Hirdetés

2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Ötletes és kreatív projekt. Viszont ha el is készül a kép, mire-hogyan tudod ekkora méretben ki/rányomtatni?

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#2) Dany007 válasza Dr.F.E.R.I. (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Digitális nagyformátumú nyomtatóval. :)
De nyilván nem egybe akarom, bár az is kivitelezhető, hanem ahogy a tapétát szokás, sok függőleges csíkból.
Az anyag pedig HP PVC-free Wallpaper lesz.

(#3) Dr.F.E.R.I. válasza Dany007 (#2) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Tíz évvel ezelőtt a Hubble űrteleszkóp képeiből szerettem volna nagyobb méretű képeket nyomtatni, persze nem ekkora méretben. A weboldalán egész nagy felbontású képek voltak, afféle fotópapír-mozaikokban spekuláltam annak idején. A terv mondjuk akkor elkaszálódott, de jó tudni, mennyi más elérhető technika van már erre azóta.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#4) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

A végeredményről is lesz egy (kis)kép? Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. :B

Sent from my keyBoard

(#5) namivanmar


namivanmar
csendes tag

Tetszik az ötlet, sok sikert a megvalósításhoz!
Legközelebb egy WIP képet is feltehetsz :C

(#6) Dany007 válasza Dr.F.E.R.I. (#3) üzenetére


Dany007
veterán

Igazából a technológia már akkor is adott volt.
Én már kb 9 éve dolgozom itt a cégnél, nálunk van egy 180cm szélességet nyomtató gép. Bár az nem fotóminőségű.
Most a legújabb gépünk már 1200x1200dpi-t tud 162cm szélességben. :)

És igen, a Hubble-s fotókat találtam én is a legnagyobbnak. Volt is letöltve pár 7-800MB-os TIF. Eszméletlen durva. Néztem régen, azokat illetve a legnagyobbat 8 méteres szélességben lehetett volna kinyomtatni tűéles (hegyes) minőségben.
Gyönyörűek azok a képek. Persze közelről megnézve van benne pár hiba, kis elmaszatolódás(?) nem tudom mért. Gondolom azt is több képből rakták össze, de igazából nem látszott rajta. Ha meg eleve PS-ezték azokat a képeket akkor nem értem a maszatok mért voltak benne... Na mindegy én azt kijavítottam PS-ben és úgy nyomtam magamnak egy 1,5x2m-es M101-es galaxist persze színeket felturbózva, saját tetszés szerint. :)

Egyébként léteznek 5 méter széles digitális nyomtatók is. Ezeket általában 50-100m hosszú tekercs van. Tehát lehetséges akár egy 5x50m-es fotót / grafikát is kinyomtatni.

@N€T0X|N:

Elképzelhető. :D Persze csak ha magam is úgy gondolom, hogy érdemes megmutatni. Mert azért itt a PH!-n elég sok PS pro is él. Én meg, igaz több, mint 10 éve PS-ezek, de sose Pro szinten és munkámnak csak egy kis része a valódi PS meló, így egy profi grafikus biztos ezerszer ügyesebb nálam.
Sőt, konkrétan egy profi simán "újrarajzolná" az egész hátteret nulláról. Majd rárakosgatná az állatokat szépen külön tetszés szerint stb... Én is viszont ezzel nem akartam vesződni, plusz lehet nem is sikerült volna, így marad az eredeti kép retusálása / megtoldása stb...

Elvileg azért látványos különbségre számítok. És nyilván ha én magam nem leszek megelégedve vele, akkor meg se lesz csinálva. De muszáj aprólékosan a legapróbb "egyenetlenségeket" is kijavítani, mert 4x2,7m-es méretben már minden apróság tisztán látszik és ha valami csúnya, akkor úgy nagyon csúnya lesz / lenne.
Pl a fent is látható fotó bal oldalán látható fény beszűrődése a víz alján valahogy hirtelen véget ér. Gondolom aki csinálta nem maszkolta ki rendesen, nem tudom. Így nem látható belőle semmi, de 1:1-ben ránagyítva látszik. És rontja a valóságérzetet. Na meg nem mellesleg a valóságban egy 20-30cm-es sávról van szó, ami azért elég feltűnő lesz. Tehát azt ki kell javítanom mindenképpen.

@namivanmar:

Húh, hát azt nem tudom. :) Mondjuk most volt egy mérföldkő, amit be lehetne így rakni, mert igazából megcsináltam a víz alját. Raktam bele összesen 3-4 szegmensből összefésült víz alatti talajt, ahol látszódik a felszín hullámzásán megtört víz. Ez mondjuk már nem volt olyan jó felbontású, mint az alapkép, de épp a víz hatás miatt még jót is tesz neki egy kis minimális homály.
Na de aztán tegnap sikerült Némós víz alatti élővilág részletekből - konkrétan ebből meg ebből - összerakni 4 méter szélességben, ami egész látványosra sikerült. És többé-kevésbé tegnap sikerült is beilleszteni a képbe úgy hogy nem feltűnő, elsőre nem lakius nem mondaná meg, hogy nem a kép része... Tehát ezért az az első próbálkozás kiesett. Fölösleges volt. Probléma, hogy alig van nagyfelbontású kép ezekből. Mert ezek úgymond Némó stílusban készültek. De megtartottam, mert sokszor változtatok...

Szerk.: igyekszem a tőlem telhető maximumot kihozni. Ezért van hogy ha eszembe jut valami jobb megoldás, akkor képes vagyok az elmúlt 2 éjszaka munkáját egy gombnyomással kidobni és újra kezdeni..
és bakker most találtam egy egész jó aránylag nagy méretű növényzetes képet amit még nem láttam... :W
Na majd este megnézem hogy illeszthető bele.

[ Szerkesztve ]

(#7) dynamicrossh


dynamicrossh
tag

Pár éve egy hasonló feladatot úgy oldottam meg hogy Inkscapeben átrajzoltam aztán úgy már tökéletes volt ilyen célokra.

(#8) Dany007 válasza dynamicrossh (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Na, hát ez érdekes. Nem teljesen új ez a progi. Mi a vektoros cuccokat Corelben meg Illuban szoktuk művelni.
Kérdés persze mekkora meló átrajzolni egy ilyen, aránylag részletes grafikát. Szvsz rohadt nagy.

A trace-eléssel nem is próbálkoztam, mert az egyszerűbb grafikák esetében is szar eredményt ad. Tehát ha van rá valami automatizálás akkor még megoldható... De minden kb nulláról újra...

(#9) Dany007 válasza namivanmar (#5) üzenetére


Dany007
veterán

No, most kb itt tartok:

De még kétséges, hogy így marad-e az a talajmenti rész. Nem elég színes nekem valamiért. Bár mit várok egy tengeralatti tájtól. Tehát nem akarok nagyon elmenni az irrealitásba, az oda nem illő dolgokba. De nem akarok túl sötétet se, egyhangút se... Passz.
Lehet hogy emésztem pár napig a dolgot és addig rátérek az apróbb feladatokra. Pl a zsúfoltság megszüntetésére. Apróbb hibák eltüntetésere... Plusz kicsit élénkíteni akarom az állatokat, ahogy írtam is. Ahhoz pedig egyenként körbe kell rajzolni mindet. Már ami megmarad. : )
Aztán persze a végén centiről centire átnézni az egészet 1:1-es méretben hogy minden hibára fény derüljön.

(#10) Dany007 válasza Dany007 (#9) üzenetére


Dany007
veterán

No, ez a mai termés:

Vicc, hogy 3 órája csinálom és alig látszik valami. :D

Mondjuk kiszedtem egy rakás halat, hogy ne legyen olyan zsúfolt, de a fele még annak is hátra van.
Plusz egy kicsit alakítottam a talajon mert nem lett a legjobb. Mondjuk most se.
Amúgy még mindig nincs igazán összemosva a talajrész a felsővel, mert azt úgy akarom csinálni hogy előtte kialszom magam rendesen. Igazából csak azonos a színe a végponton... De ez így még kevés.
Ja meg kicseréltem a Némót meg a kék kis halat - angolul Dory - egy nagyobb felbontásúra. Persze az meg már túl jó volt, így vissza kellett butítanom picit, meg picit levenni a saturációjából hogy ne lógjon ki annyira a többi közül... De még így - butítva - is jobb minőség, mint ami előtte bent volt.
Ami persze így picibe v.színű nem látszik, de 1:1-es méretben nagyonis.

(#11) lkristóf válasza Dany007 (#10) üzenetére


lkristóf
senior tag

Jól néz ki, ügyes! :R Erről most hirtelen ez ugrott be: [link]

(#12) Dany007 válasza lkristóf (#11) üzenetére


Dany007
veterán

Ájh bizony ez egy ilyen szakma. :D Mármint a videóra értem. Pöcsölős, aprólékos de a végeredmény látványos...

Amúgy annyira nem tetszett a talaj, amit tegnap este csináltam, így azóta újraraktam az egészet. Mert a file méret miatt nem akartam mindenből duplázást, tehát nem volt már meg a forrásanyag.
Most egy picit jobb lett, szerintem. Majd ha már biztos leszek benne akkor felrakom azt is.
Most jönnek a buborékok. Nem tudom mik azok a halvány pirosas kürtős növények az alján, de nálam buborékozni fognak. :D

(#13) Dany007


Dany007
veterán

No itt a legújabb állomás:

Módosult kicsit a talaj rész megint. Plusz kerültek be buborékok... Nem tudom mennyire jó, mennyire illenek bele... Már alig látok ilyenkor. :D De nem tűnik rossznak. Kicsit feldobja az egészet talán.
Jöhetnek vélemények ha valaki nézi is egyáltalán.
Plusz persze takarítottam. Mostmár közel sem olyan zsúfolt... Ja meg leszedtem a vért a cápák orráról! :U
Délután tűnt fel, hogy hoppá mindegyik cápa orrán van pár vércsík... Azért azt jobbnak láttam kiszedni. Főleg mivel 1:1-es méretben eléggé látszódott volna.
Ami még hátra van az a rendes összemosása a talajnak meg a háttérnek. Ott közelről még sok problémát látni.
Meg ezeket a buborékokon gondolkozom hogy s mint legyen. Az a gond hogy nincs tapasztalatom hogy kéne ezeknek kinézni... Néztem a neten, de nincs sok érdemi fotó ilyesmiről. Meg még kiszedek pár teknőst, abból nagyon sok van. Aztán nem is tudom...
Az összképen akarok majd még javítani. Kicsit világosítani, kicsit élénkíteni pár színt... Aztán jöhet a végső takarítás. Van pár csúnya körbevágásom amit javítani kell. Majd végül teszek be még pár dínót a gyereknek, a tetejére oda a zöld részre picibe. :)

Szerk.: kis méretbeli különbség abból adódig, hogy véglegesítettem a méretet. Tettem rá pár centi kifutót felülre, alulra... hogy tapétázáskor ne kelljen centizni... Így most a végleges méret 395x260cm 85dpi-n. A PSD már 722MB/1,4GB. De a dpi-t fel akarom tolni nyomtatás előtt 150dpi-re ha még nem éri el a 30 ezer pixelt. Mert ha valaki nem tudnád a PS-nek ez a korlátja. 30k pixel. Afölött nem kezeli a képeket.
Az majd egy kicsit még elmossa a képet a pixeleket. Élesebb persze nem lesz tőle... de ha marad is valami pixelesen az inkább kicsit homályos lesz és az még mindig jobb, mintha pixeles lenne.

[ Szerkesztve ]

(#14) lkristóf válasza Dany007 (#13) üzenetére


lkristóf
senior tag

Én követni fogom a haladásodat, nekem teljesen megfelel eddig ahogy kinéz, különösen tetszik ahogy figyelsz a részletekre. Ilyen kis méretben csak a nagy cápa orrán látszódik vérfolt de, hogy eltüntetted nagyon jó lett. :C Kíváncsi leszek a dínókra. :) Lehet azóta javítottad ezt:

Egyébként rajztáblával dolgozol? :R

[ Szerkesztve ]

(#15) Dany007 válasza lkristóf (#14) üzenetére


Dany007
veterán

Igen igen. Rendkívül fontos hogy figyeljünk a részletekre. Na nem azért mert olyan hűde maximalista lennék, hanem mert teljesen más dimenziót nyit meg a méret...
Amiket ide felrakok képeket csak 1200 pixel széles. Ugye hogy kényelmesen elférjen, ne legyen nagy a méret...
De a valóságban közel 13.000 pixel széles lesz ugye a már említett 4 méterben.
Ezért valós méretben sok olyan dolog is meglátszik, ami egy mezei 1080p-s monitoron egyáltalán nem jönne ki. Szóval ez a véres dologra is úgy bukkantam, hogy "kószáltam" 1:1-es méretben csakúgy és hoppá! Ott volt.
De a vége előtt mindenképpen "bejárom" az egészet 1:1-es méretben.

Amit mutatsz az bizony ott van. Tudok róla. :) Azért köszönöm!
Ez abból adódik, hogy a pótlás rész alatt kapott egy egyszínű réteget az egész. Hogy ha maszkolnék valamit, akkor legyen alatta szín, ne csak üresség vagy fehér. Na és ennek a magassága lóg bele az eredeti képen egy medúzába. Szóval láttam már, de ezt csak akkor tudom rendesen kijavítani ha össze lesz olvasztva az összes alsó réteg! Tehát az új talaj, amit rátettem a pótlás színréteg meg az eredeti egész...
Ezt viszont csak a végén akarom összerakni, mert kitudja addig még miben kell javítani. És ha már össze lesz "olvasztva" az összes réteg, akkor jóval nehezebb belejavítani bármibe is.

De a lényeg, hogy jó szemed van! :R Nekem is beletelt pár napba, mire megláttam azt ott. : ) Igaz célirányos keresés ilyen hibák után még nem történt.

Nem nincs rajztáblám. Nem olyan nagy dolog ám amit csinálok. Igazából bárki megtudja csinálni, aki kicsit jártas a Photoshopban, a lényeg azon van, hogy időigényes, pöcsölős úgymond. Sima egér billentyűzetet használok.
Igazából részben meglévő képeket teszek egymásra, egy kis javítással, kiigazítással.
Nekem személy szerint azért nagy dolog, mert ugyan csináltam már minden itt alkalmazott technikát külön-külön bizonyos képeken, grafikákon, de egyben ekkora méretben ekkora mennyiségben még sose.

Gyakori, hogy módosítani kell 1-1 fotón. Kiretusálni valamit, berakni valamit ami nincs ott stb... De kompletten a semmiből úgymond talajt építeni a képre úgy, hogy az egész képet módosítva beleillőnek tűnjön... olyat ebben a méretben még nem csináltam.
A méretet azért emelem ki, mert mint az elején is mondtam nagy méretben sokkal jobban kijönnek a részletek és így a hibák is. Egy kisebb képen sokkal könnyebb elrejteni a hibákat. Sokkal kevésbé látszódnak, igaz ott is csak nagy forrásból lehet jó minőséget alkotni, de ha a végső termék - egy nyomat mondjuk - aránylag pici lesz akkor tényleg könnyen eltűnnek a hibák. De itt ugye nem erről van szó.
PL az a nyamvadt tengerirózsa szerű sárgás valami is majdnem fél méter széles lesz a valóságban :D A buborékoszlopok meg olyan 20x10cm-esek... Miközben az egész fotót nézve majdnem jelentéktelennek tűnnek a képen. Viszont a valóságban a 20-50cm-es tárgyakon nagyon meglátszik minden apróság is.

(#16) Dany007


Dany007
veterán

Pár nap kihagyás után újra jelentkezem. :)

Történt ismét némi átalakítás. Valószínűleg látszik is. Nagyjából befejeztem a háttér teljes összemosását. Nem találtam benne érdemi hibát, bár már elég késő van és kezdek fáradni.
Raktam bele egy polipot... :U

Szóval a lényeg, hogy a háttér végre egyben van. De a biztonság kedvéért megdupláztam a layereket véglegesítés előtt. Így most a nyers állomány 1,8GB-os lett. És persze a végső sokkal nagyobb lesz, mert ez most ~ 85dpi-n van, de nyomtatás előtt fel akarom skáláztatni 150dpi-re ha a PS még engedi.

Ami még hátravan, hogy betegyek pár dínót a tetejére. Csakúgy, poénból a gyereknek, szereti őket. Majd a végső "nagy" átnézés. Most is átnéztem, nem találtam égető hibát, de már eléggé nehezen látok. Főleg ennyi kék után.

Csak érdekességképp, ez az 1:1-es nézet. Nagyjából így - ilyen minőségben - fog kinézni kinézni kinyomtatva.

[L:/dl/upc/2015-03/70095_screen.jpg](IMG:/dl/upc/2015-03/70095_screen.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Ahhoz képest, hogy 4 méterről beszélünk nem olyan vészesen pixeles / homályos.

(#17) lkristóf válasza Dany007 (#16) üzenetére


lkristóf
senior tag

:C :C Ez egyre jobb lesz, és ez a polip nagyon cukin néz ki! :)

(#18) Dany007 válasza lkristóf (#17) üzenetére


Dany007
veterán

No, itt a vége fuss el véle... :)

Nemigazán találtam normális rajzos dínókat. Így maradt az ami... Meg egy elefánt is kellett, mert az is a gyerek kedvencei közé tartozik... Abból se találtam jobb rajzos formát. Hát mindegy, annyira nem kiemelkedő a szerepük, csakhogy legyen valami...
Remélhetőleg minden hibát kijavítottam. Még darabolás előtt egy kis színkorrekció van hátra. Még nem tudom hogyan, lehet így marad. Kicsit világosítani akarom még az egészet már amennyire lehet. Még mielőtt kiégnek a színek. Aztán hajrá...
De a kivitelezés tapéta formájában majd csak április végén várható.

(#19) lkristóf válasza Dany007 (#18) üzenetére


lkristóf
senior tag

:C :C A dínók előtt az sid a jégkorszakból? (lehet rosszul látom de ekkora méretben annak tűnik :DD) Az az elefánt is nagyon aranyos lett, és még a vízből vissza is tükröződik, figyeltél a részletekre!! :K Esetleg majd ha ki lesz tapétázva egy képet dobhatnál be ide róla. :))

(#20) Dany007 válasza lkristóf (#19) üzenetére


Dany007
veterán

Hehe, igen az. :) Benne volt a képben, gondoltam benne hagyom.
Igen a tükröződés egy fontos dolog. Rendes méretben mégjobban látszik.
Max 8mpx tölthető fel 3MB-ig. Majd mindjárt rakok fel egy nagyobb felbontású verziót is. :)

Naná hogy lesz kép ha fent lesz a falon. Remélem sikerül majd jól megcsinálni. Főleg az illesztések miatt aggódok.

(#21) Dany007


Dany007
veterán

Na nézd már visszakonvertálja 1920-ra... :U Pedig elvileg 2900pixelest raktam fel... Na mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#22) DigitXT válasza Dany007 (#21) üzenetére


DigitXT
félisten

Ne ide töltsd fel... "JPG max. 8 Mpx"
"A JPG képek átméretezésre kerülnek max. 1920x1280 px felbontásra"

Szerk: én ilyenkor (mondjuk nagy PNG) a kepfeltoltes.hu-t használom,
de csillió más oldal is van. A PH-s képfeltöltés jó, hogy van, de limitált.

[ Szerkesztve ]

(#23) N€T0X|N válasza Dany007 (#18) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

:C

Sent from my keyBoard

(#24) Dany007


Dany007
veterán

Ma megvolt az első próbanyomat. Pontosabban az első 3. Csak piciben 40x30cm-ben nyomtam ki, három különböző színkezeléssel.

Ugyanis már az elején is látszott, hogy eléggé sötét az egész. És mivel egy aránylag kis szobának az egyik falát fogja telibe borítani, törekszem arra, hogy minél világosabb legyen. Persze józanész határain belül. :)

Szal a lényeg, hogy az egész képre raktam egy "Vibrance" effektet. Ez kicsit élénkít a színeket és ahogy láttam kicsit helyreteszi a kékeket. Az ég is sokkal "szebbkék" lett, nem olyan szürkés, mint az eredeti, valamint a víz is kellemesebb kék.

Ez volt a második kör, az első az alapbeállítás volt. A harmadiknál pedig állítottam a Color balance-on is kicsit a Vibranc-szal együtt. Na és ez már problémás lett. Mert a color balance-t úgy állítottam be, hogy élénkebb, kékebb kék legyen kb minden, ne pedig olyan szürkés, liláskék mint most. Ez eddig rendben is volt a gond az, hogy ez a kis állítás kiégetett egy csomó színt. Ami azt jelenti, hogy pl a felhőnek a közepén lett egy hatalmas csuppafehér paca. Eltűntek a részletei és így tovább.
Valamint a középső lilás víz résznél előjöttek bizonyos hibák. Pont a kiégésből adódóan, de ezt már csak PS-ben láttam, nyomtatva 40cm-en sajnos ezek egyáltalán nem jöttek ki. De viszont összességében láthatóan világosabb lett az egész.

Szóval most azon agyalok alkalmazzam-e ezeket az effekteket vagy nem. Mert a kiégések egy részét kitudnám maszkolni pl a felhőkben. Az nem gond. De a komplett víz lilás részeinél előjövő hibákat biztosan nem, hiszen épp az a lényege, hogy ott világosít rajta és azért ég ki...
A Vibrance-t biztosan meghagyom. Sokkal szebbek, élénkebbek lettek a színek kiégés nélkül.
- mondjuk ez mind nem meglepő, hiszen épp ezért csináltam -. :)

@DigitXT:

Ja, közben rájöttem én is. :D Nem probléma igazából, megnézni elég.

[ Szerkesztve ]

(#25) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Teljesen korrekt az otlet, tamogatom, de penzben ez hogy all??
Mert en ha csak egy falat kene boritani gyerkocos dolgokkal akkor keresnek egy jo graffitist. A java reszuk aki komolyan foglalkozik ezzel ugy megfestene a falat, hogy megszolalna, lattam mar ilyesmit!
Nem kotekszem, csak egy otlet! :)

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#26) Dany007 válasza mexicanraven (#25) üzenetére


Dany007
veterán

Pénzben ez úgy van, hogy olyan 3.500-4.500 Ft / m2
Jelen esetben 400x260cm az 10,4m2 vagyis 40-50 ezer forint környéke. (de persze ez listaár, mivel én itt dolgozom, sőt én csinálom többek közt ezt is, nyilván jóval olcsóbb lesz)

És igazából nincs további költség, mert a ragasztó ott van a tapéta hátoldalán gyárilag. Vízbe kell mártani és már mehet is fel a falra. És igazából egy talpra esettebb mezei ember is feltudja rakni mindenféle komolyabb gyakorlat nélkül.

Graffitis alatt airbrush-ra gondolsz? Mert azért kíváncsi lennék rá, hogy egy tényleg profi airbrush-os ürge mennyiért pingálna ki 10,4 m2-t! :D Főleg hogy mivel beltér egyértelmű, hogy környezetbarát és egészségre kicsit se káros anyaggal kell dolgoznia.

Csak kicsit néztem utána és ez pl 20.000 forint: [link] -> 0,54m2-es akril kép.

(#27) mexicanraven válasza Dany007 (#26) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Olyan graffitisre gondoltam aki falakra fúj, festékszóróval, nagyon sok tehetseges magyar fiatal van.
Pont a minap lattam a tv-ben, hogy egy srac egy betonfalra egy zsirafot rajzolt, es igen jol, innen is eredt az otletem, hogy rakerdezzek :)

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#28) Dany007 válasza mexicanraven (#27) üzenetére


Dany007
veterán

Ja értem már. :) Hát, ha ezt megcsinálja sima festékszóróval, akkor megemelem a kalapom. :) [link]
Plusz az ilyen festékek általában oldószeralapúak, ami erősen mérgező hosszútávon, de akár röviden is. :)

De amúgyse akartam elmenni ebbe a "félprofi" rajzos világba. Láttam már én is falfestést. Amolyan profi szintet is. Amikor - nem festékszóróval - a komplett falat kidekorálták valami rajzos képpel. No de annak a "grafikája" közelében sincs az ilyen digitális animációs grafikákénak.

[ Szerkesztve ]

(#29) mexicanraven válasza Dany007 (#28) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Meg lehet csinálni, bár az egészségügyi kérdés valóban fent áll. Száradás után is fent állna ez, plusz ha lakkak fedve lenne?
Mindegy, csak egy felvetés volt, sok sikert a kivitelezéshez! :)

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#30) Dany007 válasza mexicanraven (#29) üzenetére


Dany007
veterán

Ez tényleg szép, valóban!
De továbbra is kétlem, hogy 50k alatt csinálnának meg belőle 10m2-t. :)

Az eü-s rész az biztos, hogy nem menne. Maximum Air brush-al. A normál mezei spray-nek azért elég nagy a szórása. Egy szobán belül kb mindenre szállna a festékpor, nem csak a kívánt falrészre.
Plusz az ilyen oldószeres festékek még hónapok múlva is képesek párologni.

Egyébként érdekes felvetés, szó se róla.

(#31) Dany007


Dany007
veterán

Folyamatban a nyomtatás. :)) Izgulok....

(#32) greenity válasza Dany007 (#31) üzenetére


greenity
aktív tag

ha kész a fal képet!

"Egy mosolynál jobb a több"

(#33) Dany007 válasza greenity (#32) üzenetére


Dany007
veterán

Of course! :K

Addig is itt az igazi "work in process" kép:

Durván néz ki élőben nagyon :D

(#34) lkristóf válasza Dany007 (#33) üzenetére


lkristóf
senior tag

:Y :Y :C Durva bizony!

(#35) Dany007 válasza lkristóf (#34) üzenetére


Dany007
veterán

Hehe, bizony. Élőben még durvábban néz ki.
Kellemes élénk kék színeket sikerült összehozni, de vagy 6-7 teszt előzte meg és még így sem lett tökéletes.

Itt egy másik részlet:

Végül aztán tegnap este gond nélkül kijött az egész fal. Szépen körbe is vágtam el is csomagoltam... 30.-án indul az átalakítás, elsején meg a tapéta felrakás várhatóan. Na az lesz a neheze!
Ugyan van pár centi kifutó körbe a nyomaton, de azért mégis necces lesz. Főleg, mivel 2-2 mm-t elcsalt a gép szélességben. Ami a 6 panel esetében már 1,2 cm. Plusz a körbevágásnál is kb 0,5-0,5mm-t ugye levágtam a nyomatból is... Ami még 6mm összesen. Tehát már ott tartunk, hogy cirka 2cm-rel rövidebb az egész kép... És ugye eredetileg 5cm kifutó volt a hosszán, tehát 390 helyett 395cm. Hogy így kompenzáljam a fal egyenetlenségeit. Na most ebből maradt volna kb csak 393... de utsó pillanatban eszembe jutott ez a probléma és a bal oldali panelt megtoldottam +2cm-rel. Tehát elvileg most pont jók vagyunk méretben...
De majd úgyis csak felrakáskor derül ki minden.

(#36) Dany007 válasza Dany007 (#35) üzenetére


Dany007
veterán

No, és akkor jöjjenek a végső képek. :)
Tegnap délelőtt sikeresen felkerült a helyére a tapéta.
Nem volt egyszerű. Bele kellett jönni, elvégre még életünkben nem csináltunk ilyet... Sima tapétát se...
Az első szeletet 3x szedtük vissza, mire sikerült jól felrakni. Ugye az a legfontosabb, mert az adja meg a többi irányát, de végül csak sikerült. Közel 2,5 órán át tartott...

És akkor íme a végső képek:

(#37) lkristóf válasza Dany007 (#36) üzenetére


lkristóf
senior tag

Húú, ez nagyon jó lett, tökre feldobja a szobát! :K A végeredmény magáért beszél, gratulálok a munkádhoz! :C
Köszönjük, hogy megosztottad velünk. :R

(#38) namivanmar


namivanmar
csendes tag

szuper! gratulálok hozzá! :C
Remélem azért nappali fénynél kicsit világosabb. Bár nekem nincs bajom a sötét dolgokkal, de gyerekszobának gondolom az nem nyerő.
Kár hogy szűk helyen az ember nem tud teljes falat szemből fotózni. Már jártam így én is :)

[ Szerkesztve ]

(#39) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Tuti lett! :C

Sent from my keyBoard

(#40) Dany007 válasza namivanmar (#38) üzenetére


Dany007
veterán

Persze, sokkal fényesebb. Sajnos a azóta még nem volt igazi napsütés és a képek este készültek, mint látszik ellenfényben... Így a kamera szépen hozzásötétítette a hátteret.

De egyébként a kép közepes sajnos elég sötét, de a felső 2/3-ad elnyomja ezt és nem vészes. Élőben eleve sokkal világosabbak, élénkebbek a színek.

A többieknek is köszönöm! :R

(#41) kraftxld válasza Dany007 (#40) üzenetére


kraftxld
nagyúr

És az ifjúság mit szólt hozzá? :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#42) Dany007 válasza kraftxld (#41) üzenetére


Dany007
veterán

Hehe, készült róla videó, de azt nem tölteném fel. :)
A lényeg hogy azóta is minden nap mikor hazaérünk azzal kezdi, hogy bemegy az új szobájába és végignézi a képet. Végig megy és mondja az állatok nevét... Eléggé odavan érte :) Szóval mi meg örülünk.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.