2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gépvasam!!!

    Na persze még mit nem! Aszittétek, mi? :D
    Ezt nektek:

    Peeersze... Aszittétek én is beállok a sorba és követem a 'trendet', mi? :DD
    Hát ezt elkúrtátok! :D

    Dany007 14 éve 11

  • Egyszer minden gép szétesik...

    Szegény... Már 7 éve kaptam... Karácsonyra. Tescoból... :U
    Gondolhatjátok milyen nehéz volt vidám arcot vágni hozzá :D
    De végülis örültem. Jobb volt, mint a 333-as 64Mb ramos P2. Ez már 1,7Ghz-es volt, igaz csak Celeron, 256Mb rammal. És, igaz integrállt vga-val. De mégis nagy lépés volt. Nagy ajándék volt. Örültem neki! Szüleim örömet akartak okozni vele, nem is kicsit, és sikerült is :)

    Persze mondanom se kell, a Tesco (mint minőségi áruk forgalmazója) most is rászolgált a nevére.
    3 hónap után (!) tönkrement a vinyó. 4 hónap után letörött (?) a procihűtő tartó műanyag fül. Ne kérdezzétek hogyan, nem esett a gép, nem lett ütve, csak azt vettem észre, hogy a gép kikapcsol, aztán láttam, hogy 73 fokról indul a proci... Majd 6 hónapra rá (!) a monitor is bekrepált.
    Azóta már mindent kicseréltem a gépben. 512Mb kingstone ramok. P4 2,8Ghz-es prescott van benne. Asus p4s800 alaplappal. Gef Fx5600-zal.

    2,5 éve, mikor az új gépemet vettem (adatlapon), akkor ezt a gépet odaadtam anyámnak. Eladni minimális áron lehetett volna, nekem többet ért, hogy anyámnak legyen egy gépe, amin tud netezni, filmezni.

    Folytatás...

    Dany007 14 éve 17

  • Photoshop unaloműzés - 3 -[UPDATE]

    Itthon sikerült megtalálni az eredeti képet :)

    A kép már nem mai. Kb 1-1,5 éve csináltam még itt meló közben. Csak kikerestem a google-ből egy 7köznapi sima koponya képét, és kipróbáltam mit lehet vele kezdeni Photoshopban.
    Mivel a végeredmény megtetszett, így azt el is mentettem... Szintén unaloműzés címszóval fent van az iwiwemen, és ma jutott eszembe, hogy hoppá, ez is egy munkahelyi Photoshoppolás végeredménye. Szóval felteszem ide...

    Előtte --- Utána

    Arra gondoltam, h ebből csinálnék magamnak avatart (mivel már elvileg lehet olyanom is)... Vélemény?:)

    Dany007 14 éve 5

  • Zsindex.hu

    Izé, egyik kedvenc... hmm milyen oldalunkon is? Na mind1, nemtom minek nevezzem, szal a kuruc.infon szokták mondogatni az indexre, hogy zsindex. Gondolom a tulajok hovatartozására célozva vele gúnyból...

    A lényeg a lényeg, ma kipróbáltam, hogy mondom poénból beírom, hogy www.zsindex.hu , és láss csodát, az index jön be... :D El se hiszem...
    Ez elég fura... van ennek valami oka?

    Dany007 14 éve 11

  • Hogy repül az idő...

    Hogy repül az idő... (? : o )

    Ez, és ehhez hasonló közhelyek jutnak eszembe mostanában.
    Hihetetlen, mert régebben sokat hallatom ezt apámtól, anyámtól, nagyszülőktől. "- jaj mekkorát nőttél!", "-már középiskolába mész, milyen nagy lettél...", vagy épp a " nemrég még ilyen kis picike voltál...", és hasonló mondatok.
    Persze akkor csak nevettem rajta, heh, középiskolába járok, még szép, hiszen előtt legyűrtem 8 évet, és milyen hosszú is volt az. Csak nevettem rajta, nem is foglalkoztam fele... Valójában nem tudtam még felfogni, átérezni miről is beszélnek, mire is gondolnak pontosan, illetve, hogy mért is...

    Viszont úgy érzem, hogy eljött ez az idő. Szerintem itt már senkinek se újdonság, ha azt mondom 26 vagyok. Így az előbbi mondatokat durván 10-12 évvel ezelőtt hallottam... Az elmúlt pár hónapban egyre többet gondolok hasonló közhelyekre. Pl.: repül az idő, vagy milyen jó is volt gyereknek lenni, vagy milyen jó volt még iskolába járni, mennyivel könnyebb tanulni, a régi szép idők, és így tovább.
    Ezek 'csak' közhelyek, de most kezdem átérezni milyen mélységes jelentésük is van.

    Mostanában sokat gondolkozok a múlton. A múltamon. Hogy voltaképp még csak 26 éves vagyok, de mégis mennyi minden van már mögöttem. Mennyi minden történt már. Persze, még fiatal vagyok : ) Lehet ezen majd csak 25 év múlva kellene gondolkodnom.

    Folytatás...

    Dany007 14 éve 1

  • Photoshop unaloműzés - 2

    Na, most akkor nézzünk egy kis piramis tuningot :)

    Ezt a képet pár hónapja egy kollegámnak csináltam... Nem találtunk normális látványos képet megfelelő méretben, csak fakó szar egyszerűeket... Ezért próbáltam javítani rajta egy kicsit.

    Előtte Utána

    Dany007 14 éve 16

  • Photoshop unaloműzés - 1

    Na nézzük ma mire is késztetett az unalom, itt a PS előtt.

    Előtte Utána

    Szeretek ilyen retouch dolgokat csinálni.
    Bár ahogy én látom, az elkészült kép inkább hasonlít egy játék grafikájára, mint a valóságra. Olyan Shader modell 3.0-ra emlékeztet :)

    Dany007 14 éve 7

  • A fogorvosi kezelésekről (saját gondolatok)

    A minap megint előjött ez a szörnyűséges téma.
    Sajnos nálam ez speciális és elsődleges stresszkeltő esemény.
    Fiatalabb koromban mindig vártam, hogy végre felnőtt legyek, mert akkor már nem fogok félni a fogorvostól... :) Hát a nagy szart...
    Valószínű jobban hozzá kellett volna szoknom a fogidokihoz kiskoromban, úgy könnyebb lett volna. Az elmúlt napokban kicsit utána néztem a félelem a fogorvostól témának. A statisztikák szerint meglepő módon a 30-50 év közötti korosztály fél a legjobban. Ez nekem nagyon furcsa, nem is biztos, hogy igaz, de ezt mondták :)
    Szakértők szerint azért, mert kiskorában a gyerek nem ismerkedik meg kellően és kellő módon a fogorvossal.
    Hozták példának, hogy az iskolafogászaton, egy-egy alkalommal egyszerre betódul 30-35 gyerek a rendelőbe, majd sorra látják el őket, mint valami futószalagon. Így a gyerek csak annyit lát a dologból, hogy fúrás faragás, húzás stb... Nincs idő megismerkedni az egész dologgal. Nincs idő oldani a feszültséget.
    Én nem vagyok szakértő, a saját véleményem csak annyi, hogy lehet benne valami...

    Folytatás...

    Dany007 14 éve 55

  • Alku szerint! Alku szerint! Alku szerint! *NYÁDAT!

    Tudom, már volt róla szó, itt a fórumon, de a mai napon engem is felidegesített.

    Mostanában egyre többet nézem a hardveraprót. Csináltam is 1-2 jó üzletet az elmúlt napokban.
    Arra gondoltam, hogy a rég 2,5 éves majdnem szarrá törött iPhone-omat lecserélném egy még kifogástalan állapotúra. Vagyis vennék egy másikat, használtan.

    Gondoltam is, hogy rákeresek itt az aprón, csak kíváncsiságból mennyi zsetont kéne gyűjtenem hozzá, mégis hogy mozognak az iPhone árak manapság. Ügyesen ár is kerestem az iPhone kulcsszóra.

    És mit kapok???

    Mindenhol alku szerint, alku szerint, alku szerint. Hát az anyádat azt! 150 hirdetésen keresztül mindegyiknél az ár helyén az szerepel, hogy alku szerint!
    Így hogy a faszomba válogassak? Hogyan tudom meg melyik milyen áron mozog? Hogy egyáltalán megközelítő értékem lehessen. Máshol láttam már ezt a telefont 60-80-120 ezerért is!
    Most komolyan írjak privátot 35-40 eladónak és kezdjek el alkudozni meg licitálgatni az árakról, hogy egyáltalán képben legyek? Röhej ez komolyan mondom.

    Folytatás...

    Dany007 15 éve 49

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.