2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hadd mondjak ellent Hawkingnak!

    Az általam nagyra becsült és tisztelt Steven Hawking pár éve tett egy igen érdekes kijelentést.
    Röviden, tömören azt mondta nem kellene ilyen nagyon keresnünk a kapcsolatot a földönkívüliekkel mert nagyon nagy valószínűséggel ellenséges szándékkal jönnének.

    Szóval ennyi a lényeg, ne keressük a kapcsolatot mert idejönnek és leigáznak minket. forrás - forrás eng
    Nos, ezzel a kijelentéssel / meglátással én abszolút nem értek egyet. Több okból sem. Ezt akkoriban egy fórumtárssal kibeszéltük elég részletesen - mivel ez egy több éves cikk - viszont ezt a véleményemet, ellenvéleményemet szeretném kifejteni bővebben is.

    Tehát az első dolog az, hogy abszolút nem ismerhetjük milyen gondolkodású és felépítésű egy idegen civilizáció. Mivel már csak a mi "kis" galaxisunk is akkor teret és lehetőségek milliárdjait rejti az élet különféle kifejlődésére, hogy azt elképzelni is szinte képtelenség. Ha mindezt beszorozzuk az ismert univerzummal valamint annak korával akkor a kapott eredmény szintén egy összeg lesz amit ember ésszel nem lennénk képesek felfogni. Tehát alapvetően ezt megjósolni, megtippelni is kétséges, hogy lenne bármi értelme.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 120

  • Hahhaa na peersze!

    Egy héttel ezelőtt készült felvétel:

    Muhahaha! Hát mit gondolnak ezek, hülyék az emberek? :D
    1.200 Ft kilója a fehérrépának? Betegek! Én mondom... Elsőre nem is figyeltem, csak mikor lemértem azt a 3 kis darab répát és kijött valami 300 forint feletti összeg rá. Na akkor néztem meg, hogy ez miért is ennyi?
    Ledöbbentem hirtelen... Hiszen ennyiért már jóformán 1 kiló csirkemell filét is kapok.

    Aztán végül a képen fölötte látható csomóban árult fehérrépát vettem meg 300 forintért amihez volt szár vagyis petrezselyem ami amúgy is 100-200 forint / csomó. Ráadásul itt egy csomóban volt vagy 5-6db fehérrépa + ugye a petrezselyem is...
    De ha nem lett volna alternatíva akkor se vettem volna meg 1200 forint / kilóért azt a fehérrépát! És szarok rá, hogy I. o . magyar... Amikor a hús árában mérik a sima gyökeret akkor az elsőre megdöbbentő aztán már röhejes is...

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 43

  • Trafik ellenőrzés - minimum aggályos?

    Most olvastam ezt a cikket. Illetve néztem meg a benne szereplő videót. Elég ha a videót megnézitek, mert pont - szinte szó szerint - az van leírva a cikkben is.

    A lényege, hogy a fogyasztóvédelem úgy ellenőrzi a Nemzeti Dohányboltokban a 18 éven aluliak kiszolgálásának tilalmát - illetve annak betartását -, hogy 18 év alatti gyerekeket küldenek be próbavásárlásra.
    Mindezt úgy, hogy a törvény szerint oda 18 év alatti be se mehet!
    A videóban megszólaló ügyvéd nem akarta konkrétan minősíteni az eljárást, de minimum aggályosnak tartja az ilyesfajta ellenőrzéseket.

    A szituációban több probléma is felmerül. Tipikus példája annak, amikor "odafönn" valakik kitalálnak valamit, de a konkrét következményekkel illetve betarthatósággal már egyáltalán nem törődnek. Gyakorlatiatlan gondolkodás mintapéldája ez. És ez nagyon jellemző az országunkra.
    Valaki kitalál valamit ami tök jólhangzik és minden frankó, de onnantól kezdve elfogyott a tudás és a gondolkodás, mintha valami 5 éves gyerek kívánságlistája lenne. A megvalósíthatóság és betarthatóság kérdése már nem számít. Arra már nem futja.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 159

  • A legjobb képnézegető

    Az ACDSee 3.0. Legalábbis számomra.
    Pontosan 1999-óta használom. És talán ez az egyetlen egy olyan program van, amit azóta is változatlan formában használok. Az oka pofon egyszer: egyszerű. Az egyik legegyszerűbb program mégis az alap funkcionalitása tökéletesen megfelelő és csak annyi amennyi szükséges.
    Azt hiszem még az infraview egyes változatai is hasonlóak de én ezt szoktam meg.

    A történet a következő volt. Most, hogy nemrégiben APU-ra váltottam új Win7-et is raktam fel. Gondoltam ha már ott vagyok, próbáljunk ki valami újat. Az elmúlt években kb 2x tettem kísérletet arra, hogy lecseréljem az ACDSee 3-at valami újabb verzióra vagy másik programra. Teljes kudarccal a végén.
    Na mondom most, sok sok év után hátha. Kipróbáltam az ACDSee 6-ot.

    Szép, letisztult modern felület. Kellemes fekete-szürke árnyalatokkal. Tetszetős. Ugye a 6-os verzióban már külön van a képnézegető funkció meg egy ilyen manager funkció vagy minfene... Lényegtelen, nekem a sima képnézegető kellett, azt használom csak. Amúgy munkából adódóan is rendszeresen használok PS-t, így a 6-os verzió extra funkcióira semmi szükségem sincsen.
    Szóval egy rövid ideig meg is voltunk szépen egymás mellett... Egészen addig, amíg elő nem jöttek a hétköznapi igényeim. Csupán apróságok, olyan dolgok, amiket eddig is használtam az elmúlt 13 évben... tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen egy ~ 14 éves programról beszélünk...

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 12

  • Minőségit vagy olcsót?

    A minap hallottam az m1 híradóban, hogy a magyarok még mindig inkább a minőségi termékeket veszik, ellenben az olcsó, de alacsonyabb minőségű termékekkel.

    Hát, biztos jó okuk van ezt mondani, de az én személyes és több éves tapasztalatom ennek pont ellenkezőjét mutatja. Amiről a múltkor sikerült is egy képet készíteni, ami jól szemlélteti a lényeget:

    Persze, tudom, lehet csak a legolcsóbb akciós párizsit nem töltötték újra. Biztos az fogyott ki a leghamarabb és nincs utánpótlás stb stb... Bármi lehet, tudom. Viszont a gyakorlati tapasztalatom az, hogy a valóság az amit ez a kép első ránézésére mutat.
    Mégpedig azt, hogy az olcsó cuccot viszik az emberek, mint a cukrot, a drágább minőségibb pedig nem annyira. Ez nem azt jelenti, hogy az emberek csak az olcsót veszik, de hogy abból többet az 100%. Ugyan ez a jelenség megfigyelhető a többi polcon is. Az akciós ill. olcsóbb termékek villámgyorsan kiürülnek és alig bírják tölteni utána a polcokat. Ellenben a drágább de minőségibb áruból csak pár darab fogy.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 85

  • Rántotta felturbózva

    Másként nevezhetnénk parasztreggelinek is, de ezt valamiért nem szeretem.
    Talán ez az egyetlen "főt" étel, amit gond nélkül és mindenféle komolyabb supporttól mentesen eltudok végezni egymagam. :)

    Túl gyakran persze turbózott tojást se csinálok. Kell hozzá egyfajta hangulat, meg persze egy doboz sör. Úgy szeretek "főzni". Közben kortyolgatok és mire elkészülök a kajával, addigra kellemesen meghozza az étvágyamat is. Ja igen, azt tudni kell, hogy nekem egy ilyen pofonegyszerű kaja elkészítése is minimum 45 perc! Mert mindent szépen komótosan előveszek, felvágok / előkészítek... és mikor minden kész, na akkor kezdem el sütni / főzni. Közben meg elkortyolgatom a sörömet...

    Tehát akkor nézzük a hozzávalókat:

    - tojás (jelen esetben 8db)
    - hagyma (2 egész fej apróra vágva)
    - zöldpaprika
    - krumpli (2 egész darab)
    - kolbász (lehetőleg valami finom csípős házi)

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.