2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nem csak a COVID miatt lettünk zárkózottabbak

    Régebben tökre szerettük bevonni az olvasóközönséget a szerkesztőség életébe. Tök sokat írogattunk a szerkesztőségi blogba, offtopic dolgokat Facebookra, vagy éppen a logoutra, sokkal személyesebbek voltunk a saját oldalunkon, meg videóztunk is felvállalva a bakikat és a bizonytalanságokat, de ez - egyébként minden különösebb elhatározás nélkül - elmúlt. És igazából ennek az az oka, amiért magánemberként sem szólunk hozzá közösségi oldalak bejegyzéseihez, meg nem írjuk meg, amikor lemegyünk Tapolca mellé a csapattal és még a Legenddnek is szólunk, aztán pár sör mellett megvitatjuk nem csak az élet, hanem a szakma dolgait is. És amúgy ezekből tök sok dolgot meg lehetne osztani.

    De valami megváltozott.

    Elromlott.

    Mondhatjuk, hogy nincs ma már egy cikkünk se, ahol ne jelenne meg néhány igazi türhő. Aki csak fikkant egyet, beszól, irigykedik, alázni próbál. Csak úgy a semmiből, igazából minden alap nélkül rugdalózik, levezeti a feszkót, frusztrált, vagy csak simán gonosz. Hogy már mintha azt is szégyellni kéne, hogy egy Tapolca melletti kis faluban van egy elég leszottyadt házikónk, ami amúgy a nejem családjáé, ér összesen 4 gurigát (pont fel lett becsültetve nemrég egyéb okok miatt), ebből a nejem szülei birtokolják a felét, amiből a nejem a tesójával majd egyszer (minél később, lehetőleg) örökli a negyedét, na annak a fele meg majd officially is az enyém lesz.

    Folytatás...

    Bog 3 éve 139

  • Lépj túl a Káli-medencén!

    Egy medencével odébb is fantasztikus a környék, de még nem olyan felkapott. Kis ajánló a Művészetek Völgye vonzáskörzetéhez.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 4 éve 28

  • Jordánia 24 percben

    Ammán, Wadi Rum, Petra, Holt-tenger, Wadi Bin Hammad, Dzseras, meg ami még útközben volt. Mondjuk a kajálások, a közlekedés... ami nem volt, az a Vörös-tenger (időszűkében ezt áldoztuk be legkönnyebben), de különben amit 8 napba bele lehet tolni, azt beletoltuk becsülettel és alapvetően remek volt.

    A videóban a költségekről nem esik szó, ha mindent (az összes apróságot is) összeadunk, repjeggyel, bérautóval, benzinnel, belépőkkel, kajálásokkal és szállásokkal együtt fejenként valamivel 300k alatt állt meg a történet, ami sokkal-sokkal több, mint amit előzőleg terveztem, főleg, mert a korábbi években meglátogatott Grúzia és Azerbajdzsán jóval olcsóbb. Ezen a 300k-n egyébként lehet húzni jó időben szervált repjeggyel, meg olcsóbb éttermekkel, de Jordánia a szolgáltatások árak kapcsán inkább a hazai szinthez van közel.

    Folytatás...

    Bog 4 éve 0

  • Taipei fura kaják

    Voltam Taipeiben nemrég újra. És mivel eddig is imádtam az ottani éjszakai piacokat, ezért ezt a mostani alkalmat leginkább arra használtam ki (a ROG Phone 2 bemutatója mellett), hogy elmenjek megint ilyen helyekre, de ezúttal célzottan a riasztónak tűnő kajavonalra is rárepülve. Nyilván nem ad hoc jelleggel, hanem találtam egy vezetett túrát (20 USD), ami 12 kóstolást ígért és hozzá guide-ot. És roppant módon meg voltam elégedve, úgyhogy lett is belőle videó:

    Bog 5 éve 4

  • Bog utazik: Azerbajdzsán

    Tavaly megvolt Grúzia, ezért érdekes volt a régióból egy más vallású és sokkal gazdagabb ország megismerése is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 5 éve 25

  • Hazajönni

    Szeretek utazni. Nagyon. Minél többet, többfelé.

    Szerencsére a munkám miatt ez nekem sokszor könnyebb, mint másoknak. Sajtóutak, rendezvények, évente 6-8 alkalommal biztosan repülőre ülök Ferihegyen. Vagy többször. És egy csomószor meg lehet oldani, hogy előbb menjek, vagy kint maradjak és körülnézzek úgy is, mint egy turista. Eljutottam messzi helyekre, Kalifornába és Kínába, de az európai országok zömét is kipipálhatom, bár sokszor csak egy-egy várost, vagy régiót látok. Van YouTube csatornám is, kifejezetten az utazásaim kapcsán.

    De én hazajönni is szeretek.

    Mert nekem itt van minden. A családom. A kutyám. A munkám. Az otthonom. Ott élek, ahol felnőttem, mindent ismerek, az összes ösvényt, kanyart, egy csomó házhoz, utcasarokhoz köt valami emlék. Tudom, hogy melyik lépcsőfok inog, tudom, hogy ezt a kanyart be lehet venni 40-nel, tudom, hogy melyik fekvőrendőrön ér le a kocsi alja, tudom, hogy a buszmegálló pontosan hány másodpercen belül érhető el a kaputól, tudom, hogy melyik kerítés mögött vannak ugatós kutyák, tudom, hogy hol omlik a támfal a járda mellett és tudom, hogy hol kell lehúznom automatikusan a fejem, ha esik a hó és megereszkednek az ágak.

    Folytatás...

    Bog 6 éve 4

  • Bog utazik: Grúzia

    Addig menjetek, amíg ilyen. Odajutni kicsit szívás, de kárpótol az ország ezért, noha nem árt felkészülni a furcsaságokra.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 6 éve 53

  • Footgolf? Legyen rögtön PH!ootgolf!

    Amikor a focit és a golfozást keresztezik, abból nagyszerű sport kerekedik ki, amit akárki játszhat, aki képes egy egyeneset a labdába rúgni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 20

  • Csutka, a mudi

    A Mobilarena szerkesztőségében több mint fél éve rendszeres vendég egy fekete kutya, Csutka.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 7 éve 139

  • Tajvan másodszor

    Négy éve voltam először, most ismét eljutottam Tajvanra. Videós kontent, költségek a varázslatos ázsiai országból, amit nem ismernek el.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 36

  • Egy low-budget esküvő története

    Kevés pénzből, sok kreativitással, fantáziával is lehet maradandó esküvőt csinálni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 165

  • Kiégett Ferrari a ház előtt

    Felkapta a net a sztorit, úgyhogy megírom a saját verziómat, ami szerintem meglehetősen tényszerű lesz, lévén az autó itt áll(t) a ház előtt. Láttam az erkélyről, amíg még autó volt.

    Volt egy heves vihar éjjel, jól ki is nyitottunk minden ablakot, hogy fújja ki a meleget a szél, ez egyébként kimondottan hatásos volt, aztán nyugovóra tértünk. Éjjel, 01:30-kor volt egy komolyabb csattanás, amit több kisebb követett, menyasszonyom fel is ébredt, hogy jajmivoltez, én pedig mindig bazira nyugodt vagyok, úgyhogy mondtam, hogy biztos leesett valami fadarab valahonnan, ne is törődjön vele. Ám kisvártatva elég erős fény jött be kintről, úgyhogy mégis felkeltem megnézni, hogy ez mi, és nem kellett nagyon elhúznom a függönyt, hogy tudatosuljon, hogy tűz van. Egy húbazmeg után pattantam is ki az erkélyre, hogy tájékozódjak, közben lazán levertem a karnist, de addigra a lány is talpon volt és neki bezzeg az volt az első szava, hogy "a Ferrari!".

    Folytatás...

    Bog 12 éve 34

  • Először Ázsiában: Tajvan

    A Computex ürügyén jutottam ki Tajvanra, de a kiállításnál ezerszer érdekesebb maga az ország.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 79

  • Gázművek konteo

    Képzeljen ide az olvasó egy veretes káromkodást, ezzel kezdődik ez a bejegyzés. Megvan? Oké, én két hete folyamatosan ezt gondolom, alanya a Gázművek.
    Történt ugyanis, hogy egy verőfényes szeptember végi napon a fent említett cég kiragasztott egy szép papírt a társasház ajtajára, miszerint ők fel fogják túrni az utcát, mert cserélik a vezetéket, minek következtében november végén egy napig (8-16h között) elzárják a gázt, hogy átkössék a házat. Nem vagyok egy nyeretlen kétéves, pontosan tudom, hogy ez necces, mert könnyen lehet olyan következménye, hogy nem lesz gáz. Mivel én csak bérlem a lakást, ezért szóltam a tulajnak, hogy szerintem készítse fel a közös képviselőt a bonyodalmakra, de illető úriember nagyon magabiztosan állította, hogy nem lesz gond.

    Nos, gond az lett. Gáz pedig nem.

    Ugyanis az van, hogy amikor visszakötik az ojjektumot, akkor végeznek egy nyomáspróbát. Ha szerintük ez alapján valahol szivárgás van, akkor nem kötik vissza a gázt, csak akkor, ha a társasház a szivárgást megszünteti. Mivel van némi közöm az építészethez (rokoni ágak sora köt ide), ezért hamar megtudtam, hogy ez eléggé várható volt, mivel pár évtizede még a fővárosi földgázt vizezték, ezért az ekkoriban épült házak vezetékeinek tömítései és csatlakozásai úgynevezett kócos technológiával készültek, kóc van szigetelőanyagként benne, mert az a vízpárától jobban összeáll.

    Folytatás...

    Bog 12 éve 40

  • Lisszabon és környéke

    A portugál fővárosban jártunk, s kimondottan ajánljuk. Élménybeszámoló.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 12 éve 23

  • Regénycsíra

    Nincs vége. Mindössze próbálkozás, hogy van-e értelme egyáltalán.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 22

  • Regényt írok

    Nem tudom, hogy miért, de elkezdtem írni egy regényt. Csak úgy. Mert hátha menni fog. El is készült hat fejezet, és most nem tudom, hogy hogyan tovább. No, nem a sztori rekedt meg, mert azt elég könnyű csűrni-csavarni, így belemászva a cselekménybe már értem, hogy mondjuk a 24 szerzői miképp tudnak újabb és újabb fordulatot bevinni a sorozatba. Nem nagy ügy, fogunk egy korábban jelentéktelen mellékszereplőt, kicsit piszkáljuk, amíg nem csinál valami bődületes baromságot, aztán megint van két-három rész, amíg meg lehet oldani, ez ilyen baromi egyszerű.

    A gond inkább az, hogy nem tudom, hogy jó vagyok-e egy regényre. Bochanak persze átküldtem már és Zita is elolvasta, de ők elfogultak. Azt sem tudom, hogy ha továbbírom, akkor van-e értelme. Ki fogom-e tudni adni? Megveszi-e valaki? Egyáltalán: milyen dolog az, hogy egy mobilos újságíró bűnügyi regényt ír?

    Azon is gondolkodtam, hogy kiteszem az első pár fejezetet ide, a logoutra. Olvassátok el és utána mondjátok meg, hogy érdekelne-e benneteket a könyv. Egyáltalán: érdekel bárkit is egy könyv manapság, amikor mindenki netezik?

    Bog 13 éve 35

  • Svédország - turistaszemmel

    Egy hetet töltöttünk el a déli részen. Az ország, ahol minden működik.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 110

  • Raklet - ez mindig kiváló

    Nem tudom, hogy ki ismeri a szerkezetet, elektromos és jellemzően süt, a neve pedig raklet. A raklet egy pofonegyszerű cucc, van benne egy darab fűtőszál, ami kicsit kanyarog egy négyzetes, esetenként kör alakú teflon lap alatt, alulra pedig X darab kisebb tálcácska tolható be, ide kerül a sajt. Felül közben süthető konkrétan bármi, mi jellemzően a csirke, bacon, gomba, hagyma, cukkini vonalat szoktuk erőltetni.

    Ehhez a kombóhoz nem árt még egy szögegyszerű saláta, illetve némi kenyérnemű sem.

    Ennyi, kész a vacsora (ebéd), s mivel a raklet jellemzően nem két főre kalkulál, ezért mi jellemzően meghívunk 8-10 embert, bontunk pár bort. És baromira adja. Leginkább azért, mert iszonyatosan hangulatos, hogy körbeülünk egy asztalt, aminek a közepén ott sistereg a kaja, mindenki forgatja, cseszegeti a sülő terméket, néha valaki lesöpör a tányérjára egy adagot, szedegetjük ki a sajtot alulról, megy a táplálkozás, és rendre mindenki legalább három kört bevállal.

    Folytatás...

    Bog 13 éve 15

  • Karakterek focin

    Mióta is járok minden héten egyszer ugyanazokkal ar arcokkal focizni? Talán 2002-ben kezdtük, s azóta töretlen a lelkesedés. Néhány ember lemorzsolódott, újak jöttek helyettük, de együtt öregszünk, viszont a játék szeretete állandó. És ennyi év után már nagyon ismerjük egymást, vannak jellegzetes karakterek. Bemutatnék pár arcot, szerintem minden kispályás csapatnál megvannak ezek a típusok.

    A szakértő lúzer
    Az egyik kedvencem. Majdnem mindig jön, pontosan, időre, tutira van valami meze, pöcsöl még a lábszárvédővel is, pedig soha nem rúgjuk szét egymást, nyilván. De neki kell a profi-feeling miatt, meg kenegeti is magát Richtofit cuccal, mert "tudod, a múlt héten ráhúzódtam a régi sérülésre", aminek olyan szaga van, hogy menekül az öltözőből minden élő ember, plusz az esetleges növények is. A pályán nem mozog rosszul, de valamitől mindig ő lesz a balfasz a végén, rajta megy el az utolsó passz, mellélövi az üreskaput, őt szerelik utolsó emberként. Nem jó vele lenni, pedig a beszólogatásokat, vicces sértéseket zokszó nélkül tűri. Ha le kell ülnie a padra mondjuk csere miatt, akkor ha valakit talál, biztos elemzi a "csapat" játékát és pontosan tudja, hogy mit kéne tenni, de senki sem veszi komolyan.

    Folytatás...

    Bog 13 éve 12

  • Újra felfedezett sport: ping-pong

    Csak azért nem vagyok tökéletes gömb, mert amióta az eszemet tudom, szeretek sportolni. Az alacsony fickókra tervezett tevékenységek zömét mind kipróbáltam, fiatalabb koromban volt az életemben tenisz (6 év), evezés (kajak és kenu), bringa, illetve amióta járni tudok, próbálok labdát is rúgni. Ez utóbbit hetente kétszer két órában volt kollegákkal és haverokkal toljuk, teremben és műfüvön.

    Viszont amikor 12-13 éves voltam, akkor egy évet jártam a BSE-be asztaliteniszezni.

    És most Zitával újra felfedeztük magunknak ezt a sportot. 600 pénz, per fő, per óra. Labdát és asztalt kapunk ezért cserébe, ütőt is adnak ha kell, de most már nem kell, mert annyira belelkesedtem, hogy vettem egy 700-as szintű ütőt. A dologban egyébként az még az igen kellemes, hogy az általunk használt ojjektum jellemzően üres, csak mi megyünk le játszani, így aztán komoly anyázásokat is el lehet ereszteni a játék hevében. Z egyébként is olyan ebből a szempontból, mint Monica Geller.

    Folytatás...

    Bog 13 éve 8

  • Pókszázlábú

    Létezik egy ilyen állat, hogy pókszázlábú. Ez a legdurvább kombó az ízletlábúaktól irtozó júzerek szempontjából, mert egyrészt rettentően ergya kinézete van, másrészt elég nagyra meg tud nőni (4-5 centis testet is birtokolhat), harmadrészt baromi gyorsan közlekedik.

    Jelentem: nem kiirtható, ugyanakkor bizonyos források szerint még védett is. Nem mintha ez annyira zavart volna minket az elmúlt pár hétben, mert 8-10 darabot biztosan elintéztünk. Nem tudom, hogy az olvasók közül ki találkozott már ilyesmivel, megosztom az én tapasztalataimat.

    Egyrészt én annak ellenére utálom az összeset, hogy kábe együtt nőttem fel ezekkel. Buda, kertes ház, ott van fauna bőven, a pókszázlábú a kellemetlen véglet, de még emlékszem arra az estére, amikor a kertben egy őz figyelt frankón, meg a borz, a róka és a vaddisznó sem voltak éppen ritka vendégek. Manapság kicsit belakta a városból kimenekülő újgazdag nép a környéket, de róka még volt tavaly, sün is gyakori, nyest pedig tutira van nagy mennyiségben, lévén minden reggel össze van járkálva Károly (a kocsi) teteje és egy-két kulát is elhelyeznek a spoileren. Mókussal pedig 20 centiről szemeztem reggel hétkor pár hete, élvezte a napsütést, amíg meg nem moccantam. Régebben bagoly is volt, nagyon bírtam a hülye fejüket, no meg lábatlan gyík (amire kígyót kiabál a sok tudatlan, a kutya pedig szétszedi szerencsétlent).

    Folytatás...

    Bog 13 éve 36

  • Kommunikáció duguláselhárítás kapcsán

    Azt gondolod, hogy az ürítek-lehúzom-illatosítok munkafolyamatba nem csúszhat hiba, s ez jellemzően így is van. De amikor nem, akkor beüt a szar. Szó szerint.

    Velem ez történt.

    Sebaj, láttam már ilyet, hosszú élettapasztalatom van így 30 felett, úgyhogy ezzel a tudással felvértezve láttam neki a probléma megoldásának. Az első lépés a kefe. Ha az ember ügyesen forgatja, akkor hamar eléri, hogy a lent beszorult végtermék bizonyos részei elszakadnak a törzsanyagtól, és barnára színezve a csészét kitöltő vizet hamara a felszínre kerülnek, más eredményt viszont nemigen érhetünk el vele.

    Második lépés a misztermászkül és társai öntögetése, majd a reménykedés, ami totálisan hiábavaló.

    Ezek után jönnek a barkácsmegoldások. Fadarab, csőgörény (tudjátok, hogy ez mi?), rugalmasabb rúd döfködése. Nyakig a szarban.

    Úgyhogy fel a netre, rákerestem a duguláselhárításra, s ahol voltak árak is (horror), meg egy órán belüli kiszállást ígértek, azt feltárcsáztam.

    Nos, egy duguláslehárító ügynök nyilván mindennap hallja és használja a szar, fos, kakalé és hasonló szavakat, de az ember valahogy nincs felkészülve arra, hogy most konkrétan azt kéne valahogy cizellált és kulturált mondatokba öntenie, hogy visszajött a szar és baromi gyorsan kéne segítség.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 42

  • Gazdálkodjatok okosan és ezt ne vegyétek meg

    Beszívtam. Nem úgy, hanem a helyzetet. Átvertek mint macskát a platánfán, vagy ilyesmi.

    Megyek az Intersparban a sorok között, mint egy ember, hoppá, ismerős doboz, kék és piros, gazdálkodj okosan. Egyből rámtört a nosztalgia, hogy wazze, ezt mennyit nyomtuk anyámékkal kölyökkoromban, amikor 87-ben Görögországban voltunk, se TV, se melegvíz autentikus házban, akkor ez volt az esti program. Apám meg első este felcseszte az agyát a szerencsekártyákon, hogy borítékos sorsjeggyel szobabútort nyertél, és gyártott sajátokat. Mondjuk: addig-addig játszottál borítékos sorsjeggyel, amíg 1000 forintot vesztettél, vagy egy kellemesebb: az infláció miatt a mosógép ára az eddigi 1500-ról 15000-re emelkedett. De a leggenyább az volt, hogy "beköszöntött a proletár-diktatúra, mindenkitől azt vehetsz el, amit csak akarsz". És akkor még javában tombolt a szocializmus.

    Úgyhogy - visszakanyarodva történetünk magvához - megvettem ezt a new editiont, 20.000 forintos volt az oldalára rajzolva, milyen up-to-date - gondoltam. Hazahoztam, kinyitottam, és pár perc múlva már anyáztam. Mert az egy dolog, hogy a tábla olyan, mint egy hirdetési újság zanzásítva (Pick, OTP, Mediamarkt, Citroen, Vista, stb), de nem lehet vele játszani.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 27

  • A gugli azért gennyes egy banda

    Túl sok ez nekem. Túl sok Google, minden Google, csak a Google. Eddig csak elemzők próbálták felnyitni a népek szemét, hogy itt valami veszélyes dolog alakul, de most láthatjuk mi is. Te is.

    Ezeknek mindenben benne van a kezük. Mindenben, ami internet. Mindent akarnak, és meg is szerzik, és elképesztően rafinált módon. Ugyanis amit a Google csinál az jó. Jó neked, jó nekem, jó mindenkinek, amíg egyénekként használjuk a rengeteg tényleg professzionális, ingyenes szolgáltatást.

    És ezt már több éve megtervezték. Hogy a Google Mail, Earth, Wave, Lattitdue, Maps, Android, Adsense külön-külön is rohadtul meg vannak csinálva, az egy dolog. De hogy ezek egy baromi nagy rendszerben működnek az már nem vicces. Hanem félelmetes. A Google egy dolgot biztosan tud: olyan dolgot adni az embereknek, ami jobb, mint a konkurencia, vagy ingyenesebb. És akkor ezt fogják használni.

    Kereső? Kipipálva. Térkép? Az is. Navigáció? Ingyen és bérmentve. Korlátlan levelezés? Nem volt probléma. Böngésző? Készen. Oprendszer? Az is, ráadásul minden platformra.

    És állati jó, hogy minden mindennel kommunikál, szinkronizálja a névjegyzékem, megosztom a Gmailből a YouTube linkeket a telefononom át a Facebook-on, de még meg is taggelem GPS pozícióval, amiből egyből látszik a térképen, hogy hol vagyok, tényleg kiváló.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 57

  • Sorakozó!

    Hogy mennyire begyepedesett, posztkommunista, maradi és segghülye a társadalom, arra a legjobb példa a sorban állás. Hogy belénkégett évtizedeken át, hogy ha sor van, akkor elöl biztos valami atomfasza cuccot osztogatnak, és egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy furakodjunk, tolakodjunk, lökdössük egymást, de ha azt nem lehet, akkor minimum olyan sűrűn álljunk, hogy egymás szájvizét (ha van egyáltalán) molekulárisan tudjuk elemezni.

    Mondok egy példát.

    Kora délután, hétköznap, Újbuda center, posta. Belépek, két pultnál dolgozik ügyintéző. Már az ajtóban ott a tábla, hogy "kérjük, hogy a választott ablaknál álljon sorba." Ezen én élből felcseszem az agyam, de kellemes meglepetéssel veszem észre, hogy a várakozók a józan eszükre hallgatva, saját idegrendszerük megkímélése okán automatikusan leszarták a táblát, és egy sorban álltak, aki elöl volt, az pedig a felszabaduló pulthoz lépett.

    Így igazságos, így kiszámítható, így kulturált és így normális, ugyanis. Mindenhol így van, tőlünk nyugatra.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 18

  • Rohadt kátyú

    Beszoptam. Este fél 10-kor a Pongrác úton, nem messze a Liget tértől beleszaladtam egy kátyúba, ami délelőtt még nem volt ott. Pont a nyomvájúban volt, későn észleltem, elkaptam a kormányt, a rohadt luk pedig a kerék szélét. Volt vagy 20 centi mély, szétütötte a felnit.

    Egyből el is kezdett kopogni és rázni a kocsi, az első lehetőségnél félreálltam, s bár semmi nem látszott kívülről, biztos volt, hogy ezzel így tovább nem lehet menni. Eldöcögtem a benzinkútig, kutas csávó rettentő jó arc volt, kifordítottuk a kereket és ott volt az ütés.

    Azt mondta, hogy ha kártérítést akarok, akkor hívjam ki a zsarukat, 1 óra alatt talán ki is érnek. Kellemes programnak ígérkezett este 10-kor Kőbánya legzűrösebb környékén bónusz barátnő. Úgyhogy hagytam a francba, és csak reméltem, hogy a futóműnek nem lett baja.

    Nem lett, a felni is javítható pár ezerből, úgyhogy nincs vész, de.

    A büdös francnak nem lehet úgy megcsinálni az utakat, hogy ez ne forduljon elő. Tudom, hogy szélsőséges az időjárás, de a rohadt életbe: ahol faltól falig van aszfalt, folytonossági hiba nélkül, ott nincs kátyú. Hogy miért nem lehet úgy megcsinálni egy úthibát, hogy ott teljes szélességben kicseréljük az aszfaltot? Kéregből mondok 10 olyan utat Pesten, ami olyan, mint egy patchwork, esik szét, hullik darabokra.

    Folytatás...

    Bog 14 éve 35

  • a jövő nemzedéke

    voltunk szombaton egy lightos, s már-már classic kategóriájú kiránduláson, jelesül libegő fel, kiláttunk a kilátóból, aztán az erdőn keresztül a tündér-szikla érintésével le. 2-3 óra alatt megjárható, nem egy nagy cucc, de kikapcsol.

    a jó idő ellenére alig-alig voltak népek.

    a kilátó előtt ücsörögtünk nyugisan, amikor két tizéves kiscsávó, hmm, összeszólalkozott, amit a műértő közönség abból vehetett észre, hogy az egyik fiúcska szájából ordítva hangzott el a következő mondat: széjjelbaszlak, te geci! erre már apuka is megélénkült, de nem az volt, hogy lenyomott két rohadt nagy sallert a fiának, hanem hogy ne szaladgáljál már ennyit.

    eldobom az agyam. és 7-8 év múlva ez a kis lurkó (pöcs) felnő és elmegy szavazni.

    jöjjön az ellenpélda: a sziklánál ültünk (inkább rajta), amikor felbukkant egy család négy gyerekkel, olyan 4-12 éves kor közötti egyedekről van szó. nyilván nem libasorban jöttek, mert azok is szaladgáltak mindenfelé, de élből ránk köszöntek (hoppá!), felfértünk mind a kis sziklára, aztán megkérdezték, hogy merre kell menni, és távoztak, a nagyobbik lány vigyázott végig a legkisebb srácra. még láttuk föntről, hogy mennek lefelé lelkesen, és ez azért kellemesebb érzés volt, mint a széjjelbaszlak, te geci.

    Bog 15 éve 38

  • kőbánya-libegő-kőbánya: milyen lehet hétköznap?

    személyes indíttatású anyázásnak indult morgás lesz ez, erősen benyugtatózott állapotban, visszafogva magam, mert ha tényleg azt írnám, ami a fejemben van, akkor az egészet ki kéne sípolni.

    vasárnapi programom nekem jellemzően az, hogy meglátogatom anyámékat, s véletlenül pont mindig ebédidőben érkezem, így aztán - ha már ott vagyok - eszem is. ez laza 20km oda, ugyanennyi vissza, mert kőbánya-zugliget távról van szó, amely egyre inkább hasonlít egy hardcore adventure játékhoz, némi útvesztős felhanggal.

    nincs olyan út, amin haza tudnék menni. nincs, bazze, mert az egész rohadt várost sikerült EGYSZERRE széjjelba... khm. széjjeltúrni. a jó öreg kőbányai-baross-kecskeméti utca-erzsébet híd útvonal bukta, mert az új főutca miatt lezárták a belvárost. ha a kerepesin megyek, akkor a keleti előtt már horror, de most hétvégén bónusz nehezítés a blaha, ahol a körúton szétszedték a síneket, ezért sávelhúzással lehet átmenni a téren. és nem hittem el, az emberek olyan szinten balfaszok, hogy ha nem egyenesen megy át a sáv, hanem kifliben, akkor öttel mennek ott, miközben azt a kis flikkflakkot egy guruló gardróbra emlékeztető wagon r-rel is 40-en lehet abszolválni, de nem, anyuka meg apuka ott faszozik, ami miatt a keletiig áll a rákóczi út, basszátok meg.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 28

  • voltunk flashmobon

    17:30-kor ott voltunk a moszkván, hogy megnézzük a májkül dzsexon tribjut densz flesmob második felvonását. itt van neki weboldala: mjdt.atw.hu

    már fenn van a jutúbon, mindhárom rész, lehet tájékozódni, de inkább némi személyes.

    szerintem a flashmob az, amikor megleped a járókelőket, nem tud róla senki, csak úgy keletkezik, tart egy picit, aztán véget ér. a klasszikus best ever flashmobot azért linkelném: hammertime

    itt meg az volt, hogy odaértünk negyed hatra és már nem volt hely a moszkván a nagylépcsőn, de a bkv ház (metrólejáró) tetejéről is kameráztak, a téren pedig a vasárnap délutáni kósza forgalom helyett vagy 150 fiatal próbált lézengeni, de ehelyett hamarosan egy nagy kört alakítottak ki. ide még azok a járókelők sem tévedtek be, akik tényleg csak járókeltek, mert ki a tököm akar átmenni premier plan egy nagy emberkörön.

    aztán fél hatkor tényleg felhangzott 450 wattnyi zene, kisétált egy feketébe öltözött csávó és elkezdte, azzán csatlakoztak hozzá jó sokan, és tényleg látványos volt az egész, jól betanulta a nép a koreográfiát, kongrats, meg minden, mi is jól levideóztuk. de ez semennyire nem volt flashmob, inkább össznépi táncitánci, mondjuk ennek abszolút megfelelt.

    Bog 15 éve 4

  • szerkesztőségi összejövetel

    gubro, bocha, (an)dante meg én. hírszerkesztőnk hazatolta az arcát dajcslandból, úgyhogy ilyenkor kicsit összegyűlünk, eddig jobbára a szlovák sörözőben toltunk be egy tatárt, de miután én úgyis ott ebédeltem szombaton mással, ezért most rendhagyó módon elmentünk bowlingozni.

    muhaha.

    kinéztem az interneten, hogy viszonylag jól megközelíthető, de olcsó helynek számít a lurdy-ház, úgyhogy ott nyomtunk le két órát. hát olyan is volt. az egy dolog, hogy mindannyian totál fakezűek vagyunk (elsőt én nyertem, másodikat bocha, harmadikat gubro), de andante kicsit később befutott, aztán második gurításnál nyomott egy strike-ot. ez volt az utolsó értékelhető dobása. ám azért ilyen olcsó a lurdy, mert a pálya egy rakás szar, ha nullát dobtál, akkor is számolt egyet, a golyók rendre nem jöttek vissza, a bábukat nem bírta felállítani a gép, a szerencsétlen staffot öt percenként küldtük be hátra, pedig bocha beajánlotta, hogy majd ő hátramegy és felrak egy új ROM-ot.

    aztán jött az idea, hogy csocsózzunk. kiderült, hogy (an)dante hmm... hát nem egy magasan képzett játékos, úgyhogy hátul próbáltam tartani a frontot és egész pályáról aláztam meg gubro bácsit. így is kikaptunk, úgyhogy áthúztunk a tölgyfa utcába, az osterbrauba (kafa hely), ahová már befutott bolondember is, úgyhogy itt már komoly partikat nyomtunk, szerintem úgy kilenc meccset toltunk le, miközben rotáltunk a csapatokat.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 5

  • autók és én

    kölyökkorom óta rajongok az autókért. apám még az nszk-ból hozta a 88-as ADAC katalógust, rongyosra olvastam úgy, hogy 8 éves koromban a német nyelvtudásom odáig sem terjedt ki, hogy megértsem, hogy a hülye németek miért írják a saját országukra azt, hogy bundesrepublik deutschland.

    aztán teltek-múltak az évek, fejből vágtam az évjáratokat meg a teljesítményeket, közelgett a jogsi lehetősége, de a szüleim azt mondták, hogy keresd meg rá a pénzt. aztán kiegyeztünk egy fifty-fifty megosztásban, nekem meg elsőre minden sikerült, bár az eü vizsgán a doktornő hozzámkúrta a gézt, aztán átengedett, mert legalább a stabil oldalfekvést meg tudtam csinálni. előtte az volt a task, hogy tegyek fel egy artériás nyomókötést, én meg kérdeztem, hogy hova, ő meg mondta, hogy a oda, ahol van artéria, ott van a felszerelés a sarokban az asztalon. tényleg volt ott egy rakás fehér izé, úgyhogy becsavartam gézbe a bal felkarom és mondtam, hogy kész, mire nem kicsit lett ideges, de aztán mégis átengedett.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 40

  • fejen átfordulás

    a pedagógusok egy részénél komoly zsarnoki véna fejődik ki az évek során nagy dózisokban szerzett frusztráció következtében. a tornatanár erre mindig igen jó példa, különösen a gimnáziumi oktatók jeleskednek, mivel oda általában több nyápic, gizda és vézna szar kerül be, mivel alapvetően az agyukkal próbálnak sikereket elérni.

    van ez a fejen átfordulás nevű gyakorlat. aki kitalálta, az valószínűleg sült barom, mert soha a büdös életben nem fogod az itt szerzett tapasztalataidat hasznosítani, nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem még sosem kellett fejen átfordulnom sehol, pedig isten bizony keresem a lehetőségeket.

    arnold viszont mindig is egy ilyen kacskalábú, göthös, magas és rokkerhajú gyerek volt, jókora szemüveggel, ő tényleg nem akart átfordulni a fején, amit én már akkor is megértettem, de béla, a tornatanár nem.

    már mindenki nekifutott, dobbantott és több-kevesebb sikerrel átfordult a szekrény tetején fején, csak arnold nem. ARNOLDKÁÁÁÁM. FUSSÁL NEKI, JÓ? jött a bömbölés, MAJD ÉN SEGÍTEK, mondta (mondta? artikulálatlanul üvöltötte) béla, és tüntetőleg a szekrény mellé állt készségesen, és arnoldkám mondta, hogy tanárúr én nem, de FEJEN ÁTFORDULNI MINDENKINEK TUDNIA KELL, ez olyan, bazmeg, mint petőfi, ha nem ismered, nem vagy magyar ember.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 29

  • tessék, itt az emberi oldalam

    vagyok én. ti jellemzően úgy ismertek, hogy egy arc, aki telefonteszteket ír, néha gügyög a videóban, olykor pedig - ha rájön a szófosás - akkor blogol. eleinte winstonról és a többiekről, mostanában meg csak úgy, mintha söröznénk, és én rövid és hülye történeteket mesélnék.

    tudok róla, hogy ez utóbbi kissé vulgáris is, de a személyes blogomban pont úgy szeretnék írni, ahogyan mondanám is Neked, aki most ott ülsz a monitor mögött. máshol is blogoltam már, sokat, és meg is nevezem a helyet: lovebox.

    fú, ez égő, mi?

    pedig nem is. de hogy értsed, ezért pár dolgot tudnod kell. 29 éves vagyok (idősebb mint Bocha, ez most egy hint a nyereményjátékkal játszók felé), nem mondom, hogy kapuzárási pánikom van, meg a környezetem sem nyaggat (család, haverok), hogy ideje lenne fix nőt találnom, de azért bennem volt a para, hogy mi van, ha nincs ilyen. pláne azok után, hogy egyszer már, 2004-2005 táján úgy hittem, hogy megvan, minden fasza, minden király. másfél év után egy éjszaka egyszer csak felkelt mellőlem, azt mondta, hogy elmúlt, hívott egy taxit és hazament.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 38

  • majd kihívom az embert

    érdekes, hogy az ember kézügyessége mennyire, hmm, szelektív. egy mobiltelefont bármikor szétkapok és összerakok, de nekem néha még az is kihívást okoz, ha egy szöget kell beverni a falba.

    fater pont fordítva, imád barkácsolni, és kiskoromban mindig az volt, hogy gyere segíteni egy öt percre, amiből állandóan az lett, hogy a komplett délutánt végigcsicskáztam, tartottam a pudvás fúrót, hoztam a tiplit, meg a csavarokat, és kurvára nem kötött le semennyire.

    én kihívom az embert. az ember azért van, mert ő ért hozzá, ötvenmillió konyhabútort rakott már össze, én meg addig csinálok mást. nincs idegeskedés, nem vágom el nyolc ujjamat, a maradék kettőt pedig nem zúzom porrá a kalapáccsal, mindenki jól jár, elégedett és boldog.

    de hát ha be akarsz vágódni egy lánynál (márpedig én 5-6 éve hittem, hogy ilyesmivel be lehet), akkor nem mondod azt, hogy majd kihívjuk az embert, ha csaj megkér, hogy tegyél már fel egy képet, hanem szépen mész, keresel szöget, meg kalapácsot, és emlékszel arra, hogy faterod is bejelölte kis ceruzával, hogy hová kell beverni a szöget.

    csak nincs kalapács, mert egy csaj lakásában miért is lenne, úgyhogy bizonyítva remek alkalmazkodóképességemet, a húsklopfolóhoz folyamodtam.

    hiba volt.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 35

  • maláj q? áh...

    a maláj kurva szóösszetétel a köznyelv része. valami misztikus, megfoghatatlan, de valahogy tudod róla, hogy valami kibaszott jó dolgot takar, két maláj kurva egyenesen a mennyország, hármat egyszerre pedig csak önkormányzati engedéllyel tekinthetsz meg, mert az már annyira jó, hogy ahhoz csókosnak kell lenni.

    jelzem, hogy a legenda igaz, sőt, fokozható. mert ha a kurvát kicseréljük csak simán arra, hogy lány, akkor megkapjuk azt a kombinációt, aminél nehezen találni brutálisabban ütős verziót.

    tavaly, életemben először meglátogatta a kiscsaládomat a másod unokatestvérem, aki ausztrál, s egy mukkot sem tud magyarul, viszont egy évvel fiatalabb éntőlem, hogy klasszikustól idézzek. hozta a nőjét, aki maláj.

    az, hogy beszartam, az nem tudja elég pontosan visszaadni a pillanatot, amikor ez a légies, egyáltalán nem emberi teremtménynek látszó tündér kezet fogott velem, és csicsergett valami nevet, de a faszom sem emlékszik rá, viszont mindenki meglepve nézett körül hirtelen, hogy mi volt ez a robajszerű dörrenés, pedig csak leesett az állam.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 11

  • MLM konferencia - atyaúristen

    bakker, elrángattak egy ilyenre. hogy figyu, ez a tuti üzleti lehetőség, itt leszel milliomos, és nem, ez nem MLM, hidd el. én közgazdász vagyok, mondta a csaj, nem hittem benne, de mit veszíthetek, most ebből élek.

    elmentem, hiba volt. mondjuk már előtte tudtam, hogy baj lesz, de úgysem voltam még ilyesmin, mit veszthetek, lehet, hogy tényleg jó.

    b+, b+, b+, b+, aztak****!, és megint csak b+

    kicseszett sokan voltak, szerintem olyan 1500-an. ki volt bérelve valami rohadt nagy csarnok, parkolóhely zéró, három kivetítő, rengeteg szék, fullos volt a terem. jött az ember mikrofonnal, hogy ő gyémántfokozatú executive értékesítő f***om, és az arcok állva tapsolták. bekonferálta az első előadót, ottó, aki már öt éve csinálja, és zafírüvegkristály fokozatú senior vice sales executive manager director. jött az arc, és arról pofázott, hogy megváltozott az élete, mennyit utazik, és szűnni nem akaró ováció, vastaps, és aztán meg kellett nézni egy tíz perces slideshow-t, hogy az utóbbi két évben merrefelé utazgatott.

    ki nem sz**ja le?

    aztán jöttek a grafikonok. meg a termékek, beszarsz. egy gél, ami tényleg megállítja az öregedést. hát nyilván. egy gép, ami ráinfráz a tenyeredre és megmondja, hogy mi a bajod. és hogy a wellness mindenkit érdekel, mindenkit. és hogy minden sajtó erről cikkezik.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 302

  • igazából így írnék meg egy tesztet

    samsung s5050 - broáf

    tököm sem tudja követni a samsung telefonokat, láttam, hogy van valami női cuccuk, szóltam a kontaktnak, hogy pattintsa le, majd betesztelem hétvégén, amikor kurvára pihenni akartam monostorapátiban, de ez van, megint beszoptam.

    meg is jött a pakk, egész pofás fekete cuccot vettem belőle elő, aztán rögtön anyáztam, hogy tekerhetem megint ki a töltőt, mert a gép mellé rendszeresített miniUSB és microUSB töltők közül egy sem megy bele. aztán beletoltam a SIM kártyát, bekapcsoltam, és majdnem elhajítottam az egészet a picsába, pedig csak szétcsúsztattam, és a retkes érintőgombok miatt már hetvenkét menüpontba mentem be, miközben felhívtam véletlenül tizennyolc embert. ki tervezte ezt ilyennek? aztán kiderült, hogy valami ótvar chipset lehet belül, mert olyan rohadt lassú az egész, hogy még az abszolút nem telefonorientált csajom is megnyúlt arccal adta vissza, hogy ezt ő nem tudja kezelni rendesen.

    pedig az s5050 egész pofás, van valami meghatározhatatlan színe a fekete mellett, ami olyan, mint egy két hete megposhadt eperfagyi, de isten bizony nem néz ki rosszul. a menürendszeren persze megint nem sikerült egy kicsit sem alakítani, kábé azt a fenomenális innovációt bírták beletenni, hogy a normális karakterek helyett vannak ilyen kis picsás, girbe-gurba betűk is, aztán olvasson ki rendesen egy sms-t az, akinek hét anyja van.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 32

  • ezt mind tudom főzni

    simán bekerülhetne a világtörténelem legrövidebb könyvei közé ennek a bejegyzésnek a címe. én a következő dolgokat tudom főzni:
    a. tea
    b. smack leves

    a kávé is instant nescafé (én élből nem iszom, de mindig van itthon, ha valakinek kellene esetleg reggel), a smack levesem pedig messze földön híres, világszerte próbálják utánozni, s gyakorlatilag mindenkinek sikerül is.

    amikor kissrác voltam, akkor imádtam panírozni. valószínűleg pont ezért imádtam később a fotolaborban nagyítani is. de ennyi. vége. amikor életemben először lettem szerelmes, akkor a lány kitalálta, hogy süssünk együtt kuglófot. én pedig szépen kussoltam róla, hogy utoljára akkor volt fakanál a kezemben, amikor aranyrúd. hősiesen elmentem és konkrétan a keverés nemes feladatát láttam el mintegy két órán keresztül, amíg a lány megsütötte a kuglófot.

    a főzésben engem leginkább az taszít, hogy minden mocskos lesz. és ha - tegyük fel - mindenféle szakácskönyvekből, internetről letöltött receptek segítségét felhasználva, ujjperceim jelentős részét a vöröshagymába keverve elkészül életem első pikáns és véres pörköltje, akkor is az van, hogy telezabálom magam, kipukkadok, és akkor még el kéne pakolni és mosogatni.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 52

  • gondolatok a darázscsípésről

    engem akkor csípett meg először darázs, amikor a telken épp néztem, hogy mennyi gecisok málna termett idén, voltam már négy éves, szóval volt összehasonlítási alapom a tavalyival, érted. jött a darázs, beszállt a pólóm ujjába, ott csípett egyet, majd átkommandózott hátra, és oda is elhelyezett két eksönt, szóval volt bömbölés ezerrel.

    az akkor másfél éves hugim szerintem örökre bevéste ezt az emlékébe, mert ő azóta is betegesen fél mindentől, ami repül és zümmög, a szúnyog még csak-csak, de egy légy is beteszi nála a kaput, aztán jön a család és kikergeti a ragadozót a szobából, mert megölni szintén tilos, ugyanis "szegény".

    amikor még evezni jártam nyaranta, túra formájában, akkor sikerült klaudiának azt a szerencsétlenséget megélnie, hogy megcsípte egy darázs a felső ajkát. a darázscsípés mindennapos volt, de nem volt para, jött bori néni, oszt mindig kiszívta a mérget, és másnapra nem dagadt fel, de nem vállalt be egy smacit a 12 éves klaudiával, bár akkor még nem volt ennyire elterjedve a pedofília (vagy legalábbis nem tudtunk róla).

    klaudia másnap úgy kelt fel, hogy nem tudott csücsöríteni, de egészen addig poénnak fogta ezt fel, amíg elő nem került egy tükör, s szembesült vele, hogy a kacsa csak gyenge utalás lehet arra, amilyen alakú lett a feje, de akkor még nem tudtuk, hogy létezni fog egyszer egy geronazzo mária nevű primitív létforma is.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 47

  • prága at night

    rohadtul sokat tudnék írni prágáról, ez nekem mindig egy élmény (májusban volt az ötödik utam oda), de azon mindenki szétunná a fejét, úgyhogy csak momentumokat emelnék ki. egy régi-régi, régi-régi-régi, réges-régi havercsajjal voltam kint, mondjuk részemről lehetett volna ez több is, de kénytelen voltam megállni ezen a szinten, bár így is remekül érzem magam a társaságában, meg az egóm is nő, mert kiemelkedően kurvaszép.

    hosszú hétvége volt (május 1-2-3), úgyhogy szombat este - miután sántára sétáltuk magunkat - elkezdődött az alkohol ideje, először egy szigeten, részemről természetesen becherovka, a lány pedig whiskey alapú innivalókkal ugrott bele a történetbe. egy idő után meguntunk, és elindultunk keresni villamost, de helyette egy másik bárban kötöttünk ki, ahol megint benézett néhány pohár a fenti kombinációval, aztán felültünk a villamosra, de egy hirtelen ötlettől vezérelve leszálltunk valami külvárosi részen, s ott is volt egy söröző. itt is elfogyott a fejadag, majd a hotelbe való visszatérést választottuk, ám a villamos még épp járt, de az onnan csatlakozó busz, amely három megállót vitt volna, már baromira nem.

    Folytatás...

    Bog 15 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.