2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kisfiú, aki megváltoztatta a világot

  1945. augusztus 6. A nap, ami után a világ már sohasem lesz olyan, mint régen.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 664

 • Izé

  Most néztem egy filmet a TV-ben... :U Igen, tudom kár volt. Néha ilyet is szoktam. Csak, hogy emlékezzek rá mért nem nézek filmet TV-ben. De nem ez a lényeg.

  A Jég Fogságában című fantasztikus Angol - újzélandi akciófilmről van szó. Igen, olyan szörnyű volt, mint amilyennek tűnik. Egy gagyi harmadosztályú filmről van szó. De még ez sem a lényeg.

  Volt benne egy jó csaj. Akinek volt egy anyja aki szintén egész jó csaj volt. És ez feltűnt. Azért nem túl gyakori az ilyen. A filmből kiderült, hogy a csaj 16 éves! Épp aznap, amikor a film játszódik. Akkor ünnepelte a 16. születésnapját. Én meg mondom mivan??? Ennyire nem lehetek pedofil... :D
  Aztán a film végén megnéztem a stáblistát a neten (végülis a fél film alatt neteztem, a TV csak a background-ban ment alapzajként). És kiderült az igazság.

  Folytatás...

  Dany007 10 éve 34

 • Megvan a Higgs?

  Szinte biztos: megvan a Higgs-bozon

  Igazából nagyon nincs mit hozzá tenni. Jómúltkor volt egy bejegyzésem amiben azt kívántam / reméltem, hogy még az én életemben megtalálják. Hát elvileg megvan. Illetve nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy nincs! :) Azért durva. Igazából ez egy erős lehetőség a húrelmélet gyakorlati bizonyítására is. Ami meg még több lehetőséget vet fel.
  De igazából tényleg nincs mit hozzátenni, ha tényleg ez a kulcs az egyesített elmélethez akkor asszem ez a nap tényleg történelmi! :C

  Dany007 10 éve 48

 • Mért szívatjuk saját magunkat?

  Egyelőre nem tudom az okát. Majd talán valaki felvilágosít.

  Nemrég néztem a Légkatasztrófák c. sorozat Halálos Siklás c. részét. A lényeg mindössze annyi, hogy a felszállás előtt, a pilóták megadják a gép súlyához mérten szükséges benzin mennyiség térfogatát. Aztán a földi személyzet ezt a mennyiséget számítja át súly (tömeg)-re és azt a bizonyos tömegű üzemanyagot tankolják bele a gépbe.

  Namármost ezen a gépen megadták a pilóták a mennyiséget ami 22.300Kg-nak felet meg. Na de a földi személyzet fontba váltotta át. Ami 0,45Kg. Vagyis a gépbe a szükséges mennyiség felét töltötték. Ennek köszönhetően a gép valahol 10km magasságban kifogyott a benzinből. Persze a dolog megelőzhető lett volna ha a gépen működik a digitális üzemanyagszint kijelző. De az épp meghibásodott. A fedélzeti számítógépbe pedig a pilóták az általuk megadott mennyiséget táplálták, így ők se vették észre, hogy kevesebb a benya (kerozin), mint amennyi kellett volna.
  Szóval hibák összessége vezetett a (majdnem) katasztrófához. De akkor is dühítő.

  Folytatás...

  Dany007 10 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.