Hirdetés

2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7


7
addikt

Az informatikai cikkeknel is megvan ugyanez, csak nehany peldaval elve:
- Radeon R9 290
- Geforce GTX 750Ti
- Intel i3-3225
- Dell U2312HM
stb

Csak ez utobbi szamodra ertheto, mert benne vagy, es ismered az elnevezesek logikajat. Valoszinuleg ugyanigy ertheto a szellozorendszeres elnevezes azoknak, akik ezzel gyakran foglalkoznak, es szamukra beszedesek is ezek a karaktersorok.
Nem hiszem, hogy van egyszerubb, de hasonloan szeleskoru megkulonboztetest kinalo metodika. Nem veletlenul hasznalnak ilyen tipusmegjeloleseket a gyartok. :)

[ Szerkesztve ]

(#2) Shamy


Shamy
tag

Intel i5 vs i5u egyik 4 mag, másik kettő.
Laptophirdetésben mégis az van, hogy intel i5 inside .....ez még átverés is.... :)

Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....

(#3) Dany007 válasza 7 (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Van benne valami, ez tény.
De szerintem a VGA elnevezések sokkal logikusabbak.
A procielnevezések is olyanok, hogyha nem követi az ember, akkor könnyen elvesztheti a fonalat a különböző generációk között.

Ellenben a fenti példa maga a totális káosz. Nincs értelme, hogy egy családon belül legyen egy 716-os meg egy 843-as számozású. Miközben kb 1 tételben térnek el egymástól.

VGA-nál meg ugye, generáción belül általában nagyobb szám nagyobb teljesítmény. Az esetek nagyrészében ez igaz és így a logikus is.

Szerintem lehetne egyszerűbb érthetőbb és kifejezőbb elnevezéseket használni. Nem csak itt, sok másnál is. Pl kisgépek piaca, kis háztartási gépek és kütyük piaca stb...
Csak szerintem a gyártók úgy gondolkodnak, ha valaminek szám is meg betű is van a nevében, ráadásul ilyen szépen össze-vissza, akkor sokkal komolyabbnak tűnik, mint csak B1-nek neveznék.

Szerk.: és még csak nem is mély szakmai dologról van szó. Egy ilyen szellőzőt egyszerűbb beszerelni, mint egy VGA-t ha mindkét dologhoz laikusként állunk. Tehát mondhatjuk hogy komolyabb szakmaiságot sem igényel a dolog. Mert azért egy proci kiválasztása már inkább szakmai feladat, amit a mezei emberek többsége úgysem tesz meg magától.
De egy vasaló, porszívó vagy szellőző választás még nem ez a kategória szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#4) Ghoosty válasza 7 (#1) üzenetére


Ghoosty
őstag

Sajnos van olyan, hogy a megnevezés nem "beszédes". A mi cégünknél is így van. Van benne minimális logika, de nem sok.

Mind a 2 Ford C-MAX klímafolyadék vezető cső.

00199322-01-0000
00211947-01-0000

Ez viszont BMW-hez való:

00207634-01-0000

A minimális logika benne az, hogy az első 4 karakter programot jelez, ami annak a programnak a jegyében készült. A kötőjel közötti szám pedig az adott termék minimálisan változtatott variánsa. Az utolsó 4 szám fogalmam sincs mire szolgál, mert még sose láttam mást, csak 0000-át. A többi szám a különböző prototípus száma, amiből kiválasztották végül, hogy melyiket fogják használni.

Tehát ha találkozol a termékkel, akkor biztos lehetsz benne, hogy a 0019 és a 0021-gyel kezdődő termék C-MAX-hoz való, de semmit nem tudsz meg belőle a 0020-ra vonatkozóan, ugyanis mint látható az bizony BMW alkatrész.

(#5) Dany007 válasza Ghoosty (#4) üzenetére


Dany007
veterán

Na igen! De ez legalább tényleg olyan termék, amit kb csak a szakma vásárol. De ha már sokszor számukra sincs benne logika, akkor az már igen durva.

(#6) hoffman_


hoffman_
veterán

szerintem ennyire nem vészes. ha van az embernek rutinja (bármilyen térről hozott), akkor a gyártók jó részénél zöld ágra lehet vergődni. persze kivétel akad. én legutóbb, bár nem laikusként, de azért nem mindennapos környezetben túlfeszültség levezetőket kerestem (diplomamunkához), egy olyan gyártótól, ami fizikailag még van a raktárunkban, és a weben is kereshető, de a valóságban már nem létezik. egy-egy termék 8-12 betű és szám kombinációjából volt összeállítva, és egyetlen egyszerű táblázat alapján azonnal meg lehetett találni mindent. pedig 20-25 különböző kütyü volt, csak ebben a szegmensben. a számok egyértelműen utaltak a feszültségszintre például, a betűk a kapcsolás típusára, dc/ac oldali használatra, ésatöbbi. ugyanez olvadóbiztosítóknál, kábeleknél, gyakorlatilag mindennél.

én pont a PC fronton érzem úgy, hogy néha a hajam égnek áll, főleg az átnevezések miatt, meg néha a totálisan debil új családelnevezéseknél, és szérián belüli váltásoknál. egyéb viszonylatban szerintem teljesen jól működik, telefon, kerékpár, hifi, kábelcsatorna, ruhásszekrény, töltésvezérlő, amit akarsz.

pihenj egy kicsit, az ember be tud sokalni :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.