Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
üdv 6ohmos hifihangfalakat a z2300 magashangszoroi helyére rálehet kötni?
-
Calibos
addikt
kew kollégától megvettem a creative 250D cuccot. Jól szól, basszus az bivaly erős, komolyabb kategória mint a logi x230. Gondolkodom hogy digi kábellel kötöm össze, érdemes szerintetek?
-
Bagira01
veterán
Esetleg itt hw apróba vmi jó vételnek ígérkező szett?
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki rászánnám magam egy jó kis hangfalszett vásárlására, de a nagy kérdés h milyen legyen
Eddig monitorhangszóró volt a legjobb hangzású dolog ami érintette a hallószervem. Főleg zenehallgatáshoz és filmnézéshez és játékhoz kéne vmi jó cucc. AZ iritál h a monitorhangszóró maxon is full halk, vagy én kezdek megsüketülni. Árba ilyen 15k körülire gondoltam.
Előre is köszi a segítséget
(ha már megköszöntem olyan nincs h nem segít senki
) -
Daneeka
senior tag
Na éppen járatok be egy Klipsch Promedia Ultra 2.0-t. Majd írok valamikor véleményt.

-
Alex91
félisten
Tipushiba
. Gondolom foleg akkor, amikor csavargatod a hangeroszabalyzot... Valamit ott qrtak el. Megprobalhatsz reklamalni, esetleg cserelik. Masnal is volt ilyen gond. (Nalam is sistereg, ha hangeroszabalyzot tekerem.) De IMHO a tobbi se lesz jobb. Foleg a feketekkel volt ilyen gond, nekem ezust van. De mint mondom, sajnos hangero piszkalgatasnal foleg a bal hangszoro recseg. Most csereltem kabelt, azzal kevesbe hallatszik. Lehet, hogy majd a masikat is kicserelem. Amugy alaplapi hangkarira van kotve? -
gooool
őstag
Helló!
Néhányan tudjátok,hogy karira egy Klipsch ProMedia Ultra 2.0-át kaptam.Nagyon meg vok vele elégedve,csak pár napja valami megütötte a fülem.Amikor nem használom,mondjuk fórumozás közben(készenléti állapotban),akkor a második hangszóró(amin nincsenek szabályzók) serceg
.Mi okozhatja ezt?
Kösz a választ!
-
-
kew
senior tag
Hali,
Egy Creative Megaworks 250D 2.1 mennyit érhet mostanság használtan?
Van egy ilyenem, de rég nem használom, és nem is nagyon van szükségem rá, de nemtudom megéri-e eladni.. Annó még 30k körül vettem, de vajon mit érhet most?

-
audi100td
nagyúr
-
törölt tag
Egy rendszerben a hangfal számít a legtöbbet. Ha az egyértelműen jobb, akkor a rosszabbikon semmi sem segít.
A 24 bites digitális hangminőség pedig valójában egy jó reklámszöveg. Annyit jelent, hogy amit ott beküldesz digitális jelet (ami jó eséllyel csak 16 bites, CD-hangminőség), azt egy "24 bites" DAC dolgozza fel.
Ezek között a kommersz DAC-ok között igazából nincs olyan farkasordító különbség, hogy döntő szempont legyen a hangfal helyett. Szerintem legalábbis. -
válasz
audi100td
üzenetére
Nah, de milyen az a beépített hangkártya? Jobb mint egy Z-2300 + X-Fi Xtreme Audio pl.?
- "USB-alapú hang" --> azért ez annyira nem megyőző főbb jellemző
- És mi a francot jelent az, hogy 24 bites digitális hangminőség?
Z Cinéma vs. Z-2300 + X-Fi Xtreme Audio
vs.
+ 

-
AMDFan
addikt
válasz
üzenetére
Hogy ez nekem nem jutott eszembe!!!!
Persze az a lényeg, hogy ha veszünk egy hangrendszert akkor mindenképpen remegjen a szekrényünk farostlemez hátulja meg a konyhában a tányérok, különben szarul szól a rendszer. Ha rezonál minden akkor istenkirály a cucc
Mindent értek ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Annyi pénzért fa?
Esetleg mdf. Még ennek sokszorosáért is. Egyébként 20-25-ért sem kapsz jobbat igazából 2.0-sban ilyen erősítővel egybeépített cuccok között. A Genius 1250x pedig nem olyan rossz, illetve a 2000x sem. Legalábbis én többre tartom őket, mint műanyag vetélytársaikat. Ízlése válogatja. De ha komolyabban gondolod a zenehallgatást, akkor külön erősítő + hangfalak. Több kiadás, viszont megéri a befektetést. -
Stehe
aktív tag
Én is 2.1(v.0)-esen gondolkodok, végigolvastam már pár tesztet is. a Logitech X-230-ast volt szerencsém előben is hallani, a mélye tényleg nagyon mély, ezt kizártam. A Genius 2000X-en gondolkodok még, de igazság szerint inkább szánnék még rá egy kis pénzt, ha 20-25k körül tényleg lehet kapni jó minőségű 2.0 v. 2.1-es hangfalat. Néztem a felsőbb logitecheket is, de azok meg mindd műanyagok. Az nem ront a hangzásán? MErt ennyi pénzért már elvárható lenne egy min. fa... Főleg zenehallgatásra (mindenféle) és filmnézésre lenne, később pedig nagytv-re is rákötném... Köszi előre is!
-
AMDFan
addikt
válasz
Calibos
üzenetére
Az ipon iszonyatos baromságokat tud írni.
Nálam az első mondat leverte a lécet:
Mai tesztünk témája egy olyan 2.1-es hangszórórendszert találni, mely megfizethető ára mellett komolyabb célra is használható legyen, mint a zenehallgatás vagy házimozizás sztereoban.Ahha. Milyen komolyabb célra is lehet használni egy hangrendszert mint zenehallgatás és házimozi? Várjcsak... Ööööö... Hmmmm...

-
Calibos
addikt
válasz
üzenetére
Üdv
Lehet, bár már negyedik 2.1 hangfalamat nyomom de mélynyomó max.feltekerése, főleg éjszakánként, nyáron nyitott ablaknál, a szomszédokat is felkeltette, pedig kertes házban lakom. A másikhoz nem szóltam hozzá mert ilyenről még nem halottam egyébként én sem értem hogy mit akart ezzel.Stirbi
összekevertem a z2300 a kistestvérével! -
-
Stirbi
addikt
üdv
valakinek, valami tapasztalata z2300 vs z-cinema hangfalak különbsége közt?érdeklödés képeen kérdeztem
, válaszokat elöre is köszi -
válasz
audi100td
üzenetére
Hát ez a szöveg a tesztből...
"A zenehallgatás közepes hangerő mellett átlagos élményt nyúlt, viszont teljes hangerőnél a mélynyomó megmutatta igazi erejét. Mindenképpen így érdemes használni, mert ilyen élményt nem sok hangszóró készlet tud nyújtani, viszont halk zenehallgatáshoz sajnos el kell, hogy felejtsük, ugyanis a mélynyomó fél másodpercenként kikapcsol, majd vissza. Ez nagyon zavaró tud lenni, és annak tulajdonítjuk, hogy a túl gyenge jel miatt nem tudja eldönteni a mélyláda, hogy szükség van-e rá avagy nem."...elég aggasztó

-
audi100td
nagyúr
-
Legjobb 2.1-es hangrendszer 40E-ig?

-
RM1
aktív tag
Én ezt ajánlanám:
Alesis Monitor One
Alesis RA-150
Emu 0404Az Alesis egy elég jó ár/érték arányú márka, a saját referenciaerősítőjével legérdemesebb hajtatni. A hangkártya egy belső emu, ha külső kell, az valamivel drágább.
A hangfalból van beépített erősítős változat is, 85e körül. Hozzá kell tenni, hogy ezek stúdió monitor hangfalak, szóval inkább lineáris, mint zenei a hangjuk, ebben az árkategóriában szerencsére mégsem olyan, mint egy Genelec. -
jabá
tag
-
audi100td
nagyúr
Ezeket is jobb pl. 2-3 vagy több méterről hallgatni, de közelről is hallgathatóak, nekem is a monitortól 1-1 méterre vannak, szóval olyan fél méterrel előttem és ha a gépnél ülök akkor is jó rajtuk zenét hallgatni, viszont ezek alá gyorsan felejtsd el az alaplapi hangkártyát, nem értem miért ragaszkodsz ehhez?

És először hallgasd meg a Z-Cinéma-t, ha nem jön be akkor gondolkodj erősítőbe, hangfalba stb...
-
jabá
tag
válasz
audi100td
üzenetére
Ma megrendeltem a Z cinema-t. Lehet végül a feleségem gépe mellet köt ki. Mondanál többet a monitor hangfalakról? Csak izgatja a fantáziámat. Mire vannak ezek tervezve? Miért lehet ezeket közelről is hallgatni? Tudnál ajánlani: erősítő, hangfal, hangkártya együttest alap (de nem gagyi), és egy profi verzióban?
-
Calibos
addikt
Pár éve rendelni akartam, apám Ausztriában él, elhozta volna, de így is 6 hét várakozási idő, valami extra költség + jött volna hozzá. Ha esetleg beszarik akkor a gariztatás is problémás lett volna(bár ennek nagyon kicsi az esélye de azért még is...)
Egyébként Berlinben van a székhelyük és csak rendelésre dolgoznak, érthető, mert több ezer euros hangfalakat is forgalmaznak. -
törölt tag
válasz
audi100td
üzenetére
Jó, hát nekem is nyilván mást jelent...
A hangfalak üvöltetéséhez csak annyit, hogy a jó thrash metál zúzda is úgy az igazi, ha megvan a kellő hangerő.
Klasszikus zenén azért már érezni, hogy a szobához (merthogy nem nagy szoba sajnos) tartozik egy ideális max. hangerő, ami fölé nem érdemes menni, ott a legzavaróbb, ha felborulnak az arányok, illetve még egyéb akusztikus zenék esetén. -
Stirbi
addikt
válasz
sosperecek18
üzenetére
üdv
ugyanezen véleményen vagyok én is a z2300 as kicsikémröl, akkor én is igénytelen vagyok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
baszus forever

-
audi100td
nagyúr
válasz
sosperecek18
üzenetére
Szívesen...

-
audi100td
nagyúr
válasz
sosperecek18
üzenetére
"Bár lehet hogy csak én vagyok "igénytelen"
...ahogy leírtad, hogy számodra mit jelent a zene, illetve annak a hallgatása tényleg igénytelen vagy

-
sosperecek18
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én sem vagyok egy whitefülü, de nekem amire kell teljes mértékben megteszi a logitech z2300(szeretem a mélyet és mellette hangosan hallgatni a zenét) jó minőségű zenével( 320kbps, audio), számomra teljesen egy disco feelingjét adja, sőt jól elhelyezve a folyosó is egy nagy subcsővé vált(pedig a szobámban van a hangfal) és így ha kinyitom a folyosó ajtót, odakint is elég durva a hangzás
Bár lehet hogy csak én vagyok "igénytelen" - De már alig várom hogy gariból kapjak egy jót, mert sajna a mély elhallgatott...

-
audi100td
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Az árához képest jó hangfal ám a Z-2300, csak úgy általánosan nem az igazi, de ennyi pénzből nem is lehet elvárni...
A Teufel-el jobb mint a Z-5500, csak nem lehet MO-on kapni, hanem Németországból kell rendelni egyenesen a gyártótól és beletelhet akár 1 hónapba is mire leszállítják.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
Ahoz képest eléggé le van húzva itt ahogy olvasom, basszus biztos nekem van bot fülem, vagycsak nem halottam még igazán fasza hangfalakat...

Viszont olvastam erről, írogattál, azt mondod ez jobban szól mint a Z-5500?
És ahogy számolom "csak" 40-45k között mozog.
Hát ha ez ennyi akkor már biztosan nem 30k-ért veszek z-2300-at hanem ezt 40-ért.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah látom itt is találkozunk, ide is van egy kérdésem:
Alapból logi Z-5500-at szeretnék/akartam volna, de rájöttem hogy nekem nem kell 5.1 csak 2.1. Viszont szeretném ha az ugyanolyan f@szául szólna mint a Z-5500, csak 2.1-be.Loginak van valami ennek megfelelő THX-es cucca? Vagy amin közel olyan durvák a mélyek?

Az ár kb 30k- mi lenne. -
jabá
tag
válasz
audi100td
üzenetére
Hogy őszinte legyek fogalmam sincs milyen az a monitorhangfal. Lehetne bővebben, esetleg link? Egyébként segítségetekkel kezd tisztulni a kép. Azt hiszem két lépésben oldom meg a problémát.
1.Integrált hangkártya marad ami van a P5B-n és kiválasztom valamelyik PC hangfalat, meg hallgatom, és ha nem tetszik....
2.Hangkártya, erősítő, monitorhangfal.
Rögtön megnézem a linkeket és választok hangfalat az 1. verzióhoz. Ha megnéztem jelentkezem. -
Alex91
félisten
Ha a gep melle akarod tenni, akkor a nagy hangfalak IMHO nem igazan johetnek szoba. Nem lesz eleg teruk. Amit eddig ajanlottak (zCinema, Z2300) jo lesz. Esetleg valami Altec Lansing ALTEC LANSING FX6021 2.1, ALTEC LANSING MX5021THX 2.1, vagy egy Harman/Kardon Soundsticks [link], bar ennek a kinezetet szokni kell
! -
jabá
tag
"Miért kell alaplapinak lennie a hangkártyának?" Két lehetőségem van.
1. Vagy fejlesztek minimálissat: PC hangfal az alaplapi (ASUS P5B PREMIUM VE) hangkarival,de ebből a legjobbat.
2. Vagy hangkari, erősitő, hangfal. (100-200k) Kérdés: miujság ha ezt kb. 40 cm-ről halgatom. Nem biztos hogy erre vannak kitalálva. Csak a monitor mellé tudom elhelyezni.
Erről mi a véleményed?
De talán van egy 3. lehetőségem: az általad ajánlott hangfal és egy hozzávaló hangkari. -
RM1
aktív tag
Ha ezek kezdenek tetszeni, akkor kb. milyen árkategóriára gondoltál?
2.1-es, vagy egyéb pc hangfalból ezeknél komolyabbról nem tudok. Az M-Audio is inkább mainstream, ill. stúdió kategória.
Drágább, és komolyabb cuccok ettől felfele csak külön erősítő + hangfalként érik meg, és persze külön hangkártyával. Miért kell alaplapinak lennie a hangkártyának? Ha tényleg jó minőséget akarsz, már egy 10 ezer ft-s hangfalhoz is dukál min. 1 soundblaster (~5ezer ft). A 30-60 közötti kategóriához a maya44-et ajánlanám 33ezer ft, van külső usb-s verzió is, ez hozza ki belőlük a maximumot, egy alaplapi hangkarival + komoly hangfallal kb annyira mész, hogy van egy gyenge hangleképzésű 10-15 ezer ft-snak megfelelő minőségű, de annál jóval hangosabb hangfalrendszered. Ha nemcsak a hangerő számít, mindenképp kell a kártyára is áldozni.
Határ egyébként a csillagos ég. Vannak komolyabb márkák: Bang & Olufsen, Hivi, Yamaha, Bose, stb. Ilyesmi érdekel? -
audi100td
nagyúr
Az Ipon-os tesztek tudod mennyit érnek, azokat jobb ha el se olvassa az ember.

Egyébként az LX4 tényleg komoly cucc, viszont a Z-2300-at nem ajánlom a nála bőven jobb Z-Cinéma-val szemben és az árkülönbség is minimális.
Egyébként megnéztem azt az Ipon tesztet, ez lett a teszt győztese, szóval nem értelek.

-
RM1
aktív tag
Ha valóban mindegy az ár, akkor az M Audio Studiophile LX4 lehet, ami neked kell. Ami mellette szól, hogy komoly cucc. Ami ellene, hogy a felsorolt előadókhoz szerintem annyira nem illik, és hogy nehezen beszerezhető, 1-2 helyen lehet még kapni (ha pesti vagy akkor szinte biztos, hogy találsz). Neten 63 ezerért hozza ki a kereső. Érdemes hozzá külön hangkártyát venni.
Amit fentebb írt audi100td, teufel azt hiszem, az is elég komolynak tűnik.
Ezeken kívül a logitech cuccokat tudom ajánlani. Nekem Z2300-am van, ez bolttól függően 30-35 ezer. Valamivel újabb a zcinema, jónak tűnik, bár az iponos tesztben kicsit lehúzzák. Komoly előnye (ami nálam kifejezetten hátrány volt), hogy usb-n csatlakozik, tartalmazza a hangkártyát, van hozzá távirányító. Decemberben 45-50ezer körül volt az ára, gondolom azóta lejjebb ment.Szerk: látom a zcinemára gondoltunk mindketten

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(tudom fekáliából nem lehet várat építeni, de hátha fagy lesz
!
(ha már megköszöntem olyan nincs h nem segít senki
. Gondolom foleg akkor, amikor csavargatod a hangeroszabalyzot... Valamit ott qrtak el. Megprobalhatsz reklamalni, esetleg cserelik. Masnal is volt ilyen gond. (Nalam is sistereg, ha hangeroszabalyzot tekerem.) De IMHO a tobbi se lesz jobb. Foleg a feketekkel volt ilyen gond, nekem ezust van. De mint mondom, sajnos hangero piszkalgatasnal foleg a bal hangszoro recseg. Most csereltem kabelt, azzal kevesbe hallatszik. Lehet, hogy majd a masikat is kicserelem. Amugy alaplapi hangkarira van kotve?
.Mi okozhatja ezt?
Vagy 2x cseréltettem annó, de sikerült kifognom egy jó darabot.
Hogy ez nekem nem jutott eszembe!!!!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)