- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé #5013 üzenetére
Ha abban a tudatban olvasod a hozzászólást amit írtam, hogy csak usb-n lehet PC-re csatlakoztatni, akkor nincs benne hülyeség. (én személy szerint csak USB-n csatlakoztatva láttam még, és több helyen is olvastam hogy nem lehet TV-re kötni, ezért fel sem merült bennem, hogy esetleg hülyeséget írnának és van rajta más bemenet is.
)
A "De..." a saját véleményem volt, az árcédula és a minőségi hangkártyák árcédulája alapján, nem egy objektív független cég leírása.
Örülök, hogy sikerült valamennyire tisztázni a dolgot. Valóban én írtam tájékozatlanul tök értelmetlen dolgot, még egyszer elnézést kérek, ha legközelebb is hülyeséget írok, kérlek szólj.
Utolsó OFF-om volt ebben a témában, nem akarom rombolni a topikot.
-
dudika10
veterán
Igényeidtől függ.
Pár kérdés után könnyen meg lehet állapítani.
-Milyen arányok vannak zene/film/játék terén?
-Milyen zenéket hallgatsz?
-Melyik a fontosabb, a tökéletesen tiszta hang vagy az erősebb basszus?
-Esetleg szempont még az is, hogy mekkora hangerőt szeretnél.Ha ezekre válaszolsz akkor gondolom magadnak is sikerül eldönteni, hogy 2.0 vagy 2.1.
Egyébként 2.0-ból igen szegényes a választék. Amit korábban mondtam az a kettő rendszer létezik kb. ami ebben az árkategóriában megéri a pénzét, és azokat is nehéz beszerezni. -
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé #5003 üzenetére
Erről nem tudtam, igaz, utána kellett volna néznem, ez is igaz.
Egyetlen egy tanácsot nem találok abban a postban amire válaszoltál. Ha az AUX bemenetére kötöd a PC hangkártyáját akkor kiiktatod a saját, beépítettjét. Mivel nem tudtam, hogy ezt a gyártó megcsinálta, azt hittem, hogy ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogyha szétszeded és magadnak megcsinálod. A kérdésre "nem tudom"-mal válaszoltam és semmit nem tanácsoltam, senkinek nem okoztam kárt, tehát nem értem miért a nekem esés.
Mea maxima culpa.Ez a téma szerintem több hozzászólást nem érdemel, privátban megbeszélhetjük, ha Te látod értelmét.
-
dudika10
veterán
Kevés biztos nem lesz a mély. Ládát kapcsolni hozzá teljesen fölösleges. Azért használnak stereo rendszereket zenéhez, mert egy mélyláda nagyon elüt a hangfal hangzásvilágától, nagyon nehéz összehozni a kettőt.
A beépített erősítő és a hangkártya teljesen más téma, ha rossz hangkártyából kapja a jelet az erősítő akkor a zajokat is felerősíti és nem lesz az igazi a hang. Érdemes hozzá venni egy hangkártyát.Az av40 mélyebbre tud menni, nagyobb doboz, nagyobb teljesítmény, szerintem megér +10k-t. Egyszer ad ki rá az ember pénzt 5 évente rosszabb esetben is.
(vigyázz, mert vannak olyan boltok, ahol egy darab árát tüntetik fel és nem egy pár árát!)
Nem olyan halkak ezek, de kisebb bulikhoz háttérzenére szerintem még használhatóak, bár ilyen tapasztalatom nincs velük és én nem szívesen használnám őket ilyen célra.
mod: Enyém az 5000. hsz. Jupíííí.
-
dudika10
veterán
Pixmániát azt ajánlom, hogy kerüld el, mert ha garanciális gondod akad bánni fogod, hogy nem adtál ki inkább picit több pénzt.
Mélye ezeknek a rendszereknek nem sok van, de ez csak tüc-tüc zenénél hátrány. Szerintem Neked nem hiányozna. Igényesebb zenénél sokkal fontosabb a középtartomány (ez az énekhang, és a nem túl magas hangszerek) és a magas tartomány (fuvola, pikoló, egyéb magas hangú hangszerek). A nagybőgő legaljáig pedig ez is le tud menni gond nélkül, csak az elektronikus zene tud mélyebbre menni.
Nem tudom mennyi az alja én olyan 70Hz-re tippelném -3dB-el, de ez csak tipp.A H/K SS 2 nagyon jó rendszer, bár annyit nem ér mint amennyiért vesztegetik. Ha a hangtisztaság a fő akkor jobban jársz az M-audio-val, de a H/K rendszerben se fogsz csalódni az biztos.
Külső hangkártya Asus xonar u1, nem is tudok más, normális küldő hangkártyáról ebben a kategóriában.
A BX5a picit komolyabb mint az av30 vagy av40, de nem maradnak el tőle nagyon a kistestvérek.
-
dudika10
veterán
Pont ez miatt a szubjektivitás miatt mondom, hogy hülyeség a méricskélés (egy bizonyos határon túl). Két közel azonos paraméterekkel rendelkező hangkártya közt is akkora különbség lehet, hogy még a legbotfülűbb ember is meghallja.
Én semmiképp nem ítélnék csupán mérésekre hagyatkozva az biztos, de még messzemenő következtetéseket se vonnék le belőle.
-
dudika10
veterán
Mármint arra vagy kíváncsi, hogy mennyire jó a z-cinema hangkártyája? Ember legyen a talpán aki ezt megmondja. Esetleg úgy lehetne tesztelni, hogy darabokra szeded és kiiktatva a saját hangkártyáját rákötöd valamire amihez lehetne viszonyítani.
Szóval halvány lila gőzöm nincs arról, hogy mit tud a hangkártyája, nem hiszem, hogy túlságosan jó lenne, de a hangkártya torzítása mindig kisebb mint a hangszóróé, tehát nem ez a szűk keresztmetszet. -
dudika10
veterán
Nem túl elterjedt márka, nem hiszem, hogy valaki ismeri. Mindenesetre tetszetősek azok a fa 2.0-s rendszerek, szívesen tesztelnék egyet.
Néztem az árakat, annyira nincsenek elszállva mint amennyire képek alapján számítottam, tehát lehet, hogy rosszabb mint amilyennek látszik, valahol meg kéne hallgatni.Vasinger!: középtartományban jobb mint a z-2300 basszusban gyengébb.
-
dudika10
veterán
Persze, tudom, hogy könnyű mondani, de mivel a zene nagyon szubjektív és nagyon különbözőek az emberek elvárásai és ízlése, ezért mégse mondhatom azt, hogy nekem sokkal jobban bejön xy mikrohifi hangja, azt vedd meg.
Főleg akkor nehéz, amikor a segítséget kérő embernek elvárásai vannak, mert ha véletlenül nem tetszik annyira xy hangrendszer hangja (aminek szerintem jobb hangja van, mint amit Te referenciaként felhoztál) akkor én leszek a szarszemét mert hülye tanácsot adok.
Sokkal egyszerűbb processzort vagy memóriát ajánlani, ott az erősebb egyértelműen és mérhetően jobb mint a gyengébb. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Elég komolynak néz ki az a microhifi. Szerintem arról nem érdemes váltani, csúnya visszalépés lenne a középtartományban, lehet, hogy csalódnál... De ezt csak így "hallatlanban" képeket és specifikációt nézegetve mondom.
Viszont mélyben és hangerőben valószínűleg felülmúlja a z-2300 a kis LG-t, ha ez számít.Mod: valamint kevesebbet fogyaszt azonos hangerő mellett, nem tudom ez mennyire számít.
Vasinger!: kevés nem lesz, a hangerőszabályzó meg azért van, hogy sok se legyen.
-
dudika10
veterán
Annyira nem jó az az Ozaki, csak azért dicsérik mert 5-6k körül "be lehetett szerezni" és abban a kategóriában nem a megszokott doboz hangot adta ki, hanem viszonylag egész szépet. Azért az x-230-nak nem ver oda szerintem. (1x hallottam fél perc erejéig, tehát lehet, hogy nem kaptam róla tökéletes képet)
A CRT-vel nem lesz gond.
-
dudika10
veterán
1 szavazat a Logitech-re, bár csak a Creative-t hallottam azon kívül a felsoroltakból, de annál sokkal jobb. Mondjuk nekem a Gigabyte GP-S7500 is nagyon tetszik, vonzó az a fa doboz meg minden, de mégiscsak egy olyan cég, ami csak nemrég kezdett hangszórókat gyártani...
Az x-230 biztos jó választás, a Creative nem, a Philips meg már ránézésre is gagyi érzetet kelt bennem. Ha van annyi bátorságod és vagy annyira kíváncsi, hogy a Gigabyte mellett döntesz akkor mindenképp írj egy élménybeszámolót.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #4923 üzenetére
A z-3 nem jobb semmivel. Legfeljebb az árához képest, de mivel 21k-ért jutnál hozzá a nagyobbhoz, ezért egyértelmű, hogy azt érdemes megvenni. A jelenleginél szerintem sokkal jobb lesz.
(bár nem hallottam még azt, ami neked most van, de ránézésre nem hiszem, hogy túl magas szintet képviselne hangminőség terén)Nyugodtan megveheted a z-2300-at. Ha ennél érezhetően jobbat akarsz akkor ahhoz minimum 3x ennyit kell elköltened.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #4921 üzenetére
Ez ennek az árkategóriának a hátránya. Ennyi pénzért nem kap az ember tökéletes cuccokat. Akik eddig z-2300-at vettek szinte maradéktalanul meg vannak vele elégedve. Csak arra kell vigyázni, hogy meg ne hallgass véletlenül egy komolyabb hifit. Annyira nem rossz a helyzet, mint ahogy a teszt azt beállítja.
Régen sokszor volt szerencsém drága stúdióhangfalakhoz, hozzá is szokhattam, mivel nem engedhetem meg magamnak itthonra ezért egy z-3-at használok és az árához képest nagyon jó. A z-2300 is elég jó az árához képest, még a bolti árából se nagyon lehet jobbat kihozni, nemhogy 21k-ból...
-
dudika10
veterán
A hangosabban kételkedem, az, hogy szebben szól az könnyen előfordulhat. Nagyon sok tényező befolyásolhatja, a szoba, a bútorok, az elhelyezés és még millió egyéb. Két teljesen ugyan olyan hangrendszer is produkálhat durva eltérést más körülmények közt.
Ő hallotta már a Te hangrendszered és úgy állítja ezt? Ha igen, akkor lehet, hogy igaza van. (még akkor se biztos, mert be kell járatni és még változik a hangja, valamint nem mindegy milyen zenét hallott a két rendszeren, milyen hangkártyája van/milyen hangkártyád van stb.)
-
dudika10
veterán
Csak olyan dolgokat ajánlok amiket hallottam már és az én megítélésem szerint elég jól szólnak ahhoz, hogy másnak is tetszhessen. Van hozzá egy pici érzékem is állítólag. No de ez nem ide tartozik.
CséZé: elég könnyen túl lehet rajta adni, ha nem vagy megelégedve vele. Én is pl akármikor elcserélném rá a z-3-am, csak nekem nem sikerült sehonnan megrendelni.
Fanatikus tag lettem, így 600akárhány nap után, juhéjj.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
A két membrán egyenletesebbé teszi a hangot. Ha akarod leírom miért, de igazából nem túl észrevehető, nem is szokták nagyon használni. Csak 4W-al erősebb mint a T20, nem mész vele sokra.
Egyébként megtaláltam az érzékenységüket (nem volt könnyű). 1 méterről mindkettő körülbelül 95-100dB-t tud létrehozni. Hasonlítási alapként ez körülbelül annyi mint egy légkalapács 2m-ről. Ez a max, mondjuk 80dB-vel 1 méterről hasonlóan hangos mint egy porszívó ugyan ebből a távolságból. -
dudika10
veterán
Akkor röviden összefoglalom amit eddig "tudunk".
Creative T20: 15k környékén, jó hangminőség, gyenge basszus, nem a leghangosabb, árához képest nagyon jó, "igényesebb" zenére
Logitech z3: 16k körül, nem olyan tiszta hangkép, erős basszus, elég nagy hangerő, árához képest nagyon jó, általad említett zenékre is jó
Logitech z4: 18k környékén, többit ld: z3
M-Audio Studiophile AV30: 40k környékén, otthoni hobby stúdióba referencia monitor, ezt nem neked találták ki
Acoustics P1: 45k környékén, igényes halk zenehallgatásra, ezt se neked találták ki
Soundsticks II: 50k környékén, nagyon jó hangfal, elég jó hangkép, elég jó basszus, érdekes design, nem rossz választás (én személy szerint drágállom picit)
Logitech z2300: 35k környékén, nagyon erős basszus, nagy hangerő, elektronikus zenére nagyon jóVálasztani nem tudunk helyetted, mérlegeld, hogy mire van szükséged és mennyit szánsz rá. Akármelyiket választod egy xonarral minimum támogasd meg később.
-
dudika10
veterán
Azt írta még korábban, hogy legyen 20, max 30E.
M-Audio Studiophile AV30 egy nagyon jó cucc az árához képest, de inkább hobby szintű referencia monitornak mint minden napi zenehallgatásra.
Az Acoustics P1 nagyon halk lenne, még halkabb is mint a T20.
A Soundsticks II pedig inkább már az 50K-t közelíti.mod: de látom, hasonló véleményünk van a zenehallgatásról az első két linkelt hangszórót elnézve.
-
dudika10
veterán
Ha letettél róla akkor mind1, nem is keresgélem tovább az érzékenységét.
A THX nem tudom pontosan mit jelent, de valami hangminőségi tanúsítvány ami semmit nem jelent, ha valamelyik gyártónak sok pénze van az 1000 forintos vacak is megkapja szerintem. Érdekes módon komolyabb cuccoknál sose dicsekednek vele, tehát semmit nem jelent.
Annyi pénzből még nem nagyon kapsz komolyabb cuccot, és elég jól szól az is, de irreális elvárás az, hogy olyan hangminősége legyen mint a fejhallgatódnak szerintem.New Life: vezetékes távirányítós szinte mind, ha nincs arra igényed, hogy film közben a basszust állítgasd, akkor a tv távirányítójával is megoldhatod a hangerő állítását.
-
dudika10
veterán
A T20 csak árlistákon szerepel, sajnos a legtöbb boltban nem lehet megkapni és nem is tudnak hozni annyiért.
Ha megkeresed nekem, hogy mekkora az érzékenysége és megmondod, hogy milyen messziről hallgatnád megmondom szívesen, hogy az mekkora hangerő és mondok viszonyítási alapot is, hogy mihez tudod hasonlítani, csak nem találom sehol az érzékenységét. Még a gyártó oldalán se tüntették fel.Szerintem egy Xonar D1 vagy DX (csak a csatolófelület más) tökéletesen megfelel, ez nem 'magas' kategória, itt még leginkább a hangszóró a szűk keresztmetszet.
-
dudika10
veterán
Én a T20-at, de én nem igazán vagyok mérvadó, mert nem szempont a hangerő se a basszus sokkal inkább a hang tisztasága, mivel stúdióhangszórókhoz vagyok szokva, ott meg sokkal inkább az utolsó az ami számít, ráadásul abszolút hallósom van, ezáltal kimondottan utálom, ha nincsenek pontosan a helyükön a hangok. A z-3e megbukott nálam ilyen téren, nem szívesen ülök le elé úgy zenét hallgatni, hogy tényleg a zenére koncentrálok és közben semmi mást nem csinálok. Ha tudsz venni T20-at én mindenképp azt ajánlanám, de lehet, hogy a Te igényeid eltérnek az enyémektől.
-
dudika10
veterán
Rockra és elektronikus zenére jók a 2.1 rendszerek is. Z-3 és Z-4 is tökéletes erre a célra, elég nagy (kb. 115dBa) hangerősség 1 méterről max hangerőn és elég erős basszus jellemzi mindkettőt. Ráadásul könnyen beszerezhetőek.
Creative T20: első probléma a nehéz beszerezhetőség. Nem tudom mekkora az érzékenysége, ha elég jó, akkor ez is képes magából kb. 110dBa-t kipréselni 1 méterről. De nincs erős basszusa, eléggé natúr hangja van (ez szerintem egyik se hátrány, de nekem stúdiófelszereléshez szokott füleim vannak, nem vagyok igazán mérvadó ilyen szempontból
).
Nagyon jó hangszóró minden esetre, ha 20E körül hozzá tudsz jutni akkor nagyon megéri. (a régieket akár 14-15 ezerért meg lehetett kapni, annyiért szinte ingyen volt, de most...)
-
dudika10
veterán
Creative T20, de nehéz mostanában beszerezni. A régit már nem kapni, az újabb meg aranyárban van. Creative T40, ez hasonló cipőben jár mint a kistestvére. 2.0-ban mást nem igazán tudok ajánlani. Ezek halkabb zenehallgatáshoz vannak, gyenge basszussal, de nagyon tiszta a hangjuk és jó a hangképük.
2.1-ben pedig logitech z3 vagy z4, erősebbek mint az előzők, erősebb basszus, kevesebb középtartomány, "erőltetettebb" hangkép. Klasszikus zenére egyáltalán nem alkalmasak. Előnyük, hogy kis túlzással a sarki fűszeresnél is beszerezhetőek.
Én mindenképp egy Creative T20-at keresnék, nagyon jó kis hangfal enyhe kritériumokkal, de ez ennek a kategóriának a velejárója. -
dudika10
veterán
Az árat neked kéne megszabni. Valamint nem ártana tudni, hogy milyen körülmények közt, milyen elvárásokkal szeretnél zenét hallgatni. Mivel egy fejhallgatónál megvannak az ideális körülmények ezért csak jóval drágább hangfallal lehet hasonló hangminőséget csinálni.
Mennyire jó a füled és hasonlók is fontosak. A legtöbb embernek egy erősítő+ stereó hangfalpár az ami ideális, esetleg el lehet gondolkozni alacsonyabb kategóriás stúdió hangfalakon ha a natúr hangokat szereted és nem elemed az erős basszus. Mindkettő legalább 50-60E-s tétel. -
dudika10
veterán
válasz
#41635072 #4825 üzenetére
Igazából tök lényegtelen. Illetve bizonyos esetekben nem, de azok nem ezek az olcsó mélyládák. Itt hatalmas különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha van rá lehetőséged akkor úgy rakd le, hogy a reflexcső egy 20 centire legyen a faltól, a rács távolsága a faltól annyira nem fontos, de ne legyen közvetlenül a fal mellett, pár centit mindenképp hagyj.
-
dudika10
veterán
válasz
#41635072 #4818 üzenetére
Értem, de mégse. Ha neked arra van igényed, hogy mindig ide-oda tekerd a basszust akkor elfogadom, de ez szerintem teljesen fölösleges. Megkapja az ember, belövi fél körül (a hozzám hasonlók, akik nem szeretik a túlzott basszust, minimumra tekerik
) és utána nem piszkálja. Legalábbis nekem ez a a tapasztalatom.
mod: persze ezt ne vedd kötekedésnek, csak nekem furcsa picit...
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
#41635072 #4801 üzenetére
Mi érdekelne? Ezt nem értettem egész pontosan.
A z-4 is nagyon jó, csak nem annyival jobb mint amennyivel drágább (bár ezt pont hangszóróknál nem lehet így feketén-fehéren kijelenteni, mert itt nem lehet megmondani a "teljesítményt") Konkurenciája egyébként csak házon belül van neki. -
dudika10
veterán
válasz
#41635072 #4799 üzenetére
Az x-230 11k körül van, ennyit nagyon megér, kategóriájában legjobb.
A z-3 17k környékén van, nem annyival jobb mint az x-230 mint amekkora árkülönbség van a kettő közt, de kategóriájában ez is nagyon jó, tulajdonképp jobbat nem nagyon kapsz ennyi pénzért.
A z-4 valamivel gyengébb mint a z-3, kevesebb a középtartomány, de a jobb távirányítója és relatíve szebb designja miatt többet elkér érte a logitech, ha a hang számít akkor jobb választás a z-3.
Azt, hogy megéri-e azt a +10k-t azt neked kell eldnteni, ha engem kérdezel egyáltalán nem.
Remélem tudtam segíteni.mod: picit átfogalmaztam
-
dudika10
veterán
válasz
#41635072 #4796 üzenetére
Elég jó kis rendszer, jó hangminősége,jó részletessége és elég jó "tere" van.
Csodát nem kell várni a kis széles savú szatellitektől. A mélye ennek is túl erős a szatellitekhez, akárcsak a logitech x-230-nak.
Azonban közel 5E forinttal drágább a loginál és nem jobb nála szerintem.
(nem közvetlenül egymás után, és nem is azonos körülmények közt hallottam a kettőt, körülbelül egy szinten lehetnek, de árban nagy a különbség) -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
ricshard444 #4772 üzenetére
Nincsenek különböző kiadások, mindegyik ugyan azt tudja. Mindegyik dobozában ugyan azokat találod meg és mindegyik ugyan úgy szól. Ahogy néztem egyetlen egy bolt volt amelyik megkülönböztetett kettőt. Nem tudom miért.
-
dudika10
veterán
Ha 2.0 akkor Genius 2000x picit 15E felett. Ha 2.1 is szóba kerülhet akkor Logitech z3 vagy z4 picivel 15E felett, vagy x230 picivel alatta. Ebben az árkategóriában más nem nagyon van amit érdemes megvenni.
Esetleg használtan kereshetsz egy 1250x-et. Talán van az aprón.
A 2000x nem sokkal rosszabb mint az 1250x, elég tisztán szól, csak a hangképe nem olyan "natúr". -
dudika10
veterán
válasz
chewbacccca #4752 üzenetére
Az integrált hang nem kevés semmihez, csak minden jobban szól normális hangkátyával. Természetesen az x-230 is megköszöni szépen ha jobb hangkártyával eteted, de integrálttal is elég jó hangja van. Attól függ,hogy mennyit szánsz rá. A z-3 vagy z-4 annyival jobb amennyivel drágább, de ha nincs rá akkora keret akkor a legjobb választás az x-230.
ricshard444: A hangjával is meg leszel szerintem elégedve.
-
dudika10
veterán
válasz
ricshard444 #4749 üzenetére
Jobb sub-ot ebben az árkategóriában nem fogsz találni.
A reflexcsöves sub-ok sokkal erősebbek és dinamikusabbak tudnak lenni, de ebben az árkategóriában a reflexcsövesek nem nyújtanak pluszt. Nyugodtan vedd meg a z-4-et, attól ne félj, hogy gyenge vagy rossz lesz a subja.
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4745 üzenetére
A hangfalak hangváltójával biztos nincs gond, hacsak nem piszkálta valaki.
Valószínűleg a z-4 erősítőjében nincs elég szufla, hogy meghajtsa rendesen a hangfalakat.
Az is lehet probléma, hogy a z-4 hangváltója túl alacsonyan vág, de nem hiszem, hogy ettől annyira romlana a hangminőség.
Szerintem az erősítő lesz a ludas. Sajnos/nem sajnos ezek az erősítők nem úgy vannak megtervezve, hogy akármikor ráköthessen az ember egy másik hangfalat, és tökéletes hangot kapjon.oil: akik ezt a topikot látogatják, azok nem 150-200E-s rendszereket használnak, itt megbocsájtják Neked, hogy szóba merted hozni az EQ-t.
Egyébként miért kell neked a hangszórók impedenciája? Te is azon gondolkoztál, hogy komolyabb hangfalakra cseréld a sateliteket? -
dudika10
veterán
Nem azzal volt a gond, hogy rövidítettél, hanem azzal, hogy EQ-t használni bűn a hifisták körében. Egyébként tény és való, hogy a z-2300 nagyon jó a maga kategóriájában, ennyi pénzből nem lehet normális sztereó rendszert kihozni passzív hangfalakkal és erősítővel.
Az ellenállás kérdésére meg válaszoltam, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy jól emlékszem.
-
dudika10
veterán
Ha leírod, hogy melyik hangszóró szatellitjeire vagy kíváncsi előbb kapsz választ szerintem.
Ha jól sejtem akkor a z-2300-ra vagy kíváncsi. Ha jól emlékszem 8Ohm-os szatellitjei vannak, de erre nem mernék fogadni.A középről nekem pedig az a véleményem, hogy a jó hangfalak EQ nélkül szólnak jól. Egy hifista az EQ kifejezésért még azelőtt megkövez, hogy elmondtad volna végig a mondatot.
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4725 üzenetére
Nem tudom mennyire jó a z-4 erősítője, nem tudom mekkora ellenállású hangfalakat lehet rá kötni, mindenképp nézz utána nehogy leégjen az erősítő.
A hangfalak hangváltója normális esetben úgy van beállítva, hogy a magas hangszóró csak a magas hangokat kapja, a mély pedig az alacsonyabbakat. Mivel szinte biztos, hogy a ládában van a hangváltó ezért neked nem kell semmit csinálnod a hangfalak hangváltójával.
Alapból a mélyláda megkapja a 250Hz-nél alacsonyabb frekvenciákat (vagy ahol vágva van neki, pontosan nem tudom) a két satelit meg a 250Hz felettieket, tehát ha rákötsz másik két hangfalat, azok is csak 250Hz felett fognak kapni jelet, amit a bennük lévő hangváltó eloszt majd a mély és magas hangszóró közt.
Esetleg a mélyládában a hangváltót ki lehetne iktatni a satelitek felé, hogy azok a teljes hangterjedelmet megkapják, hallottam valami olyasmit, hogy az alapból sztereó rendszereknek nem tesz jót a hangkép szempontjából, hogy a mély vágva van tőlük, de erről nem tudok személyes tapasztalatot mondani.De mindenképp érdeklődj utána, hogy az erősítő elbírja-e az új hangfalakat, mert könnyen hazavághatod.
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4722 üzenetére
Nyakamat tenném rá, hogy a mélyládában, de nem tudom.
Semmi logika nincs abban, hogy a satokba rakják, a ládában van az erősítő meg minden, minek raknák máshova a hangváltót?cigam: a talpával együtt annyi, nem mértem meg, de ha megnézel egy képet azon látszik, hogy talppal együtt alacsonyabb picit mint a mélynyomó ami 22,9 centi magas.
Ha nem bízol a képek alapján való magasságmérésben, akkor küldj egy pü-t például stevve kollégának, biztos szívesen segít. -
-
dudika10
veterán
A z-2300-al csalódni biztos nem fogsz. Mélye kegyetlen, a szateliteket szokták szidni, hogy nem olyan jók, de a "nem olyan jók" csak azt takarja hogy nem szólnak úgy mint egy rendes sztereó rendszer egy jó erősítővel. Ha az x-230 hangjával meg voltál elégedve minőség terén, akkor ezzel is elégedett leszel.
Az Audigy 2 Zs szerintem jó ehhez a rendszerhez. Nyilván jobb hangkarival jobban szól, de ezt az után is eldöntheted, hogy megvan már a rendszer.
Az én szobám 11nm amit a 40W-os kis z-3e be tud tölteni, szerintem a 200W-nak elégnek kell lennie 27nm-re, de erről nem tudok mást mondani, mert nem hallottam még ilyen körülmények közt a z-2300-at.
Aki eddig ilyet vett nemigazán csalódott, szerintem te se csalódnál.
-
dudika10
veterán
A következő lépcsőfok onnan a z-3 és z-4 18ezer forint környékén, de azok csak 30%-al erősebbek (32W vs. 40W). Ha komolyabb fejlesztést szeretnél akkor logitech z-2300 a maga 200W-jával, de az már 40 ezres magasság.
Esetleg komolyabb hangfalpár erősítővel. Attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
-
dudika10
veterán
A fórum témájába vág ezért inkább itt válaszolok.
Neked is csak azt tudom mondani mint eddig mindenkinek aki ebben a kategóriában akart venni hangfalat. Logitech x-230 alá nem érdemes adni, igaz picit több most mint 10k, de megéri azt a plusz 1 ezrest.XuChi: megerősíteném sosperecek18 kollégát, sokkal jobb lesz 40nm-re mint a kisebbek.
-
dudika10
veterán
Nem tudom pontosan, talán olyan 250Hz körül vannak vágva szerintem a mélynyomónak a hangok. Ezek rendesen megszólalnak, elég erősen. 250Hz és mondjuk 2-4KHz közötti hangok a z-4 szatelittjein tompábbak mint a z-3-nál. 4KHz fölött megint tökéletes mindkettő.
Egyszerűen kipróbálhatod, hogy mennyire érzed hiányosnak a zenét ha hiányzik egy picit a középtartomány. Az EQ-ban (nem tudom mivel hallgatsz zenét, de szerintem minden lejátszóban van eq) leveszed egy kicsit a 250Hz és 4KHz közötti hangokat.
-
dudika10
veterán
Ez szerintem csak egy városi legenda. Én semmi ilyet nem tapasztaltam. Ha egy 2.0-s kis csipogóról váltasz akkor az elején zavaró lehet a basszus, de nagyon hamar megszokható és utána már az lesz a zavaró ha nincs mély.
Ha meg tényleg zavar, akkor EQ-ban lehúzod egy picit az 50-250Hz-es tartományt, de ezért a mondatért engem a hifisták meg fognak kövezni. -
dudika10
veterán
Szatelitek különböznek és a távirányító, na és persze a design.
A z-3e szatelittjei jobbak középtartományban, magas egyenlő kb, a mélyláda meg egy az egyben ugyan az. A távirányító az ami jobb a z-4 esetében, ugyanis van rajta bemenet, és a basszus is állítható róla ( a z-3e-n a láda hátulján van a bass poti).A z-3e nem tudom mióta drágább. Én 1-2 hónapja 16E HUF-ért vettem a z-3-at és akkor még 19-20 volt a z-4.
Ha jobban tetszik a z-4 és olyan zenét hallgatsz amiben nem fontos a középtartomány akkor vedd azt. Ha csak a hangzás számít akkor z-3e. De a legbiztosabb ha meghallgatod mindkettőt.
-
dudika10
veterán
válasz
Raharin #4673 üzenetére
Nem igazán ismerem ezeket a hangfalakat, nem mondanék semmit biztosra. De gondolom használtan veszed, biztos megengedné az eladó, hogy kipróbáld.
Igazából én összesen két emberről tudok akinek ilyen problémája volt, persze ez közel sem jelenti azt, hogy másoknak nincs, csak én ennyiről hallottam.A fejhallgatód impedenciája viszonylag átlagosnak mondható, nekem az a sejtésem, hogy a nagyobb impedenciájú fejhallgatókkal lehet probléma, de ez csak az én elképzelésem, ne vedd kézpénznek.
stevve: nincs mit, örülök ha segíthetek.
-
dudika10
veterán
Ezekből Logitech X-230 szerintem. Még mindig az egyik legjobb (ha nem a legjobb) választás az árkategóriájában.
Esetleg használtan érdemes keresni egy garis z-3e-t vagy z-4-et. Itt az aprón is lehet találni szerintem.
Raharin: megoszlanak a vélemények, személyes tapasztalatom nincs velük, így csak azt tudom leírni amit másoktól hallottam/olvastam. Az 1250X tisztább, lágyabb hangú, egyesek szerint sokkal jobb mint a 2000X, bár ez ízlés kérdése. A 2000X-et inkább elektronikus zenére ajánlják, erősebb mint a másik, és van rá garancia. Ha a hangerő nem számít akkor már csak a garancia szól az újabb modell javára, minden más az 1250X-et erősíti. Én valószínűleg a régebbit választanám, mert rosszat nem igen hallani róla.
Ha a fejhallgató kimenetet használni akarod akkor nem árt tudni, hogy az 1250X-nél van valami olyan probléma, hogy a hangfal nem némul el teljesen ha bedugod a fejhallgatót csak halkabban szól. Ez állítólag a fejhallgató impedenciájától függ. Nem tudom a 2000X-el volt-e valakinek ilyen gondja.
-
dudika10
veterán
válasz
atish15 #4664 üzenetére
Nincs mit.
Egy hasonló hangszóróval volt problémája egyik ismerősömnek (kb ugyan ez, csak mélynyomó nélkül), neki is kontaktos volt. Mondtam, hogy cserélje ki a kapcsolót. Ő egy ilyen kis "botos" billenő kapcsolóra cserélte ki, mert az volt neki otthon. Picit hülyén néz ki, de azóta is tökéletesen működik.
Van még 1 megoldás. A kapcsolót kiiktatod, és a tápvezetékre raksz egy köztes vezetékkapcsolót. Az kevésbé ronda, cserébe ha be akarod kapcsolni akkor az asztal alá kell mászni.
-
dudika10
veterán
válasz
atish15 #4659 üzenetére
Azt a gombot kicserélheted egy akármilyen kétállású kapcsolóra szerintem ami befér a helyére. Persze nem lesz olyan szép. Megoldást jelenthet az újrakötés/forrasztás (nem tudom, hogy van rögzítve a kábel a gombra). Ha pedig a gomb a rossz akkor meg lehet próbálni megjavítani azt.
Sajnos még nem volt szerencsém szétszerelt példányhoz, nem tudom, hogy van felépítve.
Én az új gombot ajánlanám leginkább, biztos, hogy akármelyik villanyboltban kapsz egy neked megfelelőt. -
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4640 üzenetére
Árgépen 1500HUF különbség van. Az itt már majdnem 10%.
Igazad van, meg kellett volna megint néznem mennyi az árkülönbség most, de azért olyan nagy hülyeséget nem mondtam. -
dudika10
veterán
válasz
Pingvin1985 #4636 üzenetére
Meg kell őket hallgatni. Nekem jobban tetszett a z-3e hangja. A szatelitek középtartománya erősebb, magas kb. egyenlő mértékben van, a mélynyomó meg egy az egyben egyezik.
A z-4 általában drágább, annyival tud többet, hogy a basszus a távirányítóról szabályozható.Én a z-3 mellett döntöttem, mert jobban tetszett a több középtartomány (meg olcsóbb volt pár ezressel). Most is a z-3-ra szavaznék, de úgyis lesznek akik rám cáfolnak.
-
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé #4555 üzenetére
Én személy szerint csak olyat ajánlok amivel van tapasztalatom, vagy amiről tényleg senkitől nem hallottam még rosszat. Mivel ezzel a philips-el nincs tapasztalatom nem ajánlom.
Egyébként a logi cuccok nekem nagyon beváltak, általában a saját kategóriájukban a legjobbak között vannak, és szinte mindenhol kaphatók. Ezekért ajánlom őket olyan bátran. -
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4550 üzenetére
Az, hogy árgépen fenn van ennyiért nem jelent semmit. Minkét boltban próbálkoztam ahol 15E-t írnak árnak a T20-ra. Nem jártam sikerrel egyik esetben sem.
Ahol tényleg tudnak hozni ott meg egyből 25E az ára. -
dudika10
veterán
Ennyi pénzből használtan már egész jó stereo hangrendszert kapni. Szerintem érdemes arra fele nézelődni. De ennyi pénzért már elég nagy a választék. A használt nem feltétlen rossz ebben az esetben.
Amit a kolléga linkelt arról is nagy sok jót lehet olvasni az interneten. -
dudika10
veterán
Akkor z-3(e) és z-4 kb. 20E forintig. Ezekről az előző 20-25 hsz-ben elég sokat olvashatsz.
A z-2300 már 40E körül van, kis szobába nem hiszem hogy megérné a felárat. Nem hallottam közvetlen egymás után a kettőt, de emlékezetem alapján összehasonlítva csak annyiban különböznek, hogy több az erő a nagyobbik rendszerben, ami egy panelbe szvsz. fölösleges.
A Creative T20 is jó választás lehet, nem hallottam még, de nagyon jókat mondanak róla, viszont ablakremegtető basszust ne várj tőle.Alex91: A T20-nak elvileg kevesebb a basszusa, de tisztábban szól. Ezt valami tesztben olvastam ahol kimondottan ezt a kettőt hasonlították össze.
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4514 üzenetére
Senki nem akart szerintem lebeszélni, csak megjegyeztük, hogy a z-3 is jó választás lenne.
Látom 18,5k körül mozog a z-4, én egy hónapja 16-ért vettem a z-3e-t, de most már majdnem egy árban vannak. Így teljesen érthető a döntésed.
Azt hittem, hogy a z-4 lett olcsóbb, de csalódnom kellett... -
-
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4505 üzenetére
Igazából szerintem ízlés kérdése, én mindkettőt meghallgattam, nekem jobban tetszett a z-3e és olcsóbb is volt pár ezressel. Ami újítást hozott a z-4 az a basszus távirányíthatósága. Ha egy árban lett volna én is azt vettem volna, de nem a hangja miatt hanem ez miatt. (meg azért mert jobban néz ki, de ez is szubjektív
)
Mindenesetre sok szerencsét a hangszóróhoz. -
dudika10
veterán
Ennyi pénzért nagyon nincs is más, csak a logi.
Olyan 7k körül lehet kapni az Altec Lansing VS2420E-t, ami erősebb és a névből kiindulva talán jobb.
X140-est hallottam, nem voltam elájulva tőle, az Altec-et még nem hallottam, egyáltalán nem biztos, hogy jobban szól. De ilyen árkategóriában egyik se fog nagyot alakítani. Szerintem jó lesz az a Logi. -
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #4500 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a Z-3e sok ember szerint jobb mint a Z-4. Többek közt nekem is jobban bejött a Z-3e. Erősebb a középtartomány, magas kb. egyenlő arányban van, a mélynyomó meg ugyan az.
-
dudika10
veterán
Egyik ismerősöm szeretne vásárolni 2.1-es hangfalat és az volt a kérdése, hogy mennyivel jobbak a Logitech Z4 szatelitjei a Z3-énál.
Akinek már volt dolga mindkettővel esetleg tudna segíteni?
Köszönöm a válaszokat! Dudika -
dudika10
veterán
A klipsch hangja nekem fárasztó volt 15 perc után, de egyébként nagyon szép.
Volt szerencsém ma meghallgatni a Genius-t, tényleg szépen szól (bár a rendszer nem az én ízlésem szerint volt beállítva, de tetszett)
Ha minden igaz a Behringer-hez is lesz szerencsém valamikor a közeljövőben. Már csak a T20-ast kéne elintézni, hogy teljes legyen az áttekintésem a kategóriáról. -
dudika10
veterán
Hát nem kis darab, épp hogy elférne az asztalomon. Ezt is felveszem akkor a listára.
A creative-ok tudom, hogy nem nyújtanak túl nagy basszust, de nekem a tisztaság sokkal fontosabb mint a billentyű ugráltatása az asztalon.
Igazából azt a behringert nagyon meghallgatnám a genius mellett. Be kell valljam a Behringer jobban megfogott kinézetre (meg méretre is) mint a genius. Várok még egy picit hátha tud valaki valami érdemlegeset mondani róla.
A 2.1 ezek szerint felejtős. -
dudika10
veterán
Már jártam erre egyszer, sajnos akkor meghiúsult a hangszóróvásárlás.
Úgy látszik most megint volna lehetőségem új hangfalak beszerzésére.
Igazából 2.0-ban gondolkoztam egy jó ideje, ki is néztem magamnak párat:
Creative gigaworks T20 és T40 valamint egy Behinger MS16 között gondolkodtam, és úgy gondoltam megkérdezem hátha van ezeknek valami 2.1-es vetélytársuk.
(15-25E forintos árkategóriában, elsődleges felhasználás zene (játékra van fejhallgató) )
Ha nincs 2.1-es alternatíva akkor elmondhatnátok a véleményetek az általam felsorolt 3 hangfalról. Megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest