2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Volt szó az informatika oktatás fontosságáról...

    Egy ideig gondolkoztam rajta, hogy a történetemet külön bejegyzésbe vagy valamilyen topikba írjam-e.
    Pár napja jelent meg itt az oldalon egy cikk az informatikatanításról. Viszont a topikja kicsit elsüllyedt, más ezzel foglalkozó topikot pedig nem ismerek. Ezért döntöttem úgy, hogy külön bejegyzésbe írom.
    Egyszerűen az eset után úgy gondoltam ezt mindenképpen ki kell adnom magamból. Ugyanis erre én se számítottam.

    Ezek után már én is úgy gondolom, hogy szükséges az informatikai oktatás színvonalának további emelése. Mert ha sok ilyen van - amiről majd beszélni fogok - akkor az tarthatatlan.
    Persze ahogy a fórumban is írták sokan, nem webfejlesztőket, programozókat vagy AutoCaD specialistákat kell kinevelni. Hanem egy általánosan használható tudást, illetve szemléletet kellene adni az embereknek. Nem tudom jobban megfogalmazni. Olyan általános tudást, hogyha az illető leül egy tetszőleges PC elé akkor tudjon vele mit kezdeni. Tudja az alap dolgokat. De ehhez nem lexikális vagy mélyen szakmai tudásra van szükség, hanem egy általános szemléletre, képességre, készségre. Nem tudom hogyan nevezzem.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 35

  • Mi az Idő?

    Nos, úgy kezdem ahogy Lapa kollega szokta bizonyos linux-szal kapcsolatos bejegyzéseit: "képzelem mennyien leszünk...". Gondolom tolongani fognak az emberek hogy még azelőtt eltudják küldeni hozzászólásukat a témához mielőtt a PH! szerverei megfekszenek a hatalmas túlterheltség alatt.

    A kérdés pofon egyszerű, a válasz már koránt sem. Mi az idő? Konkrét választ nem várok rá, hiszen semmilyen hivatalos forrásból nem sikerült eddig erre érdemi választ találnom. Inkább csak ötletelésre számítok. Talán.

    A legtöbb esetben ha egy átlagembertől megkérdezzük, hogy mi az idő, akkor valami olyasféle választ kapunk, hogy: "a dolgok múlása..." vagy valami hasonló. Tehát az általunk látott, tapasztalt folyamatokat próbálják definiálni az idővel. A viccesebb kedvűek elkezdik magyarázni a cézium atom rezgésszámának mivoltát és hogy ez miként kapcsolódik az időhöz. A trükkösebbek pedig benyögik, hogy a negyedik dimenzió. Hűha, amitől a mezei halandót elkezdi kerülgetni az ájulással átitatott áhítat.
    De sajnos egyik sem nyert. Nem arra vagyok kíváncsi mivel mérjük az időt vagy hogyan mérjük az időt. Engem az érdekel mi az a valami, amit mi időnek nevezünk.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 53

  • CoD - Black Ops - Késői csalódás

    Pár napja gondoltam feldobom az estéimet / éjszakáimat miután már a gyerek és párom is alszik és kipróbálok valami "újabb" FPS játékot.

    A CoD sorozatot legutóbb az MW2-nél hagytam abba. MW1 még mindig számomra az etalon, az MW2 kissé számomra gyengébbre sikerült. De még jó volt, főleg, hogy folytatódott a történet.
    De mivel gépet nem újítottam már vagy 5-6 éve, ezért újabb játékokon nem is gondolkodtam. Azt azért tudni kell rólam, hogy nagyon keserű szájízzel játszok csak olyan játékokkal, amik nem mennek el full grafikán. Ami meg még gyenge grafikán is szaggat, azzal egyszerűen nem játszok, legyen akármilyen jó is. Ilyen pl a GTA 4. Kb 30-40%-os grafikai szint mellett is akadt (20-25fps) a gépemen - lévén core2 duo van csak és neki azért már kéne egy c2quad - ezért megnéztem, elkönyveltem hogy biztos remek játék aztán nyomtam egy uninstallt.

    Szóval ebből kiindulva a Medal of Honor - Warfight, Crysis 2, FarCry 3, Max Payne 3, MW3, Black Ops 2, BF3 stb eleve kiesik a lehetőség - már annyira nem túl széles - tárházából.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 4

  • Továbbra sem éri meg itthon árat emelni

    Már nagyon régen megmondtam, hogy itthon áremeléssel nem lehet érdemi eredményeket elérni.
    Egyszerűen a lakosságot már annyira kiszipolyozták anyagilag, hogy további áremelésre a többség úgy reagál, hogy inkább csökkenti a fogyasztását.

    Ennek viszont az az eredménye, hogy az adott áremeléssel pont ellentétes hatást vált ki. Tehát nem hogy növekedni nem fognak a bevételek, hanem épp hogy csökkenni. Tehát az áremeléssel pont az ellenkezőjét érik el eredményként, mint ami a cél lett volna.

    Az elmúlt pár évben erre több példa is volt. Melyekből párat szépen el is mentettem a cikkek gyűjtőhelye nevezetű bejegyzésemben. Ott a kommentelés direkt tiltott. Viszont most, hogy újra aktuális lett a kérdés, kiemelnék párat közülük.

    1. BKV - jegyárak kapcsán érdekes - > "pénzügyi helyzet javítására nem tartja jó megoldásnak a járatok ritkítását, vagy a jegyárak emelését, miután a 2010. tavaszi 4%-os árnövelés a vásárlók számának csökkenése miatt egymilliárd forintos bevételcsökkenést okozott."

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 201

  • Elmondom mit csinálnék...

    Az ilyen embert lekötözném. Aztán mind a négy végtagját levágnám valami tompa késsel.
    Aztán kivágnám a gyomrát egy tőrrel és a beleit ledugnám a torkán! Aztán végignézném ahogy meghal.
    Mert az ilyen mást nem érdemel.

    Warning! A topik valószínű törlésre kerül később. Most kicsit magas a vérnyomásom...

    Dany007 11 éve 226

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.