2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mennyit költesz élelmiszerre egy hónapban?

  Lelövöm a poént, mi 50, nagyon max ritka esetben 60k / hó, két főre.
  Kéthetente egyszer megyünk nagybevásárolni. Ilyenkor általában 20 ezerből kijövünk. Ehhez jön hozzá a mindennapi reggeli/tízórai, meg nagynéha leugrunk a boltba pár cuccért. Így jön ki a havi 50k.

  Ez nem egy felmérős topic. Bár ha annyi adat érkezne, hogy érdemes, akkor számítok belőle egy átlagot azért, de nem ez a lényeg.

  Jómúltkor beszélgettünk egy fórumtárssal a fizetések kapcsán a megélhetésről. Ő írta, hogy náluk két főre havi 100k a kaja. Én meg persze elképedtem. Mondta, hogy semmi extrát nem vesznek, mégis ennyi jön ki. Persze ez annak a kapcsán jött, hogy nem élnek valami fényesen.

  Mielőtt jönnének a félreértő hsz-ek leszögezem, egyáltalán nem gondolom azt, hogy nem lehet ennyi pénzt kajára elkölteni havonta. Dehogyisnem. Még jóval többet is el lehetne. Gondoljunk csak bele, ha mindennap étteremben vacsoráznánk akkor az kb havi ~200k-ba is bekerülne két főre egy közepes szintű étteremben.

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 92

 • Az ilyet mért nem lövik le?

  Most olvasom... És igaz csak költői kérdés szintjén, de ez merült fel bennem...

  "A tényállás szerint a rablás és szeméremsértés miatt többszörösen büntetett előéletű Domján Gábor 2009. november 26-án követte el tettét. Ellopta a korábban őt nevelő, 82 éves nagyanyja 70 ezer forintos nyugdíját. A pénzt a helyi italboltban eljátszotta, elitta, majd visszament az asszonyhoz, és a veszteség miatti indulat, valamint a sértett számonkérése miatt egy fejszével megölte őt. Tizenegyszer sújtott az ágyban fekvő áldozata fejére.

  A nagymama holttestét másnap találták meg otthonában, szökésben lévő unokáját néhány nappal később elfogta a rendőrség és eljárást indított ellene.

  A pszichológus szakértő korábbi véleménye szerint Domján Gábor pszichopátiás személyiség, állapota sem gyógyszeresen, sem pszichoterápiával nem javítható, és fennáll a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követ el."

  forrás

  Folytatás...

  Dany007 11 éve 48

 • Ez már mindennek a tetje!

  Kész vagyok...
  Most olvastam a hírt... Ha csak félig is igaz, akkor itt a döntéshozók tényleg meghibbantak.
  Ez már mindenen túltesz:

  Alanyi jogon kapnának lakást a tenni akaró romák

  Hát a k*** a****t az össze ***** nek!
  Igen, mérges vagyok. Kiadom magamból. Nem lehet hozzászólni, de legalább olvassák el minél többen.
  Mi éveken át gyűjtöttünk, spóroltunk mire nagy nehézségek árán egy lakáshoz jutottunk, aminek hitelére a fél fizetésemet költöm még vagy 25 éven át! :((
  Ezek meg alanyi jogon kapnának lakást csak azért, mert az egyik(!) hajlandó dolgozni? És mert a gyerekek normálisan járnak iskolába!? Hol élünk?
  Ha ez megvalósul akkor elmennek a **** *****be. :(((

  Mert az ingyen lakás olyan dolgokért, ami más rendes állampolgárnak alapvető (a munka és a gyerek iskolába járatása), attól még itt nem lesz változás.
  Persze nem félek attól, hogy ezután tömegével mennének dolgozni... Biztos lesznek itt is kiskapuk és ezt a pénzt megint olyan emberektől veszik majd el, akik amúgyis - ingyen lakás nélkül is - tisztességesen dolgoznának.

  Dany007 12 éve

 • A válság valósága?

  Pár napja olvastam ezt a cikket.

  Egyszerűen röhej, hogy egy év alatt mennyit csökkent bizonyos területeken dolgozók átlagfizetés, miközben a banki, pénzügyi szektoré mennyivel nőtt.

  Hogy ezen röhögni vagy sírni kéne, hát én inkább sírnék. Nem tudom hogy várnak ettől bármiféle fellendülést is... De így biztos nem lesz. Tényleg az látszik, hogy a gazdagabbak, jobb módúak mégjobban élnek, a szegények meg még szegényebbek lesznek.
  A gond csak ott van, hogy a vásárlóerő nagyrészét az a bizonyos szegény réteg teszi ki, mivel számszerint belőlük van a legtöbb.

  Ezek után még csodálkozik valaki, ha az orvosok tömegével mennek ki külföldre?
  A múltkor néztem egy interjút a tévében. Valamelyik híradó valamelyik minisztert(?) - nem emlékszem pontosan kit - kérdezett az orvosok kivándorlásáról. Az ő véleménye az volt, hogy itthon az orvosoknak nincs elég kihívása! Ezért külföldön keresnek kihívást, és ezért itthon is nagyobb kihívást kellene nyújtani nekik. Szerinte ez lenne a megoldás.

  Folytatás...

  Dany007 12 éve 131

 • VLC player, mit rontok el?

  Már évekkel ezelőtt próbáltam a VLC-t, leginkább a videogyorsítása miatt, de sosem maradt tartós az együttélés.
  Sok szutyok lejátszó után ma megint megpróbálkoztam vele, hiszen mindenhol ezt tartják a legjobbnak. Rengeteg beállítással, lehetőséggel, támogatással stb...

  Szóval kipróbáltam és le vagyok döbbenve. Valamiért "nem megy".

  Ezalatt azt értem, hogy alig van beállítási lehetőség. Persze hang be-kimenet, meg alap EQ. De ennyi.
  Ami a legjobban bosszant, hogy az egyedileg beállított EQ-t nem lehet elmenteni! Nincsen mentés gomb, csak bezárás. Okés, gondoltam magától menti és megtartja. Meg is tartja, egészen addig amíg be nem zárom a lejátszót. Újbóli megnyitásnál megint minden sáv alapértelmezetten van és állítgathatom be újra.
  Mit szúrok el? Hogyan kell az egyedi EQ sávok beállításait menteni? Mert azt nem hiszem el, hogy egy ennyire dicsért programban ilyet nem lehet.

  A másik gond ami szintén bosszant, hogy még hardveres gyorsítással is akad 1-1 fullHD film. Röhej. Valamint megint biztos elszúrtam. Be van állítva a hardveres, gpu gyorsítás engedélyezve.
  Látszik is mert a CPU terhelés ~ 20-30% között mozog, viszont a kép mégis láthatóan akad. Na nem vészesen, de zavaróan.

  Folytatás...

  Dany007 12 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.