2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Cikkek gyűjtőhelye

  Ide gyűjtöm azokat a cikkeket, amikre egy későbbi vita kapcsán még szükségem lehet. Hogy legyen mire hivatkozni. Ne kelljen mindig kulcsszavakkal átkutatni a fél netet utánuk.

  Megjegyzés: a bejegyzés azért került be újra, így két év elteltével, hogy ne kelljen mindig a saját oldalamon felkutatni amikor épp frissíteni akarom. Ezért ez most pontosan megegyezik a korábbival csak épp első oldalon szerepel nálam.
  A cikkek folyamatosan gyűlnek, az elmúlt két évben sokszor hasznosnak bizonyult 1-1 vita kapcsán. Tehát megérte megcsinálnom.

  Megjegyzés 2: sajnálatos módon a linkek közül pár már nem elérhető az akkori oldalon. Ezzel sajnos nem tudom mit kezdeni, pár hete vettem észre én is, hogy pár linkelt cikk már nem található...

  Természetesen magamnak gyűjtöm, amolyan könyvjelzőként. Így hozzászólni nem lehet.

  HDMI kábel jelátvitele

  Rejtély, hova tűnnek a traktoros fiatalok

  Folytatás...

  Dany007 10 éve

 • Overclock - Underclock - Help

  A múlt héten lecseréltem a gépet. (aki nem kíváncsi a rizsára az ugorjon az utolsó 2-3 bekezdéshez :) )
  Na nem olyan megfontolásból hogy tudjam tolni az új Crysis-t, vagy mert épp szétvet a pénz... Azon egyszerű oknál fogva cseréltem gépet, mert spórolni akarunk a villanyszámlával.

  És mivel nálunk a HTPC - amúgy egy sima desktop gép - a multimédia központja, ebből kifolyólag igen sokat megy. Főleg mivel párom még otthon van a gyerekkel, plusz este én is gépezek elég sokáig, így átlagban napi 15-16 órát megy a gép. Ezért - és persze leginkább a gazdasági helyzet miatt - egyre égetőbbé vált, hogy kevesebbet fogyasszon a masina.
  Lecserélni viszont nem akarom egy mezei multimédia lejátszóra. Főként azért, mert ott netezünk, onnan megy a TV, zene, filmek, letöltések, néha dolgozom is rajta (PS), és persze néha napján a játékot se vetem meg. Tehát nincs külön asztali PC-nk, csak egy ami be van építve a bútorba - erről írtam külön cikket is - azóta modernizálódott a dolog, kicsit upgradeltem a felépítést is, amolyan picit igényesebbre. De a lényeg, hogy mindent ami multimédia vagy számítógéppel kapcsolatos ezen intézünk.

  Folytatás...

  Dany007 10 éve 25

 • Úristen esett 10 centi hó! - Mindmeghalunk!

  Kábé ez az alaphangulat ami most a médiából jön. De mindenhonnan. Internet, tévé, rádió.
  Katasztrófa. De nem a hóesés, hanem ahogyan ezt kezelik. Röhej.

  Évről évre megfigyelhető a jelenség, amint 5 centinél nagyobb hó esik az országban egyből világvégét jósolnak a különböző médiák. Azon csodálkozom, hogy nem nevezték még katasztrófa sújtotta övezetnek az országot.
  Index címlapon "Buda elveszett". Azt írják megbénult a BKV - mintha amúgy minden olyan flottul menne ott - és azt kérik az emberektől, hogy aki teheti maradjon otthon. :U Ergo a nyugdíjasok, mert mindenki másnak mennie kell dolgozni vagy iskolába. A rádióban szintén pánikolnak, ahogy a Tv híradásokban is kb úgy számolnak be az elmúlt éjszaka esett átlag 10-15 centis hóról mintha tényleg itt lenne a világvége.

  Ami, megjegyzem nem csak a média hibája. Nálunk pl már reggeltől szirénázik a mentő, egymás után mennek ki az állomásról. A rádióban és a tévében mindenfelé elakadt autósok és kamionok. De még én is azt tapasztaltam, hogy a kukásautó se képes felmenni egy kisebb emelkedőn. Autósok veszik be driftelve a kanyarokat, már ha éppen nem akadtak el. Sőt, reggel fél 8-kor mikor jöttem munkába egy darab hókotrót nem láttam és láthatóan az utak sem voltak eltakarítva csak a szűk belvárosban.

  Folytatás...

  Dany007 10 éve 157

 • Vágyódás

  Azt hiszem nem megszokott dolog tőlem az érzelmekkel átitatott ömlengés. Legalábbis remélem, hogy nem.
  Most viszont valami hasonló lesz. Persze próbálom majd érdekessé tenni - amennyire lehet egy ilyet - de akit az ilyen nem érdekel az vegye ezt figyelmeztetésnek. :)

  Már hosszú évek óta, mikor felgyülemlik bennem kellő negatív hangulat mindig elvágyódom itthonról. Nem csak otthonról, hanem az egész országból. Azt hiszem talán nem kell magyarázni miért. Nem akarok olyan vitákba belemenni, hogy hol jobb, itthon vagy tőlünk nyugatabbra. Ezerszer kibeszélt téma. És ez is kapcsolódni fog a témához de mégsem teljesen ez a lényeg. Legalábbis mikor ezt írom egyáltalán nem akarok erről vitázni. Egyszerűen úgy gondolom, hogy összességében jobb. Legalábbis jobb a lehetőség egy jobb élet létrehozására, ami persze erősen függ az egyéntől. Mondom ezt úgy, hogy nincs személyes tapasztalatom. Tényleg nincs, elismerem. Viszont van közvetett. És nem csak fórumokról, hanem közeli ismerősöktől, barátoktól és most már egyre több rokontól is. Röhej, de mára már a tágabb rokonságom egy negyede, ötöde külföldön él és dolgozik. Az ismerőseimnek meg közel a harmada(!) dolgozik és él életvitelszerűen külföldön évek óta. Tudom, hogy ezt sokan itt a fórumon nem veszik elfogadható érvnek.

  Folytatás...

  Dany007 10 éve 67

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.