Hirdetés

2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Honnan tudja a Google

  hogy mire gondolok?

  Azzal eddig is tisztában voltam, hogy a Google bizonyos szavakra tesz bizonyos suggestion-ket, ajánlásokat következtetve a beírt szóból.
  Tehát ha beírom, hogy tej, akkor ő egyből felajánlja, hogy tejberizs, vagy tejszínes csirkemell stb...
  Eddig okés.

  A mai este viszont arra akartam rákeresni, hogy mikortól alszik át a csecsemő egy éjszakát. Ugye - páran biztos tudják - pár hete nagyban gyakorlom az apaszerepet :) És igen fárasztó, ezért kíváncsiak voltunk mikor aludhatunk végig egy éjszakát újra.

  A poén, hogy bekapcsoltam a gépet - tehát nem voltam bejelentkezve, még csak nem is ment a gép addig - első utam a google-be vezetett.
  Mindössze annyit írtam be a keresőbe, hogy "Mikortól". Erre az a mocsok az első ajánlásban írta a következőt: "Mikortól alussza át a baba az éjszakát". Gyakorlatilag én is pontosan ezt kérdést akartam beírni, poén, hogy szó szerint ezt.

  Mégis honnan a fenéből tudhatta ezt a google? Okés, hogy tesz ajánlásokat asszociálva a beírt szóról. Na de kérem, annyiból, hogy "Mikortól" ezer másik témára és kérdésre lehet asszociálni. Arról nem is beszélve, hogy egyből egy hosszú körülményes mondatot adott ki.

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 18

 • Speedtest.net eredmény

  Jaja. Mindezt havi 3000 forintért - included TV + Phone.
  A bejegyzést magam számára írtam, emlékeztetőül. A hsz-eket nincs okom tiltani. Bár nem hinném, hogy mit lehet ezen még tovább beszélni :)

  Örülök a fejemnek. Hiszen - főleg itt a fórumon - sokat hallom, hogy 1-1 elmaradott kis porfészek mennyire híján van a rendes netszolgáltatásnak =/ Ami sajnálatos.

  Dany007 11 éve 25

 • Működik az OnLive...

  legalábbis az Index cikke szerint.

  Én el se hinném, ha nem írnák le miszerint kipróbálták... Tényleg hihetetlen, hogy képesek 720p-s videót realtime nyomatni, miközben az ember játszik és azt a távoli szerver kalkulálja, redereli, tömöríti majd továbbküldi... Tényleg hihetetlen. Állítólag mindenféle lag nélkül működik a dolog...
  Ez az a kategória amit nem tudok hova tenni :)

  Persze azért még kíváncsi lennék milyen lesz ez amikor elérik majd az 1-200 ezres játékos létszámot. Illetve, hogy vajon hány játékost tudnak kiszolgálni egyszerre...

  Dany007 11 éve 20

 • Várakozás a Nagy Napra!

  Bizony nálunk is eljött a nagy Nap ideje.
  Páran már biztos tudják, hiszen Föccer kollega bejegyzésében szoktunk róla beszélni, hogy párommal babát várunk.
  Az igazi várakozás csak most jött el. Az utolsó napok, hetek a legnehezebbek.
  Hivatalosan 27.-re, szerdára van kiírva. De persze ez semmit nem jelent. Lehet előbb, lehet később.

  A dolgot komplikálja, hogy múlthét pénteken egyik rutinvizsgálatot elszúrták.
  Párom a már megszokott babamozgás vizsgálatra ment (NST). Elvittem, majd hazajöttem. Egyszercsak kapom a telefont, hogy vigyem be a cuccait mert valami nem lett jó a vizsgálaton és felveszik az osztályra.
  Gondolhatjátok hirtelen mekkorát ugrott a pulzusom.
  A poén, hogy párom pont előtte mesélte, hogy ez a doki, akihez megy egy ismerős tesztjét elszúrta és a frászt hozta a szülőkre, miközben semmi gond se volt.

  Hát velünk is ez történt. Párom felkerült a szülészetre, csináltak két ultrahangot meg egy terheléses babamozgás vizsgálatot de minden teljesen rendben volt. Viszont mivel a terheléses vizsgálatot azzal a szerrel (oxytocinnal) csinálják amivel szülést szoktak megindítani, ezért már nem engedték haza.

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 32

 • Milyen szünetmentest?

  Mivel a topicjában nem válaszolnak, ezért beírom ide is, hátha van itt is tapasztalt ember.
  Bár lehet én nem vagyok türelmes, csak fél napja írtam be. Lehet pár napot várni kéne, de akkor az nem én lennék :)

  Sziasztok.

  Én is szünetmentes táp vásárlás ügyében kérnék segítséget tapasztaltabbaktól.

  Kinéztem az APC Back-UPS ES 700VA 230V szünetmentesét.
  Mi a vélemény róla?

  Azért fontos, hogy konnektoros bedugója legyen, mert a sz.gép, tévé, házimozi be van építve egy falra szerelt szekrénybe. A kábelek pedig mögötte vannak elvezetve.
  Egyetlen túlfesz-védős elosztó jön ki és csatlakozik a fali csatlakozóhoz. Tehát hagyományos villásdugóm van, azt kell bedugnom v.hogy a szünetmentesbe.

  Viszont az adatlapomon lévő PC-t és egy tévét is el kell látnia árammal pár percig ha kimaradás lenne. Ez körülbelül összesen 360 Watt ha épp játszok a gépen :) Alapból pedig 250 körül van. Ez elvileg mért eredmény, csak régen volt, így a pontos adatokra nem emlékszem, de megközelítőleg jó.

  Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy a szünetmentes adatlapján olvastam, hogy maximum input 230V 10A. Viszont nekünk a lakásba 3x - 3 ágon - 230V 16A jön be.
  Ez vajon okozhat problémát?

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 39

 • Csúszhat az iPhone 5 megjelenése?

  "Forrás"

  Milyen érdekes. Valahogy nekem volt olyan érzésem, hogy késni fog.
  Bár nem a cikkben említett indok alapján.

  Ott azt írják, hogy "A beszámoló szerint a kétmagos egység folyamatosan túlhevül a minden eddiginél vékonyabb új iPhone-ban, a készülék burkolatában egyszerűen megreked a hő. ...amennyiben az Apple mérnökeinek nem sikerül sürgősen megoldaniuk a problémát, akkor idén csak egy minimálisan feltuningolt iPhone 4 kerülhet piacra ... "

  Na ez a helyzet, ami persze könnyen elképzelhető. Hiszen két mag, minden eddiginél vékonyabb ház... A túlmelegedés szinte már adja magát.

  Viszont szerintem az okok között - már ha tényleg elhalasztják egy évvel - az is ott van, hogy a jelenleg pletykákból ismeretes specifikációk alapján az iPhone 5 nem fog tudni semmi újat, semmi extrát mutatni már a többi gyártó csúcstelefonjaihoz képest.

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 85

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.