viszont nagyobb helyigényt igen. No, egyelőre nézelődök mert csak aktív hangfalpár jön szóba, esetleg normális 2.1 ami nem csak dübög hanem hangminősége is van. Erre is jöhet ajánlat, ha ismert típust ami megfelel és emberi áron beszerezhető!
Apropó, erről jut eszembe: olyan aktív hangfalpár nincs véletlenül amelyik a jobb mély hangzás érdekében passzív mély ládával kiegészíthető / ráköthető?[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
No, sikerült meghallgatnom egy T&V Vertragot (sajnos semmi mást ebben a kategóriában). Nagyon szép, szinte csilingelő magasai vannak, a közép sem rossz de a mélye... Bizonyos zenék esetében így is kimondottan jónak tűnt - főleg a 20k-s ár ismeretében - viszont olyan zenéknél ahol kell a jó a basszus (is) már egyértelműen kevés.
A Logitech Z623 elmarad attól a szép, tiszta magas hangtól, viszont a mélye (még ha nem is pontos) nekem tetszik, és persze a mélységét és hangerejét tekintve messze felülmúlja a Vertragot.
A Kürbis hol lehet ezekhez viszonyítva? Van vki aki ismeri, de legalább is hallotta mind3at szólni? Esetleg más alternatíva ami szép magasat (és még közepet is) ad úgy, hogy jó a basszus is? Tehát a hangzásképből ne hiányolja egyértelműen az ember amikor zenét hallgat, még ha filmek és/vagy játékok alatt nem is elég "dübbenős". Ja, és a legfontosabb, mert emiatt vagyok gondban leginkább: csak 50k alatti árban gondolkodhatok (párban, nem darabáron!). Létezik ilyen egyáltalán?Legnagyobb sajnálatomra nem kapható nálunk a Klipsch ProMedia 2.1 mert nekem úgy tűnik a tesztek alapján, hogy számomra ideális középút lenne ami a költségét tekintve is elfogadható (lenne). Ha esetleg tud ilyet vki - vagy azt hogyan lehet beszerezni nálunk -, az szóljon pls mert azt nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz gabber01 #30152 üzenetére
Ez nagyszerű csak éppen nem ez volt a kérdésem, valamint...
- tudok olvasni viszont meghallgatásra nincs lehetőségem így az önmagában nem sokat ér,
- éppen emiatt tapasztalatra épülő kérdést tettem fel és arra várnék választ, ami közelebb visz a döntéshez mint pusztán az, melyik mennyivel drágább (mivel csak ezt lehet biztosan megállapítani látatlanban)
- ezeken kívül pedig Modecom MC-SHF 120U nem is kapható nálunk (meg még sok más típus sem) -
szasanyi
félisten
válasz gabber01 #30154 üzenetére
Készlet info: Nincs készleten, érdeklődjön telefonon! - hasonló kört már megfutottam több webshoppal, köztük ezzel is. Annyit tudnak mondani, hogy vagy vagy lesz vagy nem, vagy ilyen áron vagy nem.
De más, jónak tűnő terméket is kérdeztem már ahol a kínálatban benne volt de készleten nem, és nagyjából mindenhonnan ez a válasz érkezett. Nem tudom ki tud / akar így bármit is venni.Külföldről több okból nem rendelek, így az számomra nem opció. Aprón sem találtam olyat, ami érdekelne. Ami még érdekes lehet a tesztek alapján az M-Audio AV40 - itt most elég jó áron van, de a boltot sem ismerem és a hangkeltőket sem. Egyikről vagy másikról vélemény vkinek? Sajnos a mély hangjaival kapcsolatban megoszlanak a vélemények, így nem tudom... ha legalább tudnám mihez viszonyítani, már az is jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Kürbis vagy az M-Audio AV40, esetleg egyik esetén sem? Igen, ahogy néztem még az ára is még elfogadható volt, de sehol már sem kapható (ez sem). Én nem értem nálunk miért nem forgalmaznak sok viszonylag olcsó, de már jó hangminőséggel rendelkező hangkeltőt. Persze Audioengine A5+ és hasonló, 100k feletti árú van annyi helyen, mint a fene...
-
szasanyi
félisten
válasz Dare2Live #30164 üzenetére
A hangzása milyen? Szép, csilingelő magas hangja vannak-e, ill. a mélyek elegendőnek érezted zene (esetleg filmnézés) közben? Tehát nem az a lényeg, hogy egy 2.1-es Z623 mély szintjét hozza hanem az, hogy ne legyen az embernek olyan érzése, hogy a szép magas és a megfelelő közép hangok mellett nem elég telt, vagy konkrétan mély hiányos a hang.
Az a gond(om), hogy ~450 km-t nem lehet utazni (illetve lehetne, csak nagyon nem rentábilis), hogy pölö Bp-en a megfelelő üzletek egyikében meghallgathassam. -
szasanyi
félisten
No, úgy tűnik végül egy ilyet rendelek. A teszt(ek) alapján nagyon jó hangminőséget, és kellően nagy hangerőt biztosít és negítv visszajelzést sem olvastam róla. A basszus esetenként kevés lehet, de amit ad az állítólag kiegyensúlyozott és tiszta - no, meg az ára is elég kedvező, így ezzel valszeg együtt lehet élni. Kürbis is jól szerepelt tesztekben, de gyengébb minőségű alkatrészekből készül, a basszussal ue. a helyzet és valszeg nem éri el az AV40 hangminőségét - sajnos meghallgatni továbbra sem tudtam, de talán van aki igen és ezt esetleg alá is tudja támasztani.
Azt biztos, hogy nagyon kíváncsi vagyok, viszont azt még nem döntöttem el honnan rendeljem... A linkelt üzlet ajánlott? Van vkinek infója vagy tapasztalata erről? Mivel itt a legjobb árú (és a szállítás is ingyenes) ezért gondoltam. A segítséget előre is köszönöm! -
szasanyi
félisten
válasz HUAFBANDITA #30210 üzenetére
Hali! Neked van ebben tapasztalatod? És ha jól gondolom a Kürbis sem lehet jobb esetleg mind2t hallottad és ösze tudod hasonlítani mondd! Illetve azt is, hogy 50k alatt mi az amit érdemes megvenni, és egyértelműen jobb mint az AV40. Sajnos a SOLO 6C túl nagy mérete miatt az kiesett, ami még talán beszerezhető lenne.
-
szasanyi
félisten
Köszi srácok, de most végképp elkeseredtem. A tesztekben agyon dicsérik, sőt párhuzamot vonnak az AV40 és jóval drágább hangfalak minősége között ezért különösen érdekes... értem én, hogy vannak csúsztatások meg szubjektivitás a tesztekben, de ennyire? Külön említik pölö az Audioengine A2+ esetében, hogy az picit szebben szól de kevesebb a mélye. Akkor most az is alkalmatlan zenére ~2x áron? Tényleg nem értem...
Egyébként én törekszem a kompromisszumra mivel tisztában vagyok azzal, hogy az ~50k elég kevés. Nagyon sok tesztet "átnyálaztam" (komoly, külföldi oldalakét is) de 2.1 kategóriában egyik sem ideális zenére, legfeljebb kisebb - nagyobb (többnyire inkább nagyobb) kompromisszumokkal. Sőt, a mélynyomó néha ront a helyzeten mert a basszus minősége gyakran rosszabb volt mint 2.0 esetén. Ami jó kompromisszumos megoldás lenne az Mo-on nem kapható (Corsair SP2500, Klipsch ProMedia vagy a Microlab egyik 2.1 terméke). A jobb Klipsch Stadium Home Music System, Onkyo HTX-22HDX és más hasonló 2.1 a magas ára miatt nem jön szóba nálam.
Tesztek szerintMicrolab SOLO 6C jó hangminőséggel és kellő basszussal rendelkezik - pölö Jean Michael Jarre zenéihez nélkülözhetetlen -, de a mérete nekem nagy, mivel asztalon lenne. Erről van-e tapasztalat, vélemény? Talán bevállalnám, ha biztosan tudnám, hogy az jó lesz zenére (is). Sajnos csak egyetlen helyen lehet rendelni (ez is csak eshetőleges, mert csak az a biztos amit visszaigazoltak) de kipróbálni, meghallgatni ezt sem tudom.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz gabber01 #30219 üzenetére
Épp most olvastam egy újabb tesztet róla, ott is megerősítik az eddig megismerteket. Szép, kissé meleg hangzású de jó a magas és a mély is és utóbbi csak a nagyon alacsony tartományban fogy el. Gondolom a szakértő és/vagy audiofil felhasználók kivételével ez sokaknak fel sem tűnik. Sajnos a legtöbb hangfal hátsó reflexnyílással rendelkezik ami nekem nem előny. Ez első nyílással és 5" subbal rendelkezik, minőségi és ~45k áron beleférne a keretembe is de számomra ismeretlen és teszteket sem igazán találtam róla.
-
szasanyi
félisten
válasz elem67 #30224 üzenetére
Sajnos nincs meghallgatási lehetőségem (másra sem) éppen ez a legnagyobb gondom, mert ettől nehéz választani. Persze, hogy markáns a különbség egy közel 4x árú hangfal esetén (az előzőhöz képest ugye). Kár, hogy az ajánlott T&V Vertraghoz (esetleg Kürbishez) senki sem tudta hasonlítani a hangzását sem ennek, sem az AV40-nek... sőt, mást sem ha jól emlékszem. Némileg már azzal is közelebb lennék.
-
szasanyi
félisten
Erről gyakorlatilag "lebeszéltek" több hátrány említve. Mivel nem tudtam meghallgatni ezek alapján nem vettem meg. Mondjuk külföldi fórumokon vagy tesztben említik a kétes élettartamot a túlzott melegedése miatt, és csak 1 év gari jár hozzá. Egyébként szeretem a szép hangzást, de kell a mély is (mint említettem a techo (pölö U96) és az elektronikus zene (pölö Jean Michael Jarre) nem szól túl jól ennek hiányában - még az sem és nem baj ha nem olyan "steril, pontos" a hangzás, hiszen nem hangmérnök vagyok és zenei CD-t / DVD-t sem szerkesztek.
-
szasanyi
félisten
Nem akarok próbálkozni, mert - sokakkal ellentétben - nincs pofán rendelgetni aztán meg visszaküldözgetni a webshopokba a cuccokat, csak mert nekem nem tetszik. Aztán azt úgyis eladják ám, de én is elvárom, hogy teljes áron vadi újabb kapjak, amit legelőször én veszek birtokba / használatba!
-
szasanyi
félisten
válasz SoundX #30267 üzenetére
Olvass utána ha érdekel [link] de ez semmit nem fog jelenteni, ha nem tudod meghallgatni (mint ahogy én sem). ha pedig meg tudod hallgatni az alapján tudsz dönteni sok-sok review "átnyálazása" nélkül is. Amit én leszűrtem ezekből: 28W jó minőségű, belépő szintű, közeltéri monitor -ahol a 3" hangszóró nem ad elég mélyet és - szerintem - drága (40k)
-
szasanyi
félisten
Mi a véleményetek erről az összeállításról? Thonet & Vander Vertrag - 19k + Thonet & Vander SW10 40k
Ez nem kevés, de a Vertrag nagyon szép magasa és közepe az SW10 szép mélyével együtt... szerintem határozottan szép, és teljes hangzást eredményezhet. Hozzáértők szerint?
Ez is hasonló és jó összeállítás, csak k***va drága. Esetleg más, hasonló alternatíva is érdekel e helyett ami nem drágább (inkább olcsóbb, bár csodálkoznék ha lenne).[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz thornadoj #30274 üzenetére
Felesleges 40k az nincs. ~50k van, de nem mivel találok olyan hangminőségű aktív hangfal párt, a megfelel (magas, középhangok ált.jók, de gyakran többé - kevésbé mély hiányosak) és árban is jó ezért gondoltam egy ilyen összeállításra (persze száj húzogatva, mivel ez kicsit sok és csak 2xre menne)
(#30275) lezso6: köszi, köszi! Sajna ez eszembe sem jutott... Ahogy olvasgattam én egy olcsóbb, mély szegény Vertraggal valszeg többet profitálnék a hangzásban.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Igen, ez a verzió is eszembe jutott. Mint sok minden más... És én is nemrég vettem U7-et (apropó... Win10 alatt nincs még tapasztalatod vele, hogy megy-e Win8 driverrel? mert ánuszék még mindig nem voltak képesek kiadni új drivert)
A kábelek és a kúpos gumibakok jó 5let (utóbbit régebben én is használtam, de nemtom hol vannak - ezeket rendelted vhonnan, vagy vmi helyi kapcsolaton keresztül vetted? -
-
szasanyi
félisten
válasz dudika10 #30315 üzenetére
Ez igaz, de azért vannak akiknek fontos a hangzás csak mondjuk fejhallgatót használnak nem hangfalat. És abból is vannak ám jók ami ugyanúgy drágák is.
DE ez szvsz nem ok arra, hogy a mo-i kínálatból teljes egészében hiányozzanak bizonyos termékek (úgy is mondhatnám, hogy csak kevés terméke és elvétve kapható egyes gyártóknak mint a Klipsch vagy az Edifier).
De most itt a Thonet & Vander ami nem is drága, kelendő is és még sincs a legtöbb terméke hazai piacon, és vannak amik egyáltalán nem is voltak (esetleg elvétve, korábban). És itt nem az a lényeg, hogy pillanatnyilag nincs, hanem az, hogy nem is forgalmazzák! Kvázi hiába lennél hajlandó rendelni és várni, esélyed sincs erre sok termék esetében. -
szasanyi
félisten
4 napja megrendeltem SW10-et de még ma is csak annyit tudok, hogy csak rendelésre. Se egy mail, se semmi más infó... Kürbis szintén, sőt erről még annyi sincs, hogy rendelhető. Így aztán ma helyben sikerült beszereznem egy teljesen újszerű állapotú Edifier R1900TII -t. Ezzel el leszek mert kellemeset szól, és szép hangzása van. A mély is helyén van, nem érzem kevésnek zene hallgatás közben... igaz film és játék alatt jól jönne egy kis extra. Kíváncsi leszek mikorra, és hogyan változik a kínálat de most már türelmesebben tudok várakozni.
-
szasanyi
félisten
Hát sok lehetőség nincs:
- vagy ki tudod próbálni valahol (barát, ismerős, üzlet) és kiderül,
- vagy a teszt alapján megrendeled, és ha nem jó elállsz a vásárlástól (tudom, ez kissé macerás és én sem szeretem, +14 napos várakozás a pénzedre)Nem hiszem, hogy nagyot hazudnának a tesztben de ha még is hát megérdemlik a tortúrát. Igazából Te jóhiszeműen jársz el és meg akarod vásárolni (nem úgy mint sokan, akik már a rendeléskor tudják csak ki akarják próbálni ingyen, kockázat nélkül). Se lelkiismeret furdalás sem kockázat.
-
szasanyi
félisten
Szerintem alapból a zöld színű kimenet kell ehhez (mint bármely más hangszóróhoz, fejhallgatóhoz). Az, hogy ehhez milyen kábelt használsz attól függ, hogy a 2.1 milyen bemenettel (jack / RCA)rendelkezik.
Gondolom a bemenetek a mély ládán vannak, oda csatlakozik a két szatellit hangsugárzó és oda csatlakozik a lap audiokimenete is. Jó lett volna, ha a 2.1 pontos típusát is megadod, de sztem ez lesz. -
szasanyi
félisten
válasz 2thletme2day #30357 üzenetére
Mielőtt Modecom MC-MHF60U -at vennél, hallgasd meg! Nem kimondottan zenére való, és nem csak árban de minőségben is messze van a Kugeltől Itt olvashatsz teszteket róla: egyik és másik. Az ideális egy akkora szobában szvsz a Kürbls lenne (ami most nem kapható), viszont az is fontos milyen forrást (hangkártyát) használnál hozzá. Mivel a Kugel "sok" és mert az itt leírt vásárlói vélemény nem túl jó, kérdezz utána mik a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz 2thletme2day #30362 üzenetére
Értem én, pont ezért mondtam.
B1T3: úgy 10" mérettől és úgy 40k-tól (de akár ~700k-ért is) vannak jók, így az magát csapja be aki azt hiszi csak az árcédulában van különbség.
-
szasanyi
félisten
válasz xrvman #30372 üzenetére
Az sem árt, ha az elképzelés reális azaz kapható is az amit szeretnél. Ha Mo-on akarsz vásárolni akkor a Rastel ez alapján tuti kiesett, mert sehol sem kapható (még csak nem is rendelhető). Ezen kívül ha korrekt ajánlást szeretnél, akkor a felhasználási cél és a rendelkezésre álló pénzösszeg sem mellékes amiket nem is említettél.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz rostiron #30378 üzenetére
A HQ sztem jobb, mivel úgy tűnik a vezetés átmérője is nagyobb. Viszont ha az a csúcsminőségű akkor ezt hogyan neveznék?
(#30379) xrvman: szívesen! 30k alatt szerintem nem lesz jobb alternatíva (a Z506 sem véletlenül olcsóbb), de ha lehetőséged van rá hallgasd meg. A kis tesó sztem sem jó választás, és alighanem hamar megbánnád.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Battlefield 2042
- Milyen okostelefont vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nintendo Switch
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kupon kunyeráló
- PlayStation 5 Pro teszt
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest