2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Te hogy döntenél?

  Oh ez nem a most futó trendi szavazósdi itt a Logouton, még ha annak is tűnik.

  Épp (újra)nézem a régi Dr. House részeket. Megfogott az egyik story. Az egyik eset, egy bizonyos szituáció.

  A rizsa nem érdekes, csak a lényeg, ami a következő:

  Több éve nős vagy. Szerelmes a feleségedbe. Ha úgy tetszik idilli, mesébe illő életet élsz.
  Együtt várjátok első közös gyermeketeket. Együtt számoljátok a szülésig hátralévő hetek / napok számát. Már kisbaba ruhákat is vásároltatok. Tehát minden szép és jó, várjátok az első gyermeket, azzal akit a legjobban szeretsz a világon.
  Ám ekkor megtörténik a baj. A feleséged kritikus állapotban kórházba kerül (mind1, hogy baleset vagy egyéb).
  Végül a kedvesed eszméletlen, az intenzíven van, döntésképtelen. Az orvos vázolja a helyzetet.
  Mivel te vagy a férje, ezért neked kell döntened! Két féle beavatkozást tudnak elvégezni. Az egyikkel megmentik a születendő gyermeked és a feleséged meghal. A másikkal megmentik a feleséged, de akkor a gyermeked hal meg. Nincs több idő, nincs több lehetőség.
  Dönteni neked kell, a feleséged, vagy a születendő gyereked?
  Hogyan döntenél?

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 12

 • HTPC építés...Ötletek?

  Egy ideje már gondolozom ezen a megoldáson.
  Illetve előbb-utóbb mindenképpen egy PC alapú média center lesz a nappaliban. Vagy így vagy úgy.
  Most kezdtem csak utána nézni a dolognak, hogy is működik, mik az elképzelések.
  Hát, kicsit elvette a lelkesedésemet az, hogy egy alap normálisan kinéző ház is 30-50 ezer forinttól kezdődik. Ezekhez már talán távirányító is van.

  A szoftveres részt nem értem teljesen. Olvastam egy kolega írását itt a PH-n. Ő Win media centert tett a gépre. Namármost, gondolom ez nem egy op-rendszer? Hanem 'csak' egy program. Amit esetleg a távirányítóval lehet irányítani, és elérhetőek benne a multimédiás alkalmazások, fájlok stb... ? Ez még mindig félig meddig kérdés :)
  Tehát úgy kell elképzelni, hogy teszek a HTPC-re egy alap windowst, majd erre egy ilyen Home media center edition progit?
  Azt is olvastam, hogy az ilyen HTPC-s alaplapok, ITX-es mini kis vackokon alig van slot. Márpedig nekem egy PCI-E-s slot legalább kéne. Esetleg még egy, egy majdani komolyabb hangkártyának...
  Szóval nemtudom van-e valakinek kész ötlete ilyenekre?
  Ja, meg még valami... Az ilyen 30 ezres házakhoz 120-150 wattos tápot mellékelnek, már amelyikhez adnak. Namármost az mire elég? : o Értem én, hogy fontos a fogyasztás... De 120 watt?

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 26

 • Furcsa álmok(?) - Update -

  Első alkalommal kb. 10 éves lehettem.
  Még ma is tisztán emlékszem. Fekszek az ágyamon és nézek. Persze sötét van, éjszaka, így csak annyit sötét homályos foltokat látni. Tudom, hogy alszok, hogy álmodom éppen. Amolyan félálomszerű állapot.
  És érzem, hogy jön valami. Nem láttam, nem hallottam semmit, csak éreztem, hogy valami jön, valami felém jön, egyre közelebb ér és mindjárt itt lesz. Fel akartam ébredni de nem tudtam. Nem mozdult semmim. Se a kezem, se a lábam, de még a szám se! Még kiabálni se tudtam! Majd hirtelen, mielőtt az a valami odaért volna sikerült felébredni, felriadni heves szívdobogás közepette.

  Azóta is rendszeresen vannak ilyen álmaim. Persze az események mindig változnak. Valami szereplő mindig van a képben. Vagy egy furcsa fehéres szürkés alak. Vagy egy ember, vagy állatok stb...
  Minden más viszont változatlan. A hihetetlen félelem érzet, a bénultság, és a tudat, hogy álmodom, de mégse tudok felébredni és mégis félek!

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 92

 • Egyszer valaki kérdezte, van ennél lejjebb?

  Szerintem most eljött. Igen. :C
  Én már akkor is megmondtam, hogy mindig van lejjebb!

  Tessék: [link]

  Idézek a cikkből:

  "Benkő Dániel nem viccel és a közeljövőben tényleg elkészítteti gigantikus méretű pénisz szobrát."

  "Eredetileg 3 méterre terveztem, most már 3 méter 20 centinél tartok. Mivel nem akarom, hogy a f**kam emigrációba menjen, így valamelyik hazai településen lesz majd felállítva" - mesélte szobrának hiteles történetét a lantművész."

  Hát, én már nem is tudom milyen szmájli illene mindehhez... Talán a pofánba**om magamat és elsüllyedek a Föld legmélyére? Nemtom, de ez tényleg lejjebb van, mint amikor ez a majom feleséget keresett.

  Amúgy elég durva, hogy az ilyen embert művésznek nevezik. Vagy lehet, hogy csak rájött valami kapuzárási pánik, és ez a művészlélekkel együtt kicsit eltorzította a személyiségét, hát nemtudom.

  Dany007 13 éve 29

 • Internet-függőség

  Nem, itt most nem olyan függőségről lesz szó, mint az alkoholizmus, vagy a drogok.
  Persze az internetnek lehet ilyesfajta hatása is, de nem ezekről a fizikai, lelki függőségekről akarok beszélni.
  Egyszóval nem addiktológiai (ezt mért húzza alá a FF?) problémáról.

  Egy másfajta függésre gondolok. Olyanra, mint amikor függünk mondjuk a buszoktól, a menetrendtől. Mivel ha busszal járunk munkába / iskolába, akkor oda kell érnünk a megadott időben, különben lekéssük a buszt, busz nélkül pedig elkésnénk a munkahelyről / iskolából. Ergo függünk a busztól.

  Ez egy olyan dolog, amin már évek óta gondolkozok. Mondogatom is néhány helyen, de valamiért nem sokan (vagy talán senki se) látja, gondolja úgy a helyzetet mind én. Ez persze nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy én gondolom rosszul, de ezt majd mondjátok meg ti.
  Gondolkodtam egy címlapos íráson is, de lusta vagyok mindennek pontosan után nézni, meg annyi időm sincs most egy igényesebb íráshoz, inkább csak nyersen fogalmazva leírom ide a gondolataimat.

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 0

 • Ez katasztrófa, ami a TV-ben megy...

  Egyszerűen hihetetlen... Már hetek óta gondolkodom egy komplett nagyobb bejegyzés írásán a témáról, de rájöttem, hogy nem éri meg a fáradtságot.
  Szóval pusztán feszültség levezetek, illetve ócsárlok.
  A kereskedelmi adókról van szó.
  Persze, tudom itt senki nem néz tévét, és az a legmenőbb aki már a legrégebb óta nem néz tévét...
  Persze, túl sokat én se. De azért néha mégiscsak jó lenne, ha az adott csatorna, amiért fizetünk, néha meglepne 1-2 jó filmmel is.
  Az esetek 95%-ban NatGeo-t, Discovery-t, és Discovery Science-t, néha még Spektrumot is. Akármilyen hihetetlen (számomra) de az RTL Klub és TV2-n maximum a híradót nézem meg. Tudom, ott is csak kábítanak, mossák az agyamat a sok szennyel, de azért vannak tények is, meg magam is el tudom dönteni mit tartok hihetőnek és mit kevésbé. Mind1.

  De egyszerűen hihetetlen ami már itt megy. Eddig is egy rakás szar volt a film felhozatal, de néha néha azért be-be csöppent egy normálisabb film.
  Szóval a lényeg, ami nálam már kibaszta a biztosítékot, az a tegnapi 'SZUPERMOZI' volt! Nem más, mint Bud Spencerrel az "...és megint dühbe jövünk" című klasszikus, ami 1978-as film!!!
  Nem is tudom, mi van ma? 2010? Biztos? Mert akkor ez egy 32 éves film!
  Szó se róla, nem rossz film ez, szívesen megnézem hébe hóba 3-4 évente 1-2x, jó nosztalgiázni kicsit.

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 67

 • ROCCAT Kone

  Az egér, melyben processzor van...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 110

 • Egér kerestetik!

  Bizony. Eljött ez a pillanat is!
  Kedves b.nőm karácsonyra egy új egérrel akart meglepni. Én magam is gondolkozom már egy ideje a dolgon, de Ő megelőzött.
  Viszont az e-digital jóvoltából az kiválasztott egér nem érkezett meg a december 3.-i megrendelés óta sem, így azt mondta kedvesem, hogy válasszak egy másikat.
  Így most elérkezett a pillanat, hogy új egeret keressek. Na ebben kérek tanácsokat.
  Bár nemrég láttam egy elég durva példányt, és egyből bele is szerettem!

  Ő lenne az : [link] [link]

  A maximalizállt ár egy 20-as. A vezeték nélkülitől ódzkodom kicsit. De kitudja...
  Valami brutálszép, jókinézetű kis egér kellene, ami mindemellett kényelmes, és jól használható is.

  Már több, mint 5,5 éve egy Logitech Mx510-es egeret használok. 100%-ig megvagyok vele elégedve, de már kezd kiöregedni szegényem. Tehát nem rövidtávra tervezek.

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 19

 • Kéne egy... kéne egy...

  Kellene egy:

  Bizony. Decemberben még úgy számoltam, hogy a hozzászólásaim alapján még legalább egy év, mire lehet saját avatarom, vagyis amíg elérem az Őstag rangot. De nem így lett.
  Ugyanis még december közepén meglett a rang. Meg is lepődtem nagyon. Hurrá, hurrá... :U A tiszteletnyilvánítást, illetve a tapsot és gratulációkat a hozzászólásokban lehet megtenni. ;]

  Szóval valamilyen képet kéne választanom. Sohasem érdekelt az ilyen úgy igazán. Bár a mostani nagyon gáz, amolyan magamutogatásnak, egoizmusnak tartottam kicsit ezt. Hogy húdemenővagyok mint az avatarom... és hasonló.
  Viszont amikor eljött a lehetőség, elgondolkodtam. Na nem azért, hogy miként tudnék minél 'menőbb' avatart kérni, hanem inkább azért, mert mégiscsak életem egy jelentős részét élem itt le. Akármilyen vicces, meló közben, otthon amikor van szabadidőm, szóval elég sokat fórumozok. Bár gondolom ezzel mindenki így van aki elérte a hasonló rangokat.

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 21

 • Keresek valakit, aki lektorálná egy cikkemet...

  Szóval kéne valaki, aki tudna segíteni egy kicsit.
  Mivel Hakudoshi kollega az elmúlt egy évben igen ritka jelenség lett itt a PH!-n, ezért kéne valaki más, aki átnézi a cikkemet, és kijavítja az esetleges hibákat.
  Persze nem helyesírási hibákra gondolok. Arra is van ember :) azt megoldom majd a végén.
  Inkább tudás szempontjából kéne segítség. Valaki, aki ért egy kicsit a fizikához, meg a csillagászathoz. Bár ez most inkább fizikai tartalmú elbeszélgetés lesz. Szal húrelmélet, esetleg egy kis kvantumfizika. Ha még hozzá is tudna tenni valami érdemit (akár, mint társszerző) (persze egyfajta stílusban, nem nyersen, mint egy könyv) akkor annak még inkább örülnék.
  Előző nagyobb hangvételű cikkemnél Hakudoshi kollega töltötte be ezt a szerepet. De igen elfoglalt... :U Így nagyon nehézkes és lassú vele a kommunikáció. Ritkán van ideje rendesen átbeszélni a dolgokat.

  Szóval ha valaki késztetést érezne ilyesfajta segítségnyújtásra, akkor azt szívesen fogadnám! :)

  Dany007 13 éve 2

 • Telefonjaim 1999 - 2010

  Na, terjed a kór.
  Én is elkaptam.
  Bár túlsok telefonom nem volt, de ahogy itt elnézem a hasonló bejegyzéseket elég korán kezdtem a többiekhez képest... Vagy csak túl idős vagyok már =/
  Sokan 3310-zel, meg színes kijelzős telefonnal kezdték... Hajajj az én időmben (na ez tényleg elég idősesen hangzott) még nagy dolog volt a 3 soros kijelző is... Na meg az sms küldési lehetőség. Jó, mondjuk akkoriban ezt már minden telefon tudta, de a leírásoknál külön rubrikában szerepelt, hogy képes szöveges üzenetet küldeni... : ) Ettől függetlenül túl gyakran nem váltottam telefont. Nem volt értelme. Csak ha már kijött valami jobb... Persze volt olyan időszakom is, amikor egy aránylag új típus után visszatértem egy régihez. Hát igen, volt volt b.nő felidegesített és földhöz vágtam a 3200-t, ami minőségéhez méltón darabokra is törött. Akkor vettem 2db 5 és 10 ezer forintos régi telefont. De az is jó volt egy ideig : )

  Na akkor nézzük:

  1. Panasonic G450 (apámé volt még)

  2. Ericsson GH688 (bizony, akkor még sehol nem volt olyan h sonyericsson... )

  3. Motorla M3888

  Folytatás...

  Dany007 13 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.