Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67157) tothl42


tothl42
csendes tag

Sziasztok!

Elsősorban azokhoz szólok, akik rendelkeznek 40H6400-sel, de meghallgatom más véleményét is.

Szóval nem rég vásároltam egy ilyet és azt vettem észre, hogy kontrasztosabb képtartalomnál (pl. nagyon világos háttérben lévő mozgó objektum, mondjuk egy fej, kontúrjai számomra elég feltűnően és zavaróan remegnek, vibrálnak.) Legjobban akkor látszik, amikor a Motion Plus kikapcsolt állapotban van. Napok óta túrom a netet, de nem találtam sehol ilyen panaszt. Sőt sok helyen azt állítják, hogy Motion Plus nélkül is nagyon élvezhető a TV képe. Ami az egész kép folyamatos szakadás nélküli mozgására nagyon is igaz.
Motion Plusban legalább 6-osra kell állítani a torzítás csökkentést, hogy ne legyen zavaró.

Eddig egy 40ES6540-esem volt és annál nem volt ilyen mértékű Motion Plus nélkül.

Pl: PC módban ahol nincs Motion Plus, egyáltalán nem csillapítható. Így pl játéknál (bár ezt csak rövid ideig teszteltem) vagy ha így szeretnék filmet nézni (pl sd tartalmaknál eddig bevált), elég zavaró.

Még valami! Ha erősebbre állítom a Motion Plus értékét (7-es elmosódás és 3-4-es torzításon felüli értékek), akkor képzavarok jelennek meg. Míg az előbbinél a mozgó objektumon függőleges vibráló csíkozódás, addig a másodiknál minél nagyobb a skála értéke, annál nagyobb pixel kockák (szakzsargonban: artifact, halo effect) jelenik meg.

Hangsúlyozom, hogy eddig egy 40ES6540-esem volt és annál ezek a jelenségen nem voltak láthatóak, vagy nem volt ilyen mértékű.

Ez szerintetek hiba????
Van valakinek hasonló tapasztalata???

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.