Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
Hali!
Szerencsére nekem még jutott decemberben egy Altec 321-es... áprilisban a F*F*-ban a 321-es már az AVS-4121-est jelentte, ami ha jól tudom, akkor a 321-est váltotta fel. Most csak a sulinetes árlistájukon látom.
Volt szerencsém összehasonlítani a kettőt, de nem tartom magam vájtfülünek, ezért csak amit ténylegesen észre lehetett venni, azt írom le.
Kiépítés:
A satellitek teljesen különböznek... míg a 321-nél 2 db kis méretű hangszóró van, addig a 4121-ben egy nagyobb (mely az asztal felé néz (AVS)), és 2 kisebb hanszóró van. A 321-nek a satellitjei érezhetően nehezebbek.
A sub méretre ugyanakkora, a reflexcső viszont a 4121-nél kb. 2 cm-rel lejjebb található, és a hangszóró elötti borítás teljesen egyenes. A 321-nél van körben egy kis kidomborodás, ahol a hangszóró pereme található.
Kezelőszerv:
321:
satelliten: bekapcsoló+hangerő+(zöld LED)
subon: mélyhangerő
4121:
satelliten: bekapcsoló+hangerő+mélyhangerő+magashangerő+(kék LED)
subon: semmi
Hangzás:
A satelliteknél nem hallottam sok különbséget... igaz sokáig nem is törődtem velük, mert a mélynél hamar előjött egy ''kis'' különbség.
Úgy 40 Hz környékén nagyobb hangerőnél jelentős torzulás lép fel... többszöris meghallgattam egymásután a kettőt, de mindig jól lehetett hallani a különbséget... gondoltam, talán még bejáratós a ''picike''... de nem így lett... 3 óra zenélés után is ugyanolyan rezonanciát hallottam. Gondoltam visszaviszem, hátha rosszat fogtam ki; de meghallgattunk egy másikat is, és annál is ugyanakkora rezonancia volt.
Erre a torzulásra igazán csak egy zene hívta fel a figyelmemet.
Bővebben: link
Ebben a tesztben az egyik már jól ismert NFSU zenéje is megtalálható (Lil Jon and The Eastside Boyz - Get Low), így én is kipróbáltam vele...Majd szépen kielemeztem, hogy a kb. 37Hz-es mélyeinél van a torzulás, és Sony Soundforge-dzsal többször teszteltem.
Sokat gondolkodtam, h mi lehet... végül arra jutottam, h talán hangszóró elötti borításnak ütközhet a hangszóró, mivel a 321-esnél ott van a kidudorodás.
Egyébként a 4121 subja sztem lágyabban szól, mint a 321-esé, de a 321-nek is elég lágy mélyei vannak.
Ez csak egy röpke, és igen felületes teszt volt, ha valakinek szintén van szerencséje kipróbálni, kérem támassza alá ezt a hibát, feltéve ha nála is jelentkezik! De hangsúlyozom(!!!), ez csak nagyobb hangerőnél, és eddig csak ennél a zenénél volt hallható.
Üdv.!How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
Igaz nem írtam konkrétan, de a 321 már december óta magvan... a 4121-es pedig mostanában került a polcokra... így a torzulás a mostaninál, a 4121-nél tűnt fel.
P380-at nem hallottam, viszont P580-at igen, ami ha jól tudom csak satellit darabszámában tér el. A baj az, h a P580-at nem hallottam nagyobb hangerőn és amúgysem sokáig... De ahogyan szólt, az nagyon szép volt. Persze ahhoz, h vmi zavarja az embert, sokáig kellene hallgatni... erre pedig nem volt lehetőségem.
Érzésem szerint a P380-an biztosan szépen szól, csak mérsékelt hangerőn.
Az Altec 221, és 321-ről, csakhogy ne menjünk messze... itt tudsz olvasni :
A 4121 összességében sztem ugyanúgy szólt, mint a 321, leszámítva a torzulást.
De sajna a 2 rendszernél inkább a mélyekre figyeltem, nem gondoltam, h teszt készülne a lehetőségemből...
De szvsz a P380-nál és a 221-nél is jobb, de ez árban is megmutatkozik.
-
op9
aktív tag
Pontos W adatokat most nem tudok (kedden már tudok mondani), de nagyjából egyforma hangerőn tudnak szólni...
A pici satelliteket pedig írtam, h miért olyanok...
1 nagyobb, és 2 kisebb hangszóróból áll.
Helyet sajna nem tudok, h hol lenne kiállítva...
-
Davevagyok
tag
Nos. Először is tudni kell, hogy mire szeretnéd használni és milyenek a lehetőségeid. Én panelban lakom, s szép és jó hogy a midiland 100W-os, de hol tudom én azt kihasználni? A crea is csak a negyedére van felnyomva. A mélye bőven elég, bár lehetne erősebb is (értsd: dörmög, nagyom mély mélye van, nem erős basszus), a közép és a magas hibátlan. Nekem inkább ez utóbbi a fontos, de mint mondottam, még ezt sem tudom teljesen kivezérelni, a mély is kb negyedéig van. Van hozzá egy vezetékes táv, amin nincs fejhallgató jack ( ). De abszolút minőségi kidolgozású, gyönyörű, nem torzít és olcsó (10.750.- br.). Abszolút meg vagyok elégedve a hangjával, a codegen sp-622 mélye zúzósabb volt, de undorítóan néz ki, kidolgozása pocsék és még elég könnyen be is torzít. Altec 221et is próbáltam, nem volt rossz, de inkább p380 (sztem). Sztem nagyon jó vétel. Bye!
Dave
-
tomcsi23
veterán
Na, figyi, ha érdekel, gyere, meghallgathatod.
Ja, raktunk bele potit a mélynek, mert tényleg kicsit sok volt az asztal alatt.
szerk: több árlistán is láttam még, kb 13e-ért, két! év garival. Szerintem, lehet még kapni. (Altec Lansing 221-esről van szó, ugyebár)
[Szerkesztve]...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Elrood
őstag
Sub: Nem hallok alapzaljt, illetve puffogást, szépen nyomja.
Szatelit két utas-e azt nem tudom, ehhez nem értek, de azok is remekül szólnak.
Asszem 25k volt áfástul.
Bővebben: link''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
tomcsi23
veterán
Neked meg azt javaslom, hogy ha egy mód van rá, hallgasd meg. Persze, legjobb az lenne, ha elvihetnéd haza, hogy kipróbálhasd, összehasonlíthasd otthoni környezetben. Persze, ez egyáltalán nem egyszerű, tudom. Talán, az szól a sok cécó mellett, hogy az ember nem pár napra vesz ilyet. Általában.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Killberk
aktív tag
Hello!
Én is VS4121-et vettem, de nekem egy-két dolog nem tetszik. Kiváncsi lennék, nálad is vannak-e ilyen gondok.
1. Ha letekerem teljesen a hangerőszabályzót, a szatelitekből akkor is szól a zene. Igaz nagyon-nagyon halkan, de akkor is, ez milyen már.
2. Ha tekerem a basszust (szatelit tekerőgombjával) a teljes út alsó és felső tartományában valami bugó torzulást kap a basszus. De csak ha szól valami, amúgy nem. Szal tekerőgomb nálam felejtős. Gépről kell állítanom basszust.
SB Live 5.1-re van nálam kötve. A régi gagyi hangszorókkal nem voltak ilyen gondok.
ui: már más is panaszkodott fentiekre itt a fórumon, de azt hittem hogy ott csak valami egyedi gond lehet, mert reviewokban sehol se említettek ilyeneket. De úgy látszik, sajnos mégse annyira egyedi probléma.
[Szerkesztve]http://killberk.deviantart.com/gallery
-
okuma
csendes tag
sziasztok! 5,1-es logitech vásárlását tervezem. valakinek van tapasztalata , hogy melyik jobb logitech x-530 vagy x-540. vagy inkább vegyek egy z-4-est? hasonló árkategóriában gondolkodok,de igazából nem tudom melyik hogy szól. volt már logitech x-230 2,1-es az elég szépen muzsikált.
"-komolytalan ajánlatokkal kiméljetek -"
-
Marchello13
csendes tag
Eddigi tapasztalataim, hogy a legjobb ár/érték arányú 2.1 (de itt megjegyezném, hogy nem a marha nagy hangfalak között, hanem a normális méretű asztali hangfalak között)
Ugyanis a mély nagy basszusához én egy picivel nagyobb frontokat képzelnék el, de 10nm-es szobába tökéletes. A mélynyomón van egy basszusz szabályzó tekerő, de én ezt sosem tekertem maxra, mert rendesen "dübörög". Viszont ennek sem árt egy alap hangkártya, és nem egy szar alaplapi (nem szidom az integráltakat, ne értsetek félre, nekem is az van, de kipróbáltam egy Macbook-on, na hát azon szebben szólt , ha a minőségre picit odafigyelsz.
Ja és a másik, hogy most milyened van, mert lehet, hogy egy nagyon kifinomult hangrendszer után ilyenre váltasz, teljesen az ellenkezőjét fogod gondolni a leírtaknak.Üdv
-
dudika10
veterán
Milyen távolságokba szeretnél elsétálni?
Vegyél külön egy kis bluetooth-os boxot meg válassz egy ajánlott 2.0-t mellé. Igaz nem feltétlenül férsz bele a keretbe, de szerintem megéri egy picit több pénzt rákölteni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
A logitech boxot megkapod 10k környékén (nem igazán követtem mostanában az ilyen kiegészítők piacát, lehet kapsz sokkal olcsóbban is mást).
Mellé egy Genius 1250B 12k.Szerintem ennyivel még érdemes átlépni a keretet. Olcsóbban nem tudok jó szívvel ajánlani semmit.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest