2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Migrén - diagnosztizáljuk

    Kíváncsi vagyok mennyire lesz érdeklődés a dologra. Játszunk egy kis Dr. House-t.
    Viszont a dolog ennél egy kicsit komolyabb.

    Páromnak évek - ha nem évtizedek - óta vannak migrénes fejfájásai. Pár éve már volt egy nagyobb kivizsgáláson ahol megállapították, hogy nincs agytumora vagy hasonló. Ez csak migrén lehet. Adtak rá egy gyógyszert ami semmit nem használ és kész.

    Én viszont már kezdem rohadtul unni. Gondolom ő még jobban. Hetente, de van, hogy kétnaponta megfájdul a feje. Elég durván. Az esetek többségében csak a "kialvás" segít, de van amikor még az sem!
    Ezért úgy gondoltam, hogy én laikusként megpróbálom kideríteni az okát és valami megoldást találni rá.

    Persze ez így nagyképűen hangzik, de megvan rá az okom, hogy reménykedjek a sikerben. Ami pedig nem más, mint az, hogy a terhesség második trimeszterétől gyakorlatilag elmúlt a migrénje. Nem hogy hetente nem volt fejfájása, hanem abban a maradék 6-7 hónapban egyáltalán nem fájt a feje, kicsit sem. Viszont a szülés után 5 héttel visszatért minden a régi kerékvágásba.
    Ezért gondolom azt, hogy megoldás itt van előttem csak meg kell tudnom mi is az.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 35

  • Válassz!

    Gondoltam írok egy bejegyzést a vallásról. De inkább megtartom későbbre. Jobban össze kell szednem a gondolatokat.

    Viszont találtam egy cikket, ami igen érdekes eredményeket produkált. Mármint nem maga a cikk, hanem amit írnak benne.

    Amerikában készítettek egy felmérést miszerint arról kérdezték az embereket, hogyan reagálnának arra ha cáfolhatatlan minden kétséget kizáró tényeket tárnának eléjük ami ellentmond a vallásnak.
    A téma az evolúció volt. Amit az amerikaiak nagy része nem hisz el.
    Tehát tegyük fel, hogy egy időgéppel visszavisznek minket a múltba és amolyan gyorsított felvétel szerűen a saját szemünkkel láthatnánk, ahogy az ember kifejlődik a mai formájára mindenféle isteni beavatkozás nélkül! Azt hiszem ez eléggé minden kétséget kizáró tény lenne ha mindent a saját szemünkkel láthatnánk.

    Na a lényeg, hogy erre az amerikaik 64%-a továbbra is azt mondta, hogy a vallást választaná. [link]

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 162

  • Elegem lett a Youtube-ból

    Már megint csak fröcsögni fogok. Nem tudom mi van manapság, de nincs egy értelmes bejegyzésem se már igen régóta.
    Ez van, megint csak mérgelődni tudok. Valahol muszáj kiadni magából az embernek. :)

    Mai fröcsögés tárgya pedig a Youtube. Itt a cégnél meló közben youtube-ról szoktam zenét hallgatni. Van pár kedvenc számom. Azokat szoktam váltogatni. De van amikor egész nap egy szám megy... :U (pl.: NFS - Quantum Singularity)

    Na, a lényegi problémáim többek között:

    1. Lassú. Rettentessen lassú. Nem csak itt a cégnél a gagyi p4-es 3Ghz-es prescott gépen 2GB-rammal. Hanem otthon, a 2,4-es C2D 4GB ramos HTPC-men is lassú. Lecsekkoltam, rámegyek a videókezelőre -> kedvencek és a proci 80%-on dolgozik! Ráadásul beakasztja az egész böngészőt, sőt az egész gépet is, amíg be nem tölti a "kedvenc" videókat. Firefox 12. Frissítve. Flash player legújabb letöltve. Fogalmam sincs miért, de mocskosul lehúzza a gépet.
    Az tény, hogy az otthoni gépet már annyira nem, de még ott is észrevehető! Röhej, hogy egy mezei flash alapú videólejátszó még nem HD videó esetében is mennyire belassítja a gépet. Furcsa módon Indavideó nem csinál ilyet! Ott nincs ilyen probléma! Pedig ha jóltudom az is flash.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 18

  • Be****tam életem első vírusát!

    Illetve az első olyat, ami akaratomon kívül fertőzte meg a gépet! :C Beletelt vagy 15 percbe amíg eltávolítottam.

    Korábban is volt már vírus a gépeimen, de az azért, mert én akartam. Letöltött crack.exe fájl. :) Tudtam, hogy vírus, de mondom próbáljuk ki :D Mégis mit csinál, mennyi idő alatt tudom letakarítani, amolyan kis gyakorlás volt az egész. Nem volt vészes.
    De most, most tényleg úgy lett vírusos a gép, ahogy az a nagykönyvben megvan írva. Ilyenről még csak különböző tech oldalakon olvastam, illetve haveroktól, ismerősöktől hallottam. Na meg kismillió egyéb gép amit én vírustalanítottam. :)

    A történet egyszerű. Firefox megvolt nyitva. Asszem a logout volt az egyik oldal, a másik pedig az asszony valami balkon növényeket nézegetett valamilyen oldalon. Egyszer csak szól a párom, hogy előjött valami hibaüzenet. Nézem. Ilyen windoswos hibaüzenet kinézetű ablak volt. De már az gyanús volt, hogy majd fél oldalon rizsálta, hogy megfertőződött a gépem. És, hogy akarok-e telepíteni valamit... Igen-nem válasz. Naná, hogy becsuktam.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 42

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.